Medic stomatolog pt copil autist
Buna ziua,
sunt mamica unui copil autist de 10 ani din Braila si avem nevoie de un medic stomatolog.Baietelul nu sta la dentist si pentru a rezolva cariile,extractiile e nevoie de anestezie generala.S-a lovit cineva de situatia aceasta?Cum si unde ati apelat?
FlorentinaE
Raspunsuri
roxy spune:
buna, nu te superi ca-ti raspund fara sa am informatii despre ce vrei tu sa stii, dar vroiam sa-ti spun atat.Nu cred ca exista medic stomatolog special pentru copii cu autism, cred ca un medic stomatolog pentru copii, dedicat si cu suflet pentru meseria lui si pentru copii, daca ii explici cum este copilul si ca nu sta , nu coopereaza cum ar face un copil " normal" atunci ar sti cum sa-l ia , cum sa faca anestezia genrala si sa faca treaba in cele mai bune conditii.De aceea ar trebui sa cauti un medic stomatolog pediatric care sa vrea sa lucreze cu al tau copil.
Iti scriu asta pentru ca si eu am un copil tot de 10 ani , care nu e autist dar are particularitati din sfera autistica si manifestari din acestea si la fel nu este ca un copil de 10 ani, si nu se manifesta la nivelul asteptarilor pe care le.-ar avea un necunoscut caruia ii spui ca e vorba de un copil de 10 ani.
Eu am fost cu al meu la un dentist pediatric, care cu mare rabdare a reusit dupa aproape o ora de discutii, aratari de aparate, cum face fiecare , ce ii face, a reusit ziceam sa-l faca sa stea pe spate pe scaun sa deschida gura sa vada doctorita cu ce se confrunta.Dar probabil in tara e mai greu sa gasesti un doctor care sa aiba atata timp la dispozitie pentru un singur pacient fie el si copil.Aici isi aroga cam o ora pentru el, daca ii spui cand iti faci programarea ca e vorba de mai mult de lucru.
Poate fetele care sunt din oras cu tine stiu un dentist pentur copii cu suflet sau poate mergi in bucuresti, pentru ca e vorba de ceva mai mult decat o simpla vizita la dentist.
Cu drag, iti doresc numai bine si stiu cum e cand te lupti cu el sa deschida macar gura , la dentist, dapoi sa mai ai asteptari sa ii lucreze.Ma gandesc cu groaza ce va face cand va fi mare, cine va avea atata rabdare cu un adult.
Scuza-ma ca am fost atata pe langa subiect dar m-am regasit in randurile tale.
FlorentinaE spune:
Multumesc pentru raspuns...Noi locuim in Romania si cred ca e altfel ...Eu ma gandeam ca imi vor raspunde mamici de copii autisti si imi vor scrie la ce cabinete au fost.Sunt constienta ca trebuie sa ajung in Bucuresti si nu am nici un reper.Aici in Braila am primit recomandarea sa ajung la Facultatea de Stomatologie.Voi ajunge probabil acolo dar fara a sti macar un nume.
FlorentinaE