Copil libertin?!Ce invata copilul meu?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Sper ca n-ai pus la suflet discutia asta. Sanatate multa iti doresc!

aaaaa, nu, doar energia imi lipseste momentan. mersi mult de urari! mereu binevenite :)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Sabina, eu zic ca totul trebuie in moderatie. Si sa ma explic.
Noi cu Andrei, de mic, am fost la Muzicalul galatean. La concerte simfonice, la recitaluri de vioara si pian, la concertele pentru copii, la opereta.
Si muzica usoara se asculta la noi in casa, dar mai mult evergreenuri de alde ABBA, Beatles, Queen...
Veniti aici, cand copilul a facut calarie, am zis sa il expunem culturii total, cu tot ce inseamna de la haine pana la muzica country. II place tare mult Brad Paisley, so de Craciun i-am luat bilete la concertul dat la Hamilton ( a concertat numai in Hamilton si London din toata Canada...a, parca si Montreal).
La concert, copilul meu nu stia cum sa se poarte. Era deranjat de faptul ca muzica era extrem de tare si de faptul ca nu se asculta cu respect de pe scaune. De ce tipa astia? De ce se ridica in picioare...
I-a luat o jumatate de ora sa intre in atmosfera.
Discutand cu tatsu dupa concert, am ajuns la concluzia ca noi am gresit ca nu l-am expus la toate genurile de muzica, de la R&B la clasica contemporana.
Asa ca acum, cu istetimea acumulata datorita varstei, zic ca gustul muzica se formeaza...si e de datoria noastra de parinti sa o facem diversificat.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Hai sa zic si eu cum am fost corectata (de un vecin, ai mei nu s-au priceput :)))) de la "dansul lasciv" la o varsta chiar mai mica decat a Juliei (4 ani), o fi de folos .
Ma rupeam eu in figuri cu ochii in tv (tin foarte bine minte scena, parca a fost ieri) si incercam din rasputeri sa fac precum niste "fete" de la un carnaval prin Rio, era ceva reportaj (post sarbesc, eram pe vremea lu' Ceasca), cand vine Nenea Panti (vecinul) pe la noi. Si cand a vazut omul cum imi zapacesc eu stomacul de zor (cred ca toata lumea a vazut o gramada de fetite de 2-3-4 ani la concursuri de belly-dance, dar niciuna la vreunul de irish-dance ), foarte mandra de performantele mele, mi-a zis asa: "mai, mai, ce dansatoare din buric avem noi aici! Ai talent, bravo! Dar sa stii ca, daca vrei sa devii o buna dansatoare, trebuie sa inveti sa-ti misti frumos tot corpul in ritmul muzicii. Daca faci asta, si nu repeti ca maimuta ce fac fetele alea (vezi ca alea au si tzatze, tu n-ai :)), o sa stii sa dansezi pe orice fel de muzica, fara sa repeti acasa. Ia sa misti tu si umerii, si capul, si picioarele, si mainile, ba pe rand, ba in acelasi timp, dar sa nu uiti nici o clipa ca le ai, si sa la lasi sa atarne. Degeaba dai tu artistic din fundulet, daca mainile se balanganesc amortite pe langa tine, daca tii capul aplecat, sa te uiti la picioare, si asa mai departe. Ia sa studiezi tu problema, sa vezi, am dreptate?"
Si vreau sa spun ca m-a influentat extraordinar de mult, am privit lucrurile cu alti ochi, am inceput sa ma studiez, sa ma controlez, sa devin constienta de mine, intr-un mod foarte placut si plina de entuziasm. I-am urmat sfatul si chiar reusesc sa ma misc foarte bine, cam pe orice soi de muzica, si chiar sa ma exprim prin dans, fara sa fiu deloc provocatoare (decat daca vreau asta).

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

pai eu nu vad nimic gresit in faptul ca nu ii place cum tipa unii in picioare , n-are legatura cu muzica, ci cu tipul lui de personalitate.
Eu am prieteni muzicieni (de muzica clasica) care gusta f bine atat concertele la Ateneu, cat si concertele cu tipat si urlat si dat si cap samd, si prieteni melomani doar ocazional, asculta in principal alte muzici, si care nu se simt bine la concert pe stadion/whatever, ca nu e firea lor, sunt mai rezervati etc.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Cultura muzicala se educa si aici ii dau dreptate Sabinei. Fetita mea se batzaie pe aria lui Figaro sau Bella figlia del amore, sta tot programul de la Filarmonica cu urechile ciulite...daca de la 1 an o lasam la Taraf tv sau Mtv mai exista interesul pentru muzica clasica? Si mie imi plac anumite piese rock, dansez la un chef, dar asta e doar distractie si o tratez ca atare, cateva zile pe an. Iar manele are de unde auzi, slava Domnului, cate masini nu trec cu geamurile deschise vara din care racneste Adi Minune?
Daca va creste pe muzica rock, pop, ce o fi, nu va mai putea aprecia muzica clasica. Am incercat din rasputeri sa-mi duc nepoata la un concert. N-ai cu cine. La 17 ani are alte preferinte.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Daca va creste pe muzica rock, pop, ce o fi, nu va mai putea aprecia muzica clasica. Am incercat din rasputeri sa-mi duc nepoata la un concert. N-ai cu cine. La 17 ani are alte preferinte.

