Dieta Catalin Crisan
Dieta adoptata de Catalin Crisan, va permite sa mancati pe saturate, de 5 ori pe zi, dand rezultate vizibile dupa numai 10 saptamani. Dieta se adreseaza persoanelor care doresc sa slabeasca cel putin 15 kg, fara a se infometa si fara a-si pune sanatatea in pericol. Cu ajutorul acestei diete, Catalin Crisan a slabit 32 kilograme in doar 10 saptamani, devenind altul aproape peste noapte.
Aceasta dieta dureaza in total 66 zile, impartite in 6 etape, de durata variabila, in functie de numarul de kilograme pe care doriti sa le pierdeti. In primele doua saptamani, se pot consuma, in cantitati nelimitate, carne, mezeluri, 1 ou pe zi si branzeturi. In urmatoarele etape, dieta se bazeaza pe consumul de fructe si legume, alaturi de lactate si carne slaba.
Cel mai important la aceasta dieta este faptul ca puteti manca pe saturate: cate 5 mese pe zi, din 3 in 3 ore. Astfel, pe toata durata dietei, nu veti avea niciodata senzatia de foame sau de disconfort fizic. De asemenea, dupa incheierea dietei, este foarte important sa nu mancati dezordonat, sa pastrati 3 mese la ore fixe si sa consumati cat mai multe fructe si legume. Inainte de inceperea dietei, se efectueaza un set riguros de analize, iar starea de sanatate este monitorizata in permanenta.
• Recomandari generale in timpul dietei:
1. Luati 5 mese pe zi.
2. Nu mancati intre mese si nu sariti peste o masa.
3. Nu consumati dulciuri sau bauturi alcoolice si nu folositi ulei.
4. Beti 3 litri de lichide pe zi, dar niciodata in timpul mesei.
5. Bauturile carbogazoase sunt interzise; in schimb apa plata sau minerala, sifonul, ceaiul si cafeaua sunt permise.
6. Nu mancati niciodata mai tarziu de ora 19.30.
ETAPA I - 2 saptamani
CARNE: fara restrictie de cantitate, gatita fara ulei (gratar, frigarui, friptura la cuptor, fiarta)-inclusiv peste si organe
MEZELURI: fara restrictie de cantitate
OUA:1 ou/zi
BRANZETURI FERMENTATE: telemea, cascaval, branza topita - 100g/zi
CONDIMENTE : lamaie fara restrictii, sare, boia, piper , condimente din plante, cimbru, marar, patrunjel, mustar (moderat, fara zahar)
INTERZIS: hrean, ceapa, usturoi, miere de albine
INDULCITORI ARTIFICIALI: ciclamat, aspartam, zaharina
EFFORT FIZIC: echivalent cu 5 km/zi > mers pe jos, 15 min. gimnastica/zi
ETAPA II - 9 zile
• 3 zile:
FRUCTE: crude, coapte, compot, sub forma de gustari - 500g/zi
LEGUME (zarzavaturi): fara restrictie de cantitate (crude, supe, ciorbe - cu lamaie sau iaurt, ghiveci la cuptor)
LACTATE PROASPETE: 400 g/zi
FRUCTE INTERZISE: mango, avocado, struguri, pere, prune, fructe uscate, smochine, stafide, curmale, etc; nuci, alune, fistic, seminte
LEGUME, ZARZAVATURI INTERZISE: sfecla rosie, cartofi, linte, porumb, fasole uscata, mazare, dovleac, masline
LACTATE PERMISE : lapte , chefir, cas, lapte batut, iaurt, sana, branza de vaci, branza de casa, Mozzarella si Ricotta.
INDICATII:
SUPE : fara ulei, fara bors, doar cu lamaie
LEGUME GATITE: nu crude, nu cu ulei
FRUCTE : consumate separat, nu ca desert ci ca gustari
• 6 zile:
CARNE, MEZELURI, OUA (fara restrictie de cantitate)
ETAPA III - 12 zile
• 3 zile:
2 oua/zi si 100g branzeturi nefermentate sau un ou/zi si 200g branzeturi nefermentate.
