Copil libertin?!Ce invata copilul meu?
Buna
Am nevoie de sfaturi din partea voastra.
Julia are 7 ani,este la scoala in clasa 1-a si dupa amiaza ramane la after school.
Azi cand am fost sa o iau de la after m-a oprit doamna pt o discutie despre libertatea pe care o are copilul meu si sa iau anumite masuri.
Sa va spun despre ce este vorba:dupa ce si-au facut temele,copii au vrut sa danseze,dupa spusele doamnei Julia a dansat foartee "lasciv" si a rostit cuvantul sex,pt asta a fost pedepsita(pusa sa stea la masuta separat de ceilalti copii).
Doamna mi-a spus ca Julia i-a spus ca doreste sa se faca cand va fi mare dansatoare la bara
Eu stiu ca ii place sa danseze,dar acasa nu danseaza lasciv,mai imita ce vede la tv,dar chiar asa sa danseze lasciv nu mi s-a parut.
Despre sex am discutat cate ceva cu ea pt ca era curioasa si mi s-a parut normal sa ii explic eu decat sa afle din alta parte.Curiozitatile ei erau legate de ce au baietii si ce au fetitele,i-am explicat ca baietii au cocosel si fetitele pasarica.
Cand am plecat am intrebat-o dc a fost pedepsita si mi-a spus ca a rostit un cuvant dar ii este rusine sa il spuna,i-am spus ca daca nu i-a fost rusine sa-l spuna de fata cu doamna si copiii,nu are dc sa-i fie de mine...mi-a spus ca a zis "justify sex",ca a vazut melodia pe kiss tv si doar imita ce a vazut acolo.
Doamna mi-a spus sa iau anumite masuri cu ea,ca alti copii sunt mai copilarosi si nu le-ar place parintilor sa auda despre asa ceva....mi-a zis ca eu poate sunt mai libertina si poate doresc sa am un copil mai libertin...ca poate julia se uita la taraf(noi nu avem asa ceva) si acolo a vazut dansatoarele si a invatat miscarile,ca poate din anturaj...dar doamna 'uita' sa spuna ca multe lucruri le invata la scoala.
Momentan ma gandesc cum sa o abordez pe Julia si ce sa ii spun,pt ca nu-i place deloc sa-i tin predici.
Raspunsuri
buli spune:
eu nu cred ca un copil are ce invata de la kiss tv.
in general de la tv nu are ce invata, dar unele dintre videoclipuri sunt absolut tembele si, da, asta promoveaza: sexul si femeile de tip dansatoare la bara. sau baietii smecheri cu masini decapotabile.
in locul tau, m-as gandi bine ce anume vreau sa invete si sa copie fetita mea si as mai tria din programele tv.
jenn spune:
De acord,dar si abordarea d-nei de la scoala lasa mult de dorit.Nu vad de ce a fost pedepsita,pt un cuvant?!Cred ca era mult mai util sa-i fi explicat ca sunt anumite expresii,cuvinte care nu -s potrivite pt vocabularul unor copii asa mici,sa nu mai repete ceea ce nu intelege,variatiuni pe tema asta.Dar,cam pubibonda reaatia,nu cred ca interzicand ceva rezolvi mare lucru,dimpotriva!Pacat ca persoana asta e pedagog!(de scoala noua sau veche,nici nu mai conteaza)
Sabina spune:
Trebuie sa schimbi un pic foaia si sa scoti din grila canalele astea cu clipuri idioate.
Sa incercati sa ii dati alternative culturale sanatoase: exista concerte la Ateneu pt copilasi, exista lectia Micului meloman, exista muzee cu activitati pentru copii, teatru etc, sa intre in contact numai cu lucruri frumoase, nu mitocaniile de la televizor.
daca ii place sa danseze, da-o la dansuri sportive, sau la balet. Ca sa scape de ce vede la TV.
pe ea sa nu o certi, ca nu rezolvi nimica.
Nu sunt de acord ca invatatoarea a pedepsit-o, dar nici mie nu mi-ar placea ca fata mea sa vada/auda lucuri din astea, nu e nicio pudibonderie, e vorba de a feri copiii de prostul gust de la televizor.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
filofteia spune:
Citat: |
Momentan ma gandesc cum sa o abordez pe Julia si ce sa ii spun,pt ca nu-i place deloc sa-i tin predici. |
In primul rand nu trebuie sa fie o predica ci o discutie in care sa-i spui punctul tau de vedere.
Eu as incepe cu ... in public nu se fac anumite gesturi ...
Nu as certa-o pentru ce a spus/facut.
In rest spun si eu cum spune Sabina .
Laura25 spune:
Scoate Kiss Tv & co din grila de programe. Nu stiu daca te-ai uitat vreodata atenta, dar 99% din videoclipuri sunt cu fete executand miscari lascive, muzica, versuri, imagini de toata jena. Sunt pline de sexualitate videoclipurile. Eu nu i-as lasa pe ai mei sa se uite. Pe fata nu ai de ce sa o certi, trebuie doar sa ii explici ca nu e ok pt ea sa se uite la canalele alea, sa ii abati atentia spre alte activitati mai potrivite varstei.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
szivarvany spune:
Exact ce spun fetle, scoate programele tv, sunt extrem , extrem de nocive
Rezultatele se vor vedea destul de repede
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
anya spune:
Am surprins si la baiatul meu (8 ani) o tentativa de dansat la bara. Se prinsese de bara de la patul suprapus si dadea din fund. L-am intrebat unde a vazut asa ceva (noi nu ne uitam la programe tip kiss) si mi-a zis ca la petrecerea de la McD era un videoclip cu un maimutoi care dansa asa. Evident ca am trecut la explicatii ca nu e ok sa danseze asa si i-a trecut. El chiar merge la dansuri la Palatul Copiilor, dar nu astfel de dansuri .
