Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (7)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gani spune:

La Fundeni, la Parazitologie, dr. Ghervan Gogoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladuletb spune:

Buna tuturor,

Sunt nou pe aici dar in cateva zile am citit toate postarile de pe aici din cauza ca in urma cu vreo 5 zile am fost muscat de o capusa si imediat (la 24 de ore) mi-a aparut pata rosie - nu sub forma inelara dar totusi pata rosie. Am fost la Babes si mi s-au facut analize specifice si apoi am inceput imediat tratamen de antibiotice preventiv.
Mi s-a recomandat dixociclina 2x100 si ciproflexin 2 x 500 momentan pentru 7 zile si apoi din nou la control. Apoi am vorbit si cu dr din Ungaria si am marit doza de dixociclina la 3x100 si mi-a spus ca tratamentul trebuie luat cam 8 saptamani. Totusi pana nu as vorbi cu un doctor care cunoaste boala (sunt din Bucuresti) parca nu as face un tratament asa indelungat pentru ca sunt in faza principala. Am luat antibioticele la nici 48 de ore de la muscatura.
Ma puteti ajuta cu informatii privind doctorii receptivi din Bucuresti? Am vazut ca se mai foloseste combinatie si de tinizol sau tinidazol dar as vrea totusi o recomandare de la doctor si pentru acest antibiotic.

Va multumesc,

Vlad

Mergi la inceput

Buna Vlad!
Eu zic sa faci ce ti-a spus Dr. Boszik, el stie cel mai bine. Noi, cei cu Lyme cronic, adica de ani de zile am facut tura de doxi cu ciprofloxacina desi poate starea noastra de sanatate nu e din cea mai buna si totusi nu am patit nimic rau. La tine, care esti sanatos cred ca riscurile tratamentului sunt si mai mici. Noi luam si tinizol (tinidazol) pentru ca el impiedica dezvoltarea formei gemma a bacteriei sau o impiedica sa ia aceasta forma, la noi fiind foarte multe gemma. La tine probabil ca fiind de foarte curand infectia nu ai forme gemma si de aceea nu ai nevoie de acest medicament. Nu te increde 100% in infectionistii din Romania pentru ca in aceasta boala au o problema... In plus, tratamentul tau va fi usor de suportat pentru ca nu esti plin de borelii, deci nu vei avea reactii Herxt, ceea ce la noi, cei cronici nu as putea sa spun. Medici care cunosc aceasta boala sunt cativa in toata tara, unii chiar in Bucuresti.
Iti urez mult succes in tratament si ai sa vezi ca 2 luni trec repede!

Mergi la inceput

Multumesc pentru sfaturi; am vazut ca se face si in Bucuresti testul microscopic Dual Dur si il fac saptamana viitoare; oricum tin tratamentul cu 3 doxicilini pe zi si cu multe protectoare; dar totusi am vazut ca exista la Sf. Pantelimon o doctorita receptiva la boala asta si cred ca ar trebui sa vorbesc si cu ea referitor la tratamentul de lunga durata. Initial vazusem 6 saptamani dar apoi am vazut 8 si totusi e timp indelungat :) Doctorul de la Babes mi-a spus ca sunt suficiente 21 de zile dar cam peste tot am vazut ca trebuie mai mult.

Mergi la inceput

Mai am nevoie de un sfat pentru cine a mai trecut prin medicamente din astea. De la farmacie am inteles ca nu trebuie sa bei lactate in perioada cat iei doxiciclina ca nu isi face efectul total dar am vazut cam peste tot ca de fapt se recomanda cat mai multe lactate dar dupa 2 ore de la admnistrarea antibioticului. Stiti ceva sigur pe tema asta?

Mergi la inceput

Buna!
Din cate stiu nu prea e bine sa mananci lapte in perioada tratamentului cu antibiotice dar iaurturile sunt recomandate. Mananci iaurt la distanta de cateva ore de antibiotic si nu ai nici o problema.

Mergi la inceput

Iaurturi, nu lapte, sigur. Dar tot contin calciu parca. Mai vorbesc si cu doctorii sa vad ce parere au.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Nu am apucat sa citesc toate paginile din urma...am scris doar de spaima ca baiatul meu de 4 ani sa nu fi fost muscat. Am descoperit va ineri seara, cand l-am luat de la gradi' o pata rosie, ciudata ca structura, nedureroasa, fara urme evidente de cap (ciupitura). Cand l-am intrebat de unde e urma a zis ca l-a zgariat un coleg, dar nu il ustura, nu il doare, nu se vede urma de zgarietura, nimik.
L-am dat cu gel de arnica, dar in loc sa dispara..azi a facut niste firisoare mai inchise la culoare, ca si cum ar sangera sub piele, ca o cuperoza.
E posibil sa fie o ciupitura de capusa?

Nu am vazut nimic altceva, in continuare nu il doare, nu il ustura.

Nu mai am rabdare pana la ora 15, cand incepe pediatra programul...

Exista vre-un vaccin care se poate face impotriva bolii declansate de chestia asta?

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

dicirstea,

www.ymed.ro/termen/eritem-migrator/" target="_blank">asa ar trebui sa arate eritemul.
Vaccin, nu, nu exista pentru Lyme, exista pentru altele complementare transmise si de capusa dar pentru Lyme doar tratament puternic cu antibiotic.

AlesBiz - touch by magic moments - mami, vrei sa te fac fericire?!

Mergi la inceput