Se adauga 2 mese/zi de legume cu pigment verde fara restrictii de cantitate (spanac, urzici, castravete, varza alba, dovlecei, fasole verde, conopida, broccoli, ciuperci, vinete, gulii, ceapa verde, usturoi verde, andive)
• 3 zile:
CARNE, MEZELURI, OUA: (fara restrictie de cantitate)
• 3 zile:
FRUCTE: crude, coapte, compot, sub forma de gustari - 500 g/zi
LEGUME (zarzavaturi): fara restrictie de cantitate (crude, supe, ciorbe - cu lamaie sau iaurt, ghiveci la cuptor)
LACTATE: 500 g/zi
• 3 zile:
CARNE, MEZELURI: fara restrictie de cantitate si un ou
ETAPA a IV-a - 13 zile
• 2 zile:
FRUCTE: 500 g/zi
LEGUME: (fara restrictie de cantitate)
LACTATE: 500 g/zi
• 3 zile:
CARNE slaba si MEZELURI slabe
La o singura masa a zilei o salata verde, ardei verde si varza alba
• 2 zile:
FRUCTE si LEGUME
• 1 zi:
LACTATE PROASPETE: 500 g/zi
• 2 zile:
FRUCTE si LEGUME
• 3 zile:
CARNE slaba si MEZELURI slabe
ETAPA a V-a - 8 zile
• 2 zile:
FRUCTE si LEGUME
• 1 zi:
LACTATE PROASPETE
• 2 zile:
FRUCTE si LEGUME
• 3 zile:
CARNE slaba si MEZELURI slabe + 1 ou/zi
ETAPA a VI-a - 10 zile
• 2 zile:
FRUCTE: 500 g/zi
LEGUME: nelimitat
LACTATE PROASPETE: 400 g/zi
• 8 zile:
alternativ:
o zi: FRUCTE, LEGUME, SALATE
o zi: CARNE slaba (la o masa o salata)
mamica de baietzel Darius
Darius 1 an
pozele lui Labuta
poze
Darius s-a nascut a doua oara
Raspunsuri
doina2222 spune:
Daca vrea cineva sa mi se alature, va astept . Eu am inceput-o de astazi si sper sa am taria de a o duce pana la capat.
Darius 1 an
pozele lui Labuta
poze
Al_Ma spune:
MIe mi se pare extrem de dezechilibrata nutritional. Sa mananci doua saptamani numai carne, mezeluri, branzeturi... atatea proteine.. hm
Mai bine te duci la un nutritionist cu studii si-ti face o dieta personalizata. Eu am slabit, in 2009, 17 kg in 4 luni (daca nu aveam abateri, slabeam si mai mult) cu o dieta personalizata.
theophillina spune:
Doina, si eu am inceput-o de ieri. E singura dieta cu care am slabit (am mai tinut-o cu cativa ani in urma de 2 ori). Sper sa o tin pana la capat, eu merg de 4 ori/sapt cate o ora la aerobic. Eu mi-am propus sa nu ma cantaresc toata ziua (nici nu e indicat), ci dupa fiecare etapa. Succes si ne auzim!
Alina, eu am tinut toate dietele pamantului, date de nutritionisti, endocrinologi (desi nu am probleme cu tiroida) si am slabit, ioc! Mie cu asta mi-a mers bine, insa cosum multe lichide (ceai fara zahar, in special).
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
DE'ALE GURII
mgabi spune:
Buna.
Cam un astfel de regim tin si eu de o luna. De fapt am inercat sa nu mai mananc paine si dulciuri. Adica mananc cev de genul etapa I ,o proteina (carne de orice fel) alaturi de o leguma cu putini carbohidrai. Asta este tot secretul in a slabi care ne duce in final la modelul Atkins. Daca studiem cu atentie totate regimurile tind sa reduca nr. de carbo pentru a consuma din rezervele proprii.
De esemplu azi am mancat dimineata doua feliute de cascaval ca alteceva nu am avut chef, la pranz telina cu maioneza alaturi de o friturica de pui, iar seara pana in ora 18 o salata cu ceva. In rest numai apa, ceai, cafea cu sau fara indulcitor.
Chiar azi implinesc o luna si am dat jos 7 kg. Recunosc ca nu fac sport ci doar cel de acasa dar aici urc scari mai tot timpul si foarte rar ajung la bicicleta si steper ca nu am timp.
Eu va dorec mult spor la slabit si nu trisati la dulciuri. Eu sunt tare cumintica mai ales ca acum dupa 4 saptamani nici nu simt nevoia de asa ceva. Cred ca m-am obisnuit. Mai greu este sa refuzi pe cineva care iti ofera un mulce sau o felie de tort.
Va dulce
doina2222 spune:
Theo,Mgabi, ma bucur ca sunteti si voi aici
Theo poti sa ne impartasesti si noua cam cat ai slabit cu aceasta dieta tinuta pana la capat ?!
Chiar simteam nevoia unui suport pentru ca dupa o saptamana am slabit doar 1.5kg
Darius 1 an
pozele lui Labuta
poze
theophillina spune:
Doina, ha, te asteptam ca pe nu stiu ce, credeam ca ai disparut in ceata. Ha, ha, eu nu m-am cantarit, am zis ca ma cantaresc la sfarsitul etapei 1, dar simt ca nici eu n-am facut mare branza. Pai, prima dat am slabit vreo 20 de kg si a a doua oara vreo 10, dar a doua oara n-am mai tinut-o asa strict, adica mai scapam la cate-o gura de ceva interzis. A, si a doua oara nu am mai mancat de asa multe ori pe zi (5), si asta conteaza mult, adica daca nu mananci, nu slabesti. Hai, curaj, nu te lasa dezamagita doar de cel 1,5 kg, o sa dau si eu raportul luni sa vad ce mare branza am facut.
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
DE'ALE GURII
mgabi spune:
Buna
doina2222 nu te panica de abia de acum incepi sa dai jos daca nu trisezi. Eu tot cumintica sunt mananc tare putin fata de cum eram eu. Am observat ca de 2 zile am prostul obiecei de a ma apuca foamea la ore tarzii. Bine gust ceva usor branza, cascaval si apoi . Cred ca saptamana aceasta voi reusi sa trec pragul critic 80 kg. Va dati seama cat aveam !!! Ei daja sunt remarcata si de colegi ca am slabit cava. Nu ne lasam nu trisam, eu zic ca m-am obisnuit ceva. dar ce ma fac ca de 1 Martie merg la socrela si va trebui sa o refuz la dulciuri si unele feluri de mancare. Sper sa ma descurc, ca chiar nu vreau sa ma abat.
Tocmai am papat 100 g ciupercute inabusite cu cateva cubulete de cascaval si 2 oua fierte de prepelita. Destul de putin nu, iar diseara cred varza calita cu carnaciori.
theophillina spune:
Gabi, si eu tot p'acolo cu kg mele, asa ca nu esti singura. Eu chiar aseara am refuzat-o pe soacra-mea, ca venise cu dulciuri. Of, hai ca om scapa noi si de kg astea. Ne tinem tare aici pe pozitie!
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
DE'ALE GURII
doina2222 spune:
Mai fetelor, ma bucur ca sunteti pe aici ca incepusem sa cam dezarmez. Cat despre regim, eu sunt in faza in care nu mai pot sa vad carnea. Abia astept ziua de luni, cand se vor incheia primele 2 sapt de carne. Astea mi se par de departe cele mai grele.
Va doresc spor la slabit!!!Nu va lasati!
Darius 1 an
pozele lui Labuta
poze
doina2222 spune:
Dragele mele, dupa primele 2 saptamani am slabit 3 kg. Voi ?!
Darius 1 an
pozele lui Labuta
poze