Scaun auto- de care???

Sunt o mamica in dilema.... Puiutul meu are aproape 8 luni si m-am gandit ca este timpul sa ii cumparam un scaun auto. Bunnn... m-am apucat sa caut care ar fi cele mai sigure modele scaune auto si ce criterii ar trebui sa indeplineasca...problema este ca sunt mai rau ceata....cele mai safe nu mi le permit ( de la 1000 ron in sus)asa ca va intreb pe voi, mamici cu experienta care ar fii criteriile care trebuie sa le indeplineasca scaunul ideal.
De exemplu nu stiu pentru inceput de care ar trebui sa iau grupa 9-18 kg sau 9-36 kg? Prima ar fii pana la varsta de aprox 4 ani din cate am inteles....
- pana la ce varsta stau copii in scaun de masina?
- cate trepte de inclinare ar trebui sa aiba spatarul?
As fi recunoscatoare daca mi-ati impartasi din experienta voastra.
Poate sunt alte detalii pe care eu nu le-am mentionat, dar pe care voi le considerati importante.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Raspunsuri

lulu77 spune:
nanica, eu cred ca ar trebui sa cumperi categoria 9-18 kg, cel pana la 36 kg, se recomanda mai ales dupa 3 ani, cand stau numai in sezut si nu mai dorm in masina(dect ocazional).El este mic acum, are nevoie de un scaun auto care se poate inclina.
Pana la ce varsta stau in scaunul de masina?
Depinde de copil si cum este invatat.
Luca inca sta in scaun, ii place si acum suntem in cautare de scaun ptr o grupa noua, cel pana la 36 kg, si cu siguranta va sta in scaun pana mai incolo, ptr ca asa trebuie .
Cat a fost nou nascut pana pe la 7-8 luni a stat in scoica auto, dupa aceea pana acum am luat un scaun de care am fost f mutlumiti de pe buburuza.ro, de la Kids im Sitz.Gasesti pe bubruza scaune f bune si la preturi bune.
Edit: depinde ce vrei de la scaun, oricum cauta scaune omologate.Unele au sistem ISOFIX, unele nu, unele au posibilitate mai mare de inclinare a spatarului, se face aproape pat scaunul, etc.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare.
Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul.
Daca va fi sa plangi, plange de bucurie.
Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale.
Daca va fi sa furi, fura o sarutare.
Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica.
Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire.
Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi...”
Pablo Neruda.
Poze Mos Craciun DC
bazar umanitar

adra_bell spune:
eu am unul 9-36 kg, adica spatarul se poate scoate si ramane inaltatorul, dar n-am fost foarte multumita, iti recomand unul 9-18kg.
Pareri foarte bune am citit despre Britax-Roemer
blog
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

boticelina spune:
Si eu as alege tot unul 9-18 kg, si cu cat mai multe trepte de inclinare posibil Noi am avut un Chicco Zenith, era f fain ca avea si o baza inaltatoare astfel incat se putea uita copilul pe geam, se lasa destul de mult pe spate, avea sezutul larg (copilul meu e model mai plinut), centurile late si cu pernute matlasate, "urechile" - protectiile alea de la cap - late si prietenoase la somnic. Acuma depinde si cat timp petreceti in masina, cate drumuri lungi aveti, ce tip de masina aveti...
Am trecut de la asta grupa I direct la grupa II-III (Lulu, noi avem Graco Junior ti-l recomand cu caldura, puteti sa veniti si sa-l probabi daca vreti )
Eu am ajuns la concluzia ca nu trebuie investit mai mult decat face in scaunele astea, cred ca unul de nivel mediu (adica in jur de 400-600 lei) isi vor face treaba cei 2 ani in care vor fi folosite, apoi oricum il vinzi/dai.
Poti chiar sa-l iei second (poate ai noroc sa gasesti un model mai scump dar folosit) daca nu a fost implicat in vreun accident (deci ar fi de preferat sa cunosti vanzatorul, poate gasesti aici pe DC la bazar chiar). Eu am facut o super afacere, am vandut la pachet scoica si scaunul gr 1 si l-am luat pe asta gr 2-3.
Monica si

"If you are unware of your choices, then you have none"

oana_lex82 spune:
Buna Nanica...Sa-ti traiasca copilul! Am un bb de 8 luni si tare ma bucur ca ai deschis subiectul asta pt ca si noi trebuie sa renuntam la scoica in favoarea unui scaun de masina..asa ca voi urmari cu interes raspunsurile pe care le vei primi!

_inimioara_ spune:
Pana la ce varsta merge scoica? Al meu bebe ar 5 luni jumate si 8,400 kg la 70 cm....Mi se pare totusi ca in scoica sta cam cocosat....

Darria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nanica care ar fii criteriile care trebuie sa le indeplineasca scaunul ideal. De exemplu nu stiu pentru inceput de care ar trebui sa iau grupa 9-18 kg sau 9-36 kg? Prima ar fii pana la varsta de aprox 4 ani din cate am inteles.... - pana la ce varsta stau copii in scaun de masina? - cate trepte de inclinare ar trebui sa aiba spatarul? |
In primul rand importanta este fixarea scaunului pe bancheta(in cate puncte, cu sistem isofix sau fara, f-tie de masina si buget). Am avut un Chicco key 1(9-18 kg) ce se fixa de bancheta in 2 centuri(pe fiecare parte 2 puncte).
Apoi la fixarea copilului in scaun(era in 5 puncte, centurile nu puteau fi desfacute de copil); la treptele de reglare a tetierei pe inaltime; la inclinare(avea doar 2 pozitii dar era ok); la "duritatea" tetierei la tample(sunt scaune cu tetierele tari, nu sunt dublate).
Am preferat sa merg in magazin si sa probez(am asezat copilul in scaun sa vad cum sta, era mai mare cu 4 luni decat al tau). Cu siguranta ca erau alte scaune mai bune dar atat mi-am permis si nu regret, a fost bun.
La 4 ani am schimbat scaunul, am luat tot un Chicco(Neptun) 9-36 kg. Scaunul il fixez de bancheta cu 3 centuri iar copilul in 2 centuri ale scaunului(tot in 5 puncte). Nu se inclina dar e ok, sta bine si poate dormi. Am vrut neaparat sa pot fixa copilul in centurile scaunului, sa nu prind scaunul si copilul cu aceeasi centura. Mai tarziu il desfac si folosesc inaltatorul de la el.
Legal se cere scaunul pana la 3 ani - daca nu s-a schimbat legislatia intre timp. Dupa 3 ani trebuie sa folosesti tot un scaun/inaltator fiindca altfel centurile masinii vin peste fatza/gatul copilului. Fixarea copilului in centura de mijloc(de pe bancheta din spate) e periculoasa in caz de accident.
Trepte de inclinare? Depinde de copil. Scaunul nostru avea doar 2 trepte dar nici nu tb. mai multe fiindca strumfi vroia sa stea in fund, sa vada tot. O inclinam doar dupa ce adormea sau cand era obosita.

roxanaz spune:
NU schimbati scaunul grupa 0-1 (asa zisa scoica) la cel de grupa 1-2 inainte de 1 an!! lucrul asta se poate face doar daca scaunul 1-2 se poate monta cu spatele la sensul de mers al masinii. pana la 1 este absolut obligatoriu ca bebelusul sa stea cu spatele la sensul de mers.
cate despre pareri: eu am avut chicco la ambii copii, am avut si scaun 0-1 Inglesina (care mi-a placut foarte mult) si am cumparat cu succes si un Inglesina Marco Polo care de asemenea a fost super ok.
Roxana

J.D. spune:
Roxana are dreptate. Nu se pune copilul mai mic de 1 an in scaun auto pt alta grupa de varsta. Daca bebe de 8kg sta cocosat, apoi al meu la 13 kg si 82 cm nu ar fi trebuit sa incapa.
Noi folosim maxi cosi. Mi se pare cel mai confortabil. ultima data cand am fost in Ro, am avut un chicco de la niste prieteni si nu ne-am inteles cu el deloc.
Finn Constantine 15.10.2009

SoriLea spune:
Am si eu o intrebare (daca-mi este permisa), pt fetele care au trecut de la gr.1 la cel din gr.2-3. Cand ati schimbat scaunul? Puiul meu are 14 kg si ma gandeam sa caut sa-i schimb scaunul, chiar daca el este pana la 18kg, avand in vedere ca el are si 95cm. Ce ma sfatuiti?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita
a ingerasului RAZVAN - IONUT
(11 MAI 2009)
http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Ennni spune:
Noi avem Recaro Young Sport categoria 9 - 36 kg. Este unul din cele mai sigure scaune de masina (ceea ce mi se pare esential), fabricat in Germania. Se poate si inclina, puiutii dorm foarte comod in el. Noi iesim mult in afara tarii si am luat in considerare faptul ca in unele tari este obligatoriu scaunul de masina sau inaltatorul dupa caz pana la varsta de 12 ani.
Eni de Raymond
si Roland
(01.02.2009)