Scutecele v.s Umezeala

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miha_iv spune:

Fetelor, normal ca nu sunt toti copiii la fel, dar eu am facut referiri strict la ce scria Creata.
Ea spunea ca oricum se trezeste copilul noaptea (pt ca cere sa bea), atunci nu vad de ce nu poate sa-l si schimbe rapid. Eu nu il trezesc pe fi-miu din somn sa il schimb, dar nici nu se scoala dimineata ud.
Sunt si alti copii care se scoala noaptea, dar aici problema este ca el cere prea multe lichide. Ramane de vazut...ori mananca prea sarat seara, ori prea mult, ori prea dulce, ori e prea cald in camera....motive ce pot duce la cererea asta mare de lichide. Ori poate are chiar o problema medicala...asta se poate vedea la analize.
Cat despre pampersi, SoriLea, nu cred ca e cazul sa facem un concurs de genul....sa vedem cat rezista un pampers. Ei sunt conceputi pt a fi schimbati la fiecare masa lichida pe care o dam copilului. Fiecare mama e libera sa le testeze limitele.
Apropo de cele 12 kg, Oana_lex, cam in toate tabelele concepute de nutritionisti (nu de mine) scrie ca la 2 ani un baiat trebuie sa aiba o medie de 12 kg, cu limite intre 10 kg (min) si 14 kg (max). Acum, depinde de parinte unde vrea sa-si pozitioneze copilul. Aici e adevarat ce zice SoriLea cu inaltimea, adica....daca ai un bebe inalt de 95 cm, 14 kg e ok. Daca are doar 85-86 cm (cam asta e media), e deja spre supraponderal.
Eu am zis ca e cam multisor (fara sa stiu inaltimea) din perspectiva a cat mananca pe zi....cantitativ si calitativ. Creata zicea ca ii da "crenvustel" dimineata (poate nu zilnic), carne la pranz si seara. Acum va intreb si eu pe voi, ca mamici....voi mancati zilnic carne, 365 de zile din 365??? Eu, nu. Si atunci, nu credeti ca e cam multicel ca un baietel asa mic sa manance de 2-3 ori/zi carne??? Eu stiam ca 3-5 ori pe sapt e mai mult decat suficient, nu 3 ori pe zi.
Nu stiu, poate gresesc eu, dar prefer un copil mai slabut, dar sanatos.
Si consider ca sta in puterea noastra, ca mame, sa ii modelam pe copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Da, miha, dar copiii nu-s nici shuruburi, sa fie toti masurati cu sublerul si sa intre-n standarde, nici plastilina, sa-i modelam noi chiar cum vrem, mai au si ei cate ceva de spus (chiar si atunci cand nu pot vorbi).
Una e tabelul nutritionistilor, una e "the real life". La odiseea mea, de ex, sunt copii intre 1 an si 9 luni si aproape 2 ani. Ei bine, sunt cu greutati cuprinse intre 9 kilograme si vreo 15, de inaltime ce sa spun, cred ca sunt intre 80 cm si 95. Sunt fetite de 14 kile jumate si baietei de 12, sunt fete de 95 de cm si baietei de 82. Si crede-ma ca sunt toti normali, bine dezvoltati, sanatosi...Greutatea si inaltimea mai depind si de zestrea genetica, orice ar spune tabelul.
Asa ca mi se pare exagerat sa dai verdictul ca baiatul cretzei are prea multe kilograme; n-avem de unde sti, daca nu-l vedem, daca nu stim ce inaltime are, daca nu stim cum sunt proportionate kilele alea. Are 14 kilograme, mie nu mi se pare mult. Si ce ai vrea sa faca acum, sa-l puna la cura de slabire?...
Eu zic ca singura problema e legata de bautul a multor lichide, mai ales ceai, in directia aceasta trebuie sa actioneze creatza.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Creata, tu ii dai lapticul culcat sau il iei din patut si i-l dai ? Poate ai spus si n-am fost eu atenta ... Fii-mea a baut destul de mult lapte peste noapte, dar ea niciodata n-a baut culcata, intodeauna o luam din patut, o puneam pe genunchi si ii dadeam lapticul, apoi o culcam la loc. Nu se trezea de tot, era o stare de semi-somn, si pana se facea laptele sau dupa ce i-l dadeam o si schimbam de scutec.

Ceaiul cred ca nu conteaza de care ii dai, doar sa nu aiba cofeina (teina) adica sa nu fie ceai negru/verde si daca e de fructe bogate in vitamina C sa i-l dai dimineata. Inteleg ca tu ii dai acelasi fel de ceai toata ziua ? Cred ca poti sa-i dai si ceai pt bebelusi (gen Humana, Hipp etc.) daca te tin buzunarele, pt ca sunt cam scumpe din cate imi aduc aminte, sau anti-colici, daca le diluezi suficient incat sa ramana o apa colorata si din ce in ce mai putin dulce, sau de tei, sau musetel sau diverse amestecuri, doar sa citesti bine efectele pe prospect etc.

O sa dureze un pic pana il dezobisnuiesti, dar cred ca incet-incet vei reusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_iv spune:

Ilinca, mi-am precizat doar punctul de vedere personal...cu privire la greutate. Am zis "multisor", nu am zis gras. E doar o parere, daca vrea tine cont, daca nu, nu. Nu a zis nimeni sa-l puna la regim.
In limitele tale...9-15 kg, tot spre max e baietelul Cretei, dar am precizat....fiecare parinte isi pozitioneaza copilul unde crede. Este normal sa fie diferente intre copii, mai tine si de mostenirea genetica. Si mie mi-ar placea sa aiba copilul 95 cm la 2 ani, dar are doar 85...ce sa-i fac, sa-l trag putin de picioare? Poate se mai lungeste putin:)
Poate ne spune Creata ce inaltime are, sa nu ne mai dam cu parerea fara sa stim.

Mergi la inceput