Activitati de weekend/ clubul parintilor singuri

Activitati de weekend/ clubul parintilor singuri | Autor: Arcenciel07

Link direct la acest mesaj

Stie cineva vreun link la pagini web sau comunitati online (gen Meetup, facebook care organizeaza evenimente de socializare (de ex iesit impreuna cu copiii la un parc de distractie/parc/alte activitati pentru copii, etc) pentru parinti care isi cresc singuri copiii?

Am gasit doar un singur link de genul acsta, Clubul parintilor singuri din Timisoara, dar m-ar interesa si activitati similare in Bucuresti.

De multe greu e greu sau neplacut sa te urnesti singur(a) din casa sa iesi cu copilul pe undeva, la care se adauga si factorul singuratate. Pe de alta parte, ma gandesc ca in Bucuresti sunt multi parinti singuri care ar mai vrea sa schimbe o vorba, sa discute cu alti parinti in situatii similare. Intrebarea mea e cum sa ii cunosti pe ceilalti? Exista pagini/bloguri/comunitati dedicate pentru asa ceva? Exista vreun link pe acest forum cu propuneri de activitati de weekend cu copiii?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Si eu sunt interesata de astfel de informatii, locuri si modalitati de intalnire pentru parintii ce-si cresc singuri copiii...
...nu am auzit sa existe in Bucuresti, dar ma gandesc ca poate daca ne strangem cativa/cateva putem organiza ceva placut pentru noi si copiii nostri.
Maria, te rog activeaza-ti PM sau adresa de mail.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redai spune:

Si pe mine m-ar interesa, dar in Cluj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Mie sincer nu mi ar place asa ceva. Nu m as vedea la un loc de joaca insotita numai de femei, a fi mama singura nu e ste un stigmat, este o situatie de viata, sau de revelion sa fim la un restaurant numai femei cu tancii in b rate, chiar nu mi ar place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redai spune:

Anna , nu e vorba de revelion, ci de un weekend in care nu iti vine sa iesi singur, poate iti doresti sa mai schimbi impresii. mai ales dupa un divort, cand e posibil sa ramai fara "prieteni".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arcenciel07 spune:

Mi-am activat PM.
Si eu o vad ca pe o activitate de socializare si de schimbat impresii, nu ca pe un club de 'noi astialalti'. Plus cat copiii se joaca (de ex in parc) sa ai cu cine sta la o poveste.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Arcenciel07

Mi-am activat PM.
Si eu o vad ca pe o activitate de socializare si de schimbat impresii, nu ca pe un club de 'noi astialalti'. Plus cat copiii se joaca (de ex in parc) sa ai cu cine sta la o poveste.


pai si ce nu poti sa stai la o poveste in parc si cu mamici nedivortate?

Cine are copiii un pic mai mari cred ca deja si a facut o astfel de retea de suport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arcenciel07 spune:

M-am mutat in Bucuresti doar de putina vreme, si din experienta proprie, nu e asa usor sa intri in vorba cu oameni necunoscuti in parcuri sau la locuri de joaca; te privesc cu suspiciune si neincredere in general. Sau de cele mai multe ori discutia se reduce la 3 vorbe


Cat despre contactul cu restul de parinti la cluburile de copii si gradinita, e si el redus la buna ziua-buna seara; traim intr-o lume grabita grabita, cand fiecare are 'probleme' mai importante de adresat decat conversatia cu oameni noi. Si cumva inteleg sentimentul, pentru ca nu mi-a fost niciodata usor, nici cand eram cu familia, sa deschid contactul cu cineva necunoscut.

Ce vreau sa spun e ca oamenii se apropie mai usor cand au experiente similare in spate si nevoi similare. Desigur, pentru cineva foarte extrovertit sau cu mult timp liber in spate, a-si creea cunostiinte noi nu prezinta o problema majora, dar pentru cei cu timp putin si introverti de la mama natura, anumite 'cluburi'de interese comune sau cu experiente comune cred ca ar fi benefice.

In fine, era doar o idee, ca sa citesc si opinia altora; sunt convinsa ca se gasesc pana la urma cai de socializare in orice domeniu si in orice oras nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Arcenciel07, poate ai dreptate, eu sunt o persoana care mi fac usor cunostinte nu am probleme de socializare, dar prefer sa mi aleg eu, de exemplu si la gradinita si la scoala sunt si mamici care imi plac si mamici care nu mi plac si nu m as simti comod sa trebuiasca sa socializez cu persoane care mi sunt antipatice.

Arcenciel07 in ce cartier stai, vad ca esti din Bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lahemia spune:

Mie mi se pare o idee foarte bine venita. E adevarat ca mamicile in general se cunosc intre ele si nu se pune problema ca iesi in parc si nu ai cu cine vorbi. Dar o intalnire cu mamici divortate si copii cu aceeasi problema (lipsa unui parinte) se poate dovedi utila din multe puncte de vedere. Pentru ca e greu pentru un copil mic sa-l auda pe tovarasul de joaca cum povesteste despre tati si cum a fost el cu mami si tati nu stiu unde. Iar el sa se gandeasca cu tristete ca el nu merge nicaieri cu amandoi parintii(am observat asta la al meu). Cred ca daca ar intalni copii care locuiesc si ei doar cu mama (sau tata), li s-ar parea mai usor de suportat. Si ar vedea ca nu sunt unici, mai sunt destule cazuri si lumea nu s-a sfarsit odata cu divortul parintilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinsonia spune:

Da, si mie m-i se pare o idee buna.
Mi-ar place sa socializez cu persoane care sunt in situatia mea.
Copilul meu e mare are 13 ani si ceva. Subiecte se gasesc....

Mergi la inceput