Floricele de liliac mai-iunie (49)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns R.Cata spune:

Ale, eu cand am scris sa nu intrerupa alaptatul nu am scris ca sa "dramatizez" ca nu va alapta 2 sau 5 zile, ci pentru simplu fapt ca nu alaptatul a provocat enterocolita ci altceva (bacili, stafilococi).

www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca

www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosanne spune:

Salut

Cu toate ca acum iar m-a muscat de ambii sanii, daca ar avea enterocolita Diana, eu nu as intrerupe alaptarea..

Medicii normal ca spun mamelor sa intrerupa alaptatul pt ca asta ar duce la o vindecare mai rapida....dar alaptatul e mai mult decat lapte cu lactoza pentru copil si mama.

In fine, sanatate multa piticilor.

Roxy mamica fericita de Diana (20.04.10)

www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu

www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Citat:
citat din mesajul lui R.Cata

Ale, eu cand am scris sa nu intrerupa alaptatul nu am scris ca sa "dramatizez" ca nu va alapta 2 sau 5 zile, ci pentru simplu fapt ca nu alaptatul a provocat enterocolita ci altceva (bacili, stafilococi).

Cata, noi ne-am vazut la intalnirea LLL? Eu sunt cam data peste cap in perioada asta si nu te-am recunoscut din prima, acolo.
Dar peste vreo 2 zile, acasa, it came to me
Dupa aia cred ca v-am vazut si in poze, erai si cu sotul?
Uff, si mi-ar fi placut sa o vad pe Mirunica..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

daca tot sutem la capitolul dat cu parerea apar si eu .
Din experienta mea cu Cris, la prima si ultima enterocolita pe care a avut-o. De fapt eram amandoua bolnave, ea vomita foarte mult, scaune proaste si multe, fara temperatura. La camera de garda bineinteles ca ne-a spus fara alaptat, avea 1.5 ani, oricum dupa parerea lor era foarte mare sa mai suga, ba acum mai avea si enterocolita. Contrar indicatiilor am alaptat-o in continuare, si singurul aliment pe care il manca era iaurtul. Si daca aia putea sa manance, aia i-am dat, mai ales ca era foarte slabita, eram multumita sa stiu ca intra ceva in stomacel. Din cate am citit, in alte tari nu se recomanda regim sau si mai rau intreruperea alaptatului. Poate repaos alimentar sa se poata reface flora intestinala.

Vero sper ca acum Matei e bine. Multa sanatate .

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

draga mea frustrata nu am sa fiu niciodata , nu consider ca daca nu am alaptat sa ma sinucid sau sa fac o tragedie.
stiu ca cel mai bun este laptele de mama dar mai tine si de organismul fiecarui copil, spre exemplu copilul meu in 8 luni d zile nu a fost o data racit sau sa faca bronsolite(nu ma refer la vreun copil de aici) o singura data a avut 2 zile enterocolita peste care am trecut f bine!
am un copil sanatos, gras si frumos chiar daca nu este alaptat!!
mai lasati sa tot condamnati pe altii care nu au alaptat sau care nu mai alapteaza , ca datorita acestor msg ale voastre multa lume nu mai intra pe acest forum.
Incepand de azi mi am incheiat orice activitate pe acest forum!!
prea multe capete destepte in toate domeniile sunt aici!!

Citat:
citat din mesajul lui corinasmile

Vero, cum e puiul?

Si eu (dupa multa documentare) consider ca faci bine ca nu intrerupi alaptatul.
Unele mame fara experienta in alaptat nu vor intelege niciodata pe deplin importanta si beneficiile laptelui matern pentru copil.
Deranjant e ca-si refuleaza frustrarile pe aici. Dar eu m-am cam obisnuit sa sar peste unele postari, ca sa-mi protejez nervii.

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns R.Cata spune:

Da,Corina, am fost la intalnirea LLL. Te-am vazut, dar nu stiam cum sa te abordez, dc iti mai aduci aminte de la cealalta intalnire.

