Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 51 -

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Aici link-ul spre photobucket: Raspuns oficial CNAS cu privire la compensarea CLEXANE
Eu am citit rapid acele ordine mentionate si nu am gasit nimic referitor la vreun plafon, dar daca aveti timp uitati-va si voi prin ele. Le-am cautat pe google si le-am gasit, dar sunt stufoase.

P@aulici, eu nu am nimic impotriva sa o afisezi pe blog, mi-am scos numele de pe ea, deci... Sper sa fie de folos.
A durat ceva pana am primit raspunsul, insa cred ca fiecare se poate adresa CNAS si, cu hartia in mana, la farmacie sau la medicul de familie nu ar trebui sa mai fie probleme.

30+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum , obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

Citat:
citat din mesajul lui ileanasi

Qiao Bing, vad ca avem aceleasi mutatii:)) Tu faci vreun tratament pentru ele? Eu de-abia am aflat de ele, asa ca ma intereseaza tare subiectul.

E-mail-ul meu e ileana_si@yahoo.com. Nu pot sa-ti trimit PM, asa ca daca ai adresa d-nei dr. U, te rog sa mi-o trimiti pe mail

Iti doresc sa te faci repede bine, am inteles ca esti racita

ileanasi multumesc. sper sa imi treaca cat mai repede si raceala si sinuzita ca sa pot respira si dormi cum trebuie.

eu dupa 2 ture de analize la Fundeni am urmatorul tratament de pregatire pt sarcina: femibion1 1/zi, acid folic 1/zi, magneB6 2/zi, Cetebe+Zn 2/zi, Vitamina E 1/zi, Coenzima Q10 1/zi, Aspenter 2/saptamana. Sotul primit si el Vit E si Q10 cate 1/zi - pt confortul nostru psihic cum a zis d-na Viorica.

ai si PM.

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote

sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6

Mergi la inceput

vali ai si fetita si baiat ! Super ! Sa stea cumintei la mami in burtica si sa ai o sarcina fara probleme.

sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanasi spune:

Qiao Bing, iti multumesc mult pentru adresa. Chiar acum i-am scris d-nei doctor (si asistentei in CC),si sper sa-mi raspunda.

Tratamentul pregatitor suna bine, mie hematologul de aici mi-a spus ca mutatiile pe care le am nu pun probleme mari, nu poate spune cu siguranta daca ele au provocat oprirea in evolutie, dar eu cred ca da. Mi-a spus ca e exclus tratamentul cu anticoagulante inainte si chiar pe sarcina doar cu mutatiile astea si celelalte analize ptr. trombofilie perfecte. De aceea mai vroiam si o a2a parere.

Forumul asta e intr-adevar iluminator din mai multe puncte de vedere, mai ales ca e vorba de o problema delicata si putin cunoscuta.

Succes tuturor. Va tin la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirona77 spune:

Bine v-am gasit!

Am si eu cateva intrebari, poate ma ajuta cineva cu raspunsuri:

1. A fost cineva la Dna Doctor Ana Maria Vladareanu pentru probleme de trombofilie in sarcina? Stiti unde mai poate fi gasita in afara de Centrul Academica?
2. Dna Dr Uscatescu lucreaza si la un centru privat? Nu prea pot din cauza serviciului sa pierd cateva ore la Coltea sa ma primeasca.
3. A fost cineva la Viena la AKH la hematolog?

Va intreb toate aceste lucruri, pentru ca as vrea sa merg la un medic hematolog, dar nu m-am hotarat inca la care.

Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camemar spune:

Buna fetelor,
Am mai scris cateva mesaje in noiembrie, pe atunci ne pregateam de un nou fiv care a avut loc si in urma caruia sunt din nou gravi
Acum a inceput noul stres legat de pastrarea sarcinii pt ca sarcina trecuta s-a oprit din evolutie la 10 sapt ...Acum de la dr ginecolog am clexane de 0,4 / zi dar incerc sa ajung la Uscateasca imediat ce o sa fie inapoi la spital...
Eu am mutatia 677 hetero in mthfr si 844 homozig in pai ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Floaredemac, Paula, SARA, va multumesc tare mult pentru raspunsuri si pentru incurajari!
Floricicademac, multumim pentru postarea scrisorii!
Vali, ma bucur ca sunteti bine cu totii! Doamne+ajuta!

R. 37+
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali79 spune:

Multumesc din suflet pentru gandurile voastre bune...!
Floaredemac ai avut o idee excelenta cu acel raspuns de la CAS. Ma pregatesc si eu sa fac o adresa. Intre timp mi-am schimbat dr. de familie, si, spre dezamagirea mea mi-a eliberat reteta tot pe 50% si tot cu statut salariata. Am incercat sa-i explic ca ar trebui sa fie compensat 100% sau, ma rog, pe aproape dar raspunsul a fost ca statul sustine doar gravidele ce nu sunt angajate, salariatele platesc. Asa ca pentru a treia oara consecutiv am platit acei 250 ron pe Clexane de 0.4(administrez 0.2, dar fac rezerve). Probabil ca ai trimis e-mail la adresa din antet norme@casan.ro.
Astazi am sunat la Fundeni sa mi se confirme ca Dr. U. este luni, insa o asistenta mi-a spus ca pot veni, dar va fi o zi mai mult decat aglomerata.... Asta e, oricum o sa plec duminica noaptea incat sa fiu acolo pe la 6.30-7.00, pentru ca deja nu mai am rabdare. Nu am mai fost din 2 decembrie, cand analizele erau perfecte, si repet, Clexane de 0.2 mi s-a recomandat prin e-mail la prima iminenta de avort si la aflarea vestii ca sarcina este gemelara. Si tare ma tem ca intre timp lucrurile sa nu se fi schimbat si acel 0.2 pe care-l fac sa nu fie de prea mare folos...
, fetelor!

Nu timpul ti se potriveste tie, ci tu potriveste-te timpului. (armean)

Vali79, 32 ani, rezistenta la prot C activata, 1 sarcina reusita si patru oprite din evolutie la 2, 3, 4 luni si respectiv 3 saptamani, obtinute natural. Mutatiile au fost descoperite la a cincea sarcina reusita. Acum sarcina obtinuta natural. +15saptamani. Tratament: aspenter 1/ 2 zile, femibion 1 1/zi, acid folic 1/zi, vit. C 1g/zi,vit. E 1/zi, preventiv Clexane 0.2. Doamne ajuta-ne!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mirona77

Bine v-am gasit!

Am si eu cateva intrebari, poate ma ajuta cineva cu raspunsuri:

1. A fost cineva la Dna Doctor Ana Maria Vladareanu pentru probleme de trombofilie in sarcina? Stiti unde mai poate fi gasita in afara de Centrul Academica?
2. Dna Dr Uscatescu lucreaza si la un centru privat? Nu prea pot din cauza serviciului sa pierd cateva ore la Coltea sa ma primeasca.
3. A fost cineva la Viena la AKH la hematolog?

Va intreb toate aceste lucruri, pentru ca as vrea sa merg la un medic hematolog, dar nu m-am hotarat inca la care.

Va multumesc

MTHFR C677T homozigot (descoperit dupa a 3 a sarcina pierduta) - 4 sarcini oprite din evolutie pana in 8 s; tratament sarcina 4 cu Clexane 0.4, Arefam 200 mg (2/zi), Medyn Forte

mirona pot doar sa iti raspund la pct 2. d-na dr Uscatescu este de gasit din cate stiu eu doar la Fundeni (nu Coltea)

Mergi la inceput

ileanasi eu am cerut la chiuretaj sa fac analize din ceea ce se recolteaza. au facut cariotip genetic si a iesit ok, deci s-a exclus varianta cu "selectie naturala" Dr gineco mi-a zis ca ar fi preferat sa nu iasa bina cariotipul, asa e clar ca ne confruntam o problema muult mai serioasa, iar principalul suspect e trombofilia.
si mie celelalte analize imi iesisera iesit OK, doar mutatiile au tras semnalul de alarma.

Mergi la inceput