Strumfi si prichindei iul-aug2011(17)
Raspunsuri - Pagina 6
anaemi spune:
Si "scancetul finut" al Anastasiei, era de fapt urlet in toata regula. Dar Filip, nu prea se sinchisea...isi vedea de somnul lui.
Acum nu stiu cum o sa facem cu bebe. Dupa doi ani in care Anastasia m-a calarit , la propriu, noapte de noapte si m-a tras de tzatze aproape non stop noaptea, acum va spun sincer ca visez la un bebe care sa doarma la el in patut si sa se trezeasca de maxim doua ori pe noapte. Da' stiu ca sunt vise !
Cu Filip nu am avut probleme din astea, el a dormit in patutul lui, dar sincer, acum el este cel care se smiorcaie ca sa stam cu el cand doarme, pe cand Anastasia pune capul pe perna, inchide ochisorii si gata ...sforaie
Nu stiu cum o fi laptele ala antiacid, ca eu iau foc de la el. Si nici Rennie & co. nu ma ajuta.Asa ca stau si scot flacari
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 18+
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
Laura13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ireth Stiti unde poate ajunge problema cu dormitul copilului cu parintii? Ma uit la una din colegele mele care e DISPERATA. Are un baiat de 10 ani si nu adoarme decat daca vine maica-sa si sta cu el (da, la 10 ani!!). A incercat orice, sa-l faca de rusine, ca nu mai e copil mic, sa ii lase televizorul deschis ca sa auda zgomot pana adoarme, lasa usile deschise la camera, sa nu ii fie frica, degeaba.... Sunt disperati amandoi parintii. Colega mea imi zice ca e fricos peste masura, ii e frica de intuneric si plange la cel mai mic soc (gen: a ramas intr-o zi pe afara pentru ca a pierdut cheile; pana cand a venit maica-sa de la serviciu - cam jumatate de ora - a plans incontinuu). Tot ne zice ca daca ar putea sa dea timpul inapoi, nu l-ar mai rasfata cu dormitul cu ei si chestii de genul asta. Uff! 14+ |
parerea mea. nu cred ca se pune, neaparat, problema de rasfatat. se pune problema de cat de fermi sunt parintii. nu ma refer la tipat/fortat/etc. sa nu ne intelegem gresit.
iti spun din experienta mea cu copilul meu. cand ma simte ca parca as vrea, as putea, m-as gandi sa cedez ... ... ei, atunci insista, se da bine pe langa mine, ma pupa, de toate numai ca sa iasa ca el. cand simte ca "nu e loc" nici el nu se streseaza prea tare.
ex. cu dormitul impreuna: acum vreo 2 saptamani vine copilul meu la mine (seara, era deja in pijamale, a venit cica sa ma pupe ).
dani: mami, te rog eu frumos, din tot sufletelul meu, pot sa dorm cu tine in seara asta?
eu: nu. (sec, fara explicatii, comentarii, pe un ton f normal, de conversatie)
dani: of ... nu mi-a iesit astazi. (eu incercam sa nu ma stric de ras )
dani: somn usor, mami.
si s-a dus la el si a dormit linistit.
sambata la pranz l-am luat sa doarma cu mine. ca asa am vrut eu ... sambata seara a adormit extra greu ..... ffffff greu, toata seara a spus ca nu poate sa adoarma, ca el nu poate sa doarma doar cu mine. no ... peste noapte s-a rezit de un milion de ori ... zau, din jumatate in jumatate de ora .
cine a gresit?
mami. nu pentru ca l-am luat. ci pentru ca nu i-am explicat ca e one tine deal, doar o data, eventual sa ii gasesc un motiv pentru care doarme cu mine. copilul nu a stiut la ce sa se astepte, logic ca a incercat ... asa cum stie el ... cu un milion de treziri.
buuun ... duminica seara am luat copilul sa stam de vorba. si dai explicatii, ca s-a trezit, ca noi suntem obositi, ca nu am dormit azi noapte, ca el are camera lui, cu prietenii lui (desenele de pe pereti si plusurile), ca tati nu poate sa doarma pe canapea ca il doare spatele ... etc. adica vechea poveste, dar care a fost nevoie sa fie repetata. ca doar, eu, idiot mom, am bulversat copilul. de duminica seara doarme linistit, toata noaptea, fara trezire, fara "scandal" seara la culcare.
