terapie in strainatate, nu in limba materna

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marimba spune:

buna. dupa atata timp de stat in stress continuu, am decis sa ma inscriu ca utilizator pe acest site si sa gasesc cateva raspunsuri care sa ma poata face sa ma simt mai bine. Nu stiu exact la care topic sa scriu, prin urmare l-am ales pe acesta, avand in vedere ca de aprox. 2 ani m-am stabilit in Italia, intr-un orasel de langa Milano. Sunt gravida in 26 sapt.... si inca din copilarie am suferit emotional foarte mult... din pacate unele probleme imi revin si acum in minte...si deseori plang...ca mai apoi tot eu sa sufar, caci bebe da foarte tare din picioare...in momentele de stres...si asta dureaza chiar si 2 zile. Mi-a fost recomandat de ginecologul de aici, o dr. psiholog, insa in ziua in care trebuia sa ma duc la intalnire..mi-a fost foarte somn si nu m-am trezit la timp ... si mai apoi m-am gandit ca oricum nu ar fi schimbat cu mult situatia aceasta dr. pt ca eu nu stiu atat de bine sa vb italiana...deci doar prin semne cred ca ne-am fi inteles. Desi prietenul meu se enerveaza ca plang mereu si cam pe aceleasi motive... imi reproseaza ca de ce nu ma duc la fetele cu care ma cunosc, din zona...insa una e sa-ti fie colega si alta e sa-ti fie prietena...adica nu ma vad ducandu-ma la o fata oarecare si sa-i plang pe umar (poate ca nu are chef sa ma asculte...nu?). As dori sa ma lamuriti cu niste lucruri...sau macar sa vorbiti cu mine caci sunt intr-o stare de deprimare continua. Va multumesc anticipat, Maria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns montelimar spune:

Marimba, te inteleg, si eu plang mult si din orice si am impresia ca deranjez cu problemele mele. Mai ales acum, ca sunt in strainatate si eu nu am familie, ma simt mai singura ca oricand. Eu zic ca e bine sa mergi sa vorbesti cu un psiholog,chiar daca nu te poti exprima asa bine in italiana. Ma gandesc acum ca tu nu ai indraznit sa incepi un subiect nou pentru problemele tale si ma intreb de ce -ai considerat ca nu meriti asta. incepe un post nou si scrie ce te framanta, eventual cauta si in partea din forum dedicata diasporei, poate sunt persoane care stau in apropiere de tine si cu care te-ai putea intalni.

Mergi la inceput