Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (6)
Raspunsuri - Pagina 12
Nicoleta spune:
Sabina, clar era gresita a treia problema...cred ca au vrut sa scrie cifra unitatilor unuia este aceeasi cu cifra zecilor a celuilalt.
Felicitari celor care au participat la alte concursuri. La Stef inca nu se organizeaza... si nici nu se rezolva in clasa asemenea probleme complicate...
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina Bravo Monica:) deci acuma nu intra diplomele la portofoliu? :)) explicati-mi si mie ce e cu portofoliul asta, dacaaveti timp si chef, pliz :) Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
http://mate.info.ro/News.aspx?ID=598
Citeste in link-ul de mai sus.
dinubebe spune:
Pai, Sorana, interesul e clar, caci la momentul de fata cu cat ai mai multe performante cu elevii, cu atat ai un dosar mai gros si mai plin si cu mai multe sanse la gradatia de merit. Faptul ca e un concurs in parteneriat MECT, il face sa fie si creditat atunci cand se evalueaza punctajele, ca pana la urma, toate drumurile duc aici, Chiar si daca nu ar fi vorba despre gradatia de merit, exista dascali care au acest stil de a interveni, nu se pot abtine, sa-i tai. Chiar si daca au copii foarte buni, tin ei sa se asigure ca totul iese perfect si nu le scapa nimic din mana.
Sabina spune:
am inteles, da nu zice nicaieri ca doardin clasa a 3-a.
* produsele sau rezultatele ale acestor activitati, în contexte de învatare formale, nonformale si informale.
asta inseamna ca o sa conteze si poezia publicata si expo de desen si concursurile de pian? ![]()
intreb si io....
uitati care e probl;ema ceagrea, am scris-o si pt ai mei, sa o vada, ca nu mai aveau rabdare:
niste copii se joaca cu bile colorate si au hotarat urmatoarea regula de schimb:
-o bila alba contra 2 bile rosii
-3 bile rosii contra 2 negre.
Andrei are 9 bile albe si vrea numai bile negre. Cate bile negre va avea dupa ce schimba cu ceilalti toate bilele albe?
nu a mai avut putere sa lupte pt a gandi, desi ieri a facut absolut instant, deci mai repede ca mine, urmatoarea problema, care s-a dat la a 3-a candva, tot la arhimede:
la aniversarea mea au venit 11 copii, frati si surori. cate fete si cati baieti sunt daca: fiecare fata vine cu doi frati iar trei dintre fete sunt surori.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
ooof, a mai gresit una.
mama are 46 de ani, fata cu 19 mai putin. peste cati ani vor avea impreuna 75.
A zis 2:((
probl are 3 puncte, e posibil sa ii puncteze etapele pana la rezultatul asta?
catamai teapa a luat ![]()
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina am inteles, da nu zice nicaieri ca doardin clasa a 3-a. * produsele sau rezultatele ale acestor activitati, în contexte de învatare formale, nonformale si informale. asta inseamna ca o sa conteze si poezia publicata si expo de desen si concursurile de pian? intreb si io.... uitati care e probl;ema ceagrea, am scris-o si pt ai mei, sa o vada, ca nu mai aveau rabdare: niste copii se joaca cu bile colorate si au hotarat urmatoarea regula de schimb: -o bila alba contra 2 bile rosii -3 bile rosii contra 2 negre. Andrei are 9 bile albe si vrea numai bile negre. Cate bile negre va avea dupa ce schimba cu ceilalti toate bilele albe? nu a mai avut putere sa lupte pt a gandi, desi ieri a facut absolut instant, deci mai repede ca mine, urmatoarea problema, care s-a dat la a 3-a candva, tot la arhimede: la aniversarea mea au venit 11 copii, frati si surori. cate fete si cati baieti sunt daca: fiecare fata vine cu doi frati iar trei dintre fete sunt surori. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Asta nu mi-e clar nici mie Sabina ... din ce clasa?
Eu ziceam "de la anul" in sensul ca legea intra in vigoare incepand cu anul scolar 2011-2012, nu in sensul ca "dintr-a III-a".
Si eu, ca si tine, sunt nedumerita de chestia asta generica "diplome". Adica o diploma de la ski (de exemplu) e egala cu una de la olimpiada nationala de matematica sau cum? Sau conteaza ce zice liceul ca vrea sa conteze? (asta parca e un pic cam prea logic ca sa fie adevarat
Sabina spune:
da, si mie mi se pare normal sa conteze domeniul. Diploma de la pian poate fi relevanta la mate doar cand s-au epuizat toate celelalte metode de departajare, nu?
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
Da, Sabina, asa zic si eu, in functie de profilul ales ar trebui sa fie cotate diplomele. Dar daca asa va fi, sau nu, eu n-am inteles. Ar fi aberant de-a dreptul sa fie puse la gramada. Adica vine copilul meu cu 50 de diplome la mate si al tau cu 20 de diplome la pian la liceul de muzica si intra al meu afon si neavand habar deloc de muzica? Ar fi de-a dreptul aberant.
Plus ca mie mi se pare aiurea si ca nu zice clar "diplome obtinute in cls VII-IX" de exemplu. Pentru un profil de chimie-biologie mi se pare aiurea sa le ceri diplome din cls I cand chimia incepe intr-a VII-a.
Iar asta cu "aranjamente si permutari" la concursuri ... in afara de profi eu zic ca au vina lor si parintii, nu numai profii care fac asa ceva. Si nu vreau sa ma gandesc cum va fi jurizarea/corectarea cand chiar vor conta diplomele.
Sabina spune:
asta cu masluirea samd mi se pare absolut gretos.
cu diplomele...om trai si om vedea, ca de obicei, oricum aiurea
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
Au venit rezultatele si intr-adevar a fost copilul meu foarte aproape de 100. In mod evident nu va lua niciodata 100 la romana pentru ca scrie urat (-0,5p). A mai pierdut fractiune de punct pentru ca in compunere a pus un semn de exclamare la o propozitie la care trebuia punct (asta nu-i licenta poetica?
). Si inca o fractiune de punct pentru un alineat care nu era necesar.