Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 51 -
Raspunsuri - Pagina 15
QiaoBing spune:
fly 
pt graviduta luptatoare !
adina nu se termina lumea cu pai ! eu am doua paie + 1 mthfr si inca sper
bigsister ne veghezi cumva din umbra
?!? chiar, tie cine ti-a recomandat tratamentul ? 
intre timp, cu toate vitaminele pe care le iau, cu vit c de 2 ori pe zi !, am reusit sa racesc bine de tot si mi-a luat-o si sinuzita razna. medicul de familie m-a trecut pe antibiotice. mi-a mai dat si alta data dar retetele au ramas neluate, de data asta insa am zis sa iau. mi-a zis ca luna asta sa stau pe margine cu bb. sapt viitoare aveam programare la Albu in z10, o sa vad ce zice si el. oricum cred ca ovulez pe partea fara trompa, asa ca ... nu as avea prea multe de pierdut. poate mi se mai relaxeaza si neuronul si sotul
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
Bigsister1 spune:
Adina 28- hematolog bun in bucuresti nu iti pot recomanda, am fost de vreo 2 ori la dr Uscatescu dar eu nu locuiesc in Romania. te poti duce la dansa sa monitorizezi analizele in sarcina. Un ginecolog care stie f multe despre trombofilie si cu care am colaborat f bine este dr Florin Anca de la spitalul universitar, dar am fost la cabinetul particular al dansului. Eu sunt medic si incerc cat de cat sa-mi monitorizez sarcina aici unde sunt, chiar daca dr de aici nu stie f multe despre trombofilie.
mada81lina- am mai scis tratamentul: la inceput femibion1, utrogestan 300mg/zi, aspenter 1/zi, clexane 0,4/zi ac folic 5mg 1/zi. La 10 sapt am sangerat un pic si din fericire veneam in Romania asa ca am fost de urgenta la eco, la fundeni si la Dr Anca - tratament dupa 10 sapt - acelasi cu urmatoarele modificari: aspenterul a fost redus la 3/sapt si se pare ca aceasta era cauza sangerarii iar clexane a fost modificat la 0,6/zi, plus Omega 3 1000mg 1/zi, vitamina c, Biomagneziu 400mg - 1/zi.
Nu este adevarat ca americanii nu mai recomanda tratament pentru genaPAI. Ei dau clexane sau heparina si pentru MTHFR A1298C heterozigot, iar recomandarile lor ptr PAI homozigot sunt clexane 0,6 de la ovulatie. Eu nu am facut de la ovulatie ci de la 3 sapt de la ovulatie cand s-a pozitivat testul de sarcina (am luat unul f bun iar a 2-a liniuta era f f pala)dar luam aspenter zilnic de cateva luni.
QiaoBing spune:
gliana ai incercat sa iti faci injectia in brat; de fapt sa ti-o faca altcineva, pt ca tu nu ai cum ? din ce am citit, reactia alergica e unul din efectele secundare. mai rare, dar exista. probabil ca esti singura de pe forum, dar in mod sigur nu esti singura din lume 
si mine parca mi-a cazut ceva in cap cand am vazut rezultatele la analize de care nu auzisem in viata mea, cu atat mai rau cu cat dupa doar 1 sapt pierdeam sarcina. de atunci tot caut pe net si citesc, dar informatiile gasite denota faptul ca nu exista un tratament standard. nu pot decat sa iti tin pumnii ca totul sa fie bine 
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
adina_28 spune:
Multumesc de incurajari!Macar pt curajul vostru meritati fiecare cate 2-3 bebei!fetelor care va mai pricepeti -844G este 4G/$G sau 5G?
MTHFR-ambele mutatii heterozigote, 2 sarcini oprite in evolutie
QiaoBing spune:
adina, ai facut anal la medlife ? ca eu acolo le-am facut si am vazut ca rezultatul difera de synevo. cand am intrebat dr genetician de la medlife de 4g/4g si 4g/5g mi-a zis ca alea sunt polimorfisme si ca nu a auzit de ele 

Gliana spune:
Qiaobing, nu am incercat inca sa o fac in mana , dar voi incerca zilele urmatoare. Pe 19 am o petrecere si imi este team sa nu am mana vanata, in caz ca se invineteste poate
. Sper sa se gaseasca o solutie si pt mine , ca sa pot duce sarcina pana la termen. 
mutatia heterozigota a MTHFR A1298C, sarcina oprita din evolutie in 2010 la 4 saptamani
acum sarcina in evolutie 11 saptamani cu tratament clexane de 0.6 mg/zi, aspenter 1/zi, prontogest 1 injectie la 3 zile]
O nastere normala fara probleme acum 18 ani - o fetita sanatoasa tun.
floaredemac spune:
Va pup pe toate si capul sus!
Ruxandra, pai eu te iau de urechi... nu ti-am explicat frumos despre baietelul meu? Si la el a aparut retard de o saptamana pe la 30 de saptamani, si el s-a dezvoltat in continuare dar retardul a ramas. Insa nu s-a simtit nici la nastere si in niciun caz dupa, e un copil absolut normal, vioi, inalt, inteligent... cra cra cra. La nastere a avut 3250 g si 54 cm.
Deci..
30+ DPN 15 aprilie 2011 
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum
, obtinute naturalAi cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
adina_28 spune:
da Qiao le-am facut la Medlife ca nu mi-au cerut stampila de la doctor :)
MTHFR-ambele mutatii heterozigote, 2 sarcini oprite in evolutie
ileanasi spune:
Fetelor, sunt noua pe forum, nu prea stiu cum functioneaza, dar, in fine... iata pe scurt povestea mea: in iulie am ramas insarcinata ptr. prima oara, in sept. s-a oprit in evolutie la 9 sapt. A urmat chiuretaj + toate placerile colaterale.
In fine, dupa, m-am apucat de investigatii: profil antifosfolipidic, profil trombofilie. Taoate bune si frumoase mai putin Mutatia genei MTHFR 1298 heterozigota, mutatia genei PAI-1 675-4G si 844G ambele heterozigote. Restul analizelor de coagulare foarte bune.
Am fost la hematolog si mi-a spus ca nu e cazul sa iau altceva decat Aspenter la 2 zile si acid folic. As mai consulta si o a2a parere, de preferinta dr. Uscatescu, pe care vad ca o laudati. Rugamintea mea este daca-mi poate trimite cineva e-mail-ul dansei. Nu sunt din Bucuresti si e cam greu cu deplasarea.
Multumesc si va pup
QiaoBing spune:
daca tot stau racita acasa, uitati ce am gasit referitor la monitorizarea si ajustarea tratamentului cu Clexane (Enoxaparin) în functie de nivelul anti-factor Xa:
Nivel anti-factor Xa
- <0.35 U/ml
Titrarea dozei
- Cresterea dozei cu 25%
Intervalul de repetare al nivelului anti-factor Xa
- La 4 ore dupa urmatoarea doza
- 0.35-0.49 U/ml
- Cresterea dozei cu 10%
- La 4 ore dupa urmatoarea doza
- 0.5-1 U/ml
- Se mentine doza nemodificata
- Urmatoarea zi, apoi la o sapt. (la 4 ore dupa doza)
- 1.1-1.5 U/ml
- Se scade doza cu 20%
- Inaintea urmatoarei doze
- 1.6-2 U/ml
- Se intrerupe administrarea pt. 3 ore apoi se scade doza cu 30%
- Inaintea urmatoarei doze, apoi la 4 ore dupa urmatoarea doza
- >2 U/ml
- Se intrerupe administrarea pana cand nivelul anti-factorXa devine 0.5U/ml apoi se reincepe cu doza scazuta cu 40%
- Inaintea urmatoarei doze si la fiecare 12 ore pana nivelul antifactor Xa < 0.5 U/ml
- nivelul tint#259; de anti-factor Xa 0,5-1 u/ml la 4-6 ore dup#259; administrarea subcutanata
- tratamentul cu Enoxaparin se întrerupe dac#259; Tr < 100000/mm³
de aici:
http://www.cardioportal.ro/pdf/protocoale/protocoale_4.pdf?phpMyAdmin=LAPYS8VYVpMlZAH0k1mvv51DAQc