Copil libertin?!Ce invata copilul meu?
Raspunsuri - Pagina 6
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina Chestiune de fire, personalitate etc, nu de muzica. |
Exact asa inteleg si eu, e o chestie de personalitate, nu de muzica. De exemplu un spectacol de opera cere sa stai cuminte imbracat formal. Un concert rock presupune sa nu stai cuminte ,imbracat aiurea.
Sabina spune:
Pai Julia ta are a fi un copil cat se poate de normal si destept:), da-le incolo de reclamatii :)
Eu zic sa o duci la dansuri, sa gasiti ceva aproape de casa.
daca zici ca la scoala se plictiseste, inseamna ca sigur va face fata.
poate va avea si o motivatie in plus sa faca repejor temele, ca sa mearga la cursuri.
Nu cred ca sunt de mai mult de doua ori pe saptamana, poate fetele care si-au dat copiii la dansuri sa te sfatuiasca mai bine.
dar daca danseaza toata ziua, e pacat sa nu invete ce si cum, sigur e pasionata.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Alizee spune:
Cum adica stie ce le preda invatatoarea si de aceea se plictiseste ?! I s-a mai predat vreodata materia din clasa I ?
Chiar astept raspuns. In functie de el, voi explica.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
sorana spune:
Sabina uite eu nu am vrut sa merg la opera/concerte de muzica clasica. De pe la 14 ani cand am putut sa refuz, ca inainte ma tara mama, vrand-nevrand .
Fata de 17 ani e posibil sa stie ce si cum e si sa nu vrea / sa nu-i placa.
Da, exista si oameni de-astia, ca mine, pe care i-a tarait (la propriu) mama lor la opera si concerte sa-i "cultive" si nu s-a prins . Asta e. Se poate intampla.
Sabina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Exact asa inteleg si eu, e o chestie de personalitate, nu de muzica. De exemplu un spectacol de opera cere sa stai cuminte imbracat formal. Un concert rock presupune sa nu stai cuminte ,imbracat aiurea. Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh |
singrul amendament ar fi : ideal e sa-ti dai seama ce tip de personalitate ai in cunostinta de cauza:), adica invatand cate ceva si despre muzica clasica, la fel cum inveti diverse materii la scoala pana iti dai seama ce domeniu te atrage mai mult.
Sunt atatea lucruri superbe pe lumea asta. Muzee minunate, concerte de exceptie. E bine sa stii despre ele, pana te decizi ca iti place doar la shopping si plaja intr-o excursie in strainatate, de pilda;))
Cum mi-am alaptat copiii
nelia spune:
citat din mesajul lui julia23 Aseara am discutat cu ea si mi-a zis ca vrea sa se faca dansatoare,i-am explicat,sper,pe intelesul ei ca asta nu este o meserie... http://community.webshots.com/user/julia062003 |
De ce?
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Sabina spune:
asta mi-a scapat...de ce n-ar fi? ok, dansatoare la bara nu mi-ar placea nici mie sa fie fata mea...., asta e p[roblema mea personala sa zicem, dar dansatoare inseamna multe lucuri, de la balerina pana la dans sportiv.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina spune:
citat din mesajul lui sorana Sabina uite eu nu am vrut sa merg la opera/concerte de muzica clasica. De pe la 14 ani cand am putut sa refuz, ca inainte ma tara mama, vrand-nevrand . Fata de 17 ani e posibil sa stie ce si cum e si sa nu vrea / sa nu-i placa. Da, exista si oameni de-astia, ca mine, pe care i-a tarait (la propriu) mama lor la opera si concerte sa-i "cultive" si nu s-a prins . Asta e. Se poate intampla. Sorana si Monica (28.09.2002) |
pai nu s-a prins, dar a avut ce sa nu se prinda, daca ma intelegi....ai ales in cunostinta de cauza.
Acuma, si concertele astea trebuie alese intr-un anume fel...eh, e si aici o intreaga discutie.
Cum mi-am alaptat copiii
nelia spune:
Revin cu dansul, eu am fetele amindoua la dans. Cea mare a facut mai multe stiluri, acum e la jazz, cea mica doar balet (asta ii place). Agata a avut mai multe scoli de dans, unde se lucra si dupa video. Nu mi-a placut, prefer aici unde sint, nu se uita deloc la cum danseaza altii, le pune muzica de toate genurile (cea mica, la balet, nu danseaza doar pe muzica clasica, dar pe muzica buna, in general, cea mare la fel...), le arata pasii (dansul e matematica, ritmul se calculeaza, coordonarea la fel) si, in rest, copilul e liber sa improvizeze.
Eu le pun muzica acasa, am o lista lunga de bucati clasice, m-am inspirat si de la gradinita lor, dar nu numai... ascultam de toate (bine, cind spun toate, inseamna tot ce e digerabil). Si se danseaza pe toate.
Eu sint mare amatoare de dans, si eu am vrut sa ma fac dansatoare, dar n-a fost sa fie. La noi in casa se danseaza la greu, in toate felurile, pe multe genuri muzicale. Ne si costumam de scena, facem show-uri si toti copiii danseaza frumos (normal, sint puii mei... de cioara!)
Le pun si videoclipuri, mergem si pe youtube, dar selectiv, iar selectia o fac eu, ca parinte si nu am nici o problema cu asta. Au tot timpul din lume sa le vada si in realitate, rupindu-se in figuri... acum ei trebuie sa-si descopere trupurile si sa le miste in ritmul lor. Lasciv danseaza si fetele mele, Lisandru se trinteste pe jos si face ca dansatorii de muzica hip-hop... dar vine de la ei, de la ce simt ei nevoia sa faca. Crezi ca daca nu imita pe adulti, ei nu-si simt corpul si simtindu-l, nu le vine sa faca miscari senzuale... e un intreg spectacol sa vezi copiii dansind! Ei se exprima mult mai bine prin dans decit adultii... si exprima tooot! De la bucurie la tristete, de la pudoare la lipsa ei... Priviti-i doar si veti vedea toate starile si emotiile umane in dansul lor! E ca si arta lor! Minunata! Daca nu e stricata de adult... bineinteles.
Dar sa ne intoarcem la videoclipuri si imitare... Mie imi place Pink, ma topesc de dragul ei, Agatei ii place Madonna, Tudorei ii place LadyGaga (supriza totala, n-ai zice tinind cont de firea ei linistita)... le asculta, dar nu le pun si videoclipurile lor. Punct!
Sint fete mici, de ce sa le imite pe artistele respective (care si ele fac ce au invatat sau ce se vinde mai bine), insa pe muzica lor sint libere sa improvizeze cit doresc. Nu-mi place in general cind vad fetite imitind femei adulte dansind in clipuri comerciale (care sint facute clar sa aduca bani, exploatind la maxim corpul omenesc, mai ales al femeii... si nu intotdeauna de dragul dansului sau al muzicii in sine).
Nu-mi las copiii nici la televizor - de fapt, nici nu am cablu, sint doar doua sau trei posturi cu desene la care se mai uita foarte rar, iar pe youtube libere in nici un caz... cu mine linga ele, da. Mi se pare fascinant acest youtube, dar pentru copii destul de periculos. Poti gasi absolut orice acolo... si nu totul este chiar educativ. Mai scap cite un videclip, daca nu e chiar deocheat, dar chiar asa orice, nu vad nici un sens... care ar fi scopul? Nu au timp sa le vada, viata lor e abia la inceput. Nici la reviste deocheate nu le las sa se uite, de ce le-as lasa la televizor sau pe calculator?
Julia, eu as scoate posturile cu videclipuri si i-as pune muzica inregistrata, i-as da o sacosa de haine ca sa se 'deghuizeze' pentru scena, spatiu si as lasa-o sa se desfasoare. Si as duce-o si la un curs de dans, cu conditia ca scopul scolii sa nu fie exclusiv etalarea lor pe scena, imitind ca niste mici maimutele, machiate si imbracate sexy, persoanele adulte. Sint de acord cu scena, dansul fara scena si fara spectatori nu e stimulant, dar sa fie scena pentru copii... cu copii. Si nu-i mai spune ca a fi dansatoare nu e meserie, ca doar nu esti sigura ca asta va alege... iar daca, totusi, va alege, inseamna ca altceva o cheama, nu meseria.
Si totusi, de unde stie ea la 7 ani de dansatoare la bara!?! Una este sa-si doreasca sa fie dansatoare si alta la bara... parerea mea. Ma indoiesc ca stie de la televizor, pentru un copil de 7 ani toate sint dansatoare, nu vad femeia dincolo de miscarile de dans, cineva i-a spus despre existenta acestui gen de dansataore.
Si o bila neagra pentru educatoare! Nu se pedepseste un copil care danseaza, imitind ce a vazut la televizor sau prin alte parti, izolind-o de copii si facind-o sa se simta vinovata ca a facut ceva rau. Degeaba ii explicati copilului, adultii din jurul ei trebuie sa primeasca explicatii. Si, eventual, pedeapsa... Eu m-as fi suparat sa-mi fie pedepsit copilul pentru asa ceva, fara sa se discute in prealabil cu mine.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Ingrid S spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Chiar nu vad unde e problema daca un om nu apreciaza genul clasic de muzica si nici nu se preface ca ar aprecia-o. De ce ar fi asta un must? Poate o sa spui ca ai incercat sa-i arati si altceva. Ei uite ca din moment ce nu a vrut sa mearga cam stia despre ce e vorba. Deci? Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh |
Da, ai dreptate, stia despre ce e vorba. A ascultat la mine cateva minute dintr-un concert si a sters-o acasa. E mai interesanta Inna pe laptop. Si vezi ca tot de educatie e vorba, te educi sa-ti placa muzica buna. Ca altfel, daca nu vezi niciodata un Velasquez, poti sa apreciezi ca arta autentica tablourile pictate de nea Ion din Vanju Mare.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues