Ian-Feb2011- Hai Lo !Bv Babyleeks !Bv Ariana (183)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns missmj spune:

sherbi iti dau dreptate, e primul meu copil,deci nu am experienta, dar ma uitam azi-noapte la el cum urla saracul de durere de burtica ,avea ochii in lacrimi, mi-era o mila de el...cum puteam eu sa il las in pat ?! sa nu il rasfat ?l-a luat tati pe burtica lui si dupa ce a adormit l-am mutat in patutul lui,si a dormit 3 ore.oricum, iti dai seama imediat cand scanceste asa aiurea, si cand intr-adevar il doare ceva.nici eu nu l-am luat pana acum in brate mereu,dar nici nu a avut colici pana azi-noapte...

Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angieangie spune:

bebe meu are colicinush ce sa fac

cea mai fericita mamica de frumos si sanatos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Da mai fetelor, rabdarea la mine e egala cu 0!!! Ca eu tot ma astept sa nasc din noiembrie. IN plus statul in casa ma omoara, asa vreau si eu sa ies, nu va puteti imagina. Insa cum va mai ziceam, afara nu pot ca sunt -20 de grade si eu n-am geaca, nu mi-am mai cumparat noua daca tot am stat numai in casa, am una subtirica de toamna dar nu ma pot aventura cu ea pe gerul asta. In plus mi-e frica sa nu cad, ca e gheata is zapada la noi. Apoi la un magazin ceva, al meu refuza sa ma duca. Pentru ca e convins ca mi se rupe apa prin magazine. Asa ca stau ca prizonierul, acuma ma pot misca insa n-am unde sa ies.

Uitati aici un articol despre reflexe, ala de speriere e reflexul Moro, sunt absolut normale, ba chiar absenta lor e mai ciudata.

Copilul se naste cu multe reflexe care il vor ajuta in primele luni de viata, cu care va reusi sa supravietuiasca.

Reflexele nou-nascutului sunt actiuni sau miscari involuntare. Unele miscari sunt spontane, desfasurandu-se ca o parte a activitatilor obisnuite ale bebelusului, altele sunt raspunsuri la anumite excitatii. Reflexele ajuta la identificare functionarii normale a creierului si a activitatii nervoase. Unele reflexe survin doar in anumite etape ale dezvoltarii.

Urmatoarele sunt cateva din reflexele observate la nou-nascuti:

Reflexul de baza - se manifesta cand colturile gurii bebelusului sunt atinse. Bebelusul va intoarce capul si va deschide gura in directia de unde a venit atingerea. Acest reflex il ajuta pe copil sa gaseasca sanul sau biberonul ca sa manance. El dispare in jurul varstei de 4 luni. Uneori apare cand copilul se atinge singur cu mainile peste fata, de aceea, pentru a evita problemele in timpul suptului, cand copilul isi agita prea mult mainile, este bine sa i le acoperinti cu o paturica sau sa i le dati la o parte din apropierea fetei.

Reflexul suptului (involuntar) - este uneori rezultatul reflexului de baza, cand copilul este pregatit sa suga, sa se hraneasca. Acest reflex nu apare inainte de 32 de saptamani de sarcina si este complet dezvoltat in jurul a 36 de saptamani; de aceea copiii nascuti prematur pot avea acest reflex slab dezvoltat sau deloc. El dispare pana la 2 luni, fiind inlocuit de reflexul voluntar de supt. Bebelusii au de asemenea reflexul mana-gura care apare o data cu reflexul de baza si cel al suptului, rezultatul fiind sugerea degetelor sau mainilor.

Reflexul palmar (de apucare) - daca atingi palma bebelusului, acesta isi strange degetele in jurul degetului tau sau a obiectului cu care a fost atins. Acest reflex dureaza doar cateva luni si este mai puternic la prematuri.

Reflexul Babinski (al degetelor de la picioare) - la atingerea talpii piciorului, degetul mare se ridica, iar celelalte se desfac ca un evantai. Spre sfarsitul primului an de viata acest reflex dispare.

Reflexul pasirii - cunoscut si sub numele de reflexul mersului sau dansului, deoarece bebelusul pare sa mearga sau sa danseze daca este sustinut de subtiori si picioarele ating o suprafata. In general dispare in primele 4 ani de viata.

Reflexul Moro (de speriere) - apare cand bebelusul se sperie la sunete sau miscari puternice (inclusiv la propriul plans). Ca raspuns la aceste sunete, bebelusul isi arunca capul spre spate, isi intinde mainile si picioarele si apoi si le trage rapid inapoi. In general acest reflex dispare pana la 5-6 luni.

Reflexul de aparare - numit astfel datorita pozitiei pe care o adopta bebelusul. Daca este asezat pe spate si isi intoarce capul intr-o parte, bebelusul isi intinde in afara mana si piciorul din aceeasi parte, iar cele de pe partea opusa le indoaie la incheieturi, in asa zisa "pozitie de aparare". Reflexul de aparare dispare pana la 6-7 luni.

Reflexul inotului - daca pui un bebelus mai mic de 6 luni in apa, acesta isi va misca mainile si picioarele, tinandu-si respiratia. De aceea unele familii cred in lectiile de inot la copiii foarte mici. Dar nu este recomandabil sa incerci acest reflex acasa, din motive de siguranta.

Imediat dupa nastere copilul va avea reflexele testate. Absenta sau raspunsul lor slab pot fi cauzate de nasterea prematura, traumatica, medicamentele folosite, boli etc. Discuta cu pediatrul daca ai intrebari legate de aceste reflexe sau cere-i sa le puna in evidenta la controalele periodice.




Mami de Patrick(29.04.2008) si 38+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Acum de-abia mi-a adormit... si asta cu greu. DAR nu stiu pentru cat timp ca e tare agitat.
Cat despre luatul in brate si noi il luam oricat de mult e nevoie, dar nu se omoara el - sa zici ca se linisteste din plans. Nu prea pot sa suport sa-l ia altcineva in barte (bineinteles exclus sotul)... ma apuca o gelozie asa - simt ca mi se urca sangele in cap. Sunt dusa nu?
La noi inca au restrictie la pupat bb- au avut de la inceput.
Si de luat in brate doar soacra si mama care cer voie sa-l ia... dar gasim repede un pretext si facem in asa fel incat sa nu-l tina mult.

Pe mine ma intreaba soacra cat timp vreau sa alaptez si ca sa ii dau supa de zarzavat pe la 4 luni, auzi tu! I-am zis ca daca pot pana la 6 luni nu diversific cu nimic! S-a strambat caand a auzit.
Ea ma intreaba asa cu speranta ca il dam si lor sa mai doarma si pe la ei , dar cel putin momentan suntem cam posesivi si am zis ca nu e cazul. I-a zis sotul ca "cine vrea copil sa-si faca" atunci cand a propus sa-l ia pe-asta mic pe la ea.
Ea saraca nu e rau intentionata, sunt sigura si recunosc, dar nu e loc momentan si pentru ea... asta nu intelege!

Tunde multa bafta la dr!!! Hai cu vestile buuuneee~!

Apropo am trecut si noi pragul de 5 kg!!!
na ca s-a trezit...

Irina ~ mamica norocoasa de Patrick Cristian {07.12.2010}

www.dropshots.com/PatrickCristian#" target="_blank">Albumul piticului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Iar plange... noroc cu tziti.,. trage de zor - zici ca moare de foame, dae acum o ora jumate a terminat de papat!
De obicei aveam si noi pauza intre alaptari de cam 2 ore... asa isi facuse singur program, dar azi - a tot supt!!!

Angie pup mamica scumpa si bb Tudor dulce si colicos!
Incearca cu foenul - la noi il linistea cand erau crizele mai mari. Sab Simpex a functionat ca medicament dintre toate cele incercate.
Si comprese calde (noi avem saculet cu samburi de cirese) pe burtica!!!

Irina ~ mamica norocoasa de Patrick Cristian {07.12.2010}

www.dropshots.com/PatrickCristian#" target="_blank">Albumul piticului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Mamici, mi-am adus aminte de inca un articol interesant postat de o fosta colega draga de la Odissea lui Patrick, MissParker, un articol care mi-a fost tare de folos.

Ideea e ca uneori pur si simplu bebe e trist, plange pentru ca totul e nou pentru el, totul i se pare ciudat, lumea pe care o stia el nu mai e, si nu prea stie cum sa reactioneze. Ideea e ca nu trebuie sa ne dam cu capul de pereti incercand toate metodele lumii de linistire, pur si simplu sa fim langa ei, sa-i consolam, insa sa nu ne simtim vinovati si datori neaparat sa-i inchidem gura cu orice pret. Da, poate e o suferinta, insa daca am incercat tot, de la A la Z, si bebe pare OK din punct de vedere fizic, ce ne mai ramane, decat sa fim alaturi de ei, sa le dam de inteles ca intelegem prin ce trec si sa asteptam sa-si reverse "amarul" asta.
Eu una dupa ce am citit articolul asta, am fost mult mai calma si linistita si copilul mi-a preluat din stare. A fost asa, ca o iluminare.


