proba suptului / cantarului
Eu m-am tot gandit si nu inteleg efectiv care este relevanta...Sa spunem ca bebe are 3000 g si dupa supt are 3040 g. Asta inseamna ca a papat 40??? Pai bebe nu se cantareste in grame?? Si laptele nu se masoara in ml? ml=g???? Pai laptele matern are aceeasi densitate la orice femeie? (pe principiul masa = densitate x volum). Si atunci care pana mea e relevamnta probei suptului? Gresesc undeva in acest rationament? Luminati-ma...
_____________________
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Raspunsuri
blackgirl0 spune:
Exact, ce relevanta are o astfel de proba? Mai bine iti alaptezi la cerere copila, o cantaresti maxim la 2 saptamani, daca nu chiar lunar si gata!
DarkBendis spune:
Felicitari, sa-ti creasca mare printesa
Proba suptului - motiv de stres pentru mama. Alapteaza la cerere,de cate ori vrea copilasul si cat vrea copilasul, si cantareste-o o data pe saptamana in primele saptamani, apoi bi-saptamanal sau lunar, ideal pe acelasi cantar. Va fi bine
Aici mamicile in general nici nu isi cumpara cantar pentru bebe, cantarirea se face de catre moasa/asistenta, acasa (in primele saptamani) si apoi la clinica, lunar pana la 6 luni, apoi, daca nu sunt probleme cu greutatea, la 2-3 luni. Asta pana la evaluarea de 1 an. Mai putin stres, mai putine griji si motive de "dureri de cap".
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Ilinca_M. spune:
Absolut nicio relevanta, prilej de stres si luat razna...Bebelusul se cantareste 1 data/ luna, pe acelasi cantar, de preferintza...al atcuiva (medic de familie de ex.) caci daca-l ai in casa e bai, esti tentat sa pui copilul acolo mai des decat il pui la san:)))
aschiutza spune:
Laptele poti sa il "masori" in g sau in ml, nu conteaza atita timp cit pt comparatie folosesti aceeasi "scala" de masuratori. Conform informatiilor din internet , laptele are o densitate in jur de 1,04 g/ml, deci mare diferenta nu e intre greutate si volum (ca doar nu esti interesata ca la un exxperiment stiintific sa ai date exacte la virgula). Daca mai socotim si eroarea de la cintarire (la mine se zbatea bebe de erau dieferente si de 10 g intre doua cintariri consecutive) sau de la masurarea lichidului in biberoane, poti sa iei densitatea laptelui ca cea a apei, adica g=ml. Teoretic vorbind cind intereseaza cantitatea, cel mai corect e sa iei greutatea si nu volumul (tocmai din cauza diferentei de densitate).
Moasa mea mi-a recomandat sa nu folosesc aceasta proba, neaducind nici un folos ci doar stres. Bebe isi ia la alaptare cit ii trebuie cind ii trebuie iar cei hraniti cu biberonul e mai usor sa vezi ce cantitate au baut decit sa ii cintaresti. Eu l-am cintarit pe bebe o data pe saptamina la inceput iar acum cind imi aduc aminte...
Sabina spune:
ai noroc. Mie imi arata cantarul dupa supt cu 100, 200 de grame mai PUTIN decat inainte sa suga
cu alte cuvinte: nu mai face proba suptului, nu are sens.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
alra spune:
La fata mea nascuta devreme au facut-o asistentele la spital pe un cantar de precizie, trebuie facuta la ore diferite in aceeasi zi, caci cantitatea de lapte produsa difera pe timpul zilei.
Pentru mine a fost incurajator, caci asa am vazut ca fetele pot scoate mult mai mult decat orice pompa, fie si electrica.
eveline spune:
Daca mai pui si faptul ca in timpul suptului e pozibil ca bebele sa faca 1-2 pisu, n-ajungi nicaieri...asa ca mai bine pas, chiar ca n-are niciun sens.
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)