Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Buna seara tuturor! Sau mai degraba buna dimineata!
Am citit aproape tot ce s-a scris aici despre Lyme si tot am cateva nelamuriri!
Acum 2 zile am descoperit pe scalpul fetitei mele la baita o capusa (probabil nimfa zic acum, deoarece are putin peste 1 mm) si ingrozita am sunat pediatra! Zic ingrozita nu pentru ca stiam ce poate provoca nenorocita de ganganie (habar nu aveam ca boala Lyme este atat de frecventa la noi in tara), ci pentru ca fetita mea are doar o luna jumatate!
Stau la curte si scot fata zilnic afara in gradina, dar intotdeauna in landou sau in brate, habar nu am cum a ajuns gangania scarboasa acolo!!! Pediatra mi-a recomandat toaleta locala si tratament antibiotic pentru 3 zile cu azitromicina in doza pediatrica! Am stat in dubii daca sa respect sau nu recomandarile dansei, insa documentandu-ma mai mult pe net despre capuse si boala Lyme am dat peste aceste informatii si m-am ingrozit! Am inceput imediat tratamentul desi este atat de mititica... momentan a tolerat bine prima doza de antibiotic.
Am citit toate paginile referitoare la acest subiect si n-am gasit cazuri la bebelusi atat de mici (exceptand mamica al carei bebelus avea 9 luni, care i-a administrat antibiotic preventiv 3 saptamani). Am pastrat capusa, pe care am stors-o din pacate, dar nu m-am lamurit din aceste pagini unde pot merge cu ea sa determine daca e sau nu infestata cu Borrelia.
Acum adresez cateva intrebari de mamica disperata:
- unde se efectueaza teste pe capusa pentru a determina daca e sau nu infestata cu Borrelia? (am sunat la Institutul Cantacuzino si mi-au spus ca ei nu lucreaza probe decat din sangele pacientului, ceea ce evident e prea devreme).
- aveti relatii de orice fel despre alte cazuri sau conduita terapeutica in cazul muscaturii de capusa la bebe atat de mic? orice informatie e binevenita
- ce medic infectionist/parazitolog imi puteti recomanda care are experienta si cu sugari? (inteleg ca Dr. Cretu e foarte OK, dar oare accepta si cazuri la bebelusi atat de mici?).
- 3 zile de antibiotic ce inseamna ca durata in preventia infectarii cu Borrelia pentru un bebe de o luna jumatate? mult? putin? cred ca in nici un caz nu se pune problema administrarii antibioticului pe o perioada de 3 sau 4 saptamani, cel putin nu la varsta asta!
- ce relevanta au determinarile serologice pentru Borrelia efectuate sa zicem la 4-6 saptamani de la muscatura, in contitiile stimularii imunitatii prin vaccinurile efectuate conform schemei obligatorii de vaccinare (DTPa, HepB, antiPolio, HIB)?
- ce insecticid pot folosi pentru curte si gradina avand in vedere si faptul ca am mai multe animale de companie si ar trebui sa nu le dauneze sanatatii lor?
Sint deja foarte ingrijorata si orice sfat e binevenit pentru o mamica ingrozita!

Multumiri anticipate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

IliciDbr,

e ok si la mai multe ore. Noi pana in Budapesta, cu trenul am facut mai mult de 2 ore si dr. Bozsik ne-a dat ok-ul. Am pus proba in punga ce izoteaza termic si cu pachetele de gheata (din alea pentru genti frigo) in jur. Ai dreptate Marilen, trebuie putina atentie inainte la ce maninci.

yvyana,

Cazuri cu copii asa mici nu stiu sa mai fii fost pe aici. Ia legatura cu dr. Cretu si sigur iti poate recomanda pe cineva sau poate chiar sa va monitorizeze.
De insecticid nu stiu insa poti tunde des iarba, sa nu fie inalta. Capuselor le place iarba inalta in care se pot ascunde. Probabil a ajuns pe bebe de pe vreunul din animalele de companie care o fi luat-o din iarba.

AlesBiz - touch by magic moments - mami, vrei sa te fac fericire?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gani spune:

Buna!
Cred ca la Fundeni la Dl. Gogoase poti incerca sa dai capusa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Yvyana, este f. important ca antibioticul sa fie administrat cat mai repede dupa intepatura(inteleg ca au trecut doar 2 zile) si in acest caz nu cred ca este nevoie de asa un tratament indelungat.A aparut vreo iritatie?
Cere parerea d-nei dr.Cretu.Nu stiu in alta parte unde sa te indrum, din pacate...
Sanatate!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

yvyana, nu mai stiu unde am citit ca nimfele de capusa sunt mai putin "susceptibile" sa transmita infectiile, deoarece nu au apucat sa se hraneasca cu sange de la prea multe animale.
exista o foarte mica sansa ca acea nimfa gasita de tine sa fi fost la prima ei muscatura/hranire, asadar exista posibilitatea (mica ce-i drept, insa exista) ca fetita ta sa nu fie infectata. urmareste cu atentie sa observi daca apare acel semn specific, eritemul migrator, care are aparenta unei cocarde (cercuri rosietice concentrice; semnul poate sa apara in vecinatatea locului de unde a fost muscata fetita sau in zone mai indepartate de locul muscaturii).
daca te ajuta cu ceva, intra pe forumul bolnavilor de lyme din romania, poate vei gasi mai multe informatii si date, medici, etc.
www.lyme.ro
pe viitor, incearca sa protejezi fetita cu spray impotriva capuselor, se gaseste in magazinele DM sau se poate comanda pe net.
cat despre insecticid de stropit prin curte - ar trebui sa intrebi la un cabinet veterinar.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Buna dimineata, din nou!

Azi a mers sotul meu cu capusa la Facultatea de Medicina Veterinara, unde am fost indrumati de personalul catorva laboratoare de analize medicale din Bucuresti pe care le-am contactat (inclusiv Institutul Cantacuzino), spunandu-ne ca nu efectueaza teste pentru depistarea Borreliei in capusa, ci doar pe produse biologice umane (si nu stiu sa ne indrume catre vreun laborator din tara care sa faca asta).

Nici cei de la Facultatea de Medicina Veterinara, Clinica Boli Infectioase nu efectueaza astfel de teste pe capuse. Am aflat in schimb ca este un mascul de cca 1 mm lungime, nu nimfa cum credeam, si este intact (are chiar si clestisorii integri - doctora chiar intreba daca sigur am extras capusa de pe scalpul fetitei).

Marilen antibiotic am inceput sa-i administrez in ziua respectiva cand am depistat capusa, recomandat de pediatru evident! Nu stiu cat timp a stat capusa pe scalpul fetitei, dar inclin sa cred ca sub 24 de ore, avand in vedere faptul ca o mangai des pe cap si nu am simtit nimic (asa am si depistat-o - ca o mentiune, fetita mea s-a nascut tare paroasa, e bruneta si la aproape 2 luni folosesc feonul ca sa-i usuc perisorul care a crescut destul de mult, incat toata lumea se mira - deci scalpul nu e vizibil, altfel cred ca depistam mai repede nenorocita de capusa ] Deocamdata nu am observat nimic suspect pe piele... ma uit si astazi si o examinez atent insa acum doarme

Mariaa animalele din curte nu s-au apropiat de fetita, poate eu de ele si apoi de fata, tocmai le-am deparazitat, iarba o tundem periodic si totusi uite ca s-a intamplat!

Stiti cumva mailul Dr. Cretu sau cum pot lua legatura cu ea? V-as fi recunoscatoare

Off! Nu mai pot dormi linistita sint foarte ingrijorata mai ales ca este asa mititica!!!

Va multumesc pentru sfaturi si multa sanatate va doresc!

Mergi la inceput

CorinaDani am citit despre sprayuri cu insecticid contra capuselor, dar nu se poate administra la copii sub 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

ecoparadiagnostic@gmail.com

poti trimite mail d-nei dr. Cretu pe aceasta adresa(mentionezi la subiect "d-nei dr. Cretu" sau suni la 021/212.35.52 sau 0733.015.573 si intrebi de dansa.
Ati inceput tratamentul repede si nu cred ca e cazul sa-ti faci griji.
Sanatate si sa ne spui ce-ai facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gani spune:

Du totusi capusa la Fundeni, ieri avea pe masa o nimfa si un adult si ni le arata. Le face o Elisa si afli daca era infectata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Unde anume la Fundeni poti duce capusa?
(Si noi se pare ca avem "lipici" la capuse )

Mergi la inceput