Nasterea la Arcadia - Iasi (2)
Raspunsuri - Pagina 6
camiki spune:
Alyna,cum a fost la sedinta lamaze?
Sanda,tu nasti normal sau cezariana?Ce ai vorbit cu medicul,scapi saptamana asta sau il mai lasati pe BB la caldurica
sanda_baby spune:
eu voi incerca sa nasc normal cu toate ca are cordonul in jurul gatului doctorita a zis sa nu-fi fac griji.am fost luni la control si surprinzator BB nu mai vrea sa vina ... s-a mutat iar de pe dreapta pe stanga si sta bine.mi-a dat doctorita sa-mi iau un plasture pe baza de estrogen care mi l-am lipit si cica stimuleaza colul...iar daca nu vrea nici asa luni merg iar la control.e baietel si e pututros ca el sta bine la mami .
nu mi-a mai raspuns nimeni in legatura cu celulele stem..nu a recoltat nimeni?
camiki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sanda_baby eu voi incerca sa nasc normal cu toate ca are cordonul in jurul gatului doctorita a zis sa nu-fi fac griji.am fost luni la control si surprinzator BB nu mai vrea sa vina ... s-a mutat iar de pe dreapta pe stanga si sta bine.mi-a dat doctorita sa-mi iau un plasture pe baza de estrogen care mi l-am lipit si cica stimuleaza colul...iar daca nu vrea nici asa luni merg iar la control.e baietel si e pututros ca el sta bine la mami . nu mi-a mai raspuns nimeni in legatura cu celulele stem..nu a recoltat nimeni? Si eu tot baietel si cu dubla circulara in jurul gatului.Sper sa-si mai dea drumu la cordon pana nasc,pentru ca si eu vreau sa nasc normal,nu sant pregatita psihic pentru cezariana.Prima oara am nascut normal si in 3 ore a fost totul gata,iar durerile le uiti rapid, in cateva zile,pe cand la cezariana cred ca te chinui cu taietura aia ceva timp.Eu iau ca si tratament de mentinere gynipral si am citit undeva ca ar face colul mai rigid si asta ar insemna automat o nastere normala mai dificila.Stie cineva ceva despre asta? Cat te costa recoltarea de celule?Si cat dai pe an dupa? M-am mai gandit,cred ca o sa recoltez si eu. |
sanda_baby spune:
am luat si eu gynipral o luna..imi daduse prima doctorita la care am fost iar apoi am mai mers la un alt doctor care mi-a explicat ca gynipralul nu se ia mai mult de 2 saptamani pentru ca dupa aia nu-si mai face efectul ca se obisnuieste organismul cu el...eu luam si arefam pe langa...acum nu stiu eu ce sa zic doctorul tau poate stie mai bine.
pentru recoltare dau 3600 in 3 rate, iar apoi 190 de lei pe an.
AlynaB spune:
Buna fetelor! Nu am intrat pana acum sa va povestesc cum a fost la curs pt ca nu mi-a mers netul.
Sa va povestesc cate ceva....Inca de la inceput vreau sa va spun ca mie personal mi-a placut la nebunie. Am fost 5 perechi.
Am vorbit despre nasterea nat in stil lamaze, despre semnele care prevestesc nasterea (adevaratele semne) pt ca daca ai contractii false sau mai stiu eu ce nu este ca la CV, te trimit acasa si gata.....Aici vii numai pe bune !!!Ne-a dat niste hartii sa completam, un fel de plan de nastere, mai mult pt mamicile care nasc cu medici colaboratori ca sa stie in acel moment ce iti doresti si ce nu. Ne-a invatat cum sa ne calculam contractiile(asta mai mult pt tatici), am vazut 2 filmulete cu nasteri lamaze apoi am trecut la partea practica.
Am exersat cele mai comode pozitii de dormit, taticii au invatat sa ne faca masaj.... Ne-au mai aratat cateva pozitii de exersat care ne-ar putea ajuta sa nastem mai usor...
Asa.....am mai vorbit despre alaptat, cele mai bune pozitii de alaptat, despre camera bb sau unde va sta bb dupa ce il vom aduce acasa .....
A fost fff fain....taticii au facut o gramada de glume pe seama noastra ,
Am stat vreo 3 ore si ceva......
copiloi spune:
Azi am facut analizele premergatoare nasterii + discutia cu anestezistul....nu am platit nimic in plus
Despre ce cursuri lamaze vorbiti? Unde, cand, cum.....cat? Ma luminati si pe mine?
36 +
sanda_baby spune:
este inclus si cursul in pretul contractului dar daca nu ma insel sunt contactate doar gravidele care au contract pentru nastere naturala. Te suna ei oricum pentru programare.
cat despre analize nu stiu ce sa zic...eu am mers cu lista de analize de la doctorita mea si poate mi-a dat ea sa fac mai multe analize..oricum cele 2 exudate pentru streptococ se platesc sigur 60 lei.
copiloi spune:
Sanda, merci de raspuns. Nu stiam de cursurile astea (ca-s incluse in pret). Si ma mir, ca eu intrebasem de ele, ma gandeam sa le fac extra, si o tipa de la consiliere nu a stiut sa-mi spuna nimic, a cautat in calculator informatii, si nu gasea , iar la un moment dat i-am spus "Lasati, era doar o intrebare....nu mai cautati" ().
Deci pot participa si sotzii? Si primesc cumva acel certificat de puericultura?
Eu ieri am facut analizele de sange si EKG - la astea m-am referit ca fac parte din "pachet".
Culturile de col le-am facut separat la doctorul meu (alta clinica).
Pupici!
37 +
sanda_baby spune:
nu se da nici un certificat pentru ca in pachet e inclus un singur curs la care mergi cu sotul, dar daca vrei sa faci tot cursul ..are 6 sedinte si costa 360 de lei am intrebat eu.
pai la fel am facut si eu cu analizele...cutura de col mi-a luat-o doctorita cu vreo saptamana inainte de analizele alea, iar la analize mi-a luat sange pentru hemoleucograma, fibrinogen, timp sangerare, TGP, examen urina, cele 2 exudade garingian si nazal pentru stafilococul auriu si mai era ceva.in aceeasi zi am facut si ekg dar nu am platit pentru el..pentru cele de sange inafara de hemoleucograma le-am platit.
camiki spune:
Sanda,te mai deranjez cu cateva intrebari legate de celulele stem,ca esti mai informata decat mine.Tu de ce ai ales biogenis?Asta e firma care lucraza cu Arcadia,ca nu-mi mai amintesc cu cine lucrau ei?DE eaia din Cluj ce ai auzit? Acum ca ne-am hotarat si noi sa recoltam m-a apucat agitatia si mi se pare timpul destul de scurt de luat la rand toate firmele de recoltare si de studiat.Azi am sa iau la rand toate mamicile care le cunosc si care au recoltat celule stem.Merci.