Scutecele v.s Umezeala

Scutecele v.s Umezeala | Autor: Cr3@t@

Link direct la acest mesaj

Buna ziua mamicilor ,in sfarsit mi-am facut timp sa pun in balanta o adevarata problema atat a mea cat si la majoritatea mamicilor - scutecele - atunci cand chiar devin o problema/ aliatul umezelei dupa o anumita varsta atunci cand copilasii nostrii incep sa se hidrateze mai mult si tot mai mult si mai ales noaptea.
Am un baietel de 1 an si 9 luni si de ceva timp nu mai gasesc marca potrivita pentru stilul lui de viata.Ziua am timp sa il schimb de fiecare data cand observ ca sa umplut ,nu la refuz dar la nivel mediu, insa noaptea e teroare, inainte de culcare bem un biberon de 240ml minim de ceai ca are un melic pana se culca cu treaba asta ,bea pana nu mai poate,nu ca nu ar bea si in timpul zilei,dar inainte de culcare se intrece pe el ,in toiul nopti mai bem cam jumatate din biberon si spre dimineata adica pe la 4 -lapticul mult asteptat,pe urma pana la 8 mai bea ori din lapticul ramas de 210 ml ori cealalta jumatate de ceai ramasa.... si cand se trezeste e ud,nu foarte ud in cazul in care il pun pe olita si face pisulicul de dimineata ,in cazul in care aman sa-l pun se uda pana la piept.
Pana acum am incercat numai Pampers, acum Pampers premium ce abs mai bine ca cel normal,dar tot se uda ,sincer nu stiu ce sa incerc....celelate marci nu le-am incercat ca poate raman cu ele in casa si nu are rost sa dau banii aiurea- as dori sa imi impartasiti si mie parerile voastre ,poate ajung la un numitor comun cu "umezeala" asta...va pup si astept parerile voastre, o zi frumoasa va doresc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cr3@t@

Buna ziua mamicilor ,in sfarsit mi-am facut timp sa pun in balanta o adevarata problema atat a mea cat si la majoritatea mamicilor - scutecele - atunci cand chiar devin o problema/ aliatul umezelei dupa o anumita varsta atunci cand copilasii nostrii incep sa se hidrateze mai mult si tot mai mult si mai ales noaptea.
Am un baietel de 1 an si 9 luni si de ceva timp nu mai gasesc marca potrivita pentru stilul lui de viata.Ziua am timp sa il schimb de fiecare data cand observ ca sa umplut ,nu la refuz dar la nivel mediu, insa noaptea e teroare, inainte de culcare bem un biberon de 240ml minim de ceai ca are un melic pana se culca cu treaba asta ,bea pana nu mai poate,nu ca nu ar bea si in timpul zilei,dar inainte de culcare se intrece pe el ,in toiul nopti mai bem cam jumatate din biberon si spre dimineata adica pe la 4 -lapticul mult asteptat,pe urma pana la 8 mai bea ori din lapticul ramas de 210 ml ori cealalta jumatate de ceai ramasa.... si cand se trezeste e ud,nu foarte ud in cazul in care il pun pe olita si face pisulicul de dimineata ,in cazul in care aman sa-l pun se uda pana la piept.
Pana acum am incercat numai Pampers, acum Pampers premium ce abs mai bine ca cel normal,dar tot se uda ,sincer nu stiu ce sa incerc....celelate marci nu le-am incercat ca poate raman cu ele in casa si nu are rost sa dau banii aiurea- as dori sa imi impartasiti si mie parerile voastre ,poate ajung la un numitor comun cu "umezeala" asta...va pup si astept parerile voastre, o zi frumoasa va doresc

mamica de ingeras SEBASTIAN
sufletelu' lu' mamica,lu' taticu,lu' bunica

Buna.
Copilul bea prea multe lichide dupa parerea mea.
Am cateva nedumeriri,de ce ii dai atata ceai si ce ceai ii dai?De ce nu-i dai doar lapticul de seara si atat?se trezeste el noaptea si-ti cere lapte sau ceai?Daca ii este sete,chiar si peste noapte,de ce nu-i dai apa?
Si inca ceva..nu-i mai da lapticul ramas de la ora 4,pana la ora 8 nu mai e bun,iar ceaiul scoate-l definitiv,caci nu-l ajuta cu nimic.
sanatate multa.
Noi folosim pampers,am mai avut si noi accidente,dar prea putine sa le dau atentie si sa schimb marca.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Mama, fata vroia un sfat cu privire la scutece...ce daca ii da ceai?? Si eu am dat ceai la al meu pana la 5 luni, pe urma daca am vazut ca primeste apa i-am dat apa din comoditate...eu nu cred ca daca dai ceai la copil e de rau...Ar fi bine sa ramanem on-topic si sa-i raspundem strict la intrebare...

Eu nu am un baiat asa mare ca al tau, dar am avut aceeasi problema, am incercat si scutecele de la Puffies care sunt ff naspa in opinia mea, se uda la fel de tare noaptea...Asa ca am trecut la Pampers chilotel...Mi s-au parut scumpi si destul de incomozi...mai ales dupa ce face kk sunt tare aiurea ca nu au scai sa se prinda..si tot se uda noaptea..asa ca am cumparat pampers nr4..pana atunci foloseam 3...si ce sa vezi..s-a terminat cu umezeala de dimineata...Deci parerea mea ar fi sa incerci sa schimbi marimea la Pampers..daca nu cumva sunteti deja la ce-a mai mare marime...ca nu ma pricep la bb asa mari..Multa sanatate!!!

Intr-o singura privinta ii dau dreptate Leditiei..nu ii mai da restul de lapte ramas de la masa anterioara...S-au daca i-l dai totusi, tine-l la frigider si pe urma il incalzesti..dar de recomandat e sa nu mai dai acelasi lapte dat la masa anterioara, mai ales dupa 4 ore...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Noi ne descurcam de minune cu scutecele Libero Up&Go. Mai bine decat cu cele Pampers. Unde mai pui ca sunt si stil chilot si este mai practic pt copilul mare. ult succes!

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 35+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Oana,nu trebuie sa-mi dai dreptate intr-o privinta sau alta,pt ca nu ti-am cerut-o.Este strict nedumerirea mea de ce ii da atata ceai,mai ales pe timpul noptii si de ce ultima masa e ceaiul care nu aduce nici un aport caloric copilului si nu lapticul.Poti respecta asta te rog? Este normal ca acel scutec sa nu faca fata la atatea lichide,mai ales ca noaptea,burtica se mai retrage si ramane spatiu gol si uite asa se uda copilul.Nu contest ca la noi scutecele sunt mai proaste,dar este normal si pt un adult ca atunci cand bea lichide multe sa mearga mai des la toaleta,iar noaptea nu poti schimba copilul atat de des precum o faci ziua.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

in primul rand nu inteleg de ce-i dai ceai inainte de culcare; daca mai este si indulcit, ai mare grija, poate dezvolta rapid carii la dintisorii de lapte.

ti-as sugera sa-i dai seara lapte cu cereale (pui cateva masuri, astfel incat laptele sa capete consistenta unui iaurt de baut, adica cel mic sa-l poata bea din biberon, cu o tetina adecvata, sau maresti gaura de la o tetina) in loc de ceaiul acela chior, care nu-i aduce nici-un beneficiu. daca ii este sete peste noapte, ii dai doar apa plata sau ceai neindulcit. si dimineata ii dai iarasi laptic, simplu sau cu putine cereale.

si asa cum a scris si leditia, nu-i da copilasului lapte ramas de la o masa la alta, chiar daca il pastrezi intre timp in frigider, se pot dezvolta bacterii periculoase si copilasul tau poate face enterocolita sau cine stie ce alte minuni...

in al doilea rand : ce greutate are baietelul tau si ce marime de scutec folosesti ? ideal ar fi ca greutatea baietelului tau sa fie maxim la jumatatea intervalului de kg mentionate pe ambalajul scutecelor.

mie nu mi s-a parut ca pampers premium ar fi mai bune decat cele clasice, sunt doar mai subtiri si mai usoare, insa umplutura se face cocoloase si raman scame pe pielea copilului.

incearca happy, sunt mai groase si mai inalte, in felul acesta poate retin mai bine umezeala. cumpara un pachet mic, sa nu dai banii degeaba pe un pachet mare. si incearca sa-l pui bine strans (sa-ti incapa doar degetul mic intre scutec si burtica), nu-ti fie teama, nu-l deranjeaza pe bb, pentru ca benzile laterale sunt elastice si marginea scutecului este si ea elastica.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Eu am incercat mai multe tipuri de scutece, din diverse motive, de la bani la toleranta la scutec. SI concluzia e aceeasi: ca greutate copilul trebuie sa fie la jumatea intervalului de pe scutec, iar daca bea cantitatea de lichide pe care tu spui ca o bea, nu cred ca exista o marca de scutece care sa faca fata cu succes de fiecare data. La cel mic am incercat si pampers si happy si puffies si daca bea prea mult lapte se uda (eu nu-i dau ceai sau apa iarna). Si la el prea mult lapte inseamna: 2 sticle seara la 9-10 (500 ml lapte) si o sticla dimineata la 6(250). Deci peste 750 ml lichid de seara pana dimineata, inseamna automat ud, insa de obicei se limiteaza la o sticla seara, una dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Ce ti-au spus fetele inaintea mea mi se pare corect si subscriu.

Dar tu noaptea nu-l schimbi deloc ? Nu face pe el in timpul noptii ?Fii-mea se trezea imediat ce facea pipi, la varsta aia ...

O alta varianta ar fi sa incepi sa-l inveti la olita, atunci il poti pune pe olita inainte de culcare si imediat la trezire si poate scapi de udeala.

Dar cel mai simplu sfat ar fi sa treci la un numar mai mare de scutece. Pampersul este pt copii mai slabuti, la noi a mers pana la o anumita varsta, dar pe urma am trecut la Libero si a fost mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Uite aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=157483&REPLY_ID=6633270 un link care te duce la o postare de la alt topic unde cineva a pus doua linkuri la un blog unde o mamica descrie niste rezultate in urma unor testari de scutece. Eu am avut rabdare sa citesc tot si mi s-a parut foarte interesant si util.
Si fetita mea are 1 an si 9 luni si noaptea bea laptic "fara numar", sursa fiind eu, deci n-as putea estima ce cantitate bea, dar bea. Insa nu i-a dat niciodata scutecul pe afara. Eu ii pun scutece baby love de la DM, marimea 4+, pentru copii intre 7 si 18 kg, in conditiile in care fata mea are vreo 12 (dar nu stiu exact, atat avea acum vreo luna). Sunt foarte multumita de scutecele astea, mai mereu sunt la promotie, au un pret foarte mic comparativ cu altele, sunt bune si nu au tot felul de lotiuni (cum are Pampers de ex), eu nu pot suporta asa ceva.
(acum zic si eu, sper sa nu fie cu suparare: copilasii asa mici n-au nevoie de ceai, ceaiul e o chestie...medicinala, se da in anumite scopuri, la raceala etc. Dar ce fel de ceai bea baietelul? Bine ar fi sa nu fie indulcit cu zahar).

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cr3@t@ spune:

am citit parerile voastre si am sa va raspund la intrebari :)
deci baietelul meu pe timpul zilei bea ceai 2 biberoane de minim 240 ml ceai vitaminizant,ceai pt colici dar fff fff diluat spre exemplu la 800 de ml bag numai 2 pliculete ,ii place sa bea un fel de apa cu gust,indulcit doar 1 lingurita de zahar brun atat ca uneori pliculetele pot da un gust mai acrisor de la portocala etc,ce contine el.....inainte de culcare adica cu 1 jumatate de ora inainte sa-l culc ca asa imi cere ,ii dau laptic se mai zbenguie nitel dupa care il bag la culcare,si de aici isi incepe melicul, adica bea ceai cat v-am spus(adica pe la 0ra 23 30),urmatoarea sculare e pe la 3 sau 4 dimineata in care vrea ori ceai,ori laptic asa ca trebuie sa fiu inarmata, urmatoarea sculare e pe la 6 ceai sau din lapticul ramas si ultima sculare definitiva e la ora 8 unde bea ce vrea....probabil o sa ma criticati pt program dar credetima am facut tot posibilul sa il schimb ,nu se poate se scoala la 8 se mai cula la 14 30 si se scoala la 18 dupa care se culca la ora specificata 11 30 si mentionez il scot de 2 ori afara si daca e frig ,indiferent de timp.Este un copil fff energic ,il culc numai fortat ca dupa el nu s-ar mai culca nici dupa amiaza nici la ora de 23,daia si-a facut si un fel de melic de nervi ca il culc,de mic a fost un copil fff activ si trebuia sa ii acord o atentie sporita si pe langa toate cele este fff capos,ambitios,etc.
Si eu cred ca bea ff multe lichide ,dar la cat de energic e toata ziua si chiar la ora de 23 jucam fotbal prin casa ,am ajuns sa cred ca e normal- sincer nu stiu cum sa-l dezvat am incercat si cu apa simpla bea putin dupa care incepe sa-mi ceara ceai ,un fel de apa cu gust dar foarte diluat ca nu ii simte el gustul acela de fructe,etc
Daca aveti si un sfat in privinta acestui melic il ascult cu cea mai mare placere, ca m-a terorizat noaptea,iar daca nu ii dau daca imi cere ,ii piere tot somnul indiferent de ora si ce fac la ora 3 ma trezesc definitiv?. Uff chiar nu stiu ce sa fac, i-am dat o perioada de 2 sap si peritol ,dar cand am vazut ca nu are nici un efect m-am lasat pagubasa,ba chiar nu l-am mai culcat dupaamiaza si la ora 7 urla la mine era fff agitat nici nu l-am putut culca ,decat cu chiu cu vai...in fine va multumesc pt mesaje si astept parerea voastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

singura solutie impotriva umezelii la cate lichide bea este sa il schimbi mai des, in timpul noptii. niciun scutec de pe lume nu poate retine lichid dupa aproape 1l de lichid baut in timpul noptii.

Roxana

Mergi la inceput