Puiuti de Sept-Oct 2011(5)
Raspunsuri - Pagina 13
camady spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui elly_b eu nu sunt pe listutza ![]() citindu-va, m-am hotarat sa merg la medic abia peste o sapt. ca sa se vada sigur si activitatea cardiaca. desi am sentimentul ca e totul ok, parca n-as vrea sa-mi fac sperante ... am inceput sa iau acid folic de 1 mg de vineri. cred ca este singurul cu adevarat necesar. in schimb alte vitamine fara analize care sa indice clar carente nu am de gand sa iau. dar asta voi discuta cu medicul la momentul respectiv. si mai am o mare problema: fumatul!!! la prima sarcina a fost mai mult decat ok. adica, avand sarcina toxica, nu puteam nici macar sa stau in aceeasi camera cu cineva care fumase, sa-mi aprind una era de domeniul fantasticul. si asta la 2, 3 sapt de la conceptie. mai tarziu era suficient sa vad un pachet de tigari si ... ![]() dupa ce am nascut, am inceput azi un fum, maine o tigare si tot asa. de data asta, desi sunt putine momente cand mi-e greata sau chiar , n-am nici o reactie la tigari sau fum de tigare. le-am redus drastic dar ma urasc ca nu le las de tot ![]() ![]() sper sa reusesc sa ma mobilizez cat mai repede. sa-mi tineti pumnii! iar ca alimente interzise ... se pare ca pestele oceanic nu ar fi recomandat decat o data pe saptamana, datorita continutului mare de mercur (valabil pana si pentru conserva de ton). desi sunt medici care spun ca singura restrictie este sa nu mananci cat pentru doi, eu personal incerc sa ma tin de listutza de "interzise". mami de Annelies (30.06.2005) |
Ne-ai dat datele ptr. listuta? Daca da, scuze, te rog sa le mai repeti.
9+ si mami de Razvan 7 anisori
zubi spune:
| citat din mesajul lui camady Neata fetelor. Azi dim cand m-am spalat pe dinti am inacrcat chiuveta de sange. Voua va sangereaza gingiile? Eu m-am speriat. Luati ceva vitamine? Mie mi-a prescris dr. elevit dar n-am inceput sa iau . Klau_ditza, joana sunteti in lista. Klau_ditza sa ne dai si ziua de nastere daca doresti. ![]() 7+ si mami de Razvan 7 anisori |
Si mie mi-a dat dr. Elevit, si la fel, nu le-am luat pana acum, pt ca mi-a zis sa le iau in cazul in care nu ma pot hrani bine din cauza greturilor si a starilor de voma, ceea ce la mine deocamdata, nu e cazul. Sincer, cred ca ar fi bine sa le luam totusi,ca oricum alimentatia din ziua de aiz nu situ cat de vitaminoasa e
9+
maria26 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui zubi
Si mie mi-a dat dr. Elevit, si la fel, nu le-am luat pana acum, pt ca mi-a zis sa le iau in cazul in care nu ma pot hrani bine din cauza greturilor si a starilor de voma, ceea ce la mine deocamdata, nu e cazul. Sincer, cred ca ar fi bine sa le luam totusi,ca oricum alimentatia din ziua de aiz nu situ cat de vitaminoasa e 9+ |
mie analizele mi-au iesit ok, dar chiar i-am precizat dr ca vreau vitamine.. si mi-a dat elevit.. nu ti-a dat si utrogestan?
6+ si mami de Andy
2 ani +
elly_b spune:
le-am dat. dar e ok camady, nu a fost cu suparare 
UM 25.12.2010, DPN 01.10.2011, DN 13.06.1981 (asta nu o dadusem
)
multumesc 
mami de
Annelies (30.06.2005) si
5+
zubi spune:
si mie mi-au iesit analizele bune, dar ti-am zis in ce cond. a zis sa iau Elevit..doar daca nu ma pot hrani bine, dar pana acum nu au fost probleme.
9+
elly_b spune:
zubi eu nu m-as grabi cu vitaminele. medicul tau are dreptate din punctul meu de vedere.
eu vreau sa fac intai analiza vitaminelor din sange si sa iau stict ce e nevoie, daca e nevoie.
nu stiu cum e elevitul dar cand am fost insarcinata cu annelies am avut o experienta extrem de neplacuta cu materna. n-as mai face aceeasi greseala. prefer sa-mi ia sange in fiecare luna. dar stii cum e ... fiecare cu ograda lui. eu vorbesc din propria experienta pe cand fiecare organism reactioneaza altfel.
mami de
Annelies (30.06.2005) si
5+
camady spune:
| citat din mesajul lui elly_b zubi eu nu m-as grabi cu vitaminele. medicul tau are dreptate din punctul meu de vedere. eu vreau sa fac intai analiza vitaminelor din sange si sa iau stict ce e nevoie, daca e nevoie. nu stiu cum e elevitul dar cand am fost insarcinata cu annelies am avut o experienta extrem de neplacuta cu materna. n-as mai face aceeasi greseala. prefer sa-mi ia sange in fiecare luna. dar stii cum e ... fiecare cu ograda lui. eu vorbesc din propria experienta pe cand fiecare organism reactioneaza altfel. mami de Annelies (30.06.2005) si 5+ |
Gata elly esti in listuta. Asteptam noi vesti de la tine.
9+ si mami de Razvan 7 anisori
elly_b spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui camady
Gata elly esti in listuta. Asteptam noi vesti de la tine. 9+ si mami de Razvan 7 anisori |
multumesc frumos

mami de
Annelies (30.06.2005) si
5+
oanaiasi spune:
Bine ai venit Elly!
Sarcina usoara si
sanatos! Ce s-a intamplat cu vitaminele la prima sarcina? Nici eu nu prea sunt de acord cu ele mai ales daca nu sunt carente in organism.
6+
Oana
Eterna optimista!
elly_b spune:
| citat din mesajul lui oanaiasi Bine ai venit Elly! Sarcina usoara si sanatos! Ce s-a intamplat cu vitaminele la prima sarcina? Nici eu nu prea sunt de acord cu ele mai ales daca nu sunt carente in organism. 6+Oana Eterna optimista! ![]() |
multumesc frumos oana. la fel si tie! si tuturor gravidutzelor noastre.
prima mea sarcina a fost toxica. "cumplit" de toxica
a fost o sarcina extrem de grea, dar nu as vrea sa va vorbesc acum despre, pt ca nu vreau sa sperii pe nimeni

cert este ca, desi toate analizele mele erau bune, mi s-a dat materna. fiind si prima sarcina, fiind si destul de tanara si inconstienta, nu mi-am pus intrebarea "de ce", ci am ascultat orbeste medicul. in primul trimestru am luat 10 kg. in urmatoarele cate 15 kg. totalul 40 kg! in conditiile in care
o medie de 5 ori pe zi. primul lucru dimineata cand deschideam ochii era sa ma rog sa nu
, si ziua continua ... la spalatul pe dinti, la dus, dupa fiecare masa, la fiecare miros etc si aceasta "odisee" a tinut zi de zi timp de 43 sapt pana in ziua in care am nascut.
in luna a noua, dupa +40 kg mi s-a spus "n-ar fi trebuit sa iei vitamine"
acelasi lucru l-am auzit in repetate randuri dupa ce am nascut. datorita greutatii excesive acumulate foarte repede au aparut si efecte ... hipertensiune, complicatii la nastere, preeclamsie etc
din pacate pt mine sarcina nu a fost o experienta placuta.
din fericire toata acea perioada a fost compensata de un copil minunat, sanatos tun, extraordinar de cuminte si intelegator pentru care ii multumesc lui doamne doamne.
o sarcina toxica te deshidrateaza si te slabeste. in conditiile in care
tot ce manaci nu ai cum sa iei 40 kgconcluzia mea : vitaminele.
dar, repet: fiecare organism reactioneaza altfel. multe gravidute din perioada mea luau materna fara nici un efect negativ.
de data asta o sa fiu mult mai atenta. nu din punctul de vedere al greutatii, ci al complicatiilor pe care le aduce aceasta.
va doresc din suflet sarcini usoare!
(si mie mami de
Annelies (30.06.2005) si
5+