De ce atata ceai dat copiilor?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Da, in mod deosebit la bebelusi ma refer. La nou nascuti. La faptul ca ajung sa bea ceai in loc de apa, fie ca este sau nu nevoie.

Si fata mea cea mare a baut ceai o perioada, cand mergea la mama. Ii dadea ceai neindulcit, in loc de apa. Pana la urma am reusit sa o conving sa depaseasca momentul, aveam discutii de genul "eu v-am crescut pe voi, stiu mai bine".
Cea mica mai gusta din ceaiul meu de marar, cate un sfert de picatura.

Insa nu am sarit cu ceaiul de la inceput, dupa primele zile. Ceai pt colici, pt sete, pt ca, pt ca...

Si asta nu pot sa inteleg: de ce nu se foloseste doasr apa pentru hidratarea copilului. Si, eventual, ocazional, cate un ceai, daca avem placerea asta neaparat, de a-i oferi copilului ceai.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 36+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Eu le-am dat ceai. Din momentul in care am inceput diversificarea(deci bebelusi inca, la 6-7 luni) intotdeauna dupa papa cu lingurita le dadeam din canuta cu cioc cateva picaturi de ceai.
Acum o sa spuneti de ce nu puneam doar apa fiarta si atat fara sa mai pun si musetel si asa e, logic nu ar mai fi fost nevoie doar ca mirosea mai frumos si sa zicem ca ceva ceva de la planta mai trece in apa, insa explicatia principala la mine este ca niciodata nu am dat copiilor ceva ce eu nu as putea manca/bea iar eu apa calduta (ma rog, la temperatura camerei care vara e oauuu) nu as bea nici taiata, in schimb daca apa o fierb, pun putine macese in ea si o las sa se raceasca o beau cu mare placere.
Asa ca asa i-am invatat si pe ei si acum la fel e . Toti beau ceai caldut si vara si iarna, neindulcit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

La copiii mici, sunt de acord cu cele spuse de voi.
Imi permit insa sa spun ceva despre indulcirea ceaiului cu miere (la copiii mari, evident), practica intalnita des si acasa, si prin gradinite: Nu puneti mierea in ceaiul fierbinte. Isi pierde toate calitatile. Ramane doar zaharul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela

E vorba de prune uscate, hidratate si blenduite. Daca vrei detalii da-mi de stire.



Sunt deschisa spre orice fel de sugestii. Dar sunt si foarte comoda. SPER ca daca pe eticheta scrie ca ar contine doar prune asa sa fie! Si daca este asa, atunci nu m-as apuca sa-l fac in casa. Traiesc cu aceasta speranta legata de multe produse, sper ca putem avea incredere in eticheta...




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Eu nu le-am dat aproape defel ceai - exceptie fetitei i-am dat de cateva ori niste ceai de colici pe la 3 luni.Amandoi au fost alaptati pana pe la 8-9 luni (fetita) / 6 luni (baiatul) si in timpul asta nici apa nu le-am dat.
Cam de pe la 4-5 luni am inceput sa le dau treptat sa bea si sucuri proaspat stoarse,dupa care erau si sunt disperati si acum Suc de grapefruit/lamaie/portocale sau mar/morcov ,iar mai recent mar+morcov+sfecla rosie ... Baiatul bea si foarte multa apa.
Fetita nici acum la 5 ani nu vrea sa bea ceai acasa (exceptie- il bea pe cel de la gradinita).Intr-o vreme,cand avea cca 3 ani, am incercat sa ii dau ceai (ca era racita si tusea),dar il indulceam cu sirop de catina,afine si ii ziceam ca e suc Baiatului nici nu am incercat sa ii dau ceai ... mi se pare ca bea suficiente lichide lapte dimineata si seara (500 ml),apa destula,in plus aproape zilnic si 150 ml suc.
Din cate am inteles teoria era sa le dai noaptea cand se trezesc ceai,ca atunci nu se vor mai trezi ... pentru lapte .Din fericire ai mei au dormit bine - exceptie perioada colicilor la fetita pana la 3-4 luni.Seara la culcare laptele si apoi lapte doar dimineata.La noi sta pe noptiera ... bibele cu apa.Si acum,de cate ori se trezeste bea cateva guri de apa si adoarme rapid la loc.Dar asta acum la 1 an jumate.
Oricum mi se pare aiurea cu ceaiul la copii mici,eventual dat in loc de apa, nu de lapte.Pai la fetita ma chunuiam sa o fac sa bea cat de cat lapte dupa ce a terminat cu alaptatul.Si asa era si e slabuta rau,sa o mai umflu si cu ceai? La baiat nu e cazul ca el ar bea si o tona de lapte,numai sa ii dai .

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Eu cred ca i-am dat Dariei ceai pe la 1 an si jumatate... Si asta fiindca a vrut ea sa guste...

Pana atunci, sucuri de fructe, proaspat facute, si apa.

Acu' bea multa apa. Ceai nu imi cere, nici daca vede la noi, nici daca ii ofer.

Da, am primit sfatul cu "da-i ceai, ca-i e sete", de cand avea ea 1 luna jumatate - doua.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

pt hidratare le-am dat apa. cand au fost dureri de burtica, constipatii, indigestii am apelat la ceaiuri dar facute mai diluate si le-am dat cate o lingurita doua, in fc de varsta. am preferat sa le dau ceaiuri in loc sa le dau medicamente pt colici de exemplu care contin fructoza sau alte ingrediente cu efecte adverse.

eu sunt o mare ceaista. mi se trage din familie. la noi consumarea ceaiului era o traditie in sezonul rece. plus ca ne adunam toti gramada la un ceai cu o felie de paine unsa sau prajita si cu usturoi.
in unele familii ceaiurile se consumau doar cand erau bolnavi. aveam prieteni pe care vroiam sa ii servesc cu ceai si imi raspundeau mirati: ceai??? arat ca si cum as fi bolnav ???

fiica mai mare (4 ani) bea cam de la 2 ani jumate cate un ceai seara, are un set de cesti de ceai foarte misto, sunt mici iar ceaiul ei e mereu diluat cu un cub sau doua de gheata.
si eu alternez ceaiurile. fac tot felul de combinatii: musetel, fenicul, cimen, fructe de padure, cimbrisor, anis, menta (din curtea mea), busuioc etc. evit sa le fac prea concentrate sau sa le bem in cantitati mari.

cunosc o familie mare de rusi, la ei ceaiul e regula seara. copiii lor au primit ceai de la varste mici. stiu ca mereu erau cu sticla cu ceai dupa ei. toti arata ca ar fi foarte sanatosi in familia lor, chiar mi-au zis ca cu cei mari de 10, 12 ani nu au fost niciodata la doctor.

nu stiam ca ceaiul impiedica absorbtia fierului. o sa studiez asta.

mierea in ceai se pune cand ceaiul e rece?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Pai nu se mai topeste mierea daca e rece ,poate in ceai caldut....Eu stiam ca daca e pusa in lichide fierbinti ,isi pierd calitatile fermentii pe care ii contine.La fel de bine putem indulci daca vrem cu glucoza sau fructoza ca si ele sunt continute in miere,dar pot fi folosite si in lichide f calde.Sa revin la topic,eu i-am dat o singura data ceai-era ff cald,avea cam 2 luni si medicul a zis ca cele cateva lingurite de apa pe care i le dadeam nu- s suficiente,san din din 30 in 30 de minute iar nu e ok si i-am dat ceai f diluat ,neindulcit ,o combinatie de plante anti colici.A baut tot apoi la scurt timp a varsat asa ca nu i-am mai dat.Beam eu primele luni in schimb ,2-3 cani pe zi tot anti colici.Acum ca a crescut nu a vrut niciodata ceai, eu beau destul de des.Nu sunt de acord cu ceaiul in loc de o masa sau noaptea,ma bucur ca fata mea bea apa fara probleme.Nu-i inteleg rostul,daca tot te trezesti sa ii dai ceai nu- i poti da la fel de bine lapte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Bebelusilor li se da ceai fiindca si medicii recomanda. Mie mi-a zis sa-i dau Baby drink, i-am dat o data, dar se uita asa de recunoscatoare in ochii mei, incat n-am mai repetat.

Cat despre ceaiul adevarat, noi suntem bautori de ceai verde, pt copil am incercat ceai de fructe, dar nu vrea.

Ceaiurile de fructe/plante se numesc de fapt infuzii, m-as mira sa blocheze absorbtia fierului. Sigur nu e vorba de ceaiul adevarat?

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Asa ma gandeam si eu, ceaiurile pt copii nu au teina,deci nu vad ce ar impiedica absorbtia fierului.Unii medici recomanda,altii sunt sceptici ca o cantitate mica de ceai ar reduce colicile.Daca bea mult ceai nu inseamna ca bea mai putin lapte?Avand un copil nascut cu greutate destul de mica ii urmaream cresterea ponderala cu mare atentie,am alaptat la cerere si nu-am gandit niciun moment sa ii dau ceai zilnic.

Mergi la inceput