Strumfi si prichindei iulie-august 2011 (14)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns v_florina spune:

Lavi02, mie imi prinde tare bine ce spui tu acolo. Ma incurajeaza sa nu mai privesc nasterea naturala ca pe un chin odios, si sa ma obisnuiesc cu gandul.

Pentru fetele racite, cred ca s-a mai spus pe aici, faceti ceai de lamaie.

Pentru tuse, stiu un leac babesc, la mine a dat rezultate cand tuseam ingrozitor si nu mai trecea cu nimic. Ceai cu nuci si foi de ceapa. Adica se fierb foile de la ceapa (foile alea uscate, galbene) si cateva nuci sparte. Sunt necesare 2-3 cepe pentru un ibric de 1l, si cam 5-6 nuci. Nu este amar, doar ca are un gust mai neobisnuit. Baut la greu doua trei zile, la mine a facut minuni.

_
10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura13

babyblue iti recomand cu caldura cursurile lamaze, te ajuta sa intelegi ce se petrece cu organismul femeii pe perioada sarcinii, cum se schimba corpul nostru pentru a putea mentine o sarcina, dimensiunea uterului, de ex. tot acolo poti intelege necanismul nasterii naturale, cum ajuta copilul mama pentru ca nasterea sa decurga normal.
l-am obtinut atat de greu, ca sincer n-as vrea sa risc nimic si ceariana mi se pare mai safe pt copil te contrazic, daca nu sunt probleme cu bb (sa nu fie intors cu capul in jos, circulara de cordon - de obicei la circulara simpla nu e nici o problema, abia de la cea dubla sau chiar tripla se pune problema cezarienei), iar aceste probleme acum se pot vedea din timp la eco, atunci nimic nu e mai bine pentru bb decat sa vina pe cale naturala in aceasta lume.
de asemenea mai stiu ca aceasta decizie trebuie sa o iei tu, nimeni altcineva. dar nu te gandii la frica ta de durere, la frica ta de necunoscut. aduna cat mai multe informatii poti, de peste tot, informatii bine documentate, nu pareri exprimate gratuit, apoi ia o decizie in cunostiinta de cauza si in special una buna, cea mai buna pentru copilul tau. de acum noi cam cadem pe locul II.
daca te supara vorbele mele, te rog sa le ignori, nu ast aimi e intentia.

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si 16+
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

laura, cum sa ma supere parerea ta?? nuuuu
chiar iti multumesc pentru incurajare si pentru sfat. nasterea naturala este cea mai fireasca si cea mai sanatoasa, atat pt mama, cat si pt copil.

mi-e frica rau. asta e principalul motiv. ca mor de frica.

_

Babyblue va pupa pe toti!!
11+
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lavi02

Citat:
citat din mesajul lui babyblue

multumesc lavi pt mesajul tau! ce spui tu e chiar ok.
insa eu am mai facut o operatie care seamana cu o cezariana, doar ca mi-am scos ovarul atunci si sincer m-am refacut ok,acum nici nu se mai vede cicatricea si nu mi-a fost ff rau decat cam 5 zile.

legat de nasterea naturala, nu stiu ce sa zic, recunosc ca mi-e frica de mor, atat pt corpul meu, nu stiu dc rezist, cat mai ales pt copil. l-am obtinut atat de greu, ca sincer n-as vrea sa risc nimic si ceariana mi se pare mai safe pt copil. e adevarat ca ne vom mai gandi.

dc copilul nu va avea o greutate prea mare si sper sa nu aiba mai mult de 2700 de kg-3000 kg si dc toata sarcina decurge ok,poate o sa mi fac curaj pana atunci pt o nastere naturala. oricum nu mi place pozitia asta pe masa, mi se pare total nefireasca, o femeie ar trebui sa nasca stand in picioare sau pe vine, parerea mea. ar ajuta si forta gravitationala si presiunea n-ar mai fi pe vasele mari din pelvis si abdomen, ci strict pe bazin, care e lax. pozitia aia pe masa e doar pt doctor, ca sa i fie mai usor.

Babyblue si eu m-am operat recent laparoscopic pt un chist pe ovar si operatia mea a fost mica si m-am refacut fara probleme, dar mamicile din reanimare care nascusera prin cezariana aveau operatie mare, urmau sa se ridice in picioare a doua zi, primeau calmant dupa calmant si zau ca nu pareau prea vesele. Vreo zi-doua dupa aveau voie sa manance doar apa, ceai si supa chioara pt ca o operatie mare blocheaza activitatea intestinelor, samd. Comparand cu mine si colegele de nascare naturala, nici nu se compara starea "post".

In ceea ce priveste pozitia la nastere s-a mai imbunatatit treaba, cel putin la Giulesti unde am nascut eu. In 2002 am nascut intr-adevar pe spate dar in 2005 aveau o masa noua, moderna, care se regla, si am nascut intr-o pozitie oblica, semi-ridicata si cu picioarele mai coborate, a fost mult mai misto pt ca am vazut copilul cum iesea si in plus a fost mult mai comod si usor de nascut. Cum zici tu, ai perfecta dreptate, mai ajuta si gravitatia la proces.

Cu nascutul in picioare sau pe vine nu stiu ce sa zic, am citit si eu, suna foarte bine, dar mi se pare ca trebuie sa ai ceva de care sa te poti tine cand impingi si ceva pe care sa te relaxezi intre contractii. Probabil trebuie sa fie ceva gen un scaun de nastere. Contractiile in expluzie sunt putin mai rare decat inainte si iti dau timp sa te odihnesti. Eu stau si ma minunez cat de bine a gandit/adaptat natura fenomenul, si ce interesant e cum iti vine efectiv senzatia de impins, nu i te poti opune, ce trebuie sa faci e doar sa o ajuti. Apoi 2-3 minute pauza, mai bei o apa, mai zici o glumita, te mai stergi pe fata...

In privinta dimensiunilor, ce sa zic, eu toata copilaria am fost o slabatura, mama zicea ca n-o sa pot sa nasc, cand am ramas gravi cu prima fetita aveam 1.63 cm, 44 kg si circumferinta soldurilor 86. Fetelele au avut amandoua 3400g la nastere. Intr-adevar, probabil ca un copil de 4500 n-as fi fost in stare sa nasc.

In privinta sigurantei copilului - daca e sanatos si voios copilul o duce mai bine daca e nascut natural (cum am zis de procesul de eliminare a aerului din plamani, in plus in timpul travaliului corpul copilului "afla" de faptul ca urmeaza sa iasa si au loc tot felul de fenomene bio-chimice astfel incat copilul sa fie mai bine adaptat mediului extern, la cezariana e "luat prin surprindere"), nou nascutii sunt mult mai robusti decat credem noi, natura i-a echipat cu ceea ce e necesar ca sa se nasca si sa se alimenteze imediat dupa nastere.

Sper ca nu v-am suparat cu nimic cu mesajele mele! am scris pt ca si mie mi-ar fi prins tare bine niste incurajari cand eram gravida cu prima sarcina.

Sarcini usoare va doresc!

saru mana! cand te citesc pe tine, aproape ca ma vad in stare sa -l scot natural pe puradel.:)

dar cred ca o sa l nasc in picioare cumva, cum nasteau femeile pe camp, vb ta, ma mai asez pe un scaun, mai beau o cafea:)))

doamne, dc ar fi asa simplu.:) oricum, mi se pare ok sa nasti oarecum in picioare, usor aplecata, cum nasteau pe camp, pt ca e o pozitie f f fireasca sa scoti ceva din tine, ca sa ma exprim asa. faptul ca stai aplecata peste burta e ca o apasare, plus gravitatia..zic ca ar fi mai simplu. mai va intreb detalii...poate reusesc sa mi fac curaj si eu.

_

11+
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.

