Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 50 -
Raspunsuri - Pagina 10
sunshine4ever spune:
Miki am citi prospectul mai inainte, si da asa scrie , dar eu ziceam ca se contrazice o teorie cu alta. Scoala romana te invata sa scoti orice bula mica dintr-o seringa indiferent de locul electiei si de felul injectiei.
Si intrebam doar pe ce teorie scrie asa prospectul ca nu iti da nici o explicatie....
in fine oricum ma las pagubasa...lumea avansaeaza, cei drept.
ca sa nu te superi
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010)
MTHFR A1298C heterozigot, cardiolipina pozitiv, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta
Tratament: femibion 1/zi,folowise 1/zi,acid folic 5mg/zi,magneB6 2/zi,aspirincardio 100mg/zi(sau aspenter75),glucophage 1500mg/zi,Clexane 2x0,4/zi
miki-miki spune:
Balantams. Uff, cine stie cand vine CM-ul. Eu pana acum faceam T3 i T4 , FT3 si FT4 nu le-am facut niciodata. Acum nu stiu pe care ar tb sa le fac dc TSH iese prost.
QiaoBing spune:
sara pe mine m-au investigat atata din cauza antecedentelor in familie - tata AVC hemoregic, bunica materna AVC ischemic
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
miki-miki spune:
MRN bea ceai cu lamaie si miere, sper sa scapi de raceala.
Sunshine nu m-am suparat, nu ma supar eu asa usor. Legat de aspenter, eu am intrebat-o pe dr U dc tb sa renunt la el si mi-a spus ca nu. Tu vad ca ai avut cardiolipina poz, asta face din pachetul "Sindrom antifosfolipidic" si stiu ca tot ce e in pachetul ala se trateaza cu aspirina. Cred ca nu ai voie sa renunti la ea, intreaba hematologul.
QiaoBing spune:
miki si mie mi s-a schimbat tot asa cm odata cu varsta mai scurt, mai putin abundent si total brambura, o luna la 19 zile, urmatoarea la 30, pe urma la 23.
mie cand mi-a iesit TSH prost (mai mic) mi-a zis sa fac Free T4 si inca cateva specifice pt tiroida (anti-receptor TSH TRAB, parathormon iPTH)
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
miki-miki spune:
QBing tatal meu a decedat de AVC la 40 ani dar nu stiu ce fel de AVC a facut. In 1984 nu cred ca se dadeau diag asa clare, o sa o intreb pe mama ce scrie pe certif de deces. Oare tb sa ma investighez si pt fragilitate capilara?
mamutz spune:
Floricica bine ai revenit
Eu ma epilez cu ceara peste tot, la cosmetica si destul de des, nu am patit nimic. Toate prietenele mele sau epilat in timpul sarcinii si nu s+a intamplat nimic.
Nici eu nu scot bula de aer, mai iese cate un strap cand scot capacul, rar, mentin pliul pana scot acul si apas imediat cu vata inmuiata in spirt timp de 2,3 min. Nu m+am invinetit niciodata. ba mint o data f putin , la inceput. Imi face sotul. O singura data m+a durut rau, rau cand a introdus acul si l+a scos imediat. Eu fac pliul in dreptul buricului cat mai spre talie. Acum intrebare pt fetele cu burtica mai mare, cam pana la cate luni se poate face in burtica?
16+
balanta_tm spune:
miki, eu din cate stiu, FT3 si FT4 (F = free) sunt mai relevante decat T3 si T4 (asa mi-au zis cei de la Viena). In Timisoara, unul din laboratoarele mari, nici nu mai are in circuit T3 si T4, ci doar FT3 si FT4, ca cica in vest nu mai sunt importante T3 si T4.
QiaoBing spune:
miki la mine asta a fost una atentionarile pe care d-na viorica a notat-o separat pe o hartiuta, cu toata ce aveam o pagina scrisa frumos cu de toate. cand am fost sa iau rez in dec d-na dr zis ca pe mine tb sa ma investigheze si altfel pt ca am avc hemoragic in familie - si de aici testul cu fragilitatea si timpul de sangerare pe care le-am facut luni.
nu strica sa intreabi si sa-i spui dr U - inclusiv la ce varsta !
tata a murit in 1992, nici pe atunci nu faceau cine stie ce investigatii. iar pe bunica, peste cativa ani, au tratat-o cateva zile in spital de avc hemoragic si ea avea ischemic. cand au vazut ca ii revine pareza i-au facut o tomografie.
QiaoBing spune:
cine vine pana la urma azi la fundeni ?