v-am plictisit ... m-am lungit. dar, pentru mine, experienta de sambata a fost o revelatie. cum putem noi, parintii, fara intentie, cu dorinta de a face bine, sa bulversam copilul.
eu, intotdeauna, am fost de parere ca daca am spus ceva sa ma tin de ce am spus. si asta a fost valabil pana recent.
acum, am baiat mare, incepem negocierea, parerea lui, parerea mea, programul lui, al meu si facem un mix. si, cateodata, se mai schimba vorba initiala. dar, inca se schimba rarut. dar imi da o perspectiva pentru ce va urma ... negocieri, negocieri, negocieri . tre' sa fac un curs
Laura lui Daniel - 14.11.2006 si 18+
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.
Laura13 spune:
citat din mesajul lui Ireth pai nu stiu, e voie rennie in sarcina? mie mi-a spus doctorita de familie de omez si dicarbocalm dupa 6-7 luni 14+ |
e voie rennie, dicarbocalm sau malox. recomandate de doctorita de familie, la 12 saptamani cand imi era rau de tot.
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
Ireth spune:
of, e scump rau de tot dani al tau , sa-ti traiassca
Si eu cred ca au gresit la partea cu fermitatea, mai ales ca ea e foarte foarte blanda cu el pe motiv ca "e copil, ce pot sa-i fac?". Bun bun, e copil, nu zice nimeni sa il bati cu furtunul, dar un pic mai dur/rece poti sa fi, sa inteleaga cine e seful.
14+
v_florina spune:
Oanamares, lapte nepasteurizat nu vei putea manca toata sarcina. La fel si pentru celelalte alimente la care ai primit interdictie. Asta nu are legatura cu trim 1, ci are legatura cu eventualele bacterii care pot fi transmise de alimentele respective si care iti pot pune sarcina in pericol.
Eu de ex, nu am imunitate pt toxoplasmoza, asadar trebuie sa mananc carne gatita bine toata sarcina, si sa ma feresc de animale.
Vaaai, parintii mei au un ciobanesc german pe care il ador pur si simplu. Este atat de istet si tolerant acest catel, iar eu acum trebuie sa fug de la poarta direct in casa fara sa-l ating (ce sa-i faci, din dragoste ma mai linge, imi mai baga mana in borul lui...). Dar, eu si Razvan ne distram deja de ce fatza o sa faca Rex (ciobanescul) cand 'om intra cu ala mic pe poarta. Este fan copii mici, devine atat bleg in preajma lor, tot din dragoste.
_
11+
Laura13 spune:
citat din mesajul lui Ireth of, e scump rau de tot dani al tau , sa-ti traiassca Si eu cred ca au gresit la partea cu fermitatea, mai ales ca ea e foarte foarte blanda cu el pe motiv ca "e copil, ce pot sa-i fac?". Bun bun, e copil, nu zice nimeni sa il bati cu furtunul, dar un pic mai dur/rece poti sa fi, sa inteleaga cine e seful. 14+ |
nu pun problema cine e sefu. eu, la mine acasa, pun problema ca suntem 3 oameni. cu drepturi egale, chiar daca responsabilitati diferite.
eu i-am explicat lui dani ca si eu am nevoie de somn, ca si el, ca sa am putere sa muncesc, sa ma joc cu el, sa il cresc pe el si pe bb.
iar daca pot sa explic unui copil de 4 ani niste chestii, ma astept ca la 10 ani sa putem discuta ... multe, ca sa nu zic totul.
sunt lucruri pe care trebuie sa le ad literam, nu stiu cum sa zic ... reguli. nu traversam strada singuri. nu exista discutii, negocieri pe tema asta. nu umblam la cutite. nu exista discutii, negocieri pe tema asta. etc. dar, sunt ffffffffff multe lucruri pe care le discutam, chiar le negociem.
