Floricele de Liliac (mai-iun-2010) *50*

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Softurela, foarte frumos ai explicat.

Multumesc,

Felicitari pentru topicul "Autodiversificare". M-am uitat la omuletzul tau de vre-o 3 ori, nu imi mai luam ochii de pe filmuletz.

Sa-ti traiasca mare si sanatoasa !

Legat de LP/LV vs LM, imi cer scuze, nu vreau sa redeschid subiectul dar simt nevoia sa adaug ce e mai important si nu s-a zis.
LM face o mare diferentza. Si vorbesc de acei copii cu mosteniri genetice gen astm, diabet si alte boli metabolice.

Daca aveti in familie (unchi, bunici, parinti) cu bolile mentionate mai sus si daca copilul din intamplare a cules gena, LM face diferentza.
Eu am oprit alaptatul la 8 luni si la scurt timp au aparut problemele. Nu stiu exact care a fost cauza si nu o sa stiu niciodata dar cu sigurnatza daca as fi continuat alaptatul pana la 2-3 ani nu as fi trecut prin cosmarul din ultimul an. Astmul s-a declansat a doua zi dupa vaccin dar a fost intretinut toata aceasta perioada, de alimentatie.
Spun asta cu o mare certitudine si nu ca sa dezinformez.
Am scos orice urma de lactate si carne din alimentatie si crizele s-au redus la 5%. ( criza la fetita mea = tuse sau tuse + wheezing)

Alimentatia a facut ce nu au reusit toate medicamentele alopate la un loc. A luat singulair si flixotide un an de zile, zi de zi si cand am oprit unul din ele era mai rau decat inainte de a incepe tratamentul.
Fetita mea nu este alergica (am vacut nenumarate testari serologice si cutanate), dar mosteneste o hipereactivitate bronsica de la fratele meu.
De fapt ambele fetite mostenesc hipereactivitatea bronsica dar din fericire, acum stiu lectia si cea mica nu va ajunge la astm. Sunt foarte optimista si increzatoare.

Concluzia este : Nici una din noi nu stim ce gena mosteneste copilul si in vremurile astea cand mediu este poluat, cand alimentele sunt bombe chimice, este indicat sa alaptam cat mai mult cu putinta.
Nu e de condamnat nici o mamica daca nu poate, dar adevarul este ca LM face diferenta pentru acea categorie de copii de care vorbeam mai sus. Iar daca copilul nu este alaptat e de preferat laptele vegetal in locul celui de vaca.
As fi vrut sa fi deschis si eu ochii mult mai devreme dar din pacate nu am avut ochi sa vad si nici urechi sa ascult.
Multumesc lui Dzeu ca fetita mea este sanatoasa si multa sanatate doresc si puisorilor vostrii !

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

'neata!
Si eu la nelipsitul ness cu lapte
Sonica mea e cobza de racita....tuseste incarcat, secretii full in gat si nas, febra 38.3 in crestere....ma rog la DD sa nu apara weezingul sa dam IAR in bronsiolita. Imi vine sa o pup pe pediatra ca nu i-a facut vaccinul sambata....ma gandesc ce distractie era cu raceala + inca 6 virusi in organismul gazei!
Nicoleta, si eu astept cu interes sa vad in fiecare dimineata cat de inventiva esti...sa fiu sincera si eu aveam o perioada cand mergeam la serviciu cu o sticluta din aia mica si grasa de Santal in care aveam ness cu lapte facut de acasa si bagat fierbinte in sticla asa incat, cand ajungeam la munca, era perfect pt savurat!!!
Despre faza cu henna nu stiu ce sa-ti raspund....mama s-a facut ultima data cu ceva henna castaniu super inchis si nu prea i-a prins (e si destul de carunta), il primise de la nasa-mea care si l-a adus din Turcia si mama nu a stiut sa il prepare conform instructiunilor (erau in turca si engleza) asa ca a facut si ea maglavaisul ala cum s-a priceput....cand a venit la Bistrita am vazut ca folosise cam jumatate din cantitatea necesara si era cam tarcata la par
Eu nu ma mai vopsesc de vreo 10-11 ani (dupa ce am epuizat aproape toate culorile curcubeului) dar ma bate gandul macar niste sampon colorant sa incerc si ceva frizura mai trasnita ca nu-mi place ca am inceput sa-mi arat cei 30 de ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cordelia spune:

Acum cativa ani, mi-am luat si eu hena de la Lush (sunt fan Lush desi din pacate sunt cam scumpi si s-au imputinat magazinele).

M-am descurcat ff greu, nu l-am putu pune in cap, cred ca nu l-am topit bine...nu mi s-a prins nimic, f greu!
M-am necajit fireste, dar nici nu am mai incercat. Eu am incredere in produsele lor, cred ca am gresit eu undeva.

Asadar te rog sa ne scrii dupa ce reusesti operatiunea, poate imi fac si eu curaj si mai incerc o data.

Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

'Neata si de la noi!

Eu tocmai ce mi-am terminat bolul cu cereale si abia astept sa savurez ceaiul negru cu vanilie si caramel de la Lippton. Vi-l recomand! Bubu doarme iar eu m-am gandit sa vad ce mai ziceti.
Henna... hm... si pe mine ma batea gandul la um mom dat insa am auzit ca daca folosesti henna, nu prea mai poti sa pui altfel de vopsea pe par dupa aceea, decat dupa ce parul creste si se indeparteaza bucata vopsita cu henna. O fi adevarat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Citat:

Daca aveti in familie (unchi, bunici, parinti) cu bolile mentionate mai sus si daca copilul din intamplare a cules gena, LM face diferentza.
Eu am oprit alaptatul la 8 luni si la scurt timp au aparut problemele. Nu stiu exact care a fost cauza si nu o sa stiu niciodata dar cu sigurnatza daca as fi continuat alaptatul pana la 2-3 ani nu as fi trecut prin cosmarul din ultimul an. Astmul s-a declansat a doua zi dupa vaccin dar a fost intretinut toata aceasta perioada, de alimentatie.
Spun asta cu o mare certitudine si nu ca sa dezinformez.
Am scos orice urma de lactate si carne din alimentatie si crizele s-au redus la 5%. ( criza la fetita mea = tuse sau tuse + wheezing)

Alimentatia a facut ce nu au reusit toate medicamentele alopate la un loc. A luat singulair si flixotide un an de zile, zi de zi si cand am oprit unul din ele era mai rau decat inainte de a incepe tratamentul.
Fetita mea nu este alergica (am vacut nenumarate testari serologice si cutanate), dar mosteneste o hipereactivitate bronsica de la fratele meu.
De fapt ambele fetite mostenesc hipereactivitatea bronsica dar din fericire, acum stiu lectia si cea mica nu va ajunge la astm. Sunt foarte optimista si increzatoare.

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Ai putea sa detaliezi te rog? Ce ii dadeai totusi sa pape micutei? Vad ca acum are doar 3 ani, ce ii dai in loc de lapte? Iar carne nu ii dai din cea cumparata, dar oare de la gaini de curte e ok? Te rog sa dai mai multe detalii legat de alimentatie/astm brosnic!
Bunica sotului, deci strabunica Soniei are astm bronsic....la noi diagnosticul e ASTM BRONSIC INDUS VIRAL si se pare ca tot asa, avem o hiperactivitate bronsica (acum suntem in a doua luna de tratament cu Singulair)!
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

NicoletaB multumim pt !
Imi fac imediat una..abia am reusit sa-i dau marul cu cereale.
Eu nu m-am vopsit niciodata, deci, habar n-am de vopsele.

LA MULTE LUNITE SI ANISORI, sarbatoritilor de azi: Stelios, Patricia Andreea, Bianca Maria, Eliza Alexia si Raluca!

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinasmile

Citat:
citat din mesajul lui NicoletaB

Citat:
citat din mesajul lui corinasmile

Citat:
citat din mesajul lui NicoletaB

Mai, voi faceti misto de mine sau mi se pare?
Nu ca m-as supara, am simtul umorului despre propria persoana bine dezvoltat.

Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55h)

Eu una ma amuz de comicul situatiei, in niciun caz de tine

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

Mai, tu lucrezi in diplomatie?

Nu, in marketing

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

niste henna nu vinzi/promovezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Revenind la henna;
dupa 6 saptamani de la ultima vopsire cu henna poti aplica vopsea de par. Invers nu functioneaza:henna pe par vopsit
Eu vroiam sa revin treptat la blond, dar cheala si blonda, nu as fi tocmai sexy, asa ca daca tot nu m-am mai vopsit de vreo 2 ani si am parul virgin, am zis sa-l reinviu cu niste henna culoare naturala. Nu pun rosu, ca poate nu mai scap si nici nu stiu ce-mi iese.

