Prietene la bine si la greu - 103
Raspunsuri - Pagina 11
lumi_calin spune:
Buna seara!
Sa zicem ca suntem mai bine. Vineri a trecut febra si ramasesem cu kk iusca pusca. Vineri seara i-a aparut pe piele o eruptie ptr. care eu am zis ca e rubeola. Sambata dimineata am fost la infectioase ptr. confirmare, concluzia - nu e rubeola sau alta boala eruptiva contagioasa, cica e posibil sa fi facut o reactie la furazolidon(care cica e antibiotic am aflat si eu de la dr. de la spital). Duminica dimineata mi s-a parut destul de ok si am zis sa ii introduc din laptele lui. Am combinat laptele de regim cu laptele p al lui. Mare prostie ca am luat-o de la capat cu kk. Am revenit la regim adica lapte hn facut cu apa de orez(monis), branza calcica cu mar copt, biscuitii Mama C, si orez care e un mare cahh.
Partea proasta e ca de ieri e si tati in aceeasi situatie cu stari de greata si diaree crunta. E a doua zi la el si arata fff rau. Sper maine sa fie mai bine. Si oare eu urmezzzzzzzz???????
Am depistat ca lui Calin i-a aparut o alunita nu stiu de ce dar nu o vad ca un lucru bun. Multumesc ca v=ati gandit la noi si sanatate piticilor bolnavi si nu numai!
Dozz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andrecluj ete dragi, va pup cu mult drag. Mi-a zis o fata draga ca ma cautati, va multumesc pentru ganduri. Suntem bine, nu am patit nimic, am luat doar o pauza pentru ca initial mi-a cazut tare greu la stomac o postare, apoi m-am simtit profund incorecta pentru ca am povestit pe mess cu autoarea si nu i-am spus nimic despre postarea respectiva. Asa ca am luat o pauza si am decis sa astept sa ma cheme sufletul inapoi la voi/noi. Nu spun ca nu m-am gandit la voi, ca nu pot. Chiar suntem bine. Ne pregatim de ultimul vaccin de pana la 5 ani jumate, pentru care m-au avertizat doi pediatri sa ma pregatesc psihic pentru ca e foarte greu, discutam despre cresa, suntem indecisi, ba am da-o, ba n-am da-o, ba nu stim cat sta buni, de astea. Chiara e o dulceata care se impune in fiecare zi tot mai tare, iau suturi ca nu stiu sa fiu mai severa cu ea si nu va fi educata, eu dau suturi la tati ca lasa dupa ea si asa mai departe, stiti si voi cum e. Ii pup cu mult drag pe fulgusorii bolnavi si pe voi toatele. Minunea mea care s-a lasat asteptata atat de mult! |
ce ma bucur ca ai scris!
despre ce vaccin e vorba?
Dozz spune:
Ah, am confundat mamicile Bobomom si Rgagapie, scuze, scuze!
Jucaria turn de lemn despre care s-a discutat e mai scumpa pe site-ul jucaria.ta pt ca e jucarie montessori, ca cele de pe site-ul trimis de DianaR. Iar Montessori asta e un trademark pe jucarii/metode educationale, de asta pana si o biata rama de lemn cu material si fermoar costa cat costa. Am inteles ca e si o gradinita Montessori in Bucuresti, pe langa statia de metrou Stefan cel Mare (daca e aproape de cineva), au metode ff faine de predare.
pup tout le monde
monis5 spune:
IARINA!
sa fii sanatoasa si voioasa alaturi de fratiorul tau drag!
Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)
smaranditza spune:
Seara buna!
Andre, ce m-am bucurat ca ai aparut! Pentru moment mi-a stat si mie inima-n loc, gandindu-ma ca am gafat cu ceva, dar m-am simtit mai bine cand ai zis ca ai vorbit cu persoana pe mess. (pt ca eu nici nu te am in lista de mess ). Oricum ar fi, sper sa iti treaca supararea si sa mai dai pe-aici, ca ne esti draga.
Licurici, e super ca ai inceput sa lucrezi la programul de somn al rechinasei. Incet-incet se va regla.
