Bebelusi de iunie-iulie 2003 (5)
Raspunsuri - Pagina 14
bobi spune:
buna ziua,
am racit putin, din pacate... azi-noapte andi a fost tare nelinistit, ba chiar s-a trezit si a mancat - el si-a scos masa de noapte de pe la 2 luni, CLAUDIA, tu intrebasei daca mai mananca noaptea - si de dimineata avea si febra si parca si tusea... dar nu rau. i-am bagat novocalmin si acum parca nu mai are febra, am sa ii iau temperatura mai tarzior, si i-am luat si niste picaturi de tuse... oricum azi nu mai iesim, si nici baita nu ii fac, desi noi faceam la 2 zile si n-am mai facut demultisor...
in rest papa bine, nu l-a afectat raceala (acum e la mine, papa).
avem 8.125 kg, mie mi se pare ca mananca bine, KEHLEYR, aprox 250 ml la o masa...
va pupam, numai bine, aveti grija cu vremea asta pacalitoare!
PS: avem album:
http://community.webshots.com/user/anditudi
Cornelia spune:
Vad ca ati fost f. harnicute. Am citit repede tot.
Am facut si noi vaccinul de 4 luni. A fost la fel de cuminte. Sunt f. mandra cu ea cand ma duc la dr., pt. ca o lauda toata lumea. Inghite tot fara comentarii si abia maraie un pic la injectie. Sa vedem cat o sa o tina asa .
Mie pediatra mi-a pregatit o foicica dspre diversificare. Chiar daca informatiile le stiam deja, am fost destul de impresionata. A scris-o special pt. Maria. Imi pare rau ca nu o am la mine, dar o sa incerc sa scriu ce imi amintesc:
Se refera la copiii alimentati artificial
- dupa 3 luni se pot introduce sucuri de fructe (mere, morcovi, portocale, piersici, caise). Alte sucuri: pere, rosii - dupa 5 luni.
Sucurile se dau la inceput intre mese, in doua reprize, aprox. 30 ml/zi. Eu nu am facut asa, i-am introdus sucul inainte de masa a 2-a.
- dupa 4 luni - piureuri de fruce: mere, piersici, banane (se introduc cate putin pana ajung sa inlocuiasca o masa de lapte - 120 g). Noi am inlocuit de mult masa a doua
- tot dupa 4 luni - supica de zarzavat (morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, cartof, ardei gras, dovelevcel,ceapa). Se introduce la masa de pranz, iar dupa 5 luni se transforma in piure. Eu ii dau supa crema. Intai i-am pus doar morcov si albitura. Acum ii dau cam tot fara ceapa si dovlecel, deocamdata). Se da inainte de lapte, ca sa o accepte. La noi nu functioneaza. Mananca intati 120 ml. de laptic, dupa care papa cata supica ii dau (trebuie sa am grija, pt. ca e ca un pestisor )
- dupa 5 luni se introduc piureurile (~120 g/masa) si se poate adauga de 4 ori pe saptamana carnita de pui (la inceput f. putina).
Se poate incepe cu branzica si iaurtul preparat in casa si cateodaa, desert, piure de mere coapte.
Tot la 5 luni - cerealele. Eu i-am dat de cateva ori porumb si orez cu lapte de la Milupa (bineinteles ca ii place f. mult)
- la 6 luni se poate introduce galbenusul de ou (se incepe cu 1/8 si se ajunge la max. 1 1/2 pe sapt (preferabil de doua ori pe sapt. 1/2 galbenus). Dupa 8 luni - se pot da max. 3 galb. pe sapt.)
- dupa 8 luni se pot da ciorbite acrite cu lamaie sau bors, mamaliguta cu branza (?)
- dupa 10 luni - peste alb.
In perioada asta trebuie pastrate 3 mese de lapte ~5-600 ml/zi
Stiu ca sunt multe pareri in ceea ce priveste diversificarea, dar m-am gandit ca poate va foloseste schema asta.
Maria continua sa manance absolut tot ce ii dau si ma minunez si eu. Sper sa ramana la fel si cand se face mai maricica. Pe de alta parte tati imi spune ca o ingras. Rade de amandoua ca suntem grase. La inceput ii spunea paianjen Mariei, acum zice ca e ca un carnacior si mai nou caltabos. Eu cred ca arata f. bine. Are 7,300 kg si 66 cm.
Ne bucuram ca a fost o saptamana frumoasa si am iesit mult la aer. Speram sa o luam azi in oras, dar acum aici este foarte umed (ceata).
Nu a facut progrese in ceea ce priveste statul pe burta si intorsul. Ma distreaza tati ca face exercitii cu ea: o pune pe burta si o intoarce. Vad ca la el nu tipa asa. La capitolul vorbe, parca a mai progresat. Se mai aude cate un ga si ne. Acum sunt sigura ca ea canta. Cand ii puna muzica asculta cu atentie si cand aude vocile incepe sa tipe (aaaaa...). E foarte incantata de picioruse. Nu reuseste sa le duca la gurita, dar se trage mereu de pantalonasi.
