Scoala si umilirea ca metoda de (re)educare
Raspunsuri - Pagina 2
Chuny spune:
Toti am spus probabil de multe ori ca ne-am sprijini copilul orice ar face ( cu niste limite, desigur) ... probabil ca primul lucru ar fi sa intelegi de ce a ajuns copilul la un astfel de gest si sa-l ajuti sa inteleaga gravitatea gestului. Insa de aici si pana la "linjajul" in public e cale lunga si extrem de periculoasa.
Cristina, despre destinul baiatului din articolul pus de tine mi s-a rupt inima: extrem de necajit, capul familiei la 14 ani, acuzat si speriat ( nu am inteles daca existau dovezi clare ca a furat sau se presupunea ca el e hotul din cauza originii nesanatoase
)... iar mama-sa pare ca regreta mai mult ajutorul pe care il primea ...
Marina spune:
orice hot major in tara asta are dreptul la un proces, echitabil , sentinta si eventuala pedeapsa se dau dupa ascultarea partilor, prezentarea probelor.
Un copil minor nu a avut din pacate sansa asta. A fost judecat si condamnat fara dreptul de a se apara,
makydenis spune:
procedura tipic romaneasca: orice e mai important decat subiectul in sine (in cazul asta copilul)
columbiana spune:
linsaj public, facut de rusine in public si condamnat, si gura lumii de care se feresc toti ascunzind sub covor toate, de la nivel personal la nivel de tara; si inca o viata distrusa intr-un mediu putred; imi amintesc de aratatorul doamnei de geografie cu care ne pleznea, de palmele de la diriginta luate peste cap de unii colegi, de notele fluturate in fata clasei, scosul la catedra si aratatul cu degetul; un sistem de invatamint jalnic;
aici s-ar fi petrecut totul cum a scris CristinaC, mai ales cu discretie.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Amina_Marina spune:
| Citat: |
| Stirea e gen proteveu, clar, cu pomposenii gen:" o lectie de cinste....lalala"; ca de obicei prezinta o relatie cauzala acolo unde nu este. Nimeni nu se sinucide fiindca "este certat", se sinucide (sau incearca sa se sinucida) fiindca e labil psihic, nu are incredere in el, e pesimist etc |
Si tu esti labila psihic pentru ca nu realizezei ca este vorba de un copil.
Observatiile nu se fac public, si nu trebuia facut de ras, profesorii trebuiau sa caute ce l-a indemnat sa faca asta, dar ei habar nu au de psihologie pentur ca ei la randul lor sunt pacienti.
Furtul, comportamnetul agresiv, alunecarea in vicii, violul in rindul copiilor etc.. sunt excitatii care rezulta din stres si probleme emotionale.
Chuny spune:
Eu ma gandesc asa: o gramada de copii traiesc in familii disfunctionale, au parinti needucati care nu stiu sa faca fata problemelor, insa : are voie scoala sa distruga imaginea unui copil? are voie scoala sa puna umarul la distrugerea totala a unui copil?
Desigur ca sunt baieti care la varsta lui sunt deja recidivisti si de ei se ocupa Justitia, dar rolul scolii este altul.
happiness spune:
Nu, scoala nu are voie sa distruga imaginea unui copil, si mai ales sufletul unui copil. Dar de aici si pana la a te sinucide pentru ca esti certat e cale lunga. Acelasi baiat ar fi putut claca si daca il certau mai tare parintii acasa sau daca l-ar fi parasit iubita, peste niste ani...Eu din principiu nu las corigenti, dar daca as decide sa las si unul dintre ei ar face vreo nebunie as fi eu de vina? Eu merg mereu pe toleranta si pe sanse date iar si iar, dar nu toti oamenii sunt asa. Si nici viata nu e asa. Nu vreau ca fetita mea sa fie distrusa ca o cert eu sau ca ii face doamna observatie la scoala. Daca rateaza un examen sau daca o dezamageste vreun prieten...Viata e plina de coborasuri, din pacate, si e de datoria familiei in primul rand sa educe copiii sa fie puternici. Desigur ca are si scoala rolul ei. Dar pana la scoala, ma gandesc ca oi fi avand si eu, ca parinte, responsabilitatea mea...
Chuny spune:
Happiness, nu ma intereseaza ce parere ai tu despre labilitatea baiatului despre care vorbim. Ca sa nu mai zic ca mi se pare oribil sa sugerezi ca oricum s-ar fi putut sinucide dintr-o alta cauza. Eu nu neg ca si parintii au partea lor de vina, insa in cazul de fata scoala i-a sapat groapa si l-a impins in ea.
A face observatie unui copil e una, a umili un copil in fata colegilor si a consiliului profesoral este inadmisibil !
Amina_Marina spune:
| Citat: |
| Ca sa nu mai zic ca mi se pare oribil sa sugerezi ca oricum s-ar fi putut sinucide dintr-o alta cauza. |
Nu, nu s-ar fi sinucis daca scoala l-ar fi ajutat sa se echilibreze psiho- emotional.
sdcristian spune:
in mod normal trebuiau chemati parintii si politia si gata, fara careu si alte chestii publice
mama de Carol (29.12.2008) si
15+