Stimulare ovariana cu ova-mit/clostilbegyt(14)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns missy40 spune:

Buna dimineata, fetelor!
Dragelor, poate ma puteti lamuri, poate v-ati confruntat si voi cu o astfel de problema:
Am facut stimulare cu Ova-mit 2 luni la rand: iunie si iulie.In iunie am obtinut 2 F frumosi pe OD, optimi, am facut 5000 ui Pregnyl si eco in ziua 16 si surpriza: foliculii nu s-au spart...
In iulie am facut prima insemninare, cu 2 f de 21 si 22 mm pe OS, E 9.3 trilaminar si 60 mil. sperm. Am facut Ovitrelle 250. Nu am facut eco inainte si dupa inseminare. Nu am obtinut sarcina, din pacate.
Ce am observat: desi am productie buna, foliculii mei nu se sparg...

Imi puteti spune din ce cauza?

Va multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

miky draga mea dupa laparo am avut si eu problema asta cu ciclu dereglat, nu stiu daac se aplica la endo, dar dupa prima opertaie clasica am intrat direct la menopauza asa ca nu stiu cum ar fi trebuit sa vina....dar la laparo am avut ciclu la 25 zile asa cum il aveam eu dupa ce mi-am revenit din menopauza(ca inainte aveam la 27-29 zile) asta in prima luna ,a doua luna la fel si in a treia luna mi-a venit la 34 zile intrasem in panica ca irasi nu-mi mai vine, am facut beta sa fiu sigura ca nu-s gravi....si am luat 3 luni de yasmin si de atunci m-am reglat si cu cm-ul si cu ovulatia, cei drept am avut primele teste pozitive de ovu dupa ac-uri....
tu n-ai facut nimic de inhibare? o menopauza indusa nu ti-a fost recomandata? te intreb ca stiu ca asa se procedeaza in caz de endo cel putin acum 2ani
missy nu stiu ce sa-ti zic sunt incepatoare la capitolul asta , pana acum am stat numai prin operatii, menopauze induse si insuficiente ovariene....adik am stat cu riscul de menopauza precoce in spate...
eu te urmaresc de ceva timp si este laudabil efortul pe care-l faci , asa ma incurajezi si pe mine, care la un moment dat am zis ca a trecut timpul meu si ce rost mai are sa ma chinui si am 26 ani...gandeam asta pe vremea cand nu prea imi mai dadeau sanse medicii sa am cm natural....bafta , sa gasesti un dr care sa-ti explice tot ce ai nevoie sa stii...
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missy40 spune:

Citat:
citat din mesajul lui xdidi

miky draga mea dupa laparo am avut si eu problema asta cu ciclu dereglat, nu stiu daac se aplica la endo, dar dupa prima opertaie clasica am intrat direct la menopauza asa ca nu stiu cum ar fi trebuit sa vina....dar la laparo am avut ciclu la 25 zile asa cum il aveam eu dupa ce mi-am revenit din menopauza(ca inainte aveam la 27-29 zile) asta in prima luna ,a doua luna la fel si in a treia luna mi-a venit la 34 zile intrasem in panica ca irasi nu-mi mai vine, am facut beta sa fiu sigura ca nu-s gravi....si am luat 3 luni de yasmin si de atunci m-am reglat si cu cm-ul si cu ovulatia, cei drept am avut primele teste pozitive de ovu dupa ac-uri....
tu n-ai facut nimic de inhibare? o menopauza indusa nu ti-a fost recomandata? te intreb ca stiu ca asa se procedeaza in caz de endo cel putin acum 2ani
missy nu stiu ce sa-ti zic sunt incepatoare la capitolul asta , pana acum am stat numai prin operatii, menopauze induse si insuficiente ovariene....adik am stat cu riscul de menopauza precoce in spate...
eu te urmaresc de ceva timp si este laudabil efortul pe care-l faci , asa ma incurajezi si pe mine, care la un moment dat am zis ca a trecut timpul meu si ce rost mai are sa ma chinui si am 26 ani...gandeam asta pe vremea cand nu prea imi mai dadeau sanse medicii sa am cm natural....bafta , sa gasesti un dr care sa-ti explice tot ce ai nevoie sa stii...
va pup

mai intai fa ceea ce este necesar, apoi ceea ce este posibil si vei realiza imposibilul

Draga mea, Didi te pup si-ti multumesc pentru incurajarile tale!
Sigur ai sa reusesti, ai varsta alaturi de tine, totul e ai ai un medic bun si un tratament bine dirijat. Parca mi-e necaz mie de productia mea si tu nu....Eu am 41 si tu 26...Ai sa reusesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miky82 spune:

Nu mi-a recomandat nimic, probabil ca la mine endo nu a fost prea mare, chiar nu stiu si am intrebat-o de 3 pe dr daca i-au vreun tratament si mi-a zis sa ne concetram pe a ramane insarcinata cat mai repede si ca nu ste cazul de tratament, acum sincer parerile medicilor sunt impartite, nu stiu daca am procedat corect. Toate cele bune.

In curand
Dumnezeu sa ne ajute sa devenim mamici!

Mergi la inceput

missy drage mea , mi-as dori sa arat pe dinauntru macar ca la 35 ai unei femei normale...am ovarele taiate si boala asta nu ma lasa nici sa respir ...acum sunt foarte calma , m-am impacat cu situatia, noi fiv nu vrem sa facem(avem si motive personale pe lanag cele materiale), deci am zis ca daca pana la 30 nu se intampla nimic, mergem pe adoptie, ca deja incepem sa ne obisnuim fara copii si nu e bine , o sa fim 2 mosi urati si rai , daca nu luam un sufletel langa noi....mama ne sustine ff mult. imi zice mereu ca daca adopt si vine inca unu de la Doamne-Doamne sa ma bucur ca voi avea 2 copii....totusi fac 3 ani de la prima operatie si sunt cu sotul meu de multi ani, vreo 9 cu tot, iar impreuna stam de cand aveam eu 20 ani si sincer n-am ramas niciodata gravi si nici mare protejare n-am folosit nu m-a stresat ideea asta nicodata.

Mergi la inceput

miky nu stiu ce sa zic sunt abordari si abordari la endo, cea mai clasica e cea cu laparo apoi diphereline pt menopauza, cidca riscul de recidiva este mai mic si in perioada aia esti in siguranta in ceea ce priveste refacerea chisturilor....
acum stii cum este , suntem toate diferite si reactionam deferit la tratemente...sunt fete care au facut chisturi atunci cand erau sub tratment...nimic nu-i sigur in boala asta, nici dupa ce faci un bebe nu-ti poate garanta nimeni ca nu mai recidiveaza...intra la endo pe forum si citeste atat informatiile date de doctori cat si experientele noastre, poate te ajuta sa pui problema la dr tau.
eu cu greau mi-am gasit un dr cu care sa ma simt bine si care sa nu ma streseze, acum sper sa fie bine si pe viitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni05 spune:

Buna fetelor,
Eu sunt noua pe acest forum cu toate ca de doua zile am citit acest forum din scoarta in scoarta si simt ca ne cunoastem de mult timp.:)
Pe scurt despre mine in urma analizelor facute nu am ovulatie, iar sotul meu are teratozoospermie, rezultat primit astazi.
Bineanteles ca vestea si despre sotul meu ne-a daramat, insa acum ne adunam si incercam sa ne mobilizam.
Nu stiu nici cat de valida ar fi spermogr pt ca noua dr ne-a spus 2 zile de abstinenta inainte de recoltare, si din cate am citit acum pe forumuri ar trebui sa fie 3, 4 chiar 8.
El este acum programat la endocrinolog conf recomandarii facute iar eu Luni sunt progr pt hestero si eco transvag, sa vada cum sunt foliculii, ramanand sa incepem tratam din Sept, in functie de ce mai aflam si despre sit sotului.
V-ati mai lovit de astfel de probleme, sa aveti amandoi dificultati de procreere, ne puteti ghida sau spune ceva, daca avem sanse sa facem un bebe?
Va doresc tuturor multa bafta, incredere in Doamne Doamne si optimism, sunt sigura ca visele se vor indeplini insa probabil trebuie sa trecem intai prin incercari grele!
Va pup dulce!

Mergi la inceput

salutare fetelor,
moni draga mea, eu stiu sigur ca am probleme , ins ape sot inca nu l-am testat pt ca n-am avut timp si nici chef...sa mai aud ca e si el varza ce sa zic, luna spetembrie urmeaza si el la testat pt ca pana atunci clinica la care mergem este inchisa.
deci sunt cerd ac 10 de cazuri cu probleme la ambii soti , iar la sotie poate nu doar o singura problema....trebuie sa gasit doctori buni care sa se ocupe de amndoi sa faceti toate analizele ...
1. pt sot intra la fosumul de oligospermie sau ceva de genu, acolo vei gasi retete cu naturiste pt imbunatatirea spermogramei, asta daca nu este de cauza hormonala sau anatomica, ata decide urologul sau andrologul...dar sigur vei vedea ca acolo sunt multe perechi care au reusit cu amandoi betegi
2. tu trebuie sa faci si hormonalele de z3 sa vezi unde esti cu ele, sa cauti cauza lipsei ovulatiei, sa nu fie sindromul ovarelor polichistice sau ce stiu eu ce balauri pe acolo; deci o eco transvaginala este concludenta si histeroscopia de asemenea, dar pana la histero eu zic sa te urmaresti ecografic ca poate ai avut o luna cand n-ai ovulat se intampla....
iti urez succes si sa fie doar o alarma falsa si sa intri sa ne zici ca esti graviduta
daca mai ai intrebari te rog sa nu te sfiiesti sa intrebi, multa bafta si rezultate bune.
fetelor se apropie perioada de testare la mine, dar astept sa intarzie nu fac teste aiurea, m-am saturat sa vad o singura liniuta, ma apuca vederea dubla cand fac teste.
va tin la curent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni05 spune:

Multumesc mult xdidi! Am facut si testele hormonale, insa asta anul trecut, si se pare ca nu am sindromul ovarelor micropolichistice, insa au aspect micropolichistic, acum sa vedem de anul trecut pana acum ce s-a mai intamplat.Dr. m-a trimis la histero, a zis sa facem toate analizele posibile ca sa eliminam din cauze sau sa adaugam dupa caz.
Am un pic emotii, am auzit ca e tare neplacuta aceasta analiza, dar asta e mai putin important.L-am programat si pe sotul la endocrinolig si urolog, dar abia peste doua sapt.Acum cu D-zeu inainte trebuie sa fim optimisti, cu toate ca Vineri eram amandoi cu moralul la pamant rau de tot!
Iti doresc mult succes!Sa iasa doua liniute!
Fetelor iubiti-va mult si pasional sotii/iubitii sa apara bebeii mai repede!:D
V-am atasat si un link al unei melodii care pe mine m-a incurajat mult zilele astea! Va pup si o Duminica minunata va doresc!

http://www.youtube.com/watch?v=eZQyVUTcpM4

Mergi la inceput

salutare fetelor, moni dc faci tu histeroscopie???daca ovarele tale au un aspect micropolichistic??? poti face laparoscopie, acolo se poate ajunge la ovare, la histero verifica doar permeabilitatea trompelor si forma uterului cu o camera micuta si nu se face decat anestezie locala(asta la stat), pt ca poate fi si histeroscopie interventionala care seamana cu laparoscopia numai ca abordarea este vaginala si nu se ajunge ;la ovare insa se poate inreveni.
eu zic sa vb bine inainte cu dr, pt ca n-are rost sa faci 2 chestii, in laparo se vede ce si cum peste tot si se poate si interveni, de driling ovarian ti-a vb dr tau? am inteles ca da rezultate bune.
fetelor ce sa zic sunt in z18 de la injectie si am un test mare si negativ, intrerup utrogestanul si astept sa vina , incep alta luna de stimulare si vreau sa incerc alta schema, sa maresc doza de ova-mit...am inteles ca poti lua pana la 2 comprimate pe zi tot 5 zile, cine a luat asa?
va puuuup pe toate

Mergi la inceput