De cateva zile, Timi al meu doarme la amiaza exact-fix o ora si 20 de minute. Mai, dar parca ii suna ceasul, asa se trezeste. Si inainte dormea cel putin 2 ore. In rest, seara de la 8 pana dimineata la 8, cu trezirile si foielile de rigoare. Insa, deja nu-mi mai pasa, pt ca doarme cu tati in pat. Pe mine m-au exilat in living, daca tot sunt bortzi. Da' nici ca-mi pare rau.
Lasand gluma la o parte, treaba a stat cam asa: noi dormeam toti 3 in camera: eu cu tati in pat, Timi in patut. Insa, de fiecare data cand se trezea noaptea si nu adormea cu sh-sh-sh, apa si tot tacamul, trebuia sa il ridic si sa il iau in pat cu noi. Adormea, il puneam inapoi, iar se trezea, iar il luam...il mai hatzanam si cu carutul...si tot asa pana pe la 4 dimineata cand il luam definitiv intre noi in pat. Si aici incepea chinuiala: eu dormeam ca puscariasii pe muchia patului, tati la fel, iar Timi...razgaiat si cracanat pe mijloc. Dimineata cand ne ridicam din pat, ne dureau toate oasele, si parca eram mai obositi decat seara cand ne culcam. Asta pe langa cateva picioare in burta ce mi le-am luat de la Timi, care face un adevarat maraton prin pat: acum e cu capul la o margine, acum la alta, acum de-a latul, acum in diagonala, bate din picioare, da cu mainile...
Asa ca, eu le-am zis pa si pusi la baieti si m-am dus cu Fantomas al meu in living. Trai pe vatrai, neneaca.
Intre timp, si Timi s-a mai linistit si nu se mai trezeste atat de mult ca inainte, deci tati nu e asa rupt cum eram eu...
Dankutza, FELICITARI pentru progresele lui Pinky!!! Wow....dar ce repede a recuperat!!!! Cred ca esti tare mandra de ea.
Auzi, dar cuiul cu inaltimea ei/piticismul parca era scos de mult timp....cand Pinky iesea tare bine la masuratorile lunare, nu? Ce s-a intamplat acum? De ce au revenit piticii?
Oricum ar fi, sper sa gasesti un medic bun si competent, care sa te linisteasca.
Mai, eu am alt cui infipt: oare de ce copilul meu nu se joaca singur deloc?
E drept ca asa l-am invatat noi, sa stam tot noi lungiti cu el pe jos, sa ne jucam impreuna cu jucariile, sa-i citim din carti, etc. Insa incet-incet am tot incercat sa-i las lui jucariile, si eu doar sa stau jos cu el, fara sa ma joc. Daca se joaca 3-4 minute e bine. Apoi vine la mine cu diverse, si ma invita parca la joc din nou.
Cosmarul incepe cand eu sunt la computer si am de lucru. IN dreapta mea e full de jucarii pe jos, iar el nici nu le baga in seama. Sta atarnat efectiv de mana mea si maraie. Cand citeam ca Andre o lasa pe Chiara si cate o ora-doua cu jucariile... si parca lyly spunea ca Alexutul se da dimineata jos din pat si merge la jucarii...
Cum sa-l invat sa se joace singur??? Macar 15 minute.
La bucatarie reusesc sa incalzesc mancarea, in timp ce el scoate totul de prin sertarele la care ajunge, si baga prin masina de spalat diverse... Atat tine joaca lui singur...apoi se agata din nou de pantalonii mei si maraie.
Orice idei sunt binevenite!
Ancutz, multumim de lista cu jucarii. La unele ma gandisem si eu, unele le-am trecut acum pe lista.
angi, coque, many si lumi, multa sanatate micutilor.
rgagapie, of, ce mai trag si tu cu micuta! Saracuta de ea.
monis, tare fain meniul lui Santi de azi. Timi a inceput sa mai deschida cat de cat gurita, asa ca poate imi fac curaj sa incerc si eu ceva mai nou....cu speranta ca nu pierd vremea degeaba...
Si pentru ca stiu ca tu esti tare la curent cu "exotismele" asta de fructe si legume, zi-mi, te rog, daca stii ceva de TAHINI.
Zilele astea am avut de tradus ceva pt o firma bg care va intra pe piata romaneasca - si am tradus si despre pasta asta de tahini (de care eu nu mai auzisem in viata mea!). Ei insirau acolo tare multe beneficii pt organism, mai ales pt gravide, si chiar si pt copii mici! dar nu stiu sigur daca asta nu e doar "abureala comerciala" ca sa isi vanda produsul, sau chiar asa e. M-au cadorisit si pe mine cu niste produse de-a lor, printre care si un borcanel de pasta din asta...cu care habar nu am ce sa fac.
Pliiz, lumineaza-ma si pe mine daca stii ceva.
No, cam atat m-a tinut neuronu gravid.
Mami de Timi nazdravan si 14+ cu Fantomas
grigore_tina spune:
Buna seara scumpele mele,
Eu sunt intr-un mic butoi.Sper sa imi treaca pana maine.
Butoiul e din vina lui tati care lasa copilul sa planga si imi spune ca eu sunt de vina ca il rasfat prea mult,ca il invat prost,ca tre' sa mai si planga.Daca nu are nimic(foame,pampers murdar,etc) sa imi treburile si sa il las sa planga cat o vrea.
Asa ceva nu fac,deci in seara asta ne-am suparat dar nu i-am zis nimic.Cum fac sa ii explic ca acest mic pui are si el momente cand nu vrea sa fie singur,si ca daca mami dispare 5 minute la baie si se trezeste singur in casa,cu un tati care vizioneaza meciuri si nu il baga in seama,se simte pierdut?Cum sa ii spun sotului(de spus e usor,de aplicat e mai greu) sa ii explice copilului ca mami a plecat sau e la baie/bucatarie si revine in 5 min.E oare asa complicat sa comunici cu copilul decat sa il lasi sa planga?
Nu sunt in stare de prea multe.
Va las si eu meniul de azi(i-ar am schimbat orele.Somnul si la decalat la 13.00)
-06.00 tzitzi
-08.30 perle de branzica lacteea cu smantana (1/2 cutie)+ o felie cascaval+1/4 banana
-12.30 fasole verde cu ficat de pui,usturoi,oregano si o linguritza ulei de masline(am fiert ficatul separat.fasolea era din conserva home made deja fiarta,am calit-o cu usturoiul in putin ulei de masline,am adaugat si ficatelul,iar la sfarsit am blenduit tot pentru ca fasolea era putin atoasa).
-15.30 o bucatica prajitura cu mere de la soacra + o banana + o portocala
-18.00 cereale +lv.
-19.00 tzitzi si nani
Monis de ce ai introdus cerealele dimineata?pentru ca dau energie?as incerca si eu sa le mut.In prezent Geo doarme super bine de 3-4saptamani (de cand ii dau lv cu cereale).Are o singura trezire la 00.20 pentru tzitzi.Rar se mai trezeste pe la 04.00.
sarcina usoara Smara ,Licurici!
monis5 spune:
Smara cred ca mai bine informata despre tahini este Coquelicoata poate intra dupa ce-i trece Mateiutului febra si zice si ea. Eu stiu ca este o pasta de susan (seminte de susan inmuiate, apoi zdrobite ca sa iasa cojile si apoi prajite cumva ca sa lase ulei) care se mananca si ca atare si din care se face humus (tahini, naut si usturoi) si alte chestii... asiatice (inclusiv halva ). Si ca susanul contine cupru, care ajuta la fixarea fierului si combate anemia. Mai contine si alte chestii, mangan, fibre. A, si nu contine colesterol.
hm, uite ca am gasit si cum s-ar face in casa. O sa incerc si eu ca am niste susan care sta spanzurat degeaba intr-un borcan prin dulap.
la categoria "exotisme" am gatit des asta (acum isi face si maica-mea f des ), asta (din care am mancat in prostie; si chiar se face in max 15 min) si asta chiar azi dimineata - f buna, doar lui Iulian nu i-a prea placut (cred ca din cauza ca lui i-am dat fara sare ).
