Marker tumoral CA125 mare
Buna!
Am si eu nevoie de parerile/ sfaturile voastre. Am un chist ovarian de 6.6 cm, mi-am facut CA 125, markerul tumoral pentru ovar, si a iesit 138.2, in conditiile in care limitele sunt 0-35 U/ml.
Voi merge la ginecolog, la chirurg evident, insa voiam sa va intreb, poate cineva s=a confruntat cu asta. Am 27 de ani, in periuoada in care am facut testul aveam o sangerare minora intermenstruala, analizele de glanda tiroida sunt bune, clee de hematologie la fel, in afara de hemoglobina 11 si o chestie pe care nu o inteleg IRF limitele intre 2.30 si 15.90 eu am 0 - e pus cu semnul exclamarii, % reticulocite si reticulocite la fel..0.
Va multumesc!
Raspunsuri
lavi02 spune:
Din cate stiu eu markerul asta nu iti da rezultate sigure, trebuie coroborat cu alte aspecte. Medicul ti-a recomandat sa faci markerul?
Eu m-am operat recent pt un chist ovarian, operatia a fost f usoara, laparoscopica, s-a dovedit a fi tumoare benigna cu continut mucinos.
Si eu am avut o mica sangerare intermenstruala cu vreo 2 luni inainte sa merg la controlul anual si sa descopar chistul.
Sfatul meu e sa te duci la medic si sa faci operatia daca el considera necesar, intreaba daca o poate face laparoscopic pentru ca recuperarea e mult mai usoara.
(Toti ginecologii sunt chirurgi, ginecologia e specialitate chirurgicala)
Alexa Ioana spune:
in primul rand nu te impacienta. cum zicea si lavi, markerul singur nu spune prea mare lucru.
eu am endometrioza, si markerul mi'a iesit o data 135 parca, si a doua oara cam 90. iti dai seama ca am fost distrusa. dar medicul meu ginecolog (cu competente de oncologie) mi'a spus ca panica poate eventual incepe la valori muuuult, mult mai mari.
si ca o coincidenta, zilele trecute vorbeam cu o prietena cu care nu am vorbit de foarte multi ani, si mi'a povestit ca a avut un chist, dr a trimis'o sa'si faca CA125, i'a iesit peste 600, si a bagat'o rapid in operatie, suspecta de cancer. s'a operat, dar analizele analizele anatomopatologice au aratat ca tumora era benigna... deci in cazul ei nici o valoare de peste 600 nu a insemnat cancer...
mergi si mai fa'ti investigatii, mai cere pareri, si daca e cazul, opereaza'te laparoscopic.
eu am avut doua laparoscopii pana acum, si au decurs usor, cu recuperare rapida.
multa sanatate iti doresc!