Floricele de liliac mai-iunie (49)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Vivela, felicitari pentru cel mai proaspat iepuras liliachiu!

Sorana - vazut pozele.TOATE. Si vreau si eu... Citeam ca urmatoarea pe lista e America de Sud. Bravo, plimbaretilor, la mai mare!

Crissy - eram curioasa, a luat mai bine in greutate Patricia de cand ai trecut-o pe LP? Si felicitari pentru ridicat. Noi mai avem mult pana depaaaarte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

hello again,

Sorana, nu mai stiu daca ti-am urat bun revenit , daca nu, oricum am vrut Ma bucur tare ca ne scrii din nou si asteptam povesti despre vacanta, dincolo de poze, care sunt superbe! Sper sa nu fie niciun motiv de ingrijorare cu Tudor!

Ancutzica, fix la fel ia in greutate si cu LP Luna asta cred ca a luat pe la 300-350 g. E slabuta, i se vad coastele cand sta pe spate, dar e o zvarluga, daca n-ar avea atata energie m-as ingrijora. Acum are in jur de 7500 kg.

Cordelia, ma bucur ca ati scapat de pneumonie, sanatate multa! Tare asta cu malaiul cald pt tuse, nu stiam! Legat de cereale, noi folosim de la Topfer, ii plac mult cele de orez cu lapte si vanilie, la care adaug eu si niste scortisoara. Si sunt bio.

Virgi, felicitari pt dintisor! Si Patricia se tot loveste de barele din patutul de lemn, mie mi se pare de-a dreptul periculos, o las in el cu inima stransa tare, ca mai cade pe spate sau pe-o parte si se tot loveste. Pana acum a avut noroc, a cazut de cateva ori fix pe spate dar a 'ratat' laterala patului ca altfel ar fi fost jale, iar aparatorile sunt prea scurte si nu ajung pana sus de cand am lasat patutul mai jos. Deci zau, acum imi dau seama, sunt muuult mai safe patuturile cu plasa.

Vivela, of, 2 dintisori deodata! Poate de la asta i-a curs nasucul, nu mai tin minte daca ati avut si alte simptome. Noua la primul dinte ne-a curs nasul la greu fara febra sau rosu in gat sau altceva.

Ioana1234, zau ca nu stiu ce-i cu medicii astia de descurajeaza atat de mult alaptarea . rar gasesti cate unul care sa o sustina si zau daca inteleg de ce. Or fi toti intelesi cu producatorii de LP?

Tatyana, stiu ca intrebai mai demult, Patricia mai regurgiteaza dupa masa de fructe, dar foarte rar, si de vomitat nu vomita deloc. Poate ar trebui sa intrebi medicul ce-o fi daca ti se intampla mai des.

Si mai vroiam sigur sa scriu ceva, dar am uitat

Va pup, zi frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Crissy, noi cu tusea tragem inca. nasul curge cand si cand...dar sper sa fim pe drumul cel bun.

patuturile cu plasa sunt mai ok ca nu te lovesti in ele. insa au inconvenientul ca au plasa aia, daca stai in el si te uiti mult in jur ti se impaienjeneste privirea. avem si noi unul, l-am folosit de 2 ori pana acum, la david. m-am bagat si eu cu el in patut odata si am povestit acolo cu copilul. am stat vreo 30 de min si apoi nu stiam de ce vad totul ca prin ceata. mi-am dat seama ca era de la plasa prin care ma tot uitasem.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Anca, multumim, noi suntem genul care se bucura cel mai mult de calatorii, mai mult decat de orice bunuri materiale, casa, masina, etc; calatoriile ne bucura si ne imbogatesc sufleteste, sunt ca un drog si ne propunem sa reusim o calatorie lunga si frumoasa/an; asta vine dupa 2 ani de asteptare, fiind cu sarcina si bebe 2, speram sa reusim ce ne propunem, sanatosi sa fim cu totii; suntem asa de "dusi" ca inca din timpul excursiei o planuim pe urmatoarea..

Crissy, scumpa, multumim, o sa incerc sa mai povestesc cate ceva despre excursie dar nu stiu daca aici, as fi prea off-topic; poate mai bine la o cafea, la mine, cu prietenii dornici de povesti de calatorie; esti binevenita, sa stii! cu tot cu strengarita ta

Fetelor, recunosc ca n-am citit decat pe diagonala din urma, dar nu mai stiu nimic de Laurita (Reallaura), voi mai stiti ceva? Ca de mult nu mai scrie, zic bine? Sper ca e ok si ea si piticii..Tot voiam sa intreb de ea si uitam

Tudor azi a invatat sa bea cu paiul, i-am dat canita si initial a suflat in pai, l-a ros, s-a jucat cu el pana a nimerit sa traga, si desi a fost initial uimit, s-a inecat, totusi cred ca i-a placut pt ca a continuat.
Nici el nu prea bea apa, adica nu bea decat cateva gurite toata ziua, din biberon, mai mult se joaca cu ea, sa vedem daca avem mai mult succes cu paiul..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Vivela, stiu prea bine ce spui. Pe mine ma ia ameteala cand ma uit la ea prin plasa de la tarc. Pe ei nu i-o deranja oare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citat:
citat din mesajul lui ancutzicab

Vivela, stiu prea bine ce spui. Pe mine ma ia ameteala cand ma uit la ea prin plasa de la tarc. Pe ei nu i-o deranja oare?

Anca, mamina fericita a lui Luca 04.03.2008 si a Mayei Sofia 10.06.10

pai cred ca i-o deranja, dar cine stie sa spuna?

pe noi nu ne (mai) deranjeaza, ca s-a pus praful pe el strans, nu-l folosim. asa cum nici pe cel de lemn nu-l folosim, picii mei au vrut de mici in patul mare si am scapat de problemele cu plasa si cu lovitul de gratii. raman cazaturile din pat

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Buna!
Am absentat ieri: iar dormim... haotic. Pe cuvintul meu daca mai stiu ce e de facut. Ne dau batai de cap si un fel de ... cosuri, ce i-au aparut pe fata. Le pun pe seama administrarii homeopatelor (remediu constitutional), saptamina trecuta. Saptamina asta ne-a dat altele si sper s anu o tina intr-o continua schimbare a medicatiei...
Citindu-va, zic:):

Vivela: avind in vedere experienta ta de mamica cu experienta, ma straduiesc sa aplic, asa cum zici.
Sincera sa fiu, de multe ori mi se pare aiurea ca nu imi raspunde cind il strig, daca e distras de altceva... iar cind ii vorbesc precum unui adult, ma sfideaza, deci...:)). Insa voi insista:)!
Faci bine ca exemplifici, iar mie imi prinde bine din perspectiva
viitoare:).

Bubu: sa ne spui experienta si rezultatul cu presa - nu stiu nimic desprea ea, decit ca "rezolva" multe materiale sensibile.

Vero - nici eu nu m-am deescurcat cu fisierul. Nu dispune nimeni de mult timp si chef, sa faca o traducere:D, salvata intr-un... notepad:D?

A, scz, vad editarea Vivelei:)!

Sorana, abia astept sa imi fac timp sa va vad si eu - sa va fie de bine (cred ca am mai spus;).).

Nana - asa sa fie, sa nu aiba nimeni eruptii "violente", si sa aiba somnul bun, urez eu, care-s chiauna.... Vvai de laptopul tau:)! - cred ca Ade il vrea pentru ea, de jucarie:D.
Am vz pozici noi cu voi - si la noi alaptatul se produce asa, citeodata, cind bebe nu mai are rabdare sa fie preluat, ridicat, si vrea atunci, repede:) - suge cum se intimpla. Cel mai tare ii place sa incalece un picior al meu, sa suga, si cind ii vine lui, sa se ridice indirjit in piciorute, sa se bitziie... parca al fi la rodeo:))...
Felicitari pentru comunicarea pe care o ai cu mogildeata! Ce fata mare este ea, si cum pricepe. Pupam!

Gabi, referitor la furie, frustrare: vin si eu sa ma "laud" de ce am ajuns la homeopat, mai mult. Exceptind problema somnului, care e o mare problema, de o vreme (o luna si un pic, de cind si-a cunoscut bunica dinspre tata) copilul meu ridica pumnisorii la nivelul capului, se incordeaza si tipa. Bunicii lui l-au considerat amuzant si l-au incurajat, intrebindu-l "cum se enerveaza Mateo?". Mateo a executat de "n" ori, pentru ca era pe plac.
Dupa ce initial i-a dat calcarea carbonica si nu s-a intimplat mare lucru, decit acele cosuri si somn mai prost, i-a prescris acum Arsenicum album - da, stiu , arsenic - iar agitatia lui este si mai mare. Nu credeam ca incape intr-o gigilice vesela atitia nervi. Mai mult miriie... asta dupa ce a fost "stimulat" sa tipe.
Apoi s-a intimplat sa fie in preajma unui bebe de un an si sa tipe asa, de placere. Ala a inceput sa plinga, al meu sa tipe si mai tare, ala sa plinga si mai tare.... ca ma intrebam sincer care din ei are o problema: al meu, care se distreaza tipind, sau celalalt copilas foarte sensibil, care plinge la primul zgomot...
NA' CA AM VENIT SI EU CU ... "PROBLEME".