Mergi la inceput

roxybarbu, chiar imi pare rau rau sa aud ca iti e atat de rau.
eu zic sa incerci miere cu lamaie, mie imi calmeaza tusea.
cat despre greturi si voma, suc de portocale. pe mine ma lasa greata (cand o am), de la el. bine, ca la mine sunt usoare greturile, dar uneori ma deranjeaza si iau repede un suc si mai imi trec.

fecian, of, ce rau imi pare sa aud ca ai prb cu tensiunea.
eu zic sa te internezi o vreme sau mkr sa te duci mai des la doctor.

va pup pe toate. si va urez somn usor si wk minunat!

_

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

am trim,is email pe mailul comun cu poze de la petrecerea Anei. Daca dpriti sa le vedeti stiti unde la gasiti. O duminica placuta!

Mama de Ana si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simo78
Laptele mi-a venit imediat ce mi-au pus copilul la san.

Daca e sa militez pentru ceva acesta ar fi alaptatul..ragadele alea dor groaznic, tin minte ca ma tineam de masa cand il puneam pe Matei la san si vreo 5 zile a supt copilul meu lapte cu sange. Dar apoi a fost ok si asta si cea mai trista zi din viata mea a fost ziua cand am decis sa-l intarc.

mami de Matei 28 iulie 2007 si (DPN 26 august 2011)

Vin si eu cu incurajatul. Mie mi-a fost foarte frica de alaptare, nu-mi era de nastere cat de alaptare. Stateam numai pe net si citeam despre alaptare, cautam filmulete despre pozitionarea corecta a copilului la san, eram convinsa ca nu o sa ma ajute nimeni in maternitate (asa a si fost), cum sa tii copilul in brate, pozitia minge de fotbal etc, si, puteti sa radeti, apoi exersam cu un ratoi de plus.
A fost bine, f bine, m-a durut o perioada e drept, cred ca doare pana se desfunda canalele, dar n-am avut ragade. Ah, si Garmastanul cred ca e sfant

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

am trim,is email pe mailul comun cu poze de la petrecerea Anei. Daca dpriti sa le vedeti stiti unde la gasiti. O duminica placuta!

Mama de Ana si 16+

lissa mama, tu vrei sa ne imbolnavesti aici de pofte????

mie imi ploua in gura akm si vreau neaparat rosii umplute cu vinete si vreau si chiftelute din alea etajate! nah!!! imi ploua in gura akm! ca sa nu mai zic de tort!

_

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulusor77 spune:

Lisssa, cat de faina e Ana. Doamne ce copil reusit ai!

Cat despre meniu, ce sa mai zic, mmmm. Poate pui si retetele, sa ne satisfacem si noi poftele.

lulusor77 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaruxi spune:

Mama, Lisssa tu ai facut toata mancarea si ai aranjat-o in felul ala? Daca da, esti super tare. Ma inclin in fata ta! Iar Ana e cireasa de pe tort
Babyblue o sa iti dea DD putere de nici n-o sa-ti vina sa crezi. Am vazut-o pe pielea mea pentru ca si eu am fost ca tine. Am avut exact aceleasi temeri. Mie mi-e frica de o simpla injectie, cand vedeam ca se apropie termenul ziceam ca eu nu nasc, ci ca o tin copilul in burta, desi imi era foarte greu. Am fost mare. Am nascut exact in ziua in care am implinit 40 de sapt. si Maria a avut 3.5 kg si 52 de cm. Si, incredibil, am nascut natural. Nici nu mi-as fi imaginat! Dupa nastere uiti toate prin cate ai trecut.
Fecian dar ce anume declanseaza preeclamsia? Durerile de cap sunt puternice? Ochii incetosati te fac sa si ametesti si sa te simti obosita? Te intreb pentru ca si mie uneori mi se pare ca am simptomele tale, numai ca durerile mele de cap nu sunt puternice si le am mai ales seara. In prima sarcina nu le-am avut. Sanatate iti doresc!

Maria (27 nov. 2007) si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babylicious spune:

Vreau si eu va rog parola de la contul de email va rog...sa poftesc si eu

15+ cu

Mergi la inceput