Bebelusi de iunie-iulie 2003 (5)
Raspunsuri - Pagina 13
puppe spune:
Romana, am citit ce ai scris de greturi, dar sa stii ca eu n-am avut nici o problema, nici o pofta, n-am vomitat niciodata si tot a iesit o mandrete de fata, desi toata lumea punea pariu ca va fi baiat...
Te compatimesc pentru durerile de dinti, stiu cum sunt...Las'ca trece pana la urma...
Bibi, felicitari pentru bebele precoce !!Spune-mi, te rog, cum a facut ianinte de a-i iesi dintisorul: a plans rau, a fost mai agitat, a refuzat mancarea ?Nu de alta, dar ca sa stiu la ce sa ma astept...
Andra, mie mi-a venit primul ciclu cand Andrada avea 4 1/2 luni (adica alaltaieri...), la aproape o luna dupa ce am incetat alaptarea, si a venit urat, cu dureri, abundent , abia stept sa ma scap de el!!! Ce fericita eram cu cateva luni in urma, cand nu ma mai chinuiam cu tampoane, OB-*uri si alte alea.
Andi a mea e acasa de ieri, am dormit azi-noapte amandoua in pat, ea de la 11 pana la 6.30, eu cu intermitente.M-a topit azi-dimineaat cand s-a trezit si mi-a tras un zambet pana la urechi si mi-a zis buna-dimineata in limba ei (adica ceva de genul nghe-nghi...)Azi ii mai facem poze si le punem pe net sa ne laudam !
Pupici multi la bebici si mamicile fericite (chiar si nedormite, obosite etc, tot fericite ramanem).Sa aveti un week-end minunat !
Andi+Puppe
Kara spune:
Marox, eu i-am fiert de prima data toate zarzavaturile in apa.
Romana, de ce nu incerci si alt tip de suc, sau piure de banana cu suc de mar...etc.Eu nu-i dau tot timpul acelasi tip de suc: cateodata ii dau suc de mar cu morcov, dar mai putin morcov si numai mere galbene (golden), alta data decat suc de mar, sau ii mai dau piure de banana cu putin suc de mar amestecate.
Eu nu vreau sa-i dau biscuiti pt ca imi este frica de compozitia lor, sigur sunt cu chimicale. Mai bune sunt cerealele.
Mihai nu mananca decat cereale de la Humana cu mar, si-n biberonul de seara ii pun si o masure de cereale....nu i-au placut cele cu orez, dar nu le-am incercat inca pe toate....vreau sa descopar exact ce mananca cel mai cu placere.
Milupa HN25 contine totusi putina lactoza...decat Humana HN nu contine deloc....cand bb avea probleme cu intoleranta la lactoza eu nu-i dadeam decat Humana HN si i-a trecut intr-o luna...pt ca a inceput sa se constipe de la aceste si atunci am trecut pe lapte normal: Humana2.
In legatura cu Nan: eu sunt de parere ca ar trebui respectat ce scrie pe cutie, si eu stiam ca Nan2 se da de la 6 luni. Nu cred ca cei de la Nestle au scris decat de forma asta pe cutie.
Am incercat sa-i pasez in supita si putin pastarnac si putin patrunjel, in afara de morcov si cartof, dat nu i-a placut, si am lasat totul ca inainte...mananca in continuare cu foarte mare placere supica...la pranz mananca 200-210 ml de supica si atat....o parte cu lingurita si o parte cu biberonul.
Va pupic,
Kara si Mihai.
pojogam spune:
bine v-am regasit mamicilor si multumesc pentru urarile voastre
am lipsit mult dar m-am gandit mereu ... oare ce mai spun fetele...
RAMONAmultumesc pentru mesaj. Vreau sa-ti spun ca am reusit de 2 zile sa mancam supica(nu prea mult)insa pentru asta faca foarte multa gimnastica: rad, dau din maini, il gadil si cate si mai cate pentru fiecare lingurita...Oare si eu am fost tot asa?
Legat de marsupiu va spun ca eu am cumparat pentru ca am fost dornica sa-l port si altfel imediat ce a implinit 3 luni si am observat(puiul meu fiind baiat) ca ii se preseaza... "podoabele". Poate ca la fete merge mai bine, nu stiu ce sa zic dar il folosesc destul de rar.
PUPPI Flaviu al meu la al doilea vaccin cel de la 4 luni nu a mai avut reactie insa la cel de la 2 luni nu am stiut ce sa mai fac... a avut ac. simpton ca la tine.Pe mine m-A ajuta calciul carbonic pus in ceiut sau in lapte cate un varf de cutit.Asta e bun pentru colici si mai ales usureaza digestia ajutandu-l sa elimine si gazele
Imi promit sa intru mai des pe net ...
Imi place atmosfera asta de "petrecere in pijamale" de fapt ...colici, nopti albe si starea de zombi...
va pup
Doinna spune:
Fetelor,mie mi-a venit ciclul la 4 saptamani dupa nastere cu toate ca l-am alaptat pe pui si dupa ce ca mi-a venit asa repede a venit si cu dureri de cap ingrozitoare...si tot asa o tin de 5 luni,deci la fiecare ciclu ma doare capul ingrozitor(acuma sunt exact la aceasta faza),inainte de nastere nu era deloc asa...credeti ca ar trebui sa merg la doctor?
In alta ordine de idepuiul meu e bine,mancacios si vioi dar vrea toata ziua in brate sau macar sa ma vada langa el,nu pot face nimic in casa doar daca il las sa tipe.Sunteti in aceasi situatie sau aveti alte metode?
Kehleyr spune:
Kara, despre Humana am auzit niste lucruri nu prea bune in ultima vreme. Se pare ca a existat un lot cu probleme, cu ceva deficiente de vitamine. De asta mi-a zis mie pediatra de Milupa. Si vad ca il suporta bine... doar ca pe mine ma seaca la buzunar . Ne ajunge o cutie 3 zile si costa 180.000 .
Aditzu, multumim pentru vestile despre Crisfilip si Lya... Gauri in urechi? Stiu ca asta este un subiect la fel de delicat ca si cezariana pro si contra... Eu am decis sa nu ii fac deloc Stefaniei, o sa aiba ea placerea sa isi faca (cine stie cate randuri??) cand o avea 14 ani intr-un gest de rebeliune .
Romana, imi pare rau sa aud ca ai probleme cu dintii. Mie mi-e mai groaza de stomatolog decat de orice alt doctor...
Bobi, felicitari pentru dintisor. Nu vreau sa iti perturb entuziasmul dar mie 425 intr-o luna nu mi se pare extraordinar. Dar important este daca el se simte bine si il vezi tu ca mananca destul...
Am inceput azi cu supita de morcov si patrunjel. Nu prea a incantat-o, a mancat numai 100 ml. O sa o luam catinel.
De cand cu Milupa e o placere, vad si eu cum este sa manance copilul fara sa planga. Interesant este ca variaza foarte mult cantitatile de la o masa la alta, dimineata si ziua cca 150 ml, la 6 maxim 100, iar la ultima masa si peste 200 ml. Oricum nu cred ca ajung la cei 150 ml/kg dupa formula lui Gio. Dar nu vreau sa o fortez sa manance mai mult decat ii trebuie. Daca o vad ca e vesela si linistita si nu plange inseamna ca atat vrea ea...
Si Stefania ar vrea sa stau cu ea tot timpul. Eu o mai las sa si planga, daca nu tace in 5 minute ma duc la ea ca inseamna ca are alt motiv. In 50% cazuri se linisteste de la sine...
Va pupam si w/end placut,
Dana si Stefania
Marox spune:
Buna seara, mamici, tatici si bebici
Romana, multa sanatate, sa nu ai nevoie de o radiografie pentru dinti. Ce ti-a zis ginecologul? N-am putut sa nu rid cind mi-am imaginat scena-tu in sala de asteptare si sotul care te suna sa-ti spuna ca bebe a facut kk. Al meu sotz ar fi fost in stare sa faca si el chestia asta, dar de cind am inceput serviciul n-are incotro, stringe din dinti si mai ales din nas si-l schimba. Si o face bine, n-am nici un repros sa-i fac. Si biberonul de seara i-l da singur, cind ajung eu ii facem baie impreuna lui Alex si il culcam. Eu sint extrem de fericita ca am reusit sa-l implic pentru ca intotdeauna mi-a fost frica sa nu fiu o mama prea posesiva, credeam ca n-o sa las pe nimeni sa puna mina pe copil.
Doinna, am observat ca Alex plinge cind e obosit si nu reuseste sa adoarma. El oricum nu doarme in timpul zilei decit in 2-3 reprize de un sfert de ora-o jumate de ora. Dar pina reusesc sa-l adorm trece o ora...in care urla, urla. Daca pot ies cu el afara si se calmeaza. Daca nu, il iau in brate si fac ture prin casa, insa nu are prea mult efect.
Felicitari pentru primii dintisori ! Cine urmeaza la rind?
