Ce mincati in seara asta?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

In seara asta eu nimic sotul chiftele cu sos si ciorba
Copilul iaurt cu fructe si biscuiti.
Bun meniul nu?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

alintaroma da si tu niste exemple concrete cu pastele alea!!


Paste carbonara
Salata de paste cu ton
Paste cu sos alfredo combinat cu diverse legume (brocoli, baby-carrots, sweet peas etc)
Paste marinara
Paste cu vodka sos
Macaroni & cheese
Torteloni, care necesita doar fierbere
Sau paste cu sos de Butternut Squash din care am in camara tot timpul macar 2 borcane de cind l-am descoperit (e si singurul sos de fapt pe care il cumpar gata preparat caci in rest le prefer cele facute de mine).
Cam atit imi amintesc pentru moment. Ideea e sa inveti sa faci niste sosuri de baza pentru paste si apoi sa lasi inspiratia sa curga in functie de ce ai in frigider/congelator sau camara. Drept e ca eu sunt maestru la modificat retetele de nu imi ies la fel de 2 ori
Iar in congelator am tot timpul cel putin 4-5 feluri de legume congelate care le fac la aburi imediat si cu un gratar e cina gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

ptr copii si sot, mamaliguta cu branza si pateuri cu mere
eu salata verde cu ceapa si avocado



*********************


VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David










Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

niste aripi de pui la cuptor, cu garnitura de orez brun si o salata de verdeturi.
am si o supa de toate vegetalele facuta ieri. in aia am adaugat paste mici in forma de litere si numere ca sa manance si fiimea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Azi: mamaliguta cu branza (si dulce, si telemea) si un piiic de smantana. Am facut mamaliga si am pus in ea branza - asa mancam si eu, si fiica-mea mai cu drag.

Ieri: cartofi copti cu sos de iaurt, usturoi si branza. Se fac mai repede decat pare!
Cartofii (medii) ii curat de coaja, ii tai in sferturi, pun peste ei un pic de ulei de masline, sare, rozmarin si boia dulce, amestec bine-bine, pun intr-o tava (pe hartie de copt, ca sa muncesc mai putin la spalat tava) si dau la cuptor (180 grade/foc mediu). Se coc ei. Adica nu stiu in cat timp, ca difera de la tip de cartof la tip de cartof, cam juma' de ora. Dupa ce se fac si se racesc , ii mancam cu sosul de mai jos.
Pentru sos: amestec iaurt cu usturoi pisat sau praf de usturoi, telemea rasa si marar. Atat usturoiul, cat si mararul sunt optionale.

Altadata: legume congelate (broccoli/amestec broccoli, morcov, conopida/amestec italian/amestec mexican/fasole verde etc) fierte in apa cu sare si ierburi (dupa gust), cu cascaval ras deasupra.

Altadata: mancare din cea pentru pranz (eu nu gatesc doar pentru o masa sau o zi).

Pizza cu blat de paine.

Iaurt cu cereale nedulci - de care avem in casa/iaurt cu ce o fi

Paste cu tot felul de sosuri (cel mai simplu: o ceapa calita putin, adaugate niste ciuperci/legume congelate/morcov ras, pusa apa sa fiarba 10-15 minute, pusa pasta de tomate sau rosii in bulion, sare, piper, ierburi diverse, ingrosat sau nu cu faina - de obicei nu), de obicei fara carne, cu sau fara branza rasa deasupra.

Paste cu branza - dulci sau sarate (cu rosii sau fara, cu ierburi sau fara).

Salate (legume mexicane si ton si lamaie si ierburi; cu ton, porumb, sfecla rosie si oregano; cu tot felul de legume+/-branzeturi+/-ierburi+/-lamaie+/-carne).

Sandwich-uri cu ce avem prin frigider - cele calde cu ou fiert si cascaval ne plac mult.

Paine cu miere/cu unt si cu miere.

Si mai sunt...







Mergi la inceput