Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010 (9)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns abramburica2 spune:

Neata mamici!La multi ani la toti ursuleti si ursulitzelor din barlog care azi mai adauga o lunitza la miile ce vor veni!Noi nu prea am evoluat de ieri!Tot asa ne chinuim cu mancatul.Ieri bebele meu a papat in 24 de ore doar 730 ml de laptic.Mamici ai vostri ursuleti pana la ce ora dorm dimineata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Andreea, multa sanatate Ilincutei. Si Patrick a slabit 100g in sapt cd a fost bolnav, din cauza c anu putea suge, se ineca si voma.
Beatrice, sunt de acord cu dr ca nu trebuie sa sarim repede, mai ales la varsta asta, cu medicamente. Eu cd avea Patrick mucisori, i-am facut aerosoli doar cu ser fiziologic si l-au ajutat. Dar de aspirat cu batista, tot il aspiram, ca altfel nu putea respira. Legat de betigase, eu nu curat decat urechea externa, nu bag DELOC betigasul inauntru, pt ca poti face mai mult rau decat bine.

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Clara! Sa iti traiasca minunea, Anymona, sa fiti sanatosi si bucurosi !!!

Anes, Nici nu imi pot imagina prin ce poti sa treci! Multa putere voua si multa multa sanatate puiului. Nu stiu medici de care ai tu nevoie, poti veni pur si simplu la Bucuresti, sau te poti programa la un medic in privat ( de ex. Adrian Stanciu, medicul la care a fost Beatrice. Ca punct de plecare, sa te indrume mai departe. Este medic la Marie Curie, fostul Budimex. ) Sau postare la "Parintii intreba..." Of ! De RGE o sa mai scape cand o sa pape si altceva si o sa stea in fundulet, pana atunci...stiu ca Gavisconul este eficient, nu se gaseste la noi. Dar trebuie rezolvata infectia aia in prima instanta! Of .

Beatrice, vad ca a devenit foarte...original Stanciu. Mi se pare bizara explicatia lui legata de Rotarix cum ca ar dezvolta boala dupa vaccin. Diareea este unul din efectele adverse ( dar chiar sa dezvolte boala eu nu am auzit, la ROR si Varilrix scrie in prospect ca pot dezolva forme usoare ale bolilor, si nici sa spuna vreun medic ca argument anti-Rotarix ), orice medicament are efecte adverse, hai sa nu mai luam nimic niciodata...Ma rog, nu mai continui ca nu are rost, fiecare incearca sa ia cea mai buna decizie pentru copil! Nu i-ar face copilului lui vaccinul, dar probabil ca la ce boli vede in spital, probabil ca rotaviroza e banala. Pentru Hera sa isi vada copilul asta sunt convinsa ca a fost oribil! Eu una am stat patru zile cu copilul in spital pentru voma si diaree cu sange, cu deshidratare severa si am ramas cu trauma. Macar cauza asta, rotavirusul, sa o elimin. Revenind, au dreptate fetele, cauta un medic in care sa ai deplina incredere si mergi cu el mai departe. Caci..cate bordeie, atatea obiceie!

Hera, de medicul la care a fost Beatrice e vorba, Adrian Stanciu.

Miruna ! E miiic, tu, si Emanuel

Foameeeeee la Vlad, plec!

Olga mami de Vlad-Alexandru si Ioana-Sofia

You must be the change you wish to see in the world! ( Mahatma Gandhi )

Mergi la inceput

Simona, nu te-am uitat! rEVIN!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Acum intelegeti ce e in sufletul meu ca mama, ce decizie sa iau, mai ales ca mi se pare ca am picat in extrema cealalata, de posesivitate. Daca inainte eram fan cinema si restaurante fancy(cu cluburile nu le-am avut niciodata), acum daca imi zice cineva hai la un film si cheama pe mama ta sa stea cu bebelul, poate il iau si la bataie.

Mergi la inceput

Simona, gata, copiii nu mai cresc la fel de spectaculos in greutate ca in primele 2 luni. Ar insemna ca pana la un an sa aiba cat un copil de 4, ori...Deci ai asteptari prea mari de la bebe . Ca fapt divers, Vlad a luat 1400 g in prima luna, 1100 in a doua si 500 de grame in a treia...Arata bine, e vioi, doarme, uda scutece, de ce sa ma ingrijorez?

In plus, sanii incep si ei sa isi regleze productia, asa ca nu vor mai fi la fel de tari ca pana acum. Intrati in rutina

Parerea mea: alapteaza linistita, odihneste-te, mananca corect, hidrateaza-te, ca productia si bebe sunt in regula. Nu te stresa!Poti bea ceaiuri pentru stimularea lactatiei, dar really, eu cred ca suntei bine!

Andreea, multa sanatate Ilincai ( am botezat-o Iulia, sunt datoare un miel )! Sa va intoarceti repede acasa!!!

Plec, ma duc sa ma tund. Azi sunt doar cu Vlad, Sophie e la bunici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

simona sunt de acord cu ce a zis olga ..fetelor nu va mai speriati asa..bb incepand cu luna 3 nu ma9i ia in greutate ca in primele 2 luni...e normal.

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaint spune:

Fetelor, multumesc de incurajari
Nu, nu sunt deprimata de tzocait As fi chiar paranoia!! Desi zau ca ma obsedeaza, de ce brusc si dintr-o data l-a apucat pasiunea asta!

Sunt deprimata cu doctorii astia, nici nu mai stiu ce sa cred, pe cine sa cred si cum sa actionez in consecinta. Deja m-am apucat sa caut optiuni pe afara, ca la noi parca nu au facut toti ac facultate, se contrazic in mod grosolan intre ei. Si umplu 2 pagini de "raport", ii intrebi ce au scris acolo - cica ce au observat Da nu stiu pentru cine puii mei sunt scrise rapoartele astea, cu un scris oribil, cu prescurtari si termeni medicali de nu ii pricep, si dc intrebi se uita la tine ca la ultima idioata La toamna dau la medicina, sa inteleaga si creierasul meu ceva!

Cand am fost in viena la morfofetala, ultima pagina din raport era un mini dictionar de termeni si prescurtari. Mi se pare normal asa! Nu sa stau eu ore apoi pe net sa caut fiecare cuvant ce inseamna - asta dupa ce am stat ore sa inteleg ce scrie acolo! Ma ia cu capul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Asa am zis si eu ca dau la Medicina. Si chiar zilele trecute ii ziceam sotului.....chiar tre sa mergem la Viena pt orice stranut al copilului?!Credeam ca doar eu sunt cam paranoia.
Prima chestie:intr-adevar, dupa ce i-am dat Debridat, bebe nu a mai vomat, ca ma speriasem schimbandu-i hainutele odata cu pampersul. Ii dadeam Protectis la un moment dat si era mult mai bine, dar tot voma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anymona spune:

Multumim pt urari Olguta

Si eu am o mare dilema in leg cu alaptatul. Seara bb nu se mai satura. Ziua e ok, dar la masa de dupa baita imi goleste ambii sani si nu se satura. Se linisteste abia dupa inca vreo 150-180 de ml din biberon. Am avut noroc cu cele 5 kg de lapte din congelator stranse in prima luna cand bb papa mult mai putin decat produceam eu. Dar, in ritmul asta, mai am doar pt vreo 2 sapt rezerve si nu vreau sa-i bag supliment de LP.
Nu inteleg de ce in timpul zilei ii este suficient laptele supt, dar seara nu. Pana nu primeste si bibe nu adoarme.

Ref la fierberea apei plate eu stiu de la pediatra mea ca apa plata are un continut ridicat de saruri care suprasolicita rinichii imaturi ai sugarului. In plus, prin fierbere concentratia acestor saruri creste, apa plata fiarta si racita fiind de evitat in alimentatia bebelusilor. Ea mi-a recomandat apa de la robinet fiarta in clocot cel putin 5 min si racita sau apa speciala pt bebelusi (de ex humana baby wasser) ca fiind cele mai indicate in prepararea hranei sugarilor foarte mici. In cazul meu, pt ca am trecut pe formula abia dupa 6 luni a zis ca e ok apa plata obisnuita (ex dorna), dar obligatoriu sa fie nefiarta, sa scrie pe sticla ca este microbiologic pura si sticla sa nu fie deschisa de mai mult de o zi.

Mami fericita de Clara Maria (01/02/2006) si Robert Alexandru (21/10/2010)

Mergi la inceput