Revoltele din lumea araba
Raspunsuri - Pagina 2
Bee spune:
De acord cu ce se spune, pericolul de a ajunge la putere fundamentalistii islamici, printr-un vot democratic e destul de mare. SUA a sustinut oarecum genul asta de regimuri autoritare.
Revolta din cauza saraciei si foametei? Sau din cauza faptului ca in foamete si saracie stau doar oamenii obisnuiti. Cei "de sus" traiesc in lux si opulenta.
Pe cand va ajunge si la noi austeritatea la toate nivelurile? Asta ca sa nu se puna si aici de vreo revolta, ceva.
caro spune:
eu nu am de spus decat: Iran (nu Iraq) revisited! numai uitandu-te la Cairo, oras de 8 mil locuitori (in 2008), au iesit in strada cateva mii. Si o buna parte din ei nu s-au ocupat decat cu furatul si distrusul. Cat de repezentativ este numarul asta pentru populatia unui oras precum Cairo? Si as vrea sa mai reamintesc ceva: nu au fost pe la inceputul anului niste atentate impotriva unor biserici copte? Iran revisited!
buli spune:
www.contributors.ro/global-europa/ce-ii-mana-in-lupta-manuela-paraipan-expert-al-middle-east-political-and-economic-institute-discuta-online-luni-la-16-30-despre-revoltele-din-lumea-araba/" target="_blank">o discutie interesanta
lorelaim spune:
adevarat sau fals?
http://www.hotnews.ro/stiri-international-8264121-fost-agent-cia-fratia-musulmana-organizatie-violenta-urmareste-rasturnarea-guvernelor-seculare-occidentalizate-inlocuirea-lor-teocratii-islamiste-barbare.htm
caro spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lorelaim adevarat sau fals? http://www.hotnews.ro/stiri-international-8264121-fost-agent-cia-fratia-musulmana-organizatie-violenta-urmareste-rasturnarea-guvernelor-seculare-occidentalizate-inlocuirea-lor-teocratii-islamiste-barbare.htm Lorelai As a woman, I have no country As a woman, I want no country As a woman, my country is the whole world. Virginia Woolf |
de ce nu? imi pare foarte veridic. Ca prea sun concertate rascoalele acestea: intai Tunisia, apoi Egipt, in Iordania sunt nemultumiri, presedintele Yemenului a anuntat ca nu va candida la alegeri si nici nu-l va instala pe fiul sau. Prea fierbe ibricul arab! asta miroase a cafea data in foc.
accept92 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui caro
de ce nu? imi pare foarte veridic. Ca prea sun concertate rascoalele acestea: intai Tunisia, apoi Egipt, in Iordania sunt nemultumiri, presedintele Yemenului a anuntat ca nu va candida la alegeri si nici nu-l va instala pe fiul sau. Prea fierbe ibricul arab! asta miroase a cafea data in foc. Mama mandra de Dan Andrei (24/03/1996) si Thomas Adrian (18/01/2004) http://community.webshots.com/user/lidia67 |
N-am citit decat titlul dar este incomplet. "si noi americanii avem datoria sfanta sa mergem peste ei!"...sau partea asta se subintelege?
dalia05 spune:
Tocmai am vorbit pe yahoo messenger cu un prieten care locuieste intr-un orasel din nordul Egiptului, fiu de profesor, deci din clasa de mijloc. Mi-a spus ca sunt nemultumiti de dezordinea si « mizeria » care se manifesta acum in Egipt si ca in miscarile de strada sunt implicate organizatii straine extremiste de tip Hamas. A mai spus ca s-au saturat de Mubarak dar ca nu-i vor pe islamisti la putere, sub nici o forma. El visa la un puci militar, spunea ca Mubarak ar fi trebuit inlaturat cumva din interiorul armatei, de un general capabil sa preia puterea dupa ce l-ar fi arestat pe Mubarak si ca i se pare incredibil ca nu exista nici un lider (atentie, tot din cadrul armatei) capabil sa faca asta.
Deocamdata, oamenii fac paza de noapte pe strada, in oras, ca sa-si pazeasca locuinetele si avutul.