Diferenta dintre a linisti si a consola

Bebeii percep lumea mult mai intens decat adultii. Bebeii plang si oracaie. Este modul lor de a comunica, de a exprima ce-i apasa, plansul lor are mult mai multe motive decat crampele, colicile, foamea, un pampers plin sau dorinta de apropiere. Un bebe poate experimenta sentimente de durere sufleteasca, de singuratate, de tristete, de dezamagire, de aparare sau de suprasolicitare, el e capabil sa-si imparta senzatiile in “placute” si “neplacute” si sa le retina in memorie.

Bebeii pot suferi intens dupa despartirea de mama lor la nastere si nu-i consoleaza nici o suzeta din lume. Bebeii pot simti intreaga durere a lumii si nu-i poate consola faptul ca tati ii poarta in brate leganandu-i. Bebeii nu se pot linisti cu picaturi impotriva colicilor cand ei trebuie in acelasi timp sa inghita toata tristetea dupa paradisul pierdut din burtica mamei si nu sunt lasati sa se elibereze prin lacrimi. Foehnul nu-i poate linisti cand simt golul imens si rece din jurul lor in comparatie cu senzatiile minunate din burtica…

Acum ii intelegem: avem in fata ochilor niste omuleti minusculi care nu stiu ce este lumea, niste fiinte aflate in restriste. Ei simt nevoia sa-si exprime durerea, uneori chiar disperarea pentru situatia in care se afla. Atentia si iubirea parintilor nu are nici o influenta asupra faptului ca poate bebele a trecut printr-o nastere deosebit de traumatizanta, ca poate plange din panica atunci cand se afla departe de mamica lui, ca poate l-au stresat cantaririle si luarile de sange din spital, bebele percepe lumea cu lumini si umbre, nu numai cu eforturile iubitoare a parintilor de a-i fi bine...

Parintii iubitori se agita foarte tare sa usuce rapid lacrimile bebeilor lor. Imediat ce un bebe plange, mama incearca sa afle ce anume ar putea avea bebele pe inima. Ii ofera o suzeta sau un biberon cu ceai, il tine in brate, il leagana. Tata schimba pampersul, ii fredoneaza un cantecel sau se plimba prin casa cu bebele pe umar. Daca astea nu ajuta, se scoate foehnul, ca sa-l linisteasca pe bebe cu aerul cald si cu zgomotul monoton. Imaginatia parintilor nu are limite.

Dragi parinti care ati incercat poate fara succes toate aceste metode, nu disperati si nu va simtiti dezamagiti! Bebeii au sentimente mult diferentiate fata de ceea ce credem noi, adultii. Daca ei ar dori "doar" atentie, ar fi multumiti cand o primesc. Daca s-ar plange doar de pampersi uzi, ar trebui sa radieze cand sunt poraspat schimbati. Daca ar fi doar colicii problema, ar trebui sa doarma relaxati dupa ce li se dau picaturile respective. Dar nu este asa.

Este gresit sa credem ca plansul bebeilor ar fi ceva rau si ca trebuie sa intervenim imediat pentru a-i calma. Plansul, pe langa limbaj si mimica, este o modalitate elementara de exprimare a sentimentelor si starilor sufletesti. Plansul este un limbaj. Bebeii trebuie lasati sa se exprime.

De asemenea, este gresit sa credem ca bebeii plang pt. ca parintii au gresit cu ceva. Toate activitatile parintilor pentru a-si calma bebeii pot fi exagerate si in nici un caz nu le pot lua bebeilor temerile sau lipsa de orientare. Parintii trebuie sa invete sa suporte plansul bebeilor atunci cand sunt siguri ca bebeilor nu le lipseste nimic (lapte, pampersi curati etc.).

Bebeii incearca prin plans sa ne atraga atentia asupra a ceea ce simt ei, deci au nevoie de cineva care sa-i asculte. Sa-i asculte cu adevarat. Parintii se reped imediat sa vada ce are bebele, dar ei vor de cele mai multe ori ca bebele sa taca. Acest lucru il poate irita pe bebe, care simte nevoia sa-si exprime senzatiile cumva. Masurile de calmare se pot transforma pentru bebe intr-o iritare si mai mare, deoarece ele se adreseaza doar simptomelor si nu cauzelor. Se incearca linistirea copilului, dar fara a cauta sau a lua in serios cauza mai profunda a durerii lui. Asta poate accentua durerea, care va fi exprimata prin si mai mult plans, si astfel se intra intr-un cerc vicios din care e greu de iesit.