Chiar nu vad unde e problema daca un om nu apreciaza genul clasic de muzica si nici nu se preface ca ar aprecia-o. De ce ar fi asta un must? Poate o sa spui ca ai incercat sa-i arati si altceva. Ei uite ca din moment ce nu a vrut sa mearga cam stia despre ce e vorba. Deci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Poate inteleg eu gresit dar am in jurul meu prieteni buni si realizati profesional si educati, care asculta rock, grunge, jazz, blues, etc si in acelasi timp pot savura o seara la opera.

Nu vad de ce se anuleaza unele pe altele, si astfel de muzica asculta si acasa :)(deci isi expun copiii la muzica de toate genurile). Si la opera se duc cu tot cu copii, ale caror varste variaza intre 3-15 ani.

Mergi la inceput

singura problema e ca acel om e un pic mai sarac. la fel ca unul care nu apreciaza pictura, baletul si toate artele. la fel ca mine care nu stiu cata matematica , fizica si chimie as vrea. Cunoasterea, desi aduce multe framantari, aduce si mare bucurie.

Fetita aceea nu a vrut la concert pt ca de fapt nu cunoaste despre ce e vorba. E normal, nu e vina ei, poate un pic a parintilor, avand in vedere ca la noi in tara, in scoli, educatia muzicala e penibila.

Artele iti imbogatesc viata. Nu sunt esentiale supravietuirii, nu esti inferior daca nu te preocupa, nu despre asta e vorba aici, dar viata e mai frumoasa cu ele.

Din untul meu de vedere, omenirea exista ca sa produca si sa guste frumosul. E trist ca putini incearca. Nu trebuia cu lin guroiul. Ajunge si in doze mici, dar sa ai perceptia frumosului.

Muzica usoara poate fi simpatica, placuta, dar nu e destul in viata unui om ca UNICA optiune, din cauza ca ii lipseste gradul de complexitate necesar (aici e intreaga discutie care s-ar putea purta eventual la arte)

dar o opera de arta are multiple niveluri de intelegere. De la "ce frumos gadila urechile", pana la "ce structuri formidabile se ascund aici". Structuri care nu nu trebuiesc cunoascute in amanunt de public, nici vorba, dar ele se insereaza pe nesimtie in ascultator si il modeleaza frumos.

la muzica de divertisment, etapa cu structurile nu exista, de aceea nu e bine sa fie "first and only choice" la bebelusi.

Eu nu pot de dragul "politically correct" sa nu spun adevarul.

dar, inca odata, e cu titlu de recomandare, nu oblig pe nimeni sa faca ceva, mesajul ajunge la cei care il doresc, ceilalti pot sa il sara linistiti.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

raspunsul anterior era pt Accept,

saskia, acelasi lucru l-am spus si eu, cu muzicienii profi care dau din cap la Metallica si melomani ocazionali care nu suporta concertele de muzica usoara pt ca totul e prea tare samd.

Chestiune de fire, personalitate etc, nu de muzica.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

Nu am putut sa va scriu pt ca nu a mers net-ul.
Julia asculta de cand era in burtica orice gen de muzica,cu exceptia manelelor,ii place f mult genul disco,noi am dus-o mereu la teatru,opereta,spectacole.Daca ar fi dupa ea ar dansa toata ziua.
Cand este acasa incerc sa am cat mai multe activitati educative cu ea.
Noi deocamdata stam singure pt ca taty este plecat in Anglia la munca.
Cand ma ocup de treburile casnice nu o pot tine langa mine iar ea isi mai deschide tv-ul si se uita de obicei la desene dar mai da si la muzica.
Aseara am discutat cu ea si mi-a zis ca vrea sa se faca dansatoare,i-am explicat,sper,pe intelesul ei ca asta nu este o meserie,trebuie sa invete carte.
As vrea sa o inscriu la dansuri dar nu stiu daca se va mai descurca la fel de bine cu scoala.
Alta problema care o am cu ea este incapatanarea,atat acasa cat si la scoala.Daca nu vrea sa faca ceva nu vrea,imi spune ca nu o pot obliga(sa-si faca temele,sa spele dintii)imi spune ca sunt rea,pt ea toata lumea,care ii spune ceva ce nu-i convine,este rea.Dupa ce ma supar ia o mutra de copil nevinovat,imi deseneaza inimioare si imi scrie ca sunt cea mai buna mama din lumea intreaga.
La scoala nu prea este atenta,este distrata,vorbeste in timpul orei....cand o intreb dc face asa imi spune ca ea stie ce le preda doamna si se plictiseste.I-am explicat ca trebuie sa invete si ceilalti copii,trebuie sa fie atenta,sa nu vorbeasca in timpul orei...intelege o zi si dupa o luam de la capat cu observatii din partea doamnei.
Va pup

Mergi la inceput