Claudya, si eu il duc pe Alex dimineata la oglinda. Si el are o pereche de papucei cu soricei care fac zgomot. Inca nu-si baga degetele de la picioare in gura, insa pare pe drumul cel bun, trage de ele.
In fine, de astazi am inceput si noi diversificarea. I-am fiert morcovi si pe urma i-am mixat cu o parte din apa in care au fiert. I-am dat doar 2 linguri. Ei bine, i-a acceptat. N-a avut probleme nici cu lingurita, cu asta e obisnuit pt ca ii dau 4 picaturi de vitamine pe lingurita. Pe urma i-am preparat laptele cu apa fiarta ramasa. Alte legume n-am pus, nici nu aveam de altfel. Sa vad miine cind ma duc sa fac cumparaturile daca gasesc ceva legume bio. Nu stiu ce parere aveti voi despre borcanase, dar eu o sa-i dau si d-astea. Sint mult mai variate decit as putea eu vreodata sa-i pregatesc. De exemplu spanac-mie imi place, sotului nu, dar imi scoate peri albi sa-l prepar, prefer sa-l iau congelat sau in conserva, iar lui Alex nu i-as da din cauza de conservanti. Mai vedem...
Week-end placut si multa sanatate tuturor
pojogam spune:
PUPPE cer scuze ca te-am botezat...
Kehleyr multumesc de sfat cu ceiutul sa stii ca il voi aplica chiar daca sotul nu e de acceasi parere.Noi avem cam 4 mese ziua de san +"incercari de supica" si dimineata cereale sau laptic cu biscuite; apoi mai dam si portocala cu banana caci ii place foarte mult.
Am si eu o problema de ... au venit "problemele" exact dupa cinci luni si o zi si e groaznic... ma dor oasele si capul;nu mai spun ca e foarte mult. eu inainte nu aveam probleme si acum ma ingrozesc.Nu stiu daca e normal asa.La voi a fost tot asa grea revenirea? Sper sa fiu sanatoasa sa nu fie alte probleme.
Am citit despre voi si va felicit pt bb care dorm noaptea si savureaza supele....ce mai noi suntem un pic pe dos cu supele si cu somnul nocturn.
Stiti cam pana cand se face baie in fiecare seara?
Romana cred ca te-am botezat si pe tine...pana la urma ma voi obisnui cu voi si sper ca si voi cu mine. Sper ca ai scapat de stomatolog si esti acum bine.
Of tocmai s-a "retrezit" si ma duca sa-l imbartisez un pic...Cred ca suntem cam alintat
va pupa Mihaela si Flaviu
gio spune:
Ce harnice ati fost, mamici!
Carmen, multumim pt urari!
Alina, la multi ani si pt bb David. Sa stii ca mie Taisia mi-a varsat f mult de vreo 4 ori (a facut o balta mare de fiecare data). Pe momen m-am speriat, dar n-a patit nimic. Asta s-a intamplat cand a fost mai lacoma.
Kehleyr, hai ca semanam mult la unele idei. Nici eu nu vreau sa-i fac gauri in urechi lui bb acum. Parerea mea este ca ea ar trebui sa ia o decizie in privinta asta, pt ca gaurile o sa le aiba toata viata, si nu vreau sa ma injure pe mine daca n-o sa-i placa.Am auzit si eu de Humana la tv - chiar au murit niste bbi in Israel ca au uitat sa puna in lapte vit B1 - si noi trebuie sa trecem la lapte cu continut scazut de lactoza, dar nu Humana, clar. Probabil tot Millupa Hn. Pentru linistea ta, fa-i si o coprocultura sa vezi daca are ceva...Eu nu cred, pt ca bb a mea avea scaune tare proaste atunci cand a fost bolnava. Daca are intoleranta la lactoza are niste borborisme intestinale...si tot timpul abdomenul umflat...+ multe parturi - asa a fost la noi.
Romana , sa ne spui si noua ce ai facut la gine si sarcina usoara in continuare. Lasa, ca scapi tu de greturi. Si eu am avut si s-au dus incet - incet.
Noi am inceput de azi sa papam piure de banane si Taisia pare incantata. Il prepar la blender cu adaos de apa fiarta si racita si fulgi de orez.In rest, bb rade si ea la oglinda, se intoarce pe o parte, vrea sa stea in fund in brate...Ca toti bblusii de aici
Daca vreti subiectele cu bblusi, vedeti ca am pus eu o intrebare la probleme...si am primit niste raspunsuri.
Va las, ca-mi ploua in gura de somn,
Gio si bb Taisia
alinuta spune:
Buna din nou mamici si bebelusi!
Astazi gargaritza mea a implinit 4 luni - ce mai, are mama fetita mare!
Eu nu stiu cind a trecut luna asta, parca a zburat! E-adevarat, am avut si botezul - cu pregatirile si emotiile de rigoare, dar a iesit totul tare bine! Pisicuta mea a bazait putin cind a tinut-o preotul deasupra "caditei", nu stia de ce nu face odata baita! A fost frumos, singurul regret a fost ca n-am putut sa fim cu familia, asa cum ne-am fi dorit, dar ajungem noi si-acasa!
Ieri am fost si noi la vaccinul de 4 luni, fetita a fost si de data asta curajoasa, eu cred ca am bazait mai mult ca ea! Deh, slaba de inger mai sint! Avem 7.5 kg, 68 cm, papam 4 mese pe zi si de aproape 2 saptamini dormim toata noaptea (cu mici exceptii)!!!
Noi inca nu am inceput diversificarea, pe aici e "moda" sa nu dam bebelusilor papica solida pina la 5 uneori chiar 6 luni. Motive? Destule: in primul rind se tem de alergii, americanii au o adevarata fobie in ceea ce priveste alergiile si de aceea prefera ca bebelusii sa fie ceva mai marisori, in caz de ceva, sa fie mai usor de tratat. Apoi spun ca e bine ca copilul sa fie in stare sa stea cit de cit singur in fundulet, ca laptele matern sau formula sint mult mai usor de digerat si contin suficiente vitamine si calorii. Nu vreau sa tin acum o pledoarie pe tema asta pentru ca multe dintre voi deja ati introdus papica solida asa ca s-ar putea sa vorbesc de una singura. Dar citesc toti ce scrieti voi si deja m-am documentat din experientele voastre ca sa-mi fie mai usor cind vom incepe si noi sa papam altceva decit lapte.
Nu mai stiu exact (si-mi cer scuze pentru asta) care dintre mamici se plingea de cojite pe capusorul bebelusului. Si Alexandra a avut asa ceva si doctora mi-a recomandat sa-i fac inainte de baita un masaj cu ulei de masline, sa-l las pe capusor maxim o ora, iar la baita sa o masez inca o data cu o periuta moale, clatesc si dupa 2-3 tratamente de acest fel cojitele dispar. La noi a dat rezultate.
Altfel sintem tare vesele si "vorbarete", mai nou isi aduce minutele impreuna si se joaca cu ele de parca ar croseta. Piciorusele inca nu le-am descoperit, in schimb o treaba curioasa: seara o pun in patut cum e firesc pe lungul patului, dimineata o gasesc pe latul patului. Voi ati patit asa ceva?
Iesim cit de des putem afara, atunci cind vremea ne permite, mergem la cumparaturi cu tati, ne plimbam cu masina - ce mai, ne place mult afara!
Va pupam pe toate, uram bebelusilor sarbatoriti "La multi anisori!" si sa auzim numai de bine!
Alina si Alexandra
http://community.webshots.com/user/allex21
Kara spune:
Kehleyr, si pe noi ne topeste la buzunare laptele, pe o cutie de 900g de Humana dau 530000 si ma tine cateva zile. Eu nu am incotro cu laptele, pt ca Mihut nu accepta altceva, dar va dati seama ca daca au fost discutii pe aceasta tema, au luat cei de la fabrica masuri. Nici cerealele nu-i plac de alta firma, decat de Humana. Si nu te poti intelege cu el cand nu-i place un lucru, plange cu biberonul in gura si nu vrea sa inghita, se ineaca. Pe cand la Humana nu lasa biberonul pana nu termina 180ml, iar dimineata la 5 mananca 210ml.
Cojite a facut din cauza mea pt ca nu l-am spalat pe cap in fiecare seara, pt ca ma iau dupa tot felul de persoane, "mai cu experienta" in ale copiilor.
Eu sunt racita de cateva zile si bb nu este acasa, este la matusa mea care are grija de el....si nu mai imi trece o data starea asta...de 3 zile fac polidin, iau pastile, beau suc de citrice pana nu mai pot...cred ca se trage totul de la femeia care are grija de bb in fiecare zi...si nu a spus ca este bolnava...bine ca bb nu a patit nimic.
Noi nu am facut vaccinul de 4 luni nici acum si avem 4 luni si 3 sapt, pt ca nu ne-a chemat dr si cand ne-am dus noi ii curgea putin nasucul lui Mihut....asa ca am amanat.
Va pupic,
Kara si Mihut.