asa e la noi ... iar daca el vrea sa ma convinga de ceva, trebuie sa aiba argumente. fain e ca, de f multe ori, chiar le are
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
pufi79 spune:
citat din mesajul lui v_florina Eu de ex, nu am imunitate pt toxoplasmoza, asadar trebuie sa mananc carne gatita bine toata sarcina, si sa ma feresc de animale. Vaaai, parintii mei au un ciobanesc german pe care il ador pur si simplu. Este atat de istet si tolerant acest catel, iar eu acum trebuie sa fug de la poarta direct in casa fara sa-l ating (ce sa-i faci, din dragoste ma mai linge, imi mai baga mana in borul lui...). Dar, eu si Razvan ne distram deja de ce fatza o sa faca Rex (ciobanescul) cand 'om intra cu ala mic pe poarta. Este fan copii mici, devine atat bleg in preajma lor, tot din dragoste. _ 11+ |
nici eu nu am imunitate la toxoplasmoza, dar nu mi-a interzis dr. sa ma "feresc"de caini, cel putin nu de cei vaccinati. In schimb la capitolul pisica a fost foarte ferm, nici sa nu mananc de la cineva care tine pisica in casa..
viitoare mami de bebe strumf nazdravan
18+ Doamne ai grija de noi
Ireth spune:
La capitolul pisici tin sa va spun ca am avut pisici pana acum vreo 2 sapt cand le-am mutat la mama. Si inainte de asta am avut pisicile timp de 3 ani si la toxoplasmoza au iesit ambele negativ, adica nu am infectie, nu am avut, nu am anticorpi. Eu ma asteptam sa iasa ca as fi avut infectie, doar ma jucam zilnic cu ele, dar uite ca nu..
14+
Burtocika spune:
Poti sa pui mana pe caini sau pisici, cu conditia sa te speli foarte bine pe maini dupa aia. Chestia cu mancatul de la cei care au pisica are o oarecare logica, pt ca nu stii cat de bine au respectat regulile de igiena persoanele respective, iar toxoplasmoza se ia din materiile fecale ale animalelor, daca retin eu bine.
Cu negociatul asa este, noi negociem din fasa Nu am fost niciodata de acord cu principiul soacra-mii ca "e copil, las-o ca e mica" sau "copilul e cel mai important om din casa". Acum, ca e copil, poate merge; dar CAND inceteaza copilul sa mai fie copil ? Cand vei incepe sa ai de la el pretentia sa-si stranga jucariile, sa te ajute prin casa, sa fie responsabil ? Cum il vei convinge la x ani sa faca ceva ce nu a fost invatat de mic sa faca ?
Eu am sustinut intotdeauna ca multe din obiceiurile copilului de care se plang ulterior parintii sunt create chiar de catre parinti/bunici, din comoditate. De exemplu plimabtul in brate: eu nu puteam fizic sa-mi car copilul in brate, aveam dureri de mijloc ingrozitoare; si ca urmare, stand toata ziua cu ea in casa, o tineam pe genunchi, stateam langa ea si ne jucam pe jos, de-aa busilea, dar nu o plimbam, dupa mine in brate prin toata casa. Copilul a acceptat asta ca pe un lucru natural, fara proteste. Cum venea soacra-mea, hop s-o ia in brate si n-o lasa deloc; la fel sotul, cand venea de la servici se lipea de ea. Evident ca atunci cand ii vedea pe ei venind plangea sa o ia in brate si nu te mai puteai intelege cu ea ... ca de, e mai misto plimbat in brate decat singur in fund pe canapea Si copilul creste, si la 15 kile e mai greu sa te plimbi cu ea in brate si incep sotul si soacra sa se vaite ca vai ce greu e ... Dar cine a invatat-o asa ? Ca la mine nu se maraie s-o iau in brate
14+
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
sdcristian spune:
burtocika exact asa e si carol - cu mine stie ca nu se poate in brate, de mic i-am tot zis ca ma doare tare spatele, e cuminte
cand iese cu tac-su iemdiat ce pune piciorul afara din casa il trage de pantaloni, daca nu-l ia in brate se pune pe plans cu lacrimi si jale, se pune pe jos...
doar scarile le urca tinut de manuta, da mi l-au rasfatat la gradinita si acuma plange daca incerc si eu, trebuie dus in brate 4 etaje...
mama de Carol (29.12.2008) si 16+ cu