Am gasit numai pareri de bine despre Lush, asa ca am comandat pe net. Daca nu se nuanteaza nici un pic il consider un tratament natural pentru par. Eu sunt saten inchis la baza. Am citit ca nu e minunea pe pamant aplicarea lui, dar pana nu incerc pe propria piele, nu ma las speriata asa usor.
E un site cool numit hennaforhair.com in care poti vedea diverse nuate realizate in functie de ce au mai adaugat in henna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui T_Ioana

Ai putea sa detaliezi te rog? Ce ii dadeai totusi sa pape micutei? Vad ca acum are doar 3 ani, ce ii dai in loc de lapte? Iar carne nu ii dai din cea cumparata, dar oare de la gaini de curte e ok? Te rog sa dai mai multe detalii legat de alimentatie/astm brosnic!
Bunica sotului, deci strabunica Soniei are astm bronsic....la noi diagnosticul e ASTM BRONSIC INDUS VIRAL si se pare ca tot asa, avem o hiperactivitate bronsica (acum suntem in a doua luna de tratament cu Singulair)!
Multumesc

Ioana, fetita mea avea astm indus viral + astm de efort + astm nespecific. Nespecific, in sensul ca facea crize fara sa stim cauza, incepea din senin sa tuseasca.
A inceput ca un asmt indus viral si treptat s-au adaugat si alte forme.
Acum nu mai tuseste decat daca face un efort foarte mare (ex:alearga 2 ore in continuu), ea e si foarte energica.
La ultima viroza, s-a declansat astmul indus viral dar a durat doar o noapte, nu o saptamana cum au fost virozele precedente (7-8 la numar).

Din noiembrie bea doar lapte migdale, caju, orez, soia. Cel de soia ii place foarte mult desi eu nu as fi vrut sa-i dau. Oricum bea ocazional, cand mai face bunica-sa.
La un bebe sub un an nu este indicat sa-i dai migdale, caju. Nu exista dovezi ca ar face rau dar e de preferat sa incluzi nucile dupa varsta de un an.

Carne, ea nu mananca deloc si de nici un fel. Am testat si cu carne de tzara si ii face rau dar te sfatuiesc sa incerci. In nici un caz carne din comertz.
Eu deocamdata ii dau cate 2 galbenusuri si 2 portii de somon pe saptamana. Sunt singurele la care nu s-a manifestat violent. Cand e virusata nu-i dau nici macar atat.

I-am facut analizele (cine vrea i le trimit), fara carne si lactate, sideremia(fierul), hemoglobina si calciu au urcat. Fierul chiar a depasit limita superioara.
Daca la inceput eram ingrijorata de impactul veganismului asupra copilului in crestere acum sunt plina de sperantza si incredere. Schimbarile in bine sunt mai mult decat evidente.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Hellooo !

Am reusit sa recuperez ce s-a scris in ultimele zile + weekend cand nu am reusit sa intru din motiv de tata propriu internat in spital la cardiologie.
Important e ca s-a terminat toata povestea cu bine si ne vedem in continuare de cele cotidiene.

Intrebare : ar trebui sa imi duc copiii la control ortopedic acum cand umbla doar sustinuti sau cand merg deja singuri (avand in vedere ca mi-a zis sa ii duc cand incep sa umble) ???
Oricum as vrea sa ii duc sapt. viitoare ca mi se pare ca Alexandru nu umbla corect deoarece se grabeste f. tare si parca vrea sa fuga si nu se sprijina pe toata talpa.
Voua la ce varsta vi s-a zis sa faceti control ?

Legat de masina de spalat vase si mie mi-ar placea una si siguuuur mi-as lua Bosch dar nu mai e loc de nimic in bucatarie de cand cu copiii.
Masina de spalat o am tot Bosch si sunt f. multumita, iar acum mi-am luat masina de uscat haine Bosch (de pe electropremium punct ro - au toate produsele Bosch) de care in sfarsit m-am prins cum sta treaba sa nu mi le sifoneze, merci Artu, puneam prea multe, asta era.

Iar de presa de calcat sunt f. multumita , face toti banii, eu care sunt antitalent la unele treburi casnice acum calc cu presa in 35 de minute toate hainele dintr-o tura scoasa de la masina.

Vivela cred ca tu intrebai de statia de calcat- mie mi se pare ca nu e nici o diferenta fata de fier , ci doar ca are acea platforma pe care calci.

Sanatate puiutilor despre care am citit ca sunt bolnaviori

Mergi la inceput