Diferenta dintre a linisti si a consola este ca a linisti are ca scop linistea (de multe ori linistea adultilor!), in timp ce a consola inseamna a-i fi alaturi cuiva in momente grele, cu participare empatica si suport sufletesc. Nu ii putem elibera pe bebei de toate durerile, dar le putem fi alaturi, oferindu-le empatie si caldura corpului nostru, pentru ca ei sa se simta mai putin singuri in lupta pentru supravietuire in noul mediu. Consolarea este balsam pentru suflet. Fiecare bebe are soarta lui, pe care nu i-o putem schimba, insa ii putem fi alaturi cu empatie pentru a-l ajuta s-o suporte mai usor.

Consolarea inseamna a-l insoti pe bebe in trairea sentimentelor lui dureroase, fara a incerca sa-i distragem atentia de la suferinta lui. In loc sa-I transmitem “N-ai de ce sa plangi, comoara mamei”, trebuie sa-i transmitem “Da, stiu ca simti nevoia sa plangi, totul e acum prea mult pentru tine si nu mai faci fata”. Suferinta bebeului trebuie confirmata, nu e bine sa incercam sa i-o inabusim in fasa. Pentru bebe e o mare diferenta daca – atunci cand plange din cauza ca se simte pierdut in lumea asta mare si rece – mamica lui ii baga o suzeta in gura sau ii confirma sentimentele: “Da, mami, e tare greu la inceput, trebuie sa plangi daca te apasa ceva, trebuie sa te eliberezi, mama e aici langa tine si te ajuta”…

Nu e neaparata nevoie sa stiti motivul pentru care plange bebele. Trebuie doar sa acceptati ca exista un motiv bine intemeiat pentru care el plange si trebuie sa-i fiti alaturi. Nu va simtiti vinovati, lasati activitatile de tot felul in incercarea de a-l linisti si incercati sa-i fiti aproape mentinand contactul emotional. Atat.

Cand reactionam negativ fata de lacrimile bebeului, fugim instinctiv de conflicte. Tipetele unui bebelus trezesc temeri din cele mai profunde si nelinistesc pe orice adult. Insa trebuie sa ne confruntam deschis cu situatia. Crizele tin de viata (cuvantul chinezesc pentru "criza" inseamna concomitent si "progres/dezvoltare"), iar daca vom cauta permanent mijloace de calmare artificiale, nu ne putem dezvolta capacitatea de a gestiona crizele. Prezenta iubitoare si calma a parintilor este tot ce-i trebuie unui bebe pentru a trece singur mai usor prin clipele dificile ale inceputului de viata. Si un bebelus poate deveni atat de fixat pe masurile de calmare incat sa nu mai poata adormi sau sa nu mai poata fi calmat fara acestea.

Asemenea masuri de calmare pentru depasirea unei crize il influenteaza negativ pe bebe in dezvoltarea personalitatii lui, fiindca nu-i da posibilitatea sa dezvolte toata gama de posibilitati proprii de gestionare a unei crize. Cel mai mare "ajutor" pentru a se simti protejat si in siguranta si pentru a capata incredere in propriile lui posibilitati este prezenta binevoitoare a parintilor. Din legatura emotionala cu parintii se dezvolta toate capacitatile de care un copil are nevoie pentru a se descurca singur in viata. Se cere aici "doar" prezenta atenta a parintilor si nu vreo activitate sau vreo actiune a acestora. Daca i se permite bebelului sa-si exprime prin plans durerea in bratele calme ale parintilor, el are in acele clipe tot ce-i trebuie pentru a invata ceea ce este esential in viata lui si se bucura si de puterea consolatoare si conducatoare a parintilor, care-i da o siguranta in plus.

De multe ori bebeii plang mai abitir abia cand sunt luati in brate. Explicatia e simpla: abia cand se simt din nou in siguranta, in bratele parintilor, ei se simt in stare sa-si lase frau liber lacrimilor si sa-si exprime astfel durerea sufleteasca, abia atunci este creat cadrul in care ei pot plange din toti rarunchii, simtindu-se protejati langa persoanele care-i iubesc. Abia atunci bebeii pot lasa sa iasa la suprafata tot ce i-a apasat mai inainte, tot ce nu s-au incumetat sa manifeste mai devreme.