Aleesico, nu condamna nimeni pe nimeni pe aici. Asa cum tu ti-ai spus parerea, asa au facut-o si altii. Si nu stiu cum tu poti indruma pe cineva sa nu mai alapteze in conditiile in care nu ai alaptat decat f putin.
Forumul este public!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

pai probabil e usor sa zici "nu mai alapta 2-3-5 zile" , mai ales daca n-ai habar de toate detaliile. ca nu e ca si cum nu mai scoti sanul si gata, ii indesi copilului biberonul in gura si ai rezolvat problema. e mult mai mult de atat, e ceva foarte delicat. copilul e legat psihologic de san, copilul nu doar mananca, ci se si alina. dupa ce ca e lovit de boala, ii mai adaugi si tu suferinta separarii de san! plus ca in perioada asta de cateva zile, in care copilul nu moare de foame , mamei ii pocneste capul de oboseala, dar ii pocnesc si sanii plini de lapte. si s-ar putea sa aiba o mare dilema, copilul sa traga de ea, sa se urce sa caute sanul, sa puna mana, sa traga de haine. ce faci atunci??? intarci? doar pt o enterocolita? intarcatul nu e floare la ureche, mai ales daca copilul e mai maricel.

eu zic ca e intr-adevar mai bine sa nu ne punem concret problema asta. dar e bine de stiut (ca faptul ca stii nu-ti dauneaza!) ca in alte tari NU zice niciun doctor sa intrerupi alaptatul, dimpotriva, esti incurajata sa alaptezi in continuare.
la noi insa, ca la nimeni, pe doctori putin ii intereseaza aspectul uman si psihologic, ei iau doar de bun ce scrie in carti si atat, fara sa mai arunce un ochi si in alta parte.

eu nu blamez mamele care n-au alaptat, indiferent ca n-au avut, n-au putut sau pur si simplu ca n-au vrut si au optat in cunostinta de cauza pt asa ceva. ma deranjeaza insa cand mame care au optat in acest sens incearca sa convinga pe celelalte, care au decis sa alapteze - cum ca alaptatul face rau.

dar vorba Corinei, mai bine ma fac ca nu vad niste postari. altfel, ma agit inutil.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana1234 spune:

Ola...

Am pus poze cu pruncu meu dragut pe facebook ... sunt facute zilele trecute cand ne-a vizitat sora mea cu nepotica.

http://www.facebook.com/album.php?aid=29520&id=100001386762196&l=a9a455fd65

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

R.Cata , este foarte adevarat ca eu nu am alaptat decat f putin asta pt k eu am facut dupa cezariana o puternica infectie urinara si netratata cu un antibiotic puternic riscam sa fac septicemie si sa mor, dar eu m-am referit la faptul de a nu ii mai da lactoza copilului pt ca eu am vaz ce inseamna din cauza nenumeratolor scaune apoase sa curga sange din fundul unui copilas, fiind f iritat colonul, doar din acest motiv am zis sa nu ii mai dea, din partea mea sa fie alaptati copii si pana la 5 ani daca asa cred mamele de cuviinta!
nici eu nu am fost un copil alaptat pt k am avut intoleranta la lactoza dar asta nu inseamna k am fost mai prejos de alti copii sau ca nu ma linisteam cand aveam vreo suparare dak nu aveam sanul mamei.
Vivela, nu am spus niciodata ca alaptatul face rau, draga mea citeste mai bine, m-am referit k in acest caz lactoza face rau DA!!
dar nu mai are rost, asta a fost tot ce am avut de zis.
Vero, mai bine mergi la un medic sa vezi kre este cauza!
sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Buna!

Eu n-am zis sa nu mai alapteze, ma bucur, insa ca are si poate sa alapteze.
Apropo Vero cum mai sunteti?

alessicoo nu cred ca rezolvi ceva ca nu mai scrii pe forum.
Nu putem fi de-acord cu toata lumea.
ioana1234 e un scump Victor!

LA MULTE LUNITE SI ANISORI, sarbatoritilor de azi: Antonia Maria, Matei Stefan, Sonia-Alexandra , Maria Sofia si Andreea Antonia!

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput