Pufi 2010 (211) - LMA Irina,Daniel si Adrian!
Raspunsuri - Pagina 8
mamidepuiuti spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ale1212xa fetele ati primit si voi mail pe adresa proprie de pe pufuleti?? Un link aiurea rau?? ----------------------------------------- Dragos-Andrei(08.01.2010)...de acum suntem |
chiar is curioasa cu ce ocazie...ca mie mi l-a trimis de doua ori...stia ca-s grea de cap si nu pricep din prima...da-s dusa rau,recunosc,ca nici acum nu m-am prins de ce l-a trimis
mami de Alex si Radu
ioana_fota spune:
citat din mesajul lui ale1212xa fetele ati primit si voi mail pe adresa proprie de pe pufuleti?? Un link aiurea rau?? ----------------------------------------- Dragos-Andrei(08.01.2010)...de acum suntem |
Eu da.
alexia28 spune:
LA MULTI ANI LUCA, SA FII SANATOS SI NOROCOS! LA MULTI ANI PUFULETILOR DE ASTAZI, SA CRESTETI MARI SI SA VA BUCURATI PARINTII!
...si eu am primit linkul, si l-am deschis, daca e virus super tare
blue_flower spune:
citat din mesajul lui sorina_bz BF... Sarumana de info...stiam cate ceva de sleep asociations...nu atat de detaliat.. Am folosit pentru diana si au functionat. Pentru iris inca nu functioneaza asa cum mi-as dori, dar perseverez (ma refer la paturica, ursulet..) Mie, cand era diana mica, mi-a folosit tare-tare o carte a unei tipe, psiholog... Francoise Dolto.."Cand apare copilul"... Mami de adolescenta Diana-Teodora (30.05.1995) si pufuleatza Iris-Alexia (22.02.2010) |
Am si cartea asta, in format electronic. O voi trimite pe contul comun, poate foloseste cuiva.
Stii, imi vine f greu sa rezum 500 pagini de carte in cateva randuri. E aproape imposibil. Dar ideile esentiale sunt:
- fiecare persoana (adult sau copil) are un obicei al adormitului. Ceea ce e ok, numai ca nu inseamna tinut la san, leganat, suzeta scapata din gura si trezit de nspe ori pe noapte.
- exista cicluri de somn, e normal sa ne trezim noaptea, verificam cum dormim, mergem la buda, bem apa, ne intoarcem pe partea aialalta, etc si adormim la loc SINGURI
- asocierile pt a adormi trebuie sa fie nu de o persoana, ci de un obiect. De ex. nu e ok cu suzeta, dar e ok cu degetul. Pt ca daca scapa suzeta, cineva trebuie sa se scoale sa i-o dea, degetul si-l baga singur in gura.
- si mai presus de toate, fiecare parinte trebuie sa decida daca copilul lui are o problema de somn. Daca parintele este fericit asa cum e acum, atunci nu trebuie schimbat nimic. Daca e ok pt mama sa se trezeasca de 11 ori pe noapte, asta e. Dar pt copil nu e bine, somnul linistit si continuu contribuie la "ne-maraiala" de peste zi. Un copil care doarme bine, mult, continuu, nu mai are probleme ziua, de marait, luat in brate, tipat, etc. Da un alt exemplu in carte ca, mai tarziu, la gradi si scoala, apar probleme de concentrare daca somnul nu e complet si corect. Si noi, adultii, ne simtim chiauni daca nu dormim bine o noapte, la fel si un bebelus, daca se trezeste de nu stiu cate ori noaptea, simte si el la fel lipsa somnului, ca si noi.
Eu nu ma refer direct la DECE sau la vreo alta fata, nu stiu nimic despre ele, decat ceea ce povestesc ele aici pe forum, dar poate ca le-ar fi amandorura (si mama si bebe) mai bine daca ar dormi impreuna - ca tot s-a zis ca Ferber a inceput sa fie adeptul co-sleeping-ului - dar fara sa existe dependenta de san, de prezenta mamei in pat, de mangaiat sau de tinut in brate. Pt ca atunci cand copilul se duce in pat la ora 8-9 si mama trebuie sa isi incheie seara si sa se puna in pat.
Cica mai nasol e sa te strecori din pat/camera afara, cand se trezeste copilul si vede ca e singur cand el stie ca a adormit cu mama, boceste si mai rau si - curios sindrom pe care il vad si la Dani - refuza sa mai adoarma pentru ca stie ca va fi iar mutat din brate si va ramane singur; dezvolta o rezistenta la somn, plange excesiv, efectiv nu vrea sa adoarma decat cand cade rupt.
Sunt f multe exemple de parinti cu copii, 1, 2 sau mai multi, care au optat pt dormit separat in aceeasi camera, in camere separate sau care sunt adeptii co-sleeping-ului. Totul e ok si corect atat timp cat nu implica prezenta permanenta a unei persoane si atat timp cat copilul invata sa adoarma singur.
Copilul adoarme la 8-9, stie ca vine si mama mai incolo....nu e neaparat sa se culce si mama odata cu el.
Iar am scris o gramada. Se vede ca n-am treaba la servici si deja miroase a vacanta!!
Uite, in situatia in care suntem noi cu Dani, sotul meu a zis ca pe el nu il deranjeaza ca doarme cu copilul, ca lui ii place si ca nu vrea sa schimbe nimic. Ok, dar noi plecam, in seara asta e prima seara cand copilul nu va mai dormi cu tatal, care il sforaie la ureche, sa vedem cum va reusi sa adoarma. Uneori nu e doar problema parintelui....dar copilul nu reuseste sa se adapteze la bunici, de ex. Si atunci?
Sau plecam in delegatii. Sau orice alta deplasare.
Si tot sotul meu a admis ca, chiar daca ne face placere sa il adormim seara pe Dani stand langa el, copilul se trezeste peste noapte - atunci cand isi incheie un ciclu de somn - si verifica prezenta tatalui. Daca nu e acolo, urla. Adica pe la 12 noapte e prima trezire, daca nu e tac-su acolo, alearga de pe unde e si il adoarme la loc. In 2 minute e adormit, dar implica prezenta lui. Asta nu e ok. Si probabil vom face ceva. Dar vreau intai sa termin cartea si sa stiu toate datele si posibilitatile.
Repet, Ferber zice de mai multe ori in carte ca fiecare parinte face cum simte, ca e ok sa faci cum vrei tu, tu esti parintele, el iti prezinta posibilitati, avantaje si dezavantaje. Aceasta este o metoda de a schimba asocierile proaste cu unele bune.
Mai am un capitol despre Setting Limits, dar nu l-am citit inca.
Va tin la curent.
tomaca spune:
citat din mesajul lui ioana_fota Si acum buna ziua. Tomaca pentru capitol. Multumim de urarile de sanatate suntem mai bine amndoua,ba chiar piticotu are o energei asa debordanta ca nu stiu de unde . Am si eu 2 vestii mariii : 1.Am reusit de cand cu boala ei sa o culc inapoi in patut. 2.DE alaltaieri merge si eaface cate 4-5 pasi sg.Gata am spus si eu ....simteam nevoia sa ma umflu putin asa in pene de Maria Alexandra 26.03.2010 Ingerii zboara pentru ca o iau usor |
Bravo Uca!
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un
Ajut-o pe Eva
http://www.mariaeva.ro/
Beatrice1982 spune:
nus tiu ce sa zic....
pana acum era aceeasi chestie ........
adormit la fel cu mama/tata........si nu se trezea decat atunci cand era ora de papa.....acum nu stiu de ce se trezeste fara numar.
Forever in love...with my baby...
Nik0le spune:
La Multi Ani C de xela! Sa cresti mare, sanatos si voios!
La multi ani arwen!
xela, uau, felicitari pentru dintisor! Inca un uau pentru aperitivele pregatite, esti super tare! Si inca un uau pentru tort, moama ce glazura frumoasa si decorul, cata migala! Noroc ca te-a ajutat A! Of, acum am citit de laringita, imi pare tare rau, sanatate multa puiului mic.
ratusca, ai PM.
adina, of, imi pare rau sa aud de viroza, din pacate e normal sa scada nitel in greutate la asa boala, dar sper sa recupereze rapid! Mi-e teama ca domnisoara ta isi atribuie titlul de miss pufuleata, a mea a trecut un picut de 7 kg... Felicitari pentru achizitii!
alexutzzza, ioana_fota, felicitari pentru micutii umblatori! La noi lenea e mare... alexutzzza, am admirat una bucata baietel in toata regula si una bucata mamica super frumoasa!
Bea, spor la exercitii, felicitari pt rezultatele de pana acum. Imi pare rau ca ai asa soacra, evit-o cat poti si da-i ignore in rest.
cris.d, admirat fete si tort (imbracat in martipan?). Sanatate multa, sa va puneti repede pe picioare. Haioasa faza cu sezlongul din Bahamas, nici mie nu mi-ar displace.
sorina, alexia Ce mai punct comun avem si noi, rabdare sa avem...
S-a lasat ieri cu rupt de turta si la noi, Irina a ales seringa, banii si foarfeca, nasi-sa a zis ca medic chirurg se face fata, clar. Irina a reactionat mult mai bine decat ma asteptam la multimea de oameni adunata s-o serbeze, in sensul ca n-a tras decat o repriza de plans neconsolat cand a dat cu ochii de ei, mai precis cand a incercat nasi-sa sa-i dea sa manance. S-a potolit greu, dar pe urma a parut sa se resemneze, ba chiar la faza cu alesul de pe tava cred ca ea s-a distrat cel mai tare, se vedea interesul in ochii ei. (fata de sor-sa cu care ne-am luptat s-o convingem sa bage tava in seama si sa aleaga si ea ceva de acolo...). Intentionez sa pun si poze, acum sa vad si cand apuc.
Nik0le spune:
Mai am de zis ceva, asa-i cand raspunzi din amintiri, e greu cu neuronul...
tomaca, poate nu e nimic serios, sper sa vii cu vesti bune despre Tudor!
lorex, felicitari pentru examenele luate!
cris.d esti si tu in club, nu?
Sunt convinsa ca am mai ratat cate ceva, iertare, nu e cu intentie.
tomaca spune:
citat din mesajul lui Nik0le Mai am de zis ceva, asa-i cand raspunzi din amintiri, e greu cu neuronul... tomaca, poate nu e nimic serios, sper sa vii cu vesti bune despre Tudor! lorex, felicitari pentru examenele luate! Sunt convinsa ca am mai ratat cate ceva, iertare, nu e cu intentie. de Isabela si Irina (februarie 2010) |
vad ca se poarta seringa. Clar, sunt o generatie de viitori medici, pictori si alte tipuri de artisti.
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un
Ajut-o pe Eva
http://www.mariaeva.ro/