Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 50 -
Raspunsuri - Pagina 12
miki-miki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mada81lina Miki, ciclul scurt nu este anovulator. Eu il am de 24 zile, ovulez in z10 ok. |
Sub 24 zile e anovulator, m-am referit in spec la cel de 19 zile de care a scris QBing
miki-miki spune:
Balanta da-mi un link cu L-Tyroxina aia sa citesc si eu dc e naturala. Eu stiam ca cea naturala e L-Tirosina.
MeAlex si eu stiam ca anal de tiroida se pot face in orice zi dar eu sunt dupa o intrerupere de sarcina si imi aduc aminte ca pe la toate clinicile de fertilitate cer ac anal tot in zi 2-3.
mada81lina spune:
citat din mesajul lui balanta_tm miki, pt dr cu care am facut FIV, daca TSH este >1.6, este deja marisor, iar daca este peste 2, e mare. Eu l-am avut 2.2 cand m-a pus sa iau 25 mcg de L-Thyroxine. Pana nu a ajuns la 1.4, nu a fost de acord sa facem FIV. Acum vad ca mi-l mentin in jur de 1, dar nu m-a lasat sa intrerup deloc L-Thyroxine: permanent am luat 25 mcg. Deci iau cam de un an si 3 luni. |
Balanta, uite asta nu am stiut. S-au uitat mai multi medici pe analizele mele, si nu mi-au zis ca am o problema. Inclusiv, doctorul Giatras (Athena) unde ma bate gandul sa fac un FIV
Eu am asa:
TSH 1,96 µIU/mL Referinta: 0,27 - 4.2
T3 1,7 nmol/L Referinta: 1,3 - 3,1
T4 94,74 nmol/L Referinta: 66 - 181
Analizele sunt facute la Synevo.
Crezi ca este vreo problema, ar trebuie sa insist la doctor sa mi le citeasca mai atent ? Care este problema cu acest TSH > 1.6 vs FIV ?
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
mamutz spune:
citat din mesajul lui miki-miki QBing CM-ul f scurt este anovulator. Scurtarea lui de la 28 la 25-26 am citit ca arata ca ne apropiem de menopauza, scade fertilitatea, deci tb sa ne grabim. Debit mare nu am avut niciodata, chiar aveam o ciudatenie, 2-3 zile sange rosu, pauza2 zile si apoi inca 1-2-3 zile ceva maroniu. Scuze pt descriere Balanta ms. O sa fac ziua urmat TSH-lui FT3 si FT4 dc ac iese prost. Acum spune-mi ce inseamna prost, de la cat in sus pt ca pot fi in interval. Mai sus de 1, da? Nu cred sa am exact val 1 pt ca am tendinta de ingrasare, picioare reci, piele uscata, sunt mai lenta ... deci hipotiroidie . Mai spune-mi te rog de unde ai luat tu L-Tyrozina pt ca vreau sa ma tratez mai natural, fara Tiroxina. Mamutz tu ce mutatii ai ca nu vad nimic la semnatura. Stiam ca nu ai voie sa pui spirt dupa ce faci injectia de clexane ci se apasa cu vata simpla. Eu am apasat de cateva ori dar am avut impresia ca ma invinetesc de la apasat si am renuntat. Miki MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari, 3 sarcini obtinute prin FIV oprite din evolutie (8 s fara clexane, 5 s cu clexane 0.4, 6s cu 0.4x2/zi) |
Nu am. Trombofilie dobandita, imi scade proteina S pe sarcina.
16+
balanta_tm spune:
mada, dr cu care am facut FIV (are vreo 30 de ani de experienta in domeniu), considera ca la un TSH>1.6, exista riscul sa fie un raspuns slab la FIV (ovocite de calitate slaba si/sau putine).
Insa nu stiu cine anume din TM ti-ar da L-Thyroxine pt TSH de 2.
Despre decizia ta de a face FIV la TM, imi cunosti deja parerea . Iti doresc sa fie alegerea norocoasa!
mada81lina spune:
balanta, eu bani de Viena nu am :(
cu kovacs nu ne-am inteles (stii ti-am zis pe mess)
In Sibiu imi place, dar sotul spune sa facem la Athena ca este aproape
Pana atunci citesc si eu ce pot, verific cu analizele, ma chinui in masura in care pot.
Ce analize (care sunt in limite dupa referintele de laborator) iti mai vin in cap, la care s-ar necesita sa se tina cont ?
Voi face si Inhiba B, AMH si factorul XIII de trombofilie, astea mi-au mai ramas.
La mine Estradiol este cam maricel (Estradiol = 63,66 pg/mL in z2), dar mi s-a spus ca ar fi din cauza ca ovulez mai repede (z10), si creste.
FSH = 6.96
Prolactina = 406.6 uUI/mL Referinta 127 - 637
La care crezi ca ar trebui sa mai fiu atenta ?
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
balanta_tm spune:
mada, eu nu m-am gandit sa iti propun sa faci FIV la Viena; nu am nici un interes sa recomand cuiva pe dr cu care am facut eu FIV, ca nu vreau sa mi-l streseze lumea - si asa are f multi pacienti. Doar, nah, FIV la TM...
Estradiolul tau este cam maricel, ca si al meu. Sa fie legat de o ovulatie timpurie, nu stiu, eu explicatia asta nu am mai auzit-o. Insa eu stiu ca un E2 maricel in Z2-3 ascunde defapt un FSH mai maricel decat cel care este pe hartie. Adica, degeaba ai un FSH de 6-7, daca ai E2 peste 40, ca inseamna de fapt ca FSHul tau este mai mare in realitate.
Nu spun ca detin eu adevarul; asta este ceea ce stiu de la dr meu.
Nu stiu ce alte analize ai mai putea face in afara de cele mentionate.
Atenta e bine sa fii la TSH si E2, zic eu.
balanta_tm spune:
mada, am uitat ceva: ar trebui sa fii atenta si ca Progesteronul in Z2-3 de CM sa aibe valoarea aproximativ 1.