La France
Raspunsuri - Pagina 16
delphin spune:
Marox, gaby, incercati pe dealgroop, chiar in acest moment este pass-touristique et culturel.
Daca vreti, va invit
chatonel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabyv Chatonel, bun pont, o sa mai astept atunci. |
ei, cum e, gaby, ai prins un pret bun la ce vroiai? eu nu "m-am lipit" de nimic la san marina, adica mint, am luat niste pantofi pe tata dar nimic pt mine... deocamdata.
gabyv spune:
haha, raspund si eu dupa o sapt ... stiti voi... ziua Frantei, weekend prelungit ...etc.
Chatonel, din pacate, nici eu nu m-am lipit, ca au redus ce voiam numai cu 10 eur... asa ca am ezitat.
Oricum soldurile au fost bune pana la urma, am profitat sa imi decorez un pic apartamentul.
Ah, si ca veni vb de apart... As vrea sa imi vopsesc un perete in alta culoare, credeti ca o sa am ceva probleme cand plec? Adica o sa fie necesar sa vopsesc iar in alb? In contract scrie numai despre "tapisat" peretii...
chatonel spune:
gaby, in mod normal nu ar trebui sa ai probleme cind predai apartamentul decit daca deteriorezi ceva, nu daca decorezi pe gustul tau
intreaba si tu la agentia de la care ai inchiriat, eventual.
cit despre incaltari, tocmai ce "m-am potcovit" cu niste saboti de la bailly, desi nici la ei soldurile nu au fost pe masura asteptarilor.
olim spune:
salutare tuturor
fetelor, am niste intrebari pentru cele care ati nascut in Franta.
Noi tocmai ne-am intors din vacanta din Romania, si mi s-a confirmat sarcina de 8 saptamani si 4 zile.
as vrea sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeaz
tocmai ne-am mutat in aceasta zona, maine ma duc sa imi schimb medicul de familie.
la cluj am facut eco, sarcina era destul de joasa, am luat progesteron, se pare ca a revenit totul la normal.
vreau sa va intreb cate eco se fac la stat,ce fel de analize,cum e cu nasterea, orice informatii ma ajuta, va multumesc
pe Alex l-am nascut in Spania, acolo ma vedea lunar ginecologul alternand cealalta luyna cu medicul de familie.
ecografe am facut to la doua luni, dublu test, triplu test, plus analize de sange complete lunar.
aici am asigurare la MSA si complementara la Grupama.Vreau sa va mai intreb ceva, asigurarea complementara trebuie sa fie una speciala ca sa nu platesc nimic la nastere?
va multumesc pentru ajutor si orice sfat aceti
Corina spune:
olim,felicitari!!
Incerc sa iti raspund,eu am nascut acum 9 ani. Nu ai nevoie de asigurare complementara,securitatea sociala plateste 100%.
Trebuie sa te duci sau sa telefonezi la maternitatea cea mai apropiata ,si sa iei rdv acolo cu un medic sau sage-femme.
trebuie sa declari sarcina la CAF (ca sa primesti prima de nastere + alocatia pe urma) si la securitatea sociala.
Se fac 3 ecografii gratuite (sau obligatorii nu mai stiu) ,si pe urma depinde de ginecolog,sint care la fiecare vizita se uita la ecograf,se face triplul test,analize pentru toxoplasmoza etc,medicul o sa ti le prescrie. Se face control in fiecare luna la ginecolog sau sage femme.
Cam asta imi aduc aminte,poate fetele care au copii de virste mai mici stiu mai multe!
Pup
cristinuk@ spune:
felicitari !se declara sarcina pana in 12 saptamani la CAF trebuie sa ti dea medicul tau un formular completat de el si de voi si medicul privat accepta asigurarea si iti este rambursat totul eu am ales unul privat si am fost la control in fiecare luna si echo tot el imi facea de fiecare data
nu conteaza unde nasti privat sau de stat daca ai asigurare si mutuel nu platesti nimic