Revoltele din lumea araba

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lili_mar spune:

Citat:
citat din mesajul lui caro

accept, unde e petrol este clar nevoie de export de democratie, nu crezi?

Mama mandra de Dan Andrei (24/03/1996) si Thomas Adrian (18/01/2004)
http://community.webshots.com/user/lidia67

Teoria conspiratiei (ca sa nu spun a constipatiei) buhuhu ... da' ce-i drept da mai "bine" decat "... amaratii aia s-au saturat si au iesit in strada .... ". Déjà vu everywhere, eh? ()
Ironiile gratuite si frazele pe care le credeti destepte nu fac decat sa induca in eroare (o litera distanta de oroare) cititorii postarilor voastre. Informati-va inainte de a scrie, nu toate tarile din Orientul Mijlociu se scalda in petrol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

Citat:
citat din mesajul lui lili_mar

Citat:
citat din mesajul lui caro

accept, unde e petrol este clar nevoie de export de democratie, nu crezi?

Mama mandra de Dan Andrei (24/03/1996) si Thomas Adrian (18/01/2004)
http://community.webshots.com/user/lidia67

Teoria conspiratiei (ca sa nu spun a constipatiei) buhuhu ... da' ce-i drept da mai "bine" decat "... amaratii aia s-au saturat si au iesit in strada .... ". Déjà vu everywhere, eh? ()
Ironiile gratuite si frazele pe care le credeti destepte nu fac decat sa induca in eroare (o litera distanta de oroare) cititorii postarilor voastre. Informati-va inainte de a scrie, nu toate tarile din Orientul Mijlociu se scalda in petrol.

au canalul suez. aici e marea batalie.
americanii vor sa gaseasca o alta papusica , gen mubarak. se pare ca le ia ceva timp.

Mergi la inceput

Da, de acord, Egiptul are Canalul Suez (si nu este vorba de petrol care se pare ca este vinovatul zilei) dar nu celelalte tari care se misca (si nu cred in smokes and mirrors). . . in plus, cred ca foarte multi considera america vinovata din principiu (love to hate it).
vorbind despre canal, din cate am vazut, permite traficul intre Europa si Asia. nu am avut timp sa caut repede, repede cat din el este US bound si cat este pentru restul lumii.
lasand la o parte canalul, eu am vrut sa spun de fapt ca este usor sa aruncam cu venin intr-o directie sau alta fara nici un fel de sustinere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

Citat:
citat din mesajul lui lili_mar

Da, de acord, Egiptul are Canalul Suez (si nu este vorba de petrol care se pare ca este vinovatul zilei) dar nu celelalte tari care se misca (si nu cred in smokes and mirrors). . . in plus, cred ca foarte multi considera america vinovata din principiu (love to hate it).
vorbind despre canal, din cate am vazut, permite traficul intre Europa si Asia. nu am avut timp sa caut repede, repede cat din el este US bound si cat este pentru restul lumii.
lasand la o parte canalul, eu am vrut sa spun de fapt ca este usor sa aruncam cu venin intr-o directie sau alta fara nici un fel de sustinere.

da, face legatura intre asia si occident, israel, si in special al transportului de petrol.

Mergi la inceput

aaa, am uitat celalalt bau-bau - israelul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Dalia- ceea ce se intampla acum in Egipt distruge Egiptul (adio TURISM!)... Deci e clar ca egipteanul "cu scaun la cap" care NU vrea anarhie doreste sa se termine toata nebunia... Asta-mi aminteste ca tunci cand a fost "revolutia" in Ro bunica mea a spus "numai o dictatura militara ar putea salva Ro de auto-distrugere"... Well - bineinteles ca poporul a dorit democratie si are democratie... Cum bine spunea un analist politic... democratia e de mai multe feluri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui dalia05

Tocmai am vorbit pe yahoo messenger cu un prieten care locuieste intr-un orasel din nordul Egiptului, fiu de profesor, deci din clasa de mijloc. Mi-a spus ca sunt nemultumiti de dezordinea si « mizeria » care se manifesta acum in Egipt si ca in miscarile de strada sunt implicate organizatii straine extremiste de tip Hamas. A mai spus ca s-au saturat de Mubarak dar ca nu-i vor pe islamisti la putere, sub nici o forma. El visa la un puci militar, spunea ca Mubarak ar fi trebuit inlaturat cumva din interiorul armatei, de un general capabil sa preia puterea dupa ce l-ar fi arestat pe Mubarak si ca i se pare incredibil ca nu exista nici un lider (atentie, tot din cadrul armatei) capabil sa faca asta.
Deocamdata, oamenii fac paza de noapte pe strada, in oras, ca sa-si pazeasca locuinetele si avutul.

Inseamna ca oamenii de acolo nu vor fundamentalisti. Fac instabilitate in interior si in zona.

Sper sa rezolve cumva pasnic conflictul. Sa isi rezolve succesiunea.

Dar am citit pe agentiile de presa ca in strada sunt adolescenti si copii care mor. Au anuntat 3 morti si nu stiu cate sute de raniti, putin probabil sa fie doar atati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalia05 spune:

Da, Sirimie, e cumplit ca se bat intre ei. Armata a desfacut barajul ieri si a lasat sa patrunda in piata manifestantii pro Mubarak. Am vazut pe Euronews scene cumplite, oameni cu cai si camile care au patruns in piata, calaret si cal doborati de multime. Pe de alta parte, un reporter roman aflat la fata locului relata ca dupa ce erau batuti bine, adversarii erau condusi la centrul de prim ajutor chiar de cei care ii batusera.

Lorelai, nu numai bunica ta spunea ca Romania ar avea nevoie de dictatura militara pentru a face tranzitia catre capitalism :). Cred ca avea dreptate, s-ar fi evitat si la noi incaierari de strada (vezi mineriadele) si multe abuzuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Nimic nou sub soarele desertului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DoarUnTatic spune:

Toate statele arabe (in principal conducatorii lor) sunt aliati strategici (finantati) ai puterilor occidentale precum SUA, Marea Britanie, Franta sau Germania (care actioneaza concertat in zona araba, pentru a obtine resurse la preturi mici)... despre petrol puteti vedea www.sciencedaily.com/releases/2010/03/100324225511.htm" target="_blank">aici sau in multe alte locuri ca se cam termina, ceea ce inseamna ca pretul lui va creste tot mai mult... economiile tarilor arabe cu petrol se bazeaza pe aceasta resursa si daca ea va inceta sa mai existe, atunci populatia lor va muri de foame sau se va intoarce in evul mediu... pentru a nu muri, statele arabe nu au alta alternativa decat cea aleasa imediat dupa profetul lor Mohamed, respectiv cea de a invada alte state pentru a fura resursele necesare (cam asa s-a si extins Islamul la aparitia sa)... puterile occidentale au umplut statele arabe cu armament si bani, iar in viitorul apropiat, asta s-ar putea sa ne coste pe toti, daca in statele arabe nu se intampla rapid o schimbare de mentalitate si doctrina politica... evolutia din Egipt este doar o "revolutie marioneta"... mult mai importante sunt reactiile statelor arabe din jur... in Egipt, niste baieti au format o alianta politica in frunte cu Baradei, anul trecut.. acea alianta a iesit acum pe strada (a se vedea alianta de azi de la noi / si ma jur ca urasc pdl)... in Egipt, oricine ar veni la putere, ar reprezenta tot interesele SUA... principalul inamic al pro-americanului Mubarak este pro-americanul Baradei... armata egipteana este inarmata 100% de SUA... Fratii Musulmani au reprezentat in ultimii 30 de ani tinta nr. 1 a serviciilor secrete egiptene (finantate si invatate de SUA), deci putem presupune ca tot ce inseamna lider al Fratilor Musulmani din Egipt a fost "corupt" in aceasta perioada si reprezinta tot interesele SUA indirect... revolutia a izbucnit in urma actiunilor de rahat din ultima perioada ale FMI, care la decizia unor lideri idioti au bagat populatia oricum saraca, in datorii pe urmatorii 30 de ani (sper sa nu se intample si la noi asa ceva)... Egipt = Canalul Suez = resursele care vin spre Europa si America din zona Asiei... in viitorul apropiat, cine va controla Egiptul va controla economia mondiala, chiar daca nu va mai fi petrol... oamenii aia care mor acum nevinovati pe strada sunt doar niste papusi manipulate (iar gloantele cu care sunt ucisi si bastoanele cu care sunt batuti sunt "made in USA")... datorita lor, insa, au loc schimbari de viziune politica si schimbari guvernamentale in toate statele arabe din jur... Israel nu prea mai conteaza in ecuatie... acel stat oricum a fost creat pentru a crea un conflict in urma caruia toate statele arabe sa ceara sprijinul militar al occidentalilor... daca Israel ar disparea maine de pe harta lumii, adevaratilor evrei din lume nici nu le-ar pasa... vezi ca SUA a cam rupt relatiile pe bune cu Israelul in ultimii 2 ani... acel stat nu a creat niciodata decat distrugere, probleme, ura, razboaie, teroare, conflict...
Se vehiculeaza tot mai mult ideea de "revolutie universala" si "new world order"... ma intreb de ce toate revolutiile acestea spun in cor "vrem ca SUA"... raspunsul este simplu, dar din punct de vedere istoric este unul extrem de complex...

Mergi la inceput