Sa stii ca si Iulian se joaca la fel, cateva minute singur, dar nu 15, decat daca prinde ceva nemaipomenit gen telefonul meu mobil . Daca sunt la calculator, clar se agata de mine, daca sunt la bucatarie, isi cauta treaba pe acolo, se joaca cu lucruri din sertare, merge pe langa pereti etc. Eu nu cred ca un copil la varsta asta se joaca 1 ora singur si nici nu mi s-ar parea normal . Daca imi amintesc bine, Andre povestea asta acum mult timp, cand copiii erau mai mici, si ea statea cu fetita pe langa ea, dar nu cred ca nu intervenea in joaca ei atat de mult timp. Andre, correct me if I'm wrong pls
Cand ziceai ca afli daca e Fantomas sau Fantomasa?
monis5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui grigore_tina Monis de ce ai introdus cerealele dimineata?pentru ca dau energie?as incerca si eu sa le mut.In prezent Geo doarme super bine de 3-4saptamani (de cand ii dau lv cu cereale).Are o singura trezire la 00.20 pentru tzitzi.Rar se mai trezeste pe la 04.00. [/blue] [/i] de George-Stefan (15.11.09) sarcina usoara Smara ,Licurici! |
ii dau dimineata in laptele de vaca (cate 2 lingurite, numai cat sa schimbe gustul laptelui) pt ca altfel nu-i place. SI pentru ca nu prea am cand sa-i dau (oricum ii dadeam f rar). Iar laptele de vaca i-l dau pentru ca, de cand se trezeste (6-7-7.30) pana la mic dejun, behaie de foame. Mai e varianta cu micul dejun la 8, dar atunci ii mai trebuie o gustare pana la pranzul de la 1-2. Inca lucram la astea, nu e nimic batut in cuie, asta cu laptele de vaca de ex este de vreo saptamana...
Lui tati i-as da sa citeasca niste carti. Daca nu vrea sa citeasca, atunci mai bine sa te asculte . Hai, lasa butoiul!
grigore_tina spune:
Pai daca i le dai doar pentru a lungi perioada dintre mese eu nu am facut nimic.La mine cerealele trebuie sa fie groase .Din canuta nu le mai bea (si-a rupt canutza de cerealele,la cea disney a distrus tetina si una la fel inca nu am gasit.),din cana cu pai nu sunt bune,din pahar nici atat,asa ca noi servim cu linguritza.
In concluzie,raman seara,pentru moment.Daca aveti contraargumente ,sfaturi astept.
sarcina usoara Smara ,Licurici!
smaranditza spune:
Tina, si eu am mai avut mici "haraieli" cu sotul, care imi spunea exact la fel: ca il invat alintat. Insa, ca sa nu mai fim unul "hais" si altul "cea", i-am dat de lecturat cate 10 pagini/zi din tanti Supernanny.
Initial era tare suspect, si ma tot intreba ce studii are tipa, unde este bibliografia cartii, din astea... Insa peste cateva zile, l-am auzit la telefon laudand cartea cuiva de aici, si spunand ca trebuie sa facem cumva sa o traducem neaparat, ca prea multe pierd bulgarii daca nu o citesc. q.e.d.
Monis, mersi tare mult de retete. Pfoooaiii, ce saliveeezz... si nu am acum in casa nici linte nici avocado, sa incerc maine dimineata macar una din ele. Dar pe maine seara tot execut ceva.
De facut tahini asta in casa clar ca nu ma apuc. Eu abia reusesc sa gatesc pt noi mancarurile de baza. MA tot uit de cateva zile la borcanelul ala ce l-am primit, si nu stiu daca e bine sa-i dau si lui Timi din el.
Nu stiu daca am voie sa pun aici materialul ce l-am tradus, asa ca voi pune doar un mic fragment:
Tahini este recunoscut in medicina populara ca un leac pentru tractul gastrointestinal. Luat dimineata pe stomacul gol, cate 2-3 linguri, este un mijloc de profilaxie in cazul ulcerului si a gastritei.
Fiindca este o sursa importanta de calciu, tahini se recomanda pentru intarirea sistemului osos si muscular. Este foarte bun pentru copiii mici - pentru intarirea organismului, cat si pentru femeile in varsta - in prevenirea osteoporozei. Tahini este un mic dejun excelent pentru oamenii de toate varstele. Se consuma amestecat cu miere in parti egale, si de preferinta dimineata.
Aici apar nelamuririle: cat de mici pot fi copiii care consuma? Si cu ce sa-l combin, ca nu as vrea cu miere....deocamdata...
Hai ca ma duc si eu la somn.
Noapte buna!
PS: In saptamana 16 mergem iar la film ; atunci probabil ne va spune ce este Fantomasul - daca va binevoi si Maria Sa sa ni se arate in toata splendoarea
Mami de Timi nazdravan si 14+ cu Fantomas