Floricele de liliac mai-iunie (49)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Neata!
Iar sunt de serviciu cu cafeaua!
e strong si nelimitata!

O zi frumoasa!

Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55h)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

neata dragelor
un sfarsit de saptamana usor va doresc si un weekend relaxant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Neata!

Nicoleta, multumim de cafelutza!

T_Ioana, Patriciei la vaccinul de 4 luni, cand am fost la homeopat, i s-a recomandat Thuja CH200, inainte cu 1 h de vaccin si apoi dupa vaccin cu 1 h, dupa care inca 3 zile dimineata. Banuiesc ca stii ca se adimistreaza la dist. de cel putin 30 de min de lichide sau alimente. Dar Vivela parca folosea o dilutie mai joasa, daca nu ma insel chiar 30CH, sa-ti spuna ea. De hepar sulphur nu stiu nimic.

Alina, sa va treaca repede inflamarea de la gingiute si aftele. De la ce apar aceste afte, ca tare-s pacatoase?

Lumy, sanatate multa gemanutzelor!

Apropo de gemanute, Sabina, de ce nu ne mai scrii?

Sorana, Anca , abia astept sa ne vedem!

Eu nu mai stiu ce sa ma mai fac cu mofturoasa mea. De vreo 2 sapt nu mai are pofta de nimic (solide), nici fructele nici legumele nu au mare succes, cu iaurtul ce ma mai scot, dar in rest, pare sa nu-i mai placa nimic Daca ar fi fost vreo preferinta culinara nu ma cramponam, scoteam fructul/leguma si gata, dar ea nu pare entuziasmata de nimic Deschide gurita la primele 4-5 lingurite si pe urma gata, e distrasa de orice altceva, se invarte si se apleaca in scaunul ala de ma dispera, tine dintii stransi sau intoarce capul si greu de tot o mai conving sa manance cate putin. Cred ca nu trece de 100 g.
Ii place sa-i dau fructele si legumele intregi, molfaie la ele, a inceput chiar sa mestece putin, adica sa plimbe mancarea prin gurita, dar nici asa nu inghite prea mult, cel putin 3 sferturi arunca afara sau pe jos si oricum se plictiseste repede. Eu incerc sa-i mai cant, ii mai bag in gura cand rade sau vocifereaza, desi stiu ca nu-i bine, dar zau nu stiu ce sa-i fac.
Oare daca as lasa-o cu 5 lingurite alea ar fi mai bine? Si pe urma s-o las nemancata? Oare ar intelege ea ca dupa aia i se face foame mai repede si ca trebuie sa manance mai mult? Nu stiu daca are capacitatea sa faca astfel de conexiuni la varsta asta. Adica, pe acelasi sistem mi-a zis cineva sa nu-i mai dau lapte dupa mesele de solide, ca vezi Doamne de-aia nu mananca prea mult, ca asteapta lapticul si stie ca se va satura cu ala, dar am scos laptele si nu am vazut nicio imbunatatire, mananca la fel de prost sau chiar mai putin si mai greu, deci n-am facut nicio sfaraiala. Iar acum ca am incercat sa-i reintroduc laptele dupa solide bea mai putin ca inainte , deci am dat din lac in put. Oooffff!
Daca aveti ceva sfaturi/experienta please help!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

eu am dat Tuja ch15. mie mi se pare cam mare ch200, dar daca asa a zis medicul, el stie mai bine. hepar sulfur n-am dat niciodata pana acum, nu stiu pt ce e.
ch30 e acceptabil. dat in preziua vaccinului, in ziua respectiva si 2 zile ulterior. o data pe zi, 2-3-4 granule, dizolvate intr-o seringa cu putina apa plata (2-3 ml.)la distanta de cca 30 de minute de mese.

scuze ca-s laconica, am amandoi copiii calare pe mine.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

a, si vroiam sa mai zic ca eu n-as face sub nicio forma 2 vaccinuri de-odata, mai ales cu atatea tulpini . eu nu prea inteleg de ce medicii recomanda asa ceva. ma rog, ei pot sa recomande, ce, ii doare gura?

stiu ca se mai facea ROR-ul cu vaccinul de la 1 an, impreuna. eu am dat de o doctorita care nu l-a facut asa, ci la distanta de vreo 3 luni.
daca doctorita asta o sa refuze sa mi le faca separat, o sa refuz si eu sa-mi intep copilul de 2 ori cu crocozaurii aia. si-asa am un nod in gat cu ROR-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cordelia spune:

Buna dimineata, mai pe la pranz asa

fetelor, vroiam sa va intreb voi la 9 luni ce lapte formula le dati bebelusilor? Ce experiente aveti cu LP?
Noi pana acum am folosit nan2 dar am senzatia ca nu-l accepta prea bine; adica daca alti copii se bat pe lapte si ar manca si 1l pe zi, noi abia tragem 200ml in 3 etape de pauze (si mai mananca lapte doar la masa de dimineata si seara)...si ma gandeam sa incerc sa-i iau alt lapte, poate am mai mult succes, poate tine de gust.

Voi ce lapte ati incercat si ce a fost cel mai bine acceptat?

Ma tem si sa incerc sa-i dau altceva si sa nu accepte si apoi sa nu mai vrea biberonul deloc...

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Citat:
citat din mesajul lui Crissy_C

Alina, sa va treaca repede inflamarea de la gingiute si aftele. De la ce apar aceste afte, ca tare-s pacatoase?

Cristina, mamica fericita de fetita strengarita Patricia Andreea 9 iunie 2010

Buna!

Uite www.qbebe.ro/bebelusul/sanatate/trateaza_corect_aftele_bebelusului_tau!" target="_blank">aici am gasit cateva cuvinte despre afte.
Ea fiind in per eruptiei dentare are si sistemul imunitar scazut, iar un simptom cand apar afetele este febra, cum a facut ea , Marti si un pic Miercuri dimineata.
Are tot timpul arsuri si bea multe lichie, mai ales noaptea.

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Va multumesc pentru raspunsuri dragelor!
Si eu stiu ca 200 e o dilutie foarte mare, care se da in general pentru forme cronice, dar cati dr atatea pareri.
Vivela, sa nu crezi ca eu nu sunt stresata cu cele 2 vaccinuri deodata dar si dr pneumolog si dr de familie si inca alti 2 medici pediatri pe care i-am intrebat mi-au spus ca este ok sa fac si Infanrixul si Synflorixul deodata pt ca sunt complet diferiti virusii din fiecare vaccin. Intre vaccinurile de acelasi fel va trebui sa fac pauza de minim 30 de zile. Noi ne-am si aglomerat f tare pt ca suntem restante rau....adica acum, la 9 luni, facem Infanrix+Synflorix, la 10 luni Synflorix (rapel), la 13 luni Synflorix (rapel), la 14 luni ROR (daca ma decid sa-l fac!!!) iar la 15 luni Infanrix IPV+HiB (asta e practic vaccinul de un an dar pt ca cel de 6 luni l-am facut la 9 trebuyie decalat cu 3 luni si asta. Mi s-a spus ca e musai sa treaca intre vaccinul de 6 l si cel de 1 an minim 6 luni).
Am tot rascolit pe net si am vazut ca sunt multi copilasi care fac Infanrix+Synflorix/Prevenar la 2, 4, 6 luni si 1 an!!!! Cam asta e schema clasica recomandata. In general se recomanda celor care indiferent ca vor merge in colectivitate la 2 ani sau nu au acasa un "transmitator" de virusei....Deci la noi, cu RAzvan care aduce toti crocobaurii de la gradi, e musai sa facem Synflorixul. Ma rog la Dumnezeu sa fie fata bine!!!!
Hepar sulphur am citit ca se da post-vaccinare....dar citit tot pe net!!!
O sa-i dau azi si maine cate 3 gr de Thuja CH30 si inca 3 zile dupa vaccin!

Cu laptele praf si noi suntem in plop, in sensul ca parea ca accepta cat de cat Lactovitul (in detrimentul LActanei) dar vorba Carlei, la fel de prost il manca, asa ca noi avem biberoanele sterilizate si nefolosite de mai bine de 6 zile si papam seara 240 ml lapte cu cereale Milupa Bio iar dimineata 170 lapte cu aceleasi cereale.... la lingurita Am zis ca daca tot nu mai vrea biberon/canuta si face figuri ii dau asa, cu lingurita (la 7.30 dimineata e tare "distractiv") si am preferat sa trec iar pe Lactana pt ca Lactovitul e la jumatate valorile de minerale, vitamine si alte cele iar cum Sonia nu sta grozav la kg am zis ca un lapte mai complex e un lapte mai bun!

Mergi la inceput

aftele astea sunt nenorocite rau, dor ingrozitor. am avut si eu, trec cam in 7-10 zile, uneori 14 zile...nu-ti vine sa mananci nimic atunci, ca ustura ca naiba daca le atingi.
eu - la mine- dadeam cu elugel, dar nu merge la copii. pt copii, doar glicerina boraxata.
eu tineam si un fel de regim, adica excludeam lactatele si dulciurile, care cica intretin infectia. la copii n-ai cum sa scoti laptele, asa ca e mai nasol. si tu tot tratamentul, tot te chinuie o saptamana .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cordelia

fetelor, vroiam sa va intreb voi la 9 luni ce lapte formula le dati bebelusilor? Ce experiente aveti cu LP?
Noi pana acum am folosit nan2 dar am senzatia ca nu-l accepta prea bine; adica daca alti copii se bat pe lapte si ar manca si 1l pe zi, noi abia tragem 200ml in 3 etape de pauze (si mai mananca lapte doar la masa de dimineata si seara)...si ma gandeam sa incerc sa-i iau alt lapte, poate am mai mult succes, poate tine de gust.

multumesc

Eu tot NAN 2 ii dau.
Dimineata si seara cate 150 ml, iar ziua un biberon doua de 100 -120 ml, la o ora dupa ce-a papat fructele (i-am dat odata imediat ca vroia sa doarma si s-a deranjat la burta, de aceia intrebasem odata daca nu se deranjeaza si ai vostri bebeii)/ legumele..de obicei inainte de a dormi.
Are 3 reprize de somn ( de la 8:30 -9:30, 10 ~depinde, unul la 12-14 (odata cu Ioana) si unul pe la 16-18, iar la 20 cel tarziu se culca , dar se trezeste noaptea, iar cu aftele astea mult mai des, nici nu stiu numarul de cate ori s-a trezit azi noapte.
Vom trece noi si peste asta.
Eu zic sa nu schimbi laptele, poate are si el o perioada.

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput