Mastoza (chisturi la sani)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

Siren , nu cred sa aibe vreo legatura sau sa influenteze rezultatul de la papanicolau.
eu am facut de cateva ori testul asta si mi-a iesit ok de fiecare data,deci n-a avut nici o importanta mastoza..
ma bucur ca nu te mai dor sanii si poti sa te odihnesti cum trebuie!
te pup si s-auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauralau60 spune:

buna! exact asta am patit si eu acum 3 luni...si acum nu mai iau anticonceptionale..dar vreau sa va intreb....de vitex stiti ceva?eu am citit ca e bun pentru dereglari hormonale..si acnee....exact problemele mele...pe care daca nu le aveam nu luam pastile dar fara ele tenul meu e jalnic...si ma gandeam sa incerc cu vitex....a folosit cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siren25 spune:

Buna Laura. Te referi la vitex agnus castus? Da, e ff bun. Se gaseste in Mastodynon, pe care eu il iau de cateva saptamani. Deasemenea mai iau si tinctura de zmeur si tinctura de coacaz negru, care la fel sunt ff bune. Au multe beneficii, nu numai pentru problema de la sani. Tie medicul ce ti-a recomandat? Ceva tratament? Nu mai lua anticonceptionale, eu nu am luat niciodata si cu toate astea am facut mastoza asta.
Fetelor, va pup pe toate, deja am o luna de tratament, si continui. Peste o luna si ceva ma duc la control. Va pup, sper sa fie bine. Se mai umfla sanii, iarasi revin la forma initiala, apoi iar isi fac de cap . Dar na, nu am pretentii mari dupa putin timp de tratament. VA PUP SI VA DORESC SA FITI IUBITE, MAINE DE 1 MARTIE, TOATA LUNA MARTIE SI...NU NUMAI, DEFAPT, TOATA VIATA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siren25 spune:

Dragele mele, bine v-am regasit, va doresc o primavara frumoasa, inflorita si calduroasa!
Au trecut 2 luni de la tratament, am terminat Mastodynonul, azi cumpar altul (ptr ca asa am inteles, sa-l fac cateva luni). Ma simt MUUUUULT MAI BINE, sanii au forma si marimea lor initiala, rareori isi mai fac putin de cap, dar sunt bine, dureri nu prea mai am. !!!!!!!
Luni, pe 11 aprilie, am programare la Med Sana ptr eco mamara! Apoi ma duc cu rezultatul la dna dr. de la oncologie, ca sa mi-l citeasca!
Asta vroiam sa va spun! Va anunt care e rezultatul. Va multumesc ptr sfaturile voastre! Va pup tare si va imbratisez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Eu stiu ca palparea sanilor se face la cateva zile dupa ciclu.
Acum cativa ani, cand luptam sa am un bebe, am luat 3 luni de MACA.E tot pentru echilibrare hormonala.Nu stiu daca mi-a facut ceva dar la cateva luni dupa ce am terminat tratamentul am ramas insarcinata.
Multa sanatate.

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siren25 spune:

Ali, multumesc pentru mesaj. Eu iau tratament pentru chisturile de la san. Ce e MECA? Ce fel de tratament e? Tinctura sau medicamente? Cum se ia? EU nu vreau sa raman insarcinata...dar daca raman e bine venit!
Nu iau anticonceptionale si nici nu folosim prezervative, dar ne ferim prin alte feluri.
Multumesc, te pup si iti doresc sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Si eu am mastoza fibrochistica (parca asta e denumirea). La unul dintre sani am 2 noduli f mari de 28 mm (au fost de 20-21 si acum s-au marit cat am luat tratemnt cu AC cerazette, intre timp le-am interurpt acum cateva zile pt ca aveam ciclu continuu). La celalalt san am multi si mici, unul mai marisor de vreo 8-9 mm (era de 3 si a crescut sub tratamentul de care va spuneam). Initial am luat duphaston si progestogel, vreo 6 luni, apoi mi-a dat cerazette si acum mi-a dat sa iau ceva asemanator duphastonului ceva cu A...nu-mi amintesc numele. Nu prea vad nici o ameliorare, uneori ma dor de mor, inaintea ciclului alteori deloc.
Doctorita mi-a propus sa fac punctie pt cei mari de 28 mm dar nu stiu ce sa zic...parca nu as face asta, mi-e si frica si ma gandesc ca poate nu e bine. Ea m-a asigurat ca sunt de natura hormonala, ca riscul de a face cancer e 0 desi eu nu sunt asa de sigura mai ales ca mama a avut cancer de san, mama ei cancer de ovare, tatal ei cancer de prostata. deci am evenimente de genul asta in familie.
O sa mai merg la un alt dr cunoscut sa cer o a 2a parere.
Ah, eu am facut initial eco mamara, apoi dr m-a trimis la analize de sange pt markeri tumorali care desi au iesit bine ea a insistat sa fac si altceva si am facut RMN (pt ca eco la varsta mea nu se face plus ca eu nu am sani deloc ce sa bage la mamo ???)
RMN-ul a fost f ok desi a trebuit sa stau in jur de 45 de min pe burta, absolut nemiscata, faptul ca nu a durut m-a ambitionat sa stau. M-a durut perfuzia doar
Cam asta e povestea mea. Ar trebui sa incerc si eu niste naturiste dar nu prea stiu pe care, parerile sunt impartite....

sanatate tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

desi am mai scris la un alt subiect, repet informatia si aici, pentru cele interesate:

exista o noua metoda de examinare non-invaziva a sanilor, se numeste sonoelastografie, este de fapt procedura ce se realizeaza in timpul ecografiei mamare, prin masurarea elasticitatii tesuturilor, fiind cunoscut faptul ca in cazul tumorilor maligne, duritatea acestora este de 5 pana la 28 mai mare decat tesuturile normale din jur.

asadar, daca aveti chisturi sau alte formatiuni la sani, si nu sunteti de acord cu efectuarea unei mamografii, puteti apela la aceasta metoda de investigare a sanilor, care are rolul de a imbunatati diagnosticul, diferentiind intre o leziune maligna si una benigna. repet, este o metoda non-invaziva, nedureroasa, se efectueaza in timpul ecografiei mamare propriu-zise.

sunt destule clinici in Bucuresti care ofera acest serviciu, din cate am inteles costa 150-200 ron.

multa sanatate !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siren25 spune:

Crinutz, imi pare rau sa aud asta. :( Ce varsta ai? De cat timp ai aflat de aceste chisturi si acesti noduli? Cezarette am auzit numai rau despre el....GROAZNIC! HEMORAGIE CONTINUA! NU se poate asa ceva...e oribil, bine ca le-ai intrerupt.
Referitor la tratamente naturiste, eu iau Mastodynon prescris de medic (asta nu e naturist....cred, dar contine planta aceea vitex agnus castus, care e O MINUNE)... si tincturi din extract de zmeur si coacaz negru. Costa cam 15 lei flaconul de tinctura, ma tine o luna. Mastodynon costa 30-40 lei cel de 50 ml.
Eu am facut ecografie mamara in ianuarie, si mi-a iesit doar asta ca am mici formatiuni microchistice, fara noduli si axila fara adenopatii . Eu zic ca e de bine. La mine in familie sunt ok toti. Ambele bunici traiesc, au 75 de ani fiecare si sunt SANATOASE STRUNA...Mama nu a avut nimic niciodata. Doar niste verisoare de-ale mamei mele au avut cancer la san....Una din ele a murit:( iar cealalta e operata de 3 ani si e fff ok acum. Dar rudele indepartate nush cat influenteaza istoricul meu. Nu cred ca are leg, atata timp cat mama tata si bunicii mei sunt ok, nu?
Iti recomand tratamentele naturiste, sunt EXCEPTIONALE.
Deasemenea incearca sa renunti pe cat posibil la CARNE, mananca multe salate fructe, peste.
A, si inca ceva!!!!!!!!!!IMPORTANT!!!!!!!! Eu am renuntat la ANTIPERSPIRANTE care contin alcool, aluminiu si parabeni. Tot ce e ANTIPERSPIRANT, e crima!!!! Eu folosesc produse ptr barbati, e ceva de la adidas, luat din comert, care nu contine nimic din ce am zis eu mai sus. Si folosesc RAR! Ma spal de 2 ori pe zi, si gata, nu transpir.

Luni ma duc sa fac ecografie, am 2 luni de tratament, si ma duc sa vad daca e ceva schimbare. DOAMNE AJUTA!!!!!!
Te pup, iti doresc sanatate multa si CREDINTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Eu am 32 de ani. i-am descoperit anul trecut cam pe vremea asta.
Mie nu mi-a dat niciodata Mastodynon, cica sunt f putine tratamente pe care le pot lua, care sa contina doar progesteron.

Mergi la inceput