Cuvantul "sex" l-am vazut chiar eu scrijelit pe bancile din clasa. Nu de ei ci de cei de dupamiaza. Inca nu m-a intrebat ce inseamna, dar probabil va urma.
Cat de mult am feri copilul si l-am indruma catre activitati care sa-i aduca valoare in dezvoltarea lui ca om, intamplari de genul acesta vor mai aparea. Important e cum abordam situatiile. Pe de o parte trebuie incurajati ca atunci cand nu stiu sau li se pare ceva suspect sa vina si sa ne intrebe - fara frica de a fi certati/pedepsiti. Evident trebuie sa le explicam cu maturitate si pe intelesul lor, totusi, ceea ce ne intreaba. Daca totusi s-a intamplat ceva, trebuie verificat daca a stiut ce face sau nu si in cazul in care copilul nu a stiut ce prostiuta a facut sa i se explice. Exista varianta in care face ceva intentionat si atunci vor fi consecinte.
Revenind strict la cazul Juliei, doamna de la after e clar ca nu a avut o abordare prea diplomatica a situatiei. Normal ca a trebuit ca opreasca dansatul fetei tale, dar poate nu ar fi fost cazul sa o pedepseasca ea (trebuia doar sa-ti spuna si tu sa hotarasti daca si cum o pedepsesti). Probabil a incercat mai putin delicat sa iti sugereze ca fata nu se uita la programe ok pt varsta ei. (De fapt cred ca nu sunt ok pt nici-o varsta, dar nu e cazul sa-mi dau prea mult cu parerea ).
roxy spune:
buna, degeaba ii spui ei (un copil de 7 ani) ca nu e frumos sa faci asta in public, ca ea peste tot, nu numai la tv ci si in ziare (nu neaparat sa le citeasca ci expuse in toata amploarea lor la tarabe)si deci cum nu e ok cand asta e ceea ce se promoveaza perste tot ca find ceva deosebit.Asta invata fetele acum ca daca te dezbraci, dansezi asa ca sa te vada unu cu bani, egal ca e de o varsta cu tata mare da contu sa fie plin, si eventual te mai si lauzi cu o echipa de fotbal ce a trecut prin patu tau , cu poze explicite daca se poate, doar asa ajungi sa fii vedeta.Iar copiilor, le plac nu-i asa vedetele, vor sa fie si ele ca "divele" noastre.Degeaba ii spui tu acasa ca nu e frumos, ca ajungi sa fii luat de fraier ca nu mai esti cool si in pas cu timpurile.Nu stiu incotro ne indreptam da rupti de realitate nu poti sa.i tii ci doar sa ii arati ca sunt si alte cai de a fi fericita decat sa te dai peste cap sa te remarce un bosorog.
Nici pentru noi parintii de abieti nu e mai usor ca daca nu au bani in buzunar sa fie smecheri si masi ni care mai de care mai fitoase , chit ca ies doar pana la colt cu ele nu mai pot trai.
Cel putin in Romania asta e directia spre care se merge si trebuie sa fii mult mai stapana pe relatia ta cu fata ca sa nu o scapi din mana cum se spune si sa fii mereu la curent cu anturajul.
Fa-o sa stie ca ii esti aprope si ca orice decizie pe care trebuie sa o ia, chiar si asta cu ce programe vizioneaza si ce nu, poate si trebuie sa o ia cu tine pentru ca doar tu esti aceea careia ii pasa cu adevarat de ce se intampla cu ea .
anuscha2009 spune:
Mie una nu mi se pare foarte grav ceea ce a facut fetita Julia, melodia este a lui Dan Balan eu o stiu si are un ritm destul de alert si cred ca asta i-a placut fetei. Eu nu as pedepsi-o si nici nu as face-o sa se simta vinovata. In ceea ce priveste repetitia cuvantului sunt sigura ca fata ta nu stia ce zice - ei ii placea ritmul melodiei care recunosc ca e foarte antrenant.
Daca ar fi sa scoatem din grila toate posturile nocive ar trebui sa scoatem tot si tot nu am putea sa-i pazim de tot ce este rau si murdar in lume.
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anuscha2009 Daca ar fi sa scoatem din grila toate posturile nocive ar trebui sa scoatem tot si tot nu am putea sa-i pazim de tot ce este rau si murdar in lume. |
Rele si murdare in lume sunt razboaiele, violenta de orice fel, politica, saracia, manipularea, abuzurile celor putenici asupra celor slabi. Sexualitatea si dansul sunt de cand lumea, prima asigura continuitatea speciei, al doilea il avem in sange si il intalnim la toate culturile si triburile care nu s-au uitat nicicand la KissTV...poate pentru ca aduce bucurie spiritului. Toti bebelusii reactioneaza la muzica bucurandu-se si miscandu-se. Copiii exerseaza sexualitatea (am spus sexualitatea si nu sexul, da?) inainte de a o intelege pe deplin dar este un instinct sanatos.
Nici eu nu am KissTV in grila de programe, strict o chestiune de gust, probabil fi-mea o sa dea mai mult din cap decat din fund daca va imita ce vede la TV. INSA sa vedem intr-un dans atata 'mizerie' mi se pare exagerat. Mai ales cand danseaza un copil, copil care danseaza pentru bucuria proprie si nu pentru a 'da peste cap un bosorog'. Gizaz!