Cris- succes in stresiune, daca nu ai terminat-o intre timp:)!

Bia, felicitari pentru progrese - nu-mi zici, pentru impulsionare, cit ai dat jos?:) SI eu: doar 3.5 kg in 3 saptamini:D... Am scos dulcele si am introdus totul integral, salate de brinza frecata, avocado, seminte si nuci, cereale, etc.
Nu ai un link cu zumba mai ...lunga:)? Ce am gasit eu pe youtube e numai demos si fff scurt.:).

Rocsy - pare rau de motanica ta! Am mai auzit de o fetita care s-a autointarcat... cum de? Primea si bibe, oare de asta? Eu as vrea sa nu mai introduc bibe deloc... si sa se faca tranzitia de la tzitzi, la cana, direct. Oare visez?
ZIceti fetele, ce stiti de intarcat!

Ioana1234 - fir-ar ei de doctori! Offf! Bine ca te-ai tinut "tare".

Vivela, felcitari iepurasului:)!

Despre patuturi: noi il folosim tot pentru joaca atunci cind trebuie neaparat sa ies din camera si nu am cum sa il iau cu mine (a se citi "LA TOALETA":))). Pentru ca daca il las pin pat, il gasesc la usa, cine stie - dupa experienta cu coboritul din pat, in viteza, dupa ce am iesit din camera. Bine insa ca a coborit civilizat si statea la marginea patului, tinindu-se de cearceaf.

Cam atit de la noi! Salutari si sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marylenac spune:

Salutare, salutare...

Cu intarziere, uram si noi "La multi ani! Arturicilor, sa fie sanatosi si sa aiba noroc in viata.....

Noi raportam un bb care tuseste si muceste. Nu stiu, dar cum il scot afara (si nu vb de zilele astea cand au fost -7 grade), cum incepe sa curga nasul, sa tuseasca. Cred ca e mai sensibil decat Matei.
In rest, la controlul de 8 luni afost ok. Are 8.500 kg.

Sorana, Bia, bine ati revenit la noi...

Despre intarcat, eu la Matei am procedat asa, la sfatul medicului: copilul nu a mai fost pus la san, eu am redus consumul de lichide si dr. mi-a dat sa iau bromcriptina. Stiu ca mi-a fost un pic cam rau de la pastilele astea. Pe Matei l-am intarcat la 9 luni.

Eu am alta problma acum cu Tudor. Cand il pun la san ma musca rau de tot cu dintocii aia ca niste lame...si poseda 4. Ma musca atat de tare ca imi dau lacrimile instant, e super , super dureros. Voi patiti la fel (ma rog, mamicile care alapteaza copii dintosi)?

Mami de Matei (11.09.2006) si Tudor (28.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Anca, Cristina : multumesc pentru raspuns

Mary : noi eram pe varianta mixta tziti + biberon aproape de la inceput ! Ea de vreo 2 saptamani a cam inceput sa nu o mai intereseze sanul, a inceput sa suga tot mai putin, tragea fara chef, laptele venea din ce in ce mai greu iar noaptea trecuta a fost prima cand a supt doar de la un san si de la al doilea nu a mai vrut deloc, dimineata de la nici unul , spre seara la fel ... cred ca s-a saturat sau s-a lenevit de prefera biberonul. Mie nu imi pare rau, am alaptat mai mult decat mi-am propus .

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy_Clt spune:

Noi raportam un la Mara, si febra 40 la Maia .
Am vb cu un medic de la Emilia Irza si mi-a zis ce sa ii fac sa ii scada in noaptea asta, iar maine sa ma duc la policlinica spitalului ca e de garda. Din pacate nu a putut veni acasa, si pana se elibera era mult prea tarziu.
Si da pt febra acolo se da algocalmin fiola, mi-a zis sa ii dau 7 picaturi. Am aplicat sfatu, dupa o ora avea 38,9. Acum doarme, cand se trezeste o bagam la impachetari.
Febra a inceput de ieri si tot oscileaza.
M-a sfatuit sa nu merg acum la camera de garda ca tot de algocalmin si impachetari am parte.
O seara buna, ma bag langa prichindel.

binecuvantata cu gemanutele Mara&Maia

Mergi la inceput