Pedeapsa corporala

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa
nu sunt neoprotestanta
michelle

Esti "born again" dupa cum singura spui, ceea ce inseamna, NP.
Si baptistii din blog tot "born again" sunt .Dar, tu poti pricepe ca nici daca te "renasti" de o mie de ori nu ai dreptul de a invata lumea cum sa fie batuti minorii?

Si pentru a nu imi spune ca tin minte gresit , uite am cautat:

Citat:

citat din mesajul lui michelle-usa

Eu de exemplu ma numesc ca sunt crestina si mai in detaliu vb born again (nascut din nou=botezat din nou= din spirit).
michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Offff, mi s-a fixat pe creier varsta aceea 18 luni.
Baietelul meu era minunat la varsta aceea. Orice greseala copilareasca facea era privita de cei din jur cu zambete. Iar greselile care puteau duce la ranirea lui le consideram greselile mele, nu ale lui.

On topic acum am un mesaj pentru toate mamele care mai rezoneaza cu Dobson asta: nici o varsta nu se mai intoarce, nici un moment din viata copilului nu-l traim de doua ori. Faceti cat mai frumoasa fiecare clipa si daca raspunsul la intrebarea cum imi educ copilul cuprinde si bataia inseamna ca nu ati cautat destul raspunsul potrivit.

Nu exista copii atat de rai sau indaratnici incat sa trebuiasca batuti. Exista doar parinti depasiti de situatie sau de problemele lor de oameni mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

...bai Michelle...tu consideri bataia mijloc de educatie????????
tu cand gresesti ce se intampla??vine maica-ta si te bate la fund cu furtunul sau vine sotzul tau si iti dau un pumn la coaste???

un copil mic nu invata prin bataie, trebuie protejat, un copil putin mai mare are uzul ratiunii...si poti stabili o cale de comunicare cu el....refuza, te sfideaza, cum spui tu...in cel mai rau caz pedepseste-l verbal..uneori lasa-l sa greseasca, sa poata pricepe ce-i bine si ce-i rau..
zi-mi, mai michelle...ce te face pe tine sa crezi ca bataia este buna????eu asta nu inteleg
tu crezi ca un copil va intelege ca nu e ok sa actioneze intr-un anumit fel din cauze logice, explicabile, va distinge binele de rau prin bataie???sau ii va fi frica sa nu faca acel lucru/sa zica/sa actioneze sau nu in vreun fel DOAR de teama ca va lua bataie, fara a constientiza ca actiunea/inactiunea lui produce sau nu actiuni negative asupra sa sau a altora??
eu toata copilaria mea am trait-o ca un cosmar..daca cineva stie pe pielea lui ce e aia bataie, eu stiu, din orice, hodoronc-tronc-pleosc, luam bataie..si pana am crescut ma tot intrebam de ce iau bataie???de ce ma tot bate tatal meu vitreg..dar unii nici macar nu se intreaba..considerabataia un lucru natural,firesc..caci o incaseaza saracii din fasha, eucel putin macar am fost crescuta fara bataie pana la 5 ani, canda murit bunica mea, nici nu stiam ce e aia...va imaginati cam de ce tot ma intrebam eu de ce ma tot bate nenea ala mereu.si imi era teama de orice,de mine, sa fac ceva, sa nu fac..si m-a afectat enorm, ca om,ca vointa, ca si caracter.Am crescut si am ripostat,atunci abia l-am sfidat!!atuncicand mi-am dat seama ca eu nu sunt cine ma credea el..si dupa ce m-am eliberat de el, am inceput sa ma recladesc ca om, ca femeie, ca suflet...
deci, draga michelle, habar n-ai tu ce poate face bataia,si asupra unui copil agil, activ, incapatanat, plin de personalitate, dar nu indaratnic, nu sfidator!!!

da..vei spune poate ca ne lasam manipulati..ca vom ajunge sclavii copiilor..ca atunci cand vor creste vor ajunge niste neica nimeni, cum sunt multi copii astazi...dar stii de ce sunt asa???pentru ca pe deoparte fie au fost batuti de i-au rupt..si acum toata furia o refuleaza asupra lor sau a altora, fie au fost lasati de izbeliste..
eu in educatia unui copil as alege mereu calea de mijloc...si as lupta sa il fac sa rationeze in orice situatie, sa il mentin pe drumul cel drept prin femitate, sa ma cunoasca ca si autoritate, dar sa-mi castig acest statut nu prin teroare,ci prin respect, femitate,suport, iubire, sa ii dau exemplu de persoana dreapta, responsabila, sa il fac sa aiba incredere in mine, sa il fac prietenul meu.ma sfideaza copilul meu??poate, candva fi mai mare o voi considera sfidare, si de cate ori imi spune el nu la rugamintile mele, de atatea ori voi spune si eu nu la diverse "nimicuri importante" pentru el...urmand ca apoisa discutam situatia..si astfel afland ca nu capeti nimic, daca nu oferi nimic in schimb...voi face orice..sa imi castig copii de partea ratiunii, responsabilitatii, echilibrului, iubirii, le voi oferi totul si voi primi totul...sunt sigura...
Si daca tot vii cu citate michelle...ia adu-ti tu aminte ce a facut Dumnezeu,sau cum vrei tu sa ii zici, cand Adam a mancat din pomul oprit-pomul cunoasterii binelui si raului??A venit cumva cu vreo nuia si i-a batut pe cei doi??I-a aruncat in focul vesnic, i-a fulgerat..i-a terorizat???NUUUUUUUUUU,draga mea, i-a izgonit(s-a suparat pe ei), i-a trimis din Rai pe pamant, ca sa cunoasca in amanunt "gustul fructului oprit", i-a lasat sa isi asume greseala si a lasat loc de caintza..si cand au avut nevoie de el, a fost acolo..chiar daca era suparat...nu i-a distrus, nu i-a facut una cu pamantul...asta inseamna sa fii parinte, sa iubesti, sa fii responsabil, dar sa iti exprimi si autoritatea pe care o ai...parerea mea..

