Pedeapsa corporala

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Citat:
citat din mesajul lui adra_bell

....
Dobson nu publica ca baptist sau misionar ci ca psiholog, licentiat in psihologie clinica.
....
Ceilalti, cuplul Pearls sunt si mai periculosi, Barnes&Nobles, ditamai editura, a retras de la vanzare cartile lor
Ma intreb ce se poate face. M-am gandit sa scriu un mail la colegiul psihologilor, macar sa fie informati. Poate s-ar putea vinde aceste carti numai cu o banderola de hartie care sa avertizeze ca expun metode de psihologie educationala nepotrivite, periculoase si daunatoare

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Da, exact acelasi tipic: dau greutate metodelor barbare pentru ca e psiholog licentiat.

In ce conditii si unde au retras Barnes&Noble cartea ?
Ca poate ne vin idei.

au murit doi copii, un baietel in 2006, mama lui a aplicat o metoda de contentie invatata dintr-o carte de sotilor Pearl, si o fetita in 2010, a fost biciuta pentru ca nu pronunta corect un cuvant. Parintii s-au aparat spunand ca metoda cu biciuirea e invatata din cartea respectivilor. Le-a fost intentat si un proces dar nu s-a putut dovedi o vina directa.
Din cate inteleg, lovirea copiilor cu palma direct sau prin intermediul unui instrument este legala in unele state americane.

In Romania nu stiu exact cum sta situatia, dar in unele tari din UE lovirea copiilor e absolut interzisa.

blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:

Ca poate ne vin idei.

Sean Paddock's case, 2006.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Citat:

Ca poate ne vin idei.

Sean Paddock's case, 2006.

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."

si Lydia Schatz, in 2010.

blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
Din cate inteleg, lovirea copiilor cu palma direct sau prin intermediul unui instrument este legala in unele state americane.

In Romania nu stiu exact cum sta situatia, dar in unele tari din UE lovirea copiilor e absolut interzisa.

Pedeapsa corporala in scoli publice este admisa in 20 de state din cele 50 (cite are US!). Exista insa disctricte scolare largi, precum New Orleans si Atlanta, care, desi in state care admit legal pedeapsa corporala (Louisiana si Georgia), au ales sa o interzica.

Cit despre in ce masura se aplica pedepse corporale in scolile publice, la nivel national procentul este de 0.46. In cele 20 de state, variaza intre 0.01% (Arizona) si 7.5% (Mississippi), date din 2008. Desi au legea de partea lor, cifrele ramin scazute.

Asta pt invatamintul public.

Scolile private, in general, au la indemina alte metode de a rezolva problemele de disciplina. Metode mult mai inteligente decit pedeapsa corporala. In primul rind, elevul nu are aceleasi drepturi ca intr-o scoala publica, datorita contractului semnat cu scoala privata. Nu exista alte drepturi decit cele stipulate in contract. Codul de onoare si lista de repercursiuni/masuri ce se iau in cazul infractiunilor (de la suspendare la exmatriculare), adaugate la contract, sint alternative la pedeapsa corporala.

Din pct de vedere al legilor, exista legi statale si legi federale. In cazul unui conflict intre legea federala si cea statala, se aplica legea federala (The Supremacy Clause). Anul trecut, in iunie, un alt proiect pt inlaturarea pedepsei corporale in scolile publice (nivel national) a fost inaintat Congresului.

Cit priveste legile in cazul familiei:
http://family.findlaw.com/child-abuse/state-child-abuse-laws.html

Sau, pt cei interesati, cautati sub "spanking laws".

Pearls si-au infiintat misiunea in Tennessee, paradisul habotnicilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Citat:

Citat:

Citat:

....
Dobson nu publica ca baptist sau misionar ci ca psiholog, licentiat in psihologie clinica.
....
Ceilalti, cuplul Pearls sunt si mai periculosi, Barnes&Nobles, ditamai editura, a retras de la vanzare cartile lor
Ma intreb ce se poate face. M-am gandit sa scriu un mail la colegiul psihologilor, macar sa fie informati. Poate s-ar putea vinde aceste carti numai cu o banderola de hartie care sa avertizeze ca expun metode de psihologie educationala nepotrivite, periculoase si daunatoare

blog

Da, exact acelasi tipic: dau greutate metodelor barbare pentru ca e psiholog licentiat.

Ca poate ne vin idei.

au murit doi copii, un baietel in 2006, mama lui a aplicat o metoda de contentie invatata dintr-o carte de sotilor Pearl, si o fetita in 2010, a fost biciuta pentru ca nu pronunta corect un cuvant. Parintii s-au aparat spunand ca metoda cu biciuirea e invatata din cartea respectivilor. Le-a fost intentat si un proces dar nu s-a putut dovedi o vina directa.

blog

Recent am asistat la o discutie pe un forum local (aici in orasul in care locuiesc). Am fost surprinsa sa aflu ca peste 70% din mamicile care frecventeza forumul folosesc pedeapsa corporala, respectiv spanking sau "palmuta" peste fund. Sincera sa fiu am ramas extrem de surprinsa!!! desi mai vazusem cazuri de copii plesniti prin baile din mall-uri sau aeroport. Nu ma asteptam ca fenomenul sa fie atat de raspandit si am sperat pana in ultimul moment ca acelea au fost doar cazuri izolate, dar nu.

Nu exista o lege impotriva pedepsei corporale aplicate de parinti copiilor (sau cel putin nu cunosc eu, de asemenea nu stiu daca asta e valabil pt toate statele Americii, dar pt Florida este) Exista o linie foarte fina intre pedeapsa corporala si abuz, in sensul ca se considera legal daca pedeapsa a fost aplicata cu mana goala, peste fund si nu a lasat urma si daca nu se repeta on a daily basis ca si metoda uzuala de corectie. Asta e OK din punct de vedere legal. Una dintre mamici povestea ca era la plaja cu fetita de 3 ani si aceasta a fugit in fata unei masini (intamplator era o masina de politie). Mamica a plesnit-o pe fetita peste fund si in momentul respectiv lumea a inceput sa strige: Watch out! ca sa o atentioneze ca exista politia in zona si s-ar putea sa aiba probleme. Politistul insa a dat aprobator din cap, a salutat-o si a trecut mai departe. Deci linia de demarcatie tine foarte mult de educatie si de experientele anterioare ale persoanei. Poate daca ar fi dat peste un politist batut in copilarie si cu traume, poate acela ar fi luat masuri, nu neaparat luarea copilului din mediul familial, dar poate un advertisment ceva.

Din punctul meu de vedere bataia (asta include si plesnitul peste mana sau fund) este de neacceptat.

PS1: Michelle -usa traieste in Romania acum. S-a repatriat acum cativa ani.

PS2: la botezul fiului meu, parintele (preot roman la o biserica de aici din SUA) ne-a tinut o prelegere la sfarsitul botezului in care ne-a spus ca trebuie sa ne iubim copiii cu nuiaua, ca sa scoatem oameni din ei. Noi am luat-o ca o gluma, dar el vorbea foarte serios.

PS3: Iulianm iti multumesc pentru datele concrete, uite am scris in acelasi timp.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui SSerafiotti

Imi e antipatica metoda corectiei corporale, dar asta nu inseamna ca voi accepta campania de ura dezlantuita la adresa parintilor care opteaza pentru nuiaua la fund peste salopeta, sau ca orice persoana inca neparasita de ratiune ar accepta echivalenta palmutei la fund cu nazismul. Astfel de asemanari sunt nu doar ignorante, ci si nesimtite. Vaya nazism.

Vad ca faceti tam-tam pe bloguri printr-o serie de atacuri violente de ultima speta, vulgare si pe alocuri obscene, impotriva mamelor care folosesc si pedeapsa corporala.

