Un citat pe zi
Raspunsuri - Pagina 6
alinamoro spune:
"Curajul nu inseamna puterea de a merge inainte-ci inseamna a merge inainte cand nu ai putere."
"Recunostinta nu trebuie sa fie un incident,ci o atitudine continua."
"Mandria ta este singura otrava care iti face bine atunci cand o inghiti."
alina
oana cretu spune:
Va multumesc la toate fetele!
"Sufletul este de natura divina, iar acesta comunica cu Dumnezeu prin gand, folosind ca forma de exprimare sentimentele care se manifesta prin experienta. Experienta si sentimentele reprezinta ceea ce noi cunoastem faptic si intuitiv despre un anume lucru sau fenomen. Gandurile si sentimentele care vin de la Dumnezeu sunt cele mai pure, cele mai inalte, cele mai clare si cele mai marete. Orice altceva de mai mica valoare provine din alta sursa. Cel mai "Inalt Gand" este intotdeauna acel gand care contine bucurie. Cele mai "Clare Cuvinte" sunt acele cuvinte care contin adevarul. Cel mai "Marte Sentiment" este acel sentiment pe care-l numim iubire. Bucurie- Adevar- Iubire= Lumina, aceasta este Dumnezeu. Rugaciunea cea mai inalta catre Dumnezeu este cea de recunostinta pentru tot ceea ce exista. Prin rugaciune nu se cere ceva lui Dumnezeu ci i se multumeste pentru tot ceea ce suntem."
Va pup!
oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."
alinamoro spune:
Multumim Oana pentru contributie!
Cu ocazia zilei de 8 martie va doresc fetelor,LA MULTI ANI si multa fericire alaturi de cei dragi.
alina
Vianne spune:
E foarte frumos ce scrieti, fetelor
Va doresc din tot sufletul sa fiti iubite, sa va fie sufletul fulg, inima plina de iubire si lucruri bune....
Si sa cititi cu atentie ce e mai jos...
I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi indeparteze obisnuinta.
Dumnezeu a spus NU.
Nu eu trebuie sa ti-o indepartez, ci tu trebuie sa renunti la ea.
I-am cerut lui Dumnezeu sa-l vindece pe copilul meu handicapat.
Dumnezeu a spus NU.
Spiritul sau este intreg, iar corpul sau este trecator.
I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea rabdare.
Dumnezeu a spus NU.
Rabdarea este un derivat al durerilor; ea nu se acorda, ea se invata.
I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea fericire.
Dumnezeu a spus NU.
Eu iti dau binecuvantare; fericirea este in tine.
I-am cerut lui Dumnezeu sa ma scape de durere.
Dumnezeu a spus NU.
Suferinta te face sa lasi la o parte grijile lumesti si te aduce aproape de mine.
I-am cerut lui Dumnezeu sa creasca spiritul meu.
Dumnezeu a spus NU.
Tu trebuie sa te cresti pe tine insuti, dar ma voi ingriji ca sa fii roditor.
I-am cerut lui Dumnezeu toate lucrurile care ar putea sa-mi incante viata.
Dumnezeu a spus NU.
Eu ti-am dat viata, asa ca poti sa te bucuri de toate lucrurile.
I-am cerut lui Dumnezeu sa ma ajute sa-i iubesc pe altii,
asa de mult cat ma iubeste El pe mine.
Dumnezeu a spus: "Ah, in sfarsit ti-a venit ideea cea buna."
Aceasta zi este a ta. Nu o risipi.
Fii binecuvantat de Dumnezeu.
oana cretu spune:
La multi ani va urez si eu cu ocazia acestei frumoase zile a femeii!
Frumoase tare randurile care le-ai scris tu aici, Vianne!
""Dumnezeu ne-a creat pe noi dupa chipul si asemanarea Lui", iar noi am creat restul prin puterea pe care El ne-a dat-o. Nimeni nu a venit in viata aceasta ca sa invete ceva. Rostul nostru pe pamant este sa demonstram prin experienta ceea ce stim deja. In cadrul acestei existente pamantene fiecare dintre noi pune-n functiune ceea ce stie si se creaza din nou cu fiecare experienta. In felul acesta ne justificam viata si ii dam sensul pe care-l dorim fiecare. In felul acesta, putem face ca viata noastra sa fie sfanta (numai intelepciune). Frica este cel mai mare dusman al sufletului. Cel care se elibereaza de frica va cunoaste calea spre intelepciune. Ca sa te poti elibera de frica cauta sa linistesti mai intai relatia ta cu lumea exterioara, astfel lumea ta interioara va capata vedere si claritate (lumina), sufletul va deveni atat de linistit incat mintea va putea astfel sa analizeze lumea exterioara intr-un mod detasat, venind din interior (de la suflet). Pentru a putea sa-i intelegem pe altii, mai intai trebuie sa ne intelegem pe noi insine, sa fim sinceri, sa ne putem cunoaste cu adevarat cine suntem si apoi sa hotaram cine vrem sa fim cu adevarat. Dumnezeu ne iubeste asa cum suntem fara sa ne puna conditii, iar cine reuseste sa intre in comuniune cu Dumnezeu va vedea ca va putea iubi neconditionat pe oricine, inclusiv pe dusmanul sau. Sa nu-l gasim pe Dumnezeu vinovat pentru tot ceea ce ni se intampla spunand ca "Asa a vrut Dumnezeu". Nimic nu este mai fals sa credem aceasta. Tot raul din lume este creat de oameni prin contrinutia fiecaruia intr-un mod sau altul de-a lungul timpului si care se rasfrange tot asupra lumii. Sta in puterea noastra data de Dumnezeu sa indreptam lucrurile, fara sa sufere cineva putem face ca lumea sa fie mai buna daca fiecare dintre noi va constientiza, va simti si va iubi neconditionat pe aproapele sau. Exista o diferenta intre : " a fi dragoste" si " a face cu dragoste". Dorinta puternica de a face un lucru inseamna pasiune pentru acel lucru, este ca si cum Dumnezeu ar vrea sa te salute sau se poate spune ca am facut ceva cu dragoste. "A fi dragoste", inseamna a face ceva cu dragoste fara sa pretinzi ceva in schimb, este ca si cum te-ai topi in divinitate si a deveni una cu ea, adica ai realizat in acelasi timp si unirea cu Dumnezeu. Pasiunea este drumul spre realizarea de sine iar fiintele foarte evoluate stiu acest lucru pe cale intuitiva."
oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."
alinamoro spune:
"Raspanditi dragostea oriunde mergeti:mai intai in casele voastre.Oferiti dragostea copiilor vostri,sotiei sau sotului,unui vecin...Nu lasati pe nimeni sa plece de la voi fara sa se simta fericit.Fiti expresia vie a bunatatii lui Dumnezeu;bunatate pe chipul vostru,bunatate in ochii vostri,in zambetul vostru,bunatate in primirea calda." (Maica Tereza)
Multumesc fetelor pentru ce ati scris,foarte frumos!
alina
Vianne spune:
Acest poem al Maicii Tereza este gravat pe frontispiciul casei de copii din Calcutta:
Oamenii sunt adeseori neîntelegatori, irationali si egoisti ...
larta-i, oricum.
Daca esti bun, oamenii te pot acuza de egoism si intentii ascunse ...
Fii bun, oricum.
Daca ai succes, poti câstiga prieteni falsi si dusmani adevarati...
Cauta succesul, oricum.
Daca esti cinstit si sincer, oamenii te pot însela ...
Fii cinstit si sincer, oricum.
Ceea ce construiesti în ani, altii pot darâma într-o clipa ...
Construieste, oricum.
Daca gasesti linistea si fericirea, oamenii pot fi gelosi ...
Fii fericit, oricum.
Binele pe care îl faci azi, oamenii îl vor uita mâine ...
Fa bine, oricum.
Da-i lumii tot ce ai mai bun si poate nu va fi niciodata de ajuns ...
Da-i lumii tot ce ai mai bun, oricum.
La urma urmei este între tine si Dumnezeu...
N-a fost niciodata între tine si ei ...
Va pup pe toate, cu mult drag
descintec spune:
Lasam in urma noastra o pata, o urma, lasam o amprenta. Impuritati, cruzime, abuz, greseala, excremente, sperma - nu exista alta modalitate de a trai. N-are nici o legatura cu nesupunerea. Nici o legatura cu gratia divina, cu mantiurea sau ispasirea. E in toti. Innascuta. Inerenta. Definitorie. Pata care exista inaintea semnului. Fara el exista. Pata care precede nesupunerea, care o cuprinde, sfidind explicatiile si intelegerea. De aceea orice curatire este o gluma. Fantezia puritatii este oribila. O nebunie. Ce inseamna drumul de purificare daca nu acumularea altor impuritati?
Philip Roth, Pata umana
D.
qsar spune:
"Nu cunoastem decat ceea ce imblanzim, zise vulpea. Oamenii nu mai au timp sa cunoasca nimic. Cumpara lucruri de-a gata, de la negutatori. Cum insa nu exista negutatori de prieteni, oamenii nu mai au prieteni. Daca vrei sa ai un prieten, imblanzesta-ma."
Antoine de Saint Exupery - Micul Print