De ce atata ceai dat copiilor?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Alex_andra, nu e vorba ca Sabina si Ilinca nu vor sa inteleaga, ci incearca sa ii explice ca cel mai probabil cauza scaderii lactatiei a fost impunerea orarului si timpului de supt. Daca ar fi pus copilul la san la cerere, lactatia s-ar fi reglat dupa nevoile adevarate ale copilului. Si mi se pare fireasca intrebarea:" cum ti-ai dat seama?". Pt ca fiecare pune acest "diagnostic" in alt fel: nu ia bebe in greutate, plange des, vrea la san des, nu doarme 7 ore legat cum a auzit la vecina... etc.

Iar daca tie ti s-a intamplat sa iasa la pompa lapte f. mult, la fel cum ai spus si tu, nu se poate generaliza si nu e valabil pt toate femeile. Eu am dat fetei lapte scos cu pompa vreo 9 luni, deci am avut ceva experienta la muls. Intotdeuna iesea mai greu si mai putin daca puneam pompa pur si simplu fata de atunci cand puneam baiatul la un san si pompa la celalalt. Din experienta mea, copilul stimuleaza lactatia si scosul laptelul mult mai mult decat trasul cu pompa, simplu.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Laura...la inceput cand puneam pompa scoteam cam 100, 150 ml. Nu stiu daca e mult sau nu. Dar in momentul cand bb statea cu sanul in gura si urla primul instinct a fost sa apas pe san. Intelegi ce vreau sa zic. Se vedea clar ca mai vrea si numai poate. Am zis ca poate e prea mic si nu trage bine asa ca am pus la pompa in ideea sa-i dau cu biberonul dar surpriza a fost ca numai era nimic de tras...
La inceput pana am pierdut sanul ii dadeam din ora in ora. Dupa ce nu am mai avut dr a spus sa-i dau la 2 ore iar pe la 4 luni la 3 ore. Asa mananca si acum.
Nu stiu daca laptele meu a fost putin din cauza ca il puneam la san din ora in ora sau nu. Precizez ca noaptea manca de cate ori vroia. Nu il trezeam dar nici nu mai tineam cont de intervalul orar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Laura, stii care e faza?
Eu inteleg ca se merge pe ideea de alaptat cat mai mult si e normal.
Dar, de cele mai multe ori am sesizat o forma de agresiune, la modul: "din cauza ta ai pierdut laptele".
Nu mereu e valabil.
Si nu mi se par ok astfel de acuzatii.
Si unele fete pot avea traume mari (ma felicit ca am fost suficient de puternica, incat pe mine sa nu ma afecteze asta) in urma unor astfel de discutii. E suficient ca o mama poate pica in depresie si sa se considere vinovata de faptul ca nu a putut sa-si alapteze copilul atat cat ar fi vrut.
Nu e nevoie sa se mai puna si gaz pe foc.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu e ok sa vezi acuzatii peste tot. Asta se numeste in limbaj de specialitate intr-un anumit fel....

Si eu am citit in Capraru ca trebuie sa suga 10 min la fiecare san si eram disperata ca vroia sa stea si o ora jumate cu sanul in gura, nu intelegeam de ce....pana m-am lamurit ca ritmul naturii e cu totul altul.

Nrcisa, daca scoteai 100 de ml este imens, ai avut lapte. Eu nu am putut scoate niciodata mai mult de 60 de ml. Sunt femei care nu pot scoate, se pare ca e pe fond psihic.

lasa, la bb doi ai sa fii poate mai relaxata. Orarul de masa e normal cand ii dai formula, pt ca se digera greu laptele praf.

Eu te-as intreba inca ceva: Cand a fost strict pe san, cat a luat in greutate?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

pt alex_andra: a recunoaste ca ai gresit e primul lucru ca sa nu repeti greseala.

Nu vad de ce asumarea responsabilitatii trebuie sa duca pe cineva la depresie si la sentimente de vina exagerate. Nimeni nu e perfect, daca alaptezi 2 ani nu inseamna ca nu poti face alte greseli, poate mai nasoale decat ca nu ai reusit sa alaptezi, samd samd.
Si eu am avut depresie postnatala, si inca destul de severa, dar singurul lucru care m-a ajutat a fost sa diagnostichez ce faceam aiurea, ca sa pot indrepta. odata ce "reparam" ceva, ma simteam putin cate putin mai bine.

Am avut insa, fata e narcisa de xemplu, un medic care m-a incurajat si mi-a explicat ca senzatia ca nu ai lapte e destul de falsa, ca organismul are etape cand ajuteaza productia, ca poate sa nu iasa la stoarcere manuala si sa iasa cand suge bb, ca bb poate plange cu sanul in gurita dintr-o mie de motive samdsamd.

Narcisa nu avut parte de niciun fel de suport medical si moral in ceea ce priveste alaptatul, dimpotriva, i s-au f multe sfaturi gresite, asa ca nu are de ce sa se simta vinovata sau acuzata.

Ajuta insa sa isi dea seama de unele lucruri, ca sa nu mai repete greselile.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Uite Sabina, mie 1h30 la san nu mi se pare ok. Sa nu-mi spui ca atata mananca. Deja esti pe post de suzeta.

Apoi faza cu laptele se digera f repede, in 20 de min. Eu nu am mai auzit de asta. Ok, se digera mai repede ca ala praf ... dar nu e stiinta exacta. Aa si asta mi se pare in contradictie cu apa, care umple stomacul degeaba. Dar atunci asta nu se digera la fel de repede?

In acceptiunea DC esti cu atat mai mama cu cat ai tinut mai mult copilul agatzat la san, sau cu cat timp nu ai dormit noaptea.

Eu am alaptat un an, "cu program". In general, nu ii dadeam ma repede de 2 ore, asta la inceput, ca apoi s-a reglat singura la 3-4 ore. Exceptie au facut puseele de crestere.
LA maternitate i-am dat cate 10 min la un san, sfatul alora de acolo sa nu fac ragade, ca oricum nu are ce sa suga (si aveau dreptate, colostru ioc). Acum ar veni intrebarea : de unde stii ca nu aveai? Pai stiu ca fata urla ca din gura de sarpe, asa ca s-au perindat o gramada pe acolo sa vada ce si cum, si dupa 2 zile de chin (in care pierduse mai mult de 10% din greutate) i-am dat complement si s-a linistit. A treia zi a venit laptele si gata.

A dormit toata noaptea de la 2 luni, si mi s-a parut normal sa fie asa. Cand au aparut dintii a inceput sa se scoale, dar nu mi s-a parut ok sa-i dau sa suga, cand ea nu mai manca noaptea de 4 luni. Am linistit-o in alt mod.

Cu toate astea mi se pare ca sunt o mama geniala, cu nimic mai prejos decat cele care au preferat sa se joace de-a suzeta sau cele care gaseau ca e ok ca un copil sa stea noaptea treaz ore in sir.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Sabina, tu o stii pe a ta, una si buna

Ce pot eu sa spun cu mana pe inima este ca: daca voi mai avea un bebe (eu asa sper), nu voi intra in veci la topicul cu alaptatul.
Atitudinea celor ca tine, mie personal nu mi s-ar potrivi si nu mi-ar face bine.
nu este o acuzatie la adresa ta, ci doar o concluzie pe care am tras-o eu, citindu-te.

Referitor la ce spuneai mai sus "nu e ok sa vezi acuzatii peste tot. Asta se numeste in limbaj de specialitate intr-un anumit fel....", nu vad unde am zis eu ca vad peste tot acuzatii

Intamplator sau nu, am citit si eu ceva psihologie la viata mea, am facut si la facultate psihologie destula, am si un psihiatru in familie.
Asa ca, intamplator sau nu , mai stiu si eu cate ceva , pe ici, pe colo, desi nu "ma dau" psiholog, asa cum am fost odata micinos acuzata de catre o persoana cu grave probleme comportamentale si nici nu m-apuc sa fac psihologia userilor pe aici, asa cum am vazut ca se practica, de persoane care nu sunt de specialitate.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

e f ok o ora jumate la san cand e f mic,de cateva zile/saptamani pt e singura realitate pe care o cunoaste, sanul.

Se poate digera in 20 de minute daca a supt putin, desigur.

dar ma retrag din discutia asta,pentru ca eu sunt altfel, eu vad toata treaba mai putin medicalizat, mai liber, mai salbatic, si merg pe principiul ca lucrurile se regleaza de la sine.

nu am de gand sa ma las convinsa ca felul meu de a fi e in vreun fel gresit, mai ales cand am casuta de PM plina cu multumiri pt ajutor la alaptat.

spor!

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Ufff de ce mereu cautam noi femeile motive de cearta.
Nu cred in ideea eu asa am facut si asa e bine. Pt ca fiecare fiinta umana e diferita, fiecare mama are un instinct fantastic cand e vb de propriul copil.
Eu asa am fost sfatuita sa fac asa am facut. Copilul a avut colici din a 3 zi de cand am venit acasa. Dr m-a sfatuit si in ideea de al ajuta pe bb.
Nu stiu daca a fost bine sau nu, asta a fost. Iar un alt bb acum nici nu se pune problema. Nu imi fac procese de constiinta pt ce a fost... Am facut tot ce am putut si ce am stiut la acel moment.

Sabrina cat a fost strict pe san, o luna cred, a luat 1,200 kg. Apoi 1 kg si apoi alt kg.
Asta este o alta prb a mea copilul are 11 luni si 13 kg....dr spune ca este ok, analizele au iesit ok doar ca mie imi pare cam mult...
Acum i-am dat supa un castronas si ar mai fi mancat...
Nu este prea mult fetelor pt 11 luni si 80 cm, 13 kg?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sebana spune:

Citat:
citat din mesajul lui adinag

Citat:
citat din mesajul lui sebana

Cat a fost mic i-am dat Alinan, baby drink (Fiterman)pentru calmarea colicilor si i-a placut deoarece era aromat fara sa fie dulce ceea ce nu i-a creat dependenta de bauturile dulci.

Ba contine fructoza, deci zahar. Si tocmai pentru ca a primit acest ceai inca de micut, nu a acceptat apa. Parerea mea...

Acel ceai m-a ajutat mult in lupta anti colici, l-am gustat si este foarte putin dulce (mai mult aromat as zice), nu cred ca a creat dependenta din moment ce bebe-ul consuma si ceai simplu fara probleme. In prezent il folosesc in timpul noptii (in loc de masa de lapte), iar ziua am inceput sa alternez ceai/apa. Nu e f incantat de apa, dar incet, incet a baut cateva guri. Sper sa am succes si pe viitor sa trecem la apa plata ca mijloc de hidratare...

Mergi la inceput