Eu faceam parte din categoria celor care spun ca nu or sa le puna cercei fetitelor. Dar... am cedat presiunilor si acum am o maimutica cu cercei.
Ma gandeam zilele astea la cate probleme ne faceam noi in timpul sarcinii: ca nu o sa ne descurcam, ca nu o sa fim mame bune. Ei, ce ziceti acum? Eu cred ca suntem extraordinare si ca suntem asa pt. ca puii nostri ne-o cer. Nu perfecte, dar mame adevarate. Cand mi se spunea inainte ca nimic nu o sa mai fie la fel si ca viata o sa capete alt inteles, incercam sa imi imaginez, dar abia acum simt...
Va pupam,
Multa sanatate si sa va creasca mari copilasii!
Cornelia si bb MAriuta
http://community.webshots.com/user/cornelianis
puppe spune:
Profit ca doarme bebe sa va scriu cate ceva.
Azi am papat si noi pentru prima oara suc de portocale-mai corect ar fi "am hapait", ca se indesa fiica-mea in lingurita si pleoscaia de ziceai ca-i din Somalia.Ma bucur ca-i place si mai ales ca o mai sloboade la burtica.Saptamana viitoare as vrea sa-i introduc si branza de vaci, voi ce ma sfatuiti ? Acum are vreo 7,7 kg (n-am mai cantarit-o de cateva zile), e mancacioasa ca tac-su , dar face kk abia odata pe zi si nu indraznesc sa-i dau banana.Sa incerc mai intai sa-i dau piure de mere? Nu-i bag inca biscuiti...
Si pe mine ma bate gandul sa-i cumpar ceva borcanele cu papa (fructe as vrea), dar, cum in timpul zilei o hraneste soacra-mea, n-am nici o sansa sa o conving sa-i dea "chimicale din alea..." (am citat din adancile cugetari socresti).
Apropo de soacre, am auzit un banc dragut : ce e negru, are par scurt si sta foarte bine la gatul unei soacre ?????Raspuns: UN ROTWEILLER !
Deocamdata atat, ca fug si eu sa trag un pui de somn cu mandretea mea .Azi a stat in fund o gramada, ea incerca sa se ridice de pe spate, eu o puneam la loc, a chiuit si a ras ca niciodata...Nu cred ca exista o dragoste mai mare, mai desavarsita, decat aceea a unei mame pentru puiutul ei !
Va pup si Noapte buna !!
Puppe si bebe Andrada adormita deja...
carmenutza spune:
wow...ce activitate..:)
Am facut si noi joi vaccinul,nu am plans mai deloc..iar dupa ca a intepat-o chiar i-a tras un zambet asistentei care a intepat-o..cum poti sa nu o iubesti?! Avem 8.300 kg..sintem grasunele frumusele.
Zilele astea am stat numai pe afara, tare frumos este pentru perioada asta a anului...sa o tina tot asa!
Am inceput sa radem cu hohote rau de tot, ne jucam toata ziua cu manutele si jucariile, ne place afara rau de tot...
Bobi felicitari pentru dintisor! Sinteti baieti mari acum...
Si eu ma gandesc sa ma duc pe la sala, dar parca nu am nici un chef sa ma despart de puiut. Parca am luat-o razna dar nu vreau sa ma despart de ea nici un moment.
Romana, saracuta de tine...asta iti mai lipsea acum:( durere de masea..ufff..iti tin pumnii sa le rezolvi cat mai repede. Ai inceput sa iei Prenatal?..si mananca multe branzeturi..hai ca parca sint o soacra..stii tu mai bine ce sa faci..
Doina , Maya adoarme langa mine in patul nostru, asa pur si simplu..se joaa ..se joaca si odata vad ca a adormit..dupa care o transfer la ea in camera. Asa am obisnuit-o de mica..stateam langa ea in pat pana adormea, o mangaiam, ii cantam...
Kehleyr, Gio..join the club..nici eu nu vreau sa ii fac gauri ptr. cercelusi..mi se pare ca ii stric minunatie de fetisoara de bebe daca ii pun cercei...desi marturisesc ca i-am cumparat deja de cand avea o luna cercelusi super haiosi cu niste gargarite mici de tot...poate o sa-i pun dar mult mai tarziu..pe la cativa ani, cand deja o sa inteleaga daca vrea cercelusi sau nu.
Alinuta..La multi ani! ....este o dulce frumoasa foc!
Karasi eu am fost racita si Razvan..dar rau de tot amandoi...si bebita nimic..sa stii ca sint mai rezistenti decat par.
Nu te speria ca nu racesc ei asa usor.
Cornelia, ce fetita mancacioasa ai...parca o si vad hapaind tot ce ii dai...esti norocoasa...Tare sint curioasa cum o sa reactioneze si Maya mea cand o sa ii bag si eu cate ceva.
De scandalul cu Humana am auzit si eu la stiri. Intr-adevar s-a intamplat in Israel ..nu au respectat reteta dintr-un accident sau a fost un act criminal , inca nu se stie..cert este ca au murit cativa bebelusi iar multi erau in spital..din cauza unei lipse acute de vitamina B, care i-a imbolnavit pe toti de Beri-Beri. Dar laptele desi facut de Humana, acolo se chema Remedia ..parca.
Mie nu mi-a venit ciclul, dar eu alaptez la toate mesele.
Ce imi place cand sintem si noi asa active....
Claudya spune:
Se vede treaba ca a fost vreme proasta de v-ati inghesuit azi toate pe forum.Hom si eu,ca nici aici n-a fost mai frumos si n-am iesitara afara.
Cornelia,buna treaba ai facut ca ne-ai scris schema aceea.Eu personal iti multumesc si multumesc si celorlalte care scriu despre cum diversifica ele hrana bebeilor.Pentru mine e de mare ajutor,caci din cate ati auzit aici e altfel,numai ca eu vreau sa diversific hrana lui Emma mai "pe romaneste" asa...deci am mare nevoie de voi.
Pe 25 facem si noi 4 luni si ne programam la intepat.Sper sa fie ca la primul si sa nu aiba nici o reactie negativa.
Noi toata ziua ne gangurim si ne pupacim,cantam la un pian(care pe mine m-a capiat) si la zdranganele,ii mai cant si eu si tare atenta ma asculta si,mai nou,aproape ca sare din carut,asa ca nu trebuie s-o mai las acolo "nelegata".Si noi ne jucam cu manutzele de parca"crosetam" si radem in hohote din ce in ce mai des.
Carmen-Si la noi adoarme la fel Emma.Nu o vad eu adormind singura in patutul ei....asta si pentru ca inca o alaptez la san.
Pupici!
Mami si Emma gangurica
http://community.webshots.com/user/claudik100
Cornelia spune:
Am aparut iar la tati la birou. Cred ca ar trebui sa ma plateasca cu jumatate de norma.
Ieri, cand am ajuns acasa m-am gandit ca am uitat sa felicit baieteii cu dintisori. Si m-am gandit sa verific si eu gurita Mariutei. Surpriza: ii iese dintisorul din dreapta jos! Am fost asa de emotionata ca am inceput sa plang. Ce fetita mare! Si in acelasi moment: Doamne, imbatranesc... Ma gandesc ce criza o sa ma apuce cand se duce la scoala!
Maria nu pare deranjata de dintisor. Se comporta normal, nu plange, nu are febra, nimic, cel putin deocamdata.
Si daca tot e asa fetita mare am chinuit-o si am pus-o mai mult pe burtica, dar fara alt rezultat decat tipete.
Va pupam!
Cornelia si bb Mariuta
http://community.webshots.com/user/cornelianis
amik spune:
alexandra mea vrea numai in fund,daca se poate!
de azi am inceput sa ii dau si biscuiti in piureul de mar.as vrea sa ii mai introduc si alte alimente.
mai intai branzica de vaci cu banana-stranie combinatie- sau supica?voi ce ziceti?
e uimitor cat de mult s-a schimbat in doar cateva zile!"vorbeste" mai mult,se rasuceste bine de tot,dar doar de pe spate pe burtica,doarme chiar pe burta si se scoala cu obrajorii rosii!
seara o culcam pe la 9.30-10 si pana la 5.30-6 dimineata nu mai stim ca avem copil.
a inceput sa ma oboseasca tot mai mult de cand e mai activa!dar mi-e atat de draga incat rabd si tac!
si acum scriu cu ea in brate si are ochii cat cepele indreptati spre monitor!
ii plac telefoanele,telecomenzile...mamaaa,cred ca o sa le vina ea de hac!
se manifesta delicios cand se vede in oglinda!
ROMANA,se pare ca tu esti-si vei mai fi o lunga perioada de timp-rasfatata DC.sincer,cred ca esti o femeie foarte puternica daca te-ai incumetat sa faci ce faci!:) vorbeam si cu razvan al meu de tine si ii spuneam ca daca tu poti,trebuie sa pot si eu!iti urez tot binele din lume alaturi de al tau sot,de cristi si de maria-o sa fie fata!:)))-si sa iti dea dumnezeu sanatate si putere!
in rest,fetelor,toate bune si frumoase.viata se scurge lent,dar totusi....uite asa ne trec zilele si nu ne dam seama.mie nu imi vine sa cred ca am copil de 4 luni si jumatate.parca ieri ma plangeam ca eu nu mai nasc odata???!!!!
v-am pupacit pe toate!
alexandrele...