Bebe Beca, cum te doare? Tot timpul, cind suge bebe, dupa ce suge?
E sinul rosu in vreo parte? Ai temperatura ridicata?
Daca e tensionat, cred ca e mai degraba un inceput de mastita sau poate vreun canal blocat. Fa dusuri fierbinti inainte de a alapta sau pune comprese calde, dupa ce alaptezi pune maxim 20 min comprese reci sau cu brinza de vaci (cica si foaia de varza zdrobita ar folosii). Alapteaza cit de des poti si un pic mai lungut.
Eu am luat la recomandarea moasei mele, de cite ori aveam durere intr-o parte a sinului Phytolacca, 5 globule homeopate x 3 pe zi http://www.herbs2000.com/homeopathy/phytolacca.htm (atentie, cica poate reduce cantitatea de lapte, asa ca eu nu am luat decit atunci cind a fost musai).
Multumesc mult, Aschiuta. Am inceput de 3 zile augmentin de 625mg, 1 la 12 ore. Inca doare sanul, insa nu mai este atat de tensionat si a inceput sa curga iar lapte din el asa cum trebuie. Cand o sa scap si de dureri o sa ma declar fericita.
Bebe Beca succes! O sa se rezolve! Si au am facut cate o mastita la ambii copii, tot cu antibiotic s-a rezolvat, mie mi-a prescris dr Unasyn, tot o ampicilina e, ca si Augmentinul si ambele sunt permise in alaptare si eficiente in mastita, care se pare ca e o infectare a sanului cu stafilococul auriu care sta in mod normal pe piele dar in conditiile alaptarii poate intra in interior pe canalele de lapte.
Foile de varza scad lactatia, asa ca nu stiu ce sa zic de ideea asta...
Toate cele bune!