Mamicile stresate trebuie sa incerce mai intai sa se calmeze ele insele. Respiratia regulata si adanca, in stomac, este o metoda buna. Relaxarea si regasirea echilibrului interior urmeaza cand mama incepe sa-si asculte vocea interioara si nu se mai lasa prada panicii de moment. E greu sa-si redirectioneze atentia de la bebele care plange asupra propriei persoane, dar e singura cale de a se calma. Bebele reactioneaza instinctiv imitand-o pe mama, deci calmul mamei se va transmite imediat la bebe.


Mami de Patrick(29.04.2008) si 38+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Buna fetele

sunt pe aici,v-am citit..dar bebe mi-a acaparat laptopul..se uita cu mare interes la efectele grafice de la winamp..care sunt foarte colorate,se misca si se schimba repede. cand il aduc la mine in camera si vede ecranul negru..se uita la el intr-una asteptand..cand ii dau drumul zambeste sadisfacut..e mare figura. plus ca am descoperit un radio de care zice sotu ca e de mult de fapt,numa eu nu stiam..itsy bitzi bebe..sau ceva de genu..cu muzica pentru copii..

Irina..asa a fost al meu ieri, a fost nasha in vizita..l-a smotocit si pupat intr-una..de dormit nu a dormit mai mult de o ora legat toata ziua..si aseara sa te tii concert..dureri de burta dar si agitatie cu nervi,dat din picioare..refuzat papa..de la 8 la ne-am chinuit cu adormitul..atunci cand nu dorm suficient devin si mai agitati si dorm si mai prost.






Simo - mamica de pui scumpi , Camelia si Eduard Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

hellooo

am fost azi la dr, am luat 1300g si 4cm eu zic k e bine. dupa ce am iesit din cabinet, s-a pus p un urlat de ziceai k moare. nu stiu ce s-a intamplat k a urlat incontinuu vreo ora jumate de capiasem si eu si sotu. o pasam de la unu la altu si nu tacea in nici un fel. cred k a obosit si a adormit. dar a fost groaznic. in rest, totu ok. mergem p 1martie la vaccinu de 2 luni. sa vezi show atunci.

Irinuka asa si la mine cu bagatu mancarii la 3-4 luni. zi ca ele si fa ca tine. cel mai bine.

Doloress te inteleg k numai poti. dar numai e mult si vine bb. hai inca putina rabdare

Roxx bine ca ati aflat ce are bubulina. sanatate multa.

Tunde hai cu vestile de la dr.

Ana ai fost la medic cu sanii? ce ti-a zis?

mai da ce le faceti la bebeii vostri de dorm 5-6 ore legate??? k a mea mai mult de 3 nudoarme niciodata.

Ariana bafta multa maine!!!! sa ai o nastere usoara si fara peripetii.

Angi nu ti-a recomandat medicu nici un siropel ceva pt colici? incearca infacol. o pipeta inainte de masa.






Bebelu cu cea mai frumoasa buburuza Natalia Maria (30. 12. 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Acum suntem suparati ca s-a iritat la fund..ieri si sambata a facut kk foarte apos (dupa ce nu facuse de mai bine de 24 h) ..si cred ca de acolo se trage. a aparut si dintr-o data pentru ca aseara la baie nu avea nimic.
problema doi : are limba foarte alba. desi era curatat zilnic, tot peste noapte a aparut, ieri era limba curata..cred ca i-a venit azi-noapte laptic inapoi si a dormit asa ..am incercat sa curat dar nu se ia decat pe varf..ceva sfaturi cum sa curat,va rog ? arata urat.am incercat cu tifon inmuiat in glicerina si curat bine, cu ceai ..nimic.
problema 3..mama masii pe coitze in partea de jos are un fel se cojitza alba..tare..zici ca-i plastic. am incercat sa inmoi cu ceai de musetel..nu merge..asta chiar nu stiu ce e si de ce.
ma repet ca prostu..dar aseara nu era

eu de fiecare data cand il schimb am un castronel cu apa calda langa si inmoi un servetel umed acolo si asa spal..niciodata nu am folosit servetel umed simplu pentru ca sunt iritante...de fiecare data curatat cu apa,uscat si crema/unguent daca era cazul.niciodata nu a stat neschimbat cu kk mai mult de doua minute..il lasam si termine si imediat schimbam..asa ca nu imi explic.




Simo - mamica de pui scumpi , Camelia si Eduard Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Am intrat sa va spun ca toata noaptea am visat+o pe Doloress. Nu numai ca nascuse dar se pregatea de bebe 3.
Nu stiu de unde pana unde, ca nici macar nu imi amintesc sa o fi citit ieri.
Doloress

16+

Mergi la inceput