De asta nu inceteaza in veci adevaratele abuzuri, vezi aici, http://www.libertatea.ro/stire/copil-de-trei-ani-izbit-de-pereti-pana-n-a-mai-suflat-317717.html, pentru ca Politia in loc sa alerge la copiii cu adevarat abuzati este sesizata pentru prostiile voastre, gen "i-a dat cu betisorul chinezesc peste pampers" (asa cum marturisea autoarea subiectului).

Subscriu!

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Exact asta am spus : oricine poate deveni abuzator. Insa in acest caz sunt aceste mame baptiste.

nu are absolut nici o relevanta ca sunt baptiste. puteau sa fie ateiste, foarte bine.

daca acele mame si-au sters postarile, oare si-au schimbat si comportamentul fata de copii lor? oare isi mai lovesc copii?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

daca acele mame si-au sters postarile, oare si-au schimbat si comportamentul fata de copii lor? oare isi mai lovesc copii?

nu, copii lor vor fi batuti in continuare, dar macar nu vor mai promova aceste metode de "educatie", care legal se incadreaza la "instigare la abuz".
Era mai bine sa ne facem ca nu vedem? sa le respectam dreptul de a-si bate copiii cu curea de lac pe pielea udata in prealabil? sa le trimitem ?
Totusi, de ce si-au sters postarile daca nu faceau nimic gresit? de ce sa le fie frica?

blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui SSerafiotti

De asta nu inceteaza in veci adevaratele abuzuri, vezi aici, http://www.libertatea.ro/stire/copil-de-trei-ani-izbit-de-pereti-pana-n-a-mai-suflat-317717.html, pentru ca Politia in loc sa alerge la copiii cu adevarat abuzati este sesizata pentru prostiile voastre, gen "i-a dat cu betisorul chinezesc peste pampers" (asa cum marturisea autoarea subiectului).

Subscriu!

da, Sserafiotti si kariguld, de asta, fix de asta nu inceteaza abuzurile...

sa reluam:
Politia, sesizata de "prostiile noastre" gen... ( i-a dat cu betisorul chinezesc peste scutecel) e:

a) isterizata de atitea sesizari si nu mai intervine
b) plictisita, nene, plictisita... politistul roman cu cascheta trasa pe ochi sa nu-l deranjeze mustele casca si zice; 'iara o nebuna ma trimite dupe betisoare pe scutec..booo-ring"
c) stresata sa faca fata tuturor cazurilor de sesizari de abuz, nu mai ajunge la bietii copii de ocupati ce-s bietii politisti si le iese limba de-un cot alergind dupe abuzatori atit de diferiti la naiba.

Oameni buni, voi va uitati la ce subscrieti si dati flori?

Am zis 7 milioane de capete are hidra abuzurilor? ce optimista... De fapt sint 70 de milioane a cite 70 combinate cite 7 si numarati voi cite apar dupa fiecare "taiere".

Cel mai urit si trist subiect de pe DC. Doliu de stelute ar trebui sa curga pe aici.

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

nu, copii lor vor fi batuti in continuare, dar macar nu vor mai promova aceste metode de "educatie", care legal se incadreaza la "instigare la abuz".
Era mai bine sa ne facem ca nu vedem? sa le respectam dreptul de a-si bate copiii cu curea de lac pe pielea udata in prealabil? sa le trimitem ?
Totusi, de ce si-au sters postarile daca nu faceau nimic gresit? de ce sa le fie frica?

sunt doua lucruri complet diferite, relatarile de pe blog si bataia.
eu nu cred ca daca au sters, si-au schimbat comportamentul.
si nu, nu sunt ptr bagatul capului in nisip. nu sugera ce nu am spus.
dorinta mea este ca acei copilasi sa no mai incaseze.

intr-o situatie asemanatoare, acum cativa ani in RO, politia mi-a spus ca din pacate nu poate face nimik, sa merg la protectia copilului. iar acolo, dupace le-am povestit, doamnele au spus ca vor cerceta....copii inca sunt batuti si astazi. protectia copilului a spus ca in urma verificarilor, copii sunt bine ingrijiti si bla bla....si desigur, e vorba de bataia aia usoara, ca in cazurile de pe blog

Mergi la inceput