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

michelle, de ce trebuie sa se supuna copilul?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Eu am vorbit referitor la cartile lui Dr Dobson.El nu invata pe nimeni sa-si tina copii in teroare. Acele mame nu au teoria lui Dobson "in spate" si nici Biblia...asta vreau sa spun.michelle
[/quote]

Pai de unde stii tu ce teorie au in spate daca nici macar nu ai citit postarile lor...daca ai fi citit ai fi stiut ca tocmai pe teoria lui Dobson o au in spate si tocmai Biblia..si chiar le folosesc ca scuza sa isi maltrateze copii.
Offf o sa vina si vremea cand copilasii astia o sa intoarca "nuielsusele" alea nevinovate inzecit.Nuielusele si palmutele nevinovate fac subiectul stirilor de la ora 5, unde vedem atatia copii care se bat in licee si scoli,se injughie pe strada, talharesc, isi omoara mamele sau fratii
Asta e celebra si ar trebui sa iti intre bine in cap "VIOLENTA NASTE VIOLENTA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

De ce trebuie infranta vointa unui copil?

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Eu sunt o mama destul de ferma in decizii pentru ca altfel nu m-as fi descurcat. Nu m-au ajutat niciodata parintii, socrii, femeile dadace sau altii asa ca a trebuit sa fiu foarte clara in decizii pentru a o scoate la capat insa, crede-ma , niciodata nu a fost nevoie de bataie.
Nici sotul nu se pricepe la prea multe daca vorbim de un copil mic (pana in trei ani sa zicem )deci, eu i-am ferit de chestiile periculoase din jur insa "nuielusele" nu au fost necesare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Aaaaaaaaa...si domnul acesta Dobson, poate sa fie si Superman, atata timp cat promoveaza bataia, fie si intr-un paragraf, fie si intr-o propozitie...atunci e egal cu zero...e ca si cum eu te-as invita la masa la mine, te-as ospata si la final ti-as trage o mama buna de bataieeeeeeee....atunci ce ai mai tine minte tu???faptul ca te-am ospatat eu pe tine sau faptul ca te-am caftit...asa ca degeaba baga el 10000000 de sfaturi bune in cartile lui, daca printre randuri, absolut "involuntar", mai introduce si cate o trimitere la "nuielusa" sau orice alta ustensila de cafteala!!!

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Si tot eu, ca am o maaaare nelamurire .
Fata mea cea mare are 14 ani. Eu am inteles ca aici se vb numai de copii mici? Copiii mari cum se disciplineaza atunci? Sau daca nu am disciplinat-o(unde-i emoticonul acela cu nuielusa pe popou, se poate Dc sa nu avem asa ceva???) de mica, acum e pierduta definitiv? Da, acum inteleg de ce si-a pierdut telefonul mobil acum cateva zile, telefon abia cumparat, de mai putin de o luna...pentru ca atunci cand a pierdut umbrela si avea 7 ani, nu am batut-o...hmmmm....

Hai ma michelle, cum poti sustine ca aberatiile astea sunt metode de crestere ale unor viitori adulti sanatosi? Si daca nu ii bati, metodele acelea sunt tot metode de umilinta...Sa infrangi vointa unui copil, sa cresti oameni carora le tai aripile...Pai un copil se creste cu bunatate, ca la randul lui sa dea bunatate celor din jur...ce exmple pozitive sunt astea cu ierarhia in familie? Ca tata e seful lui mama si mama si tata sunt sefii copiilor...horor! Noi suntem egali in familie, avem fiecare cuvantul nostru de spus si tinem cont de fiecare atunci cand hotaram ceva...uneori iese cu minus la unii, altadata la altii, dar nu e nimeni sef sa hotarasca...ajunge o viata apoi cand ajungi sa muncesti si sa ai sefi...de ce trebuie asta de mic? My god!
Si da, cum ziceau fetele, pe tine cine te bate cu nuiaua cand gresesti ceva? Crezi ca ccc copiii nu sunt oameni, ei nu taxeaza la randul lor greselile voastre? Si ei ce sa faca atunci, sa ia si ei nuiaua la voi? Oooof, unde e puterea exemplului in teoria asta de doi lei?

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Parintii neechilibrati vor creste copii neechilibrati. Acesti copii vor fi mai dificili si vor crea probleme din cauza imbalansului lor si al familiei. Atunci parintele dezaxat dezechilibrat va recurge la bataie ca sa-si verse frustrarile acumulate datorita lipsei de echilibru. Mai mult, vor gasi un idiot ca Dobson ca sa-si justifice lipsa de control si impotenta emotionala si vor da vina pe copilul-victima pentru pedeapsa incasata.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput