Scoala si umilirea ca metoda de (re)educare
Raspunsuri - Pagina 12
AB_AC spune:

In mod cert are inca dreptul sa fie certat sau pedepsit fara public, daramite umilit public printre colegi de catre profesori sau ziare sau mai stiu eu cine.
Pedepsele trebuie sa existe si sa fie rezonabile si aplicate. Dar sanctiunile scolare sunt inca in epoca gazetei de perete si a disproportiilor.
mianna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sibylle Desiree, te asigur ca nu tie iti era adresat. Ma refeream la detaliul cu proful de religie sau istorie de care se crampona mianna. Si ne-am lamurit ulterior ca pt fiecare e important altceva. |
mianna nu se crampona de nimic, raspundea unui post in care era mentionata.
dar asa, ca fapt divers, tot nu-nteleg de unde stim ce-a spus si ce-a facut, daca nu stim nici macar cine-a spus si-a facut. in vocabularul meu astea se apropie periculos de mult de termenul "speculatie".
Chuny spune:
citat din mesajul lui AB_AC![]() In mod cert are inca dreptul sa fie certat sau pedepsit fara public, daramite umilit public printre colegi de catre profesori sau ziare sau mai stiu eu cine. Pedepsele trebuie sa existe si sa fie rezonabile si aplicate. Dar sanctiunile scolare sunt inca in epoca gazetei de perete si a disproportiilor. |
Asta sustin si eu de la inceput, insa cu mai multa patima si o capacitate mai mica de sinteza :-)
ladyJ spune:
Sibylle, sigur ca nu ma acuzi pe mine.
Eu nu sunt in masura, din pacate, sa-ti raspund concret la intrebari, pentru ca nu sunt implicata direct.
Pot doar sa-ti spun ca nu e simplu sa implementezi ceva nou intr-un sistem vechi, vina nu apartine psihologilor,in general.
Cum ziceam, pentru a ajunge la nivelul SUA in aceasta privinta va mai trece multa apa pe Dambovita.
Victoria_mami spune:
| citat din mesajul lui Sibylle Sunt de acord ca nu e simplu. |
Sybille, nu e simplu nici macar sa introduci o regula noua propriilor copii, deci la nivel national, la mii si mii de profesori si psihologi, e o munca titanica. Dar e timpul ca cineva sa faca ceva, nu-i asa? Nu poate fiecare generatie numai sa spere ca generatia urmatoare va fi mai buna, mai corecta, mai toleranta, mai... mai... mai... trebuie facut ceva ACUM! Edit: generatiile viitoare vor fi exact asa cumle formam noi. Generatia fiicei mele va fi asa cum o formez eu si parintii care au copii in aceeasi generatie cu Victoria; generatia urmatoare va fi cum ii formeaza ei... dar mie mi-e tare greu sa cred ca o generatie cu o anumita mentalitate (formata de parinti si societate, caci, pana la urma It takes a village to raise a child, nu-i asa?) sa fie capabila sa formeze o generatie intreaga total diferita!
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008 Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Lali spune:
O fi titanic sa schimbi mentalitatile unui sistem, dar daca nu se incepe de undeva nu se intampla deloc.
Eu cred ca, la nivel de parinti si profesori se poate schimba ceva. Daca pur si simplu se schimba regulamentele scolare, iar aceste pedepse nu mai sunt prevazute se accelereaza tare si schimbarea mentalitatilor. Vreau sa cred ca profesorii ar fi deschisi la aceasta (mica) schimbare. Nu cred ca vreun profesor tine atat de mult la pedeapsa asta incat sa se opuna daca i se explica impactul psihologic asupra copiilor mai sensibili.
Apoi se mai dau si sanctiuni iar cazurile mai deosebite din scoli ajung in presa si, pe acelasi tipic (ca sa vezi !) al fricii de umilinta publica in presa, profesorii nu mai dau atata dovada de exces de zel daca nu mai sunt aparati de regulament (ma refer cevident la cei care o fac, nu generalizez).
sanziana27 spune:
Ce am mai observat eu?De unde apar aceste rupturi in comunicare si umilinte in public:
-directorul unei scoli are o anumita specialitate:de real sau de uman (cei formati pe partea de real sunt mai rigurosi, mai fixisti) cei formati pe partea umanista sunt mai creativi, mai deschisi spre comunicare). In general conducerea asteapta ca toti angajatii sa se comporte ca niste soldati cand se da ordinul! Ei nu-i asa....
-dirigintele la fel are o anumita specialitate (calitati si defecte) si in 4 ani sa observati cum modeleaza clasa dupa personalitatea lui.
Cred ca ati auzit dirigintele X e super, altul e drastic....Deci pot exista reformele-reformelor unii se schimba sunt adaptabili, deschisi la tot ce-i nou, altii raman inchistati in personalitatea lor cu toate legile, reformele si sistemele care vor sa implementeze altceva!
Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani
michelle-usa spune:
Parerea mea e ca schimbarea TREBUIE facuta si la nivelul profesorilor dar si in fiecare familie in parte.
Un profesor nu poate schimba atitudinea in bine a unui copil atita timp cit in familie nu se face nimic. cum spunea altcineva e nevoie de o intreaga societate sa creasca un copil.Si cred ca totul tine de RESPECT.
In America, si cel putin la scoala unde este copilul meu nu se accepta vorbitul urit...bataia sau furtul nici atit (copilul fiind suspendat imediat).
Sunt invatati ca orice actiune implica un raspuns. Astfel pentru o purtare buna sunt rsplatiti, pentru una rea, pedeapsa este aplicata totdeauna.
De mici sunt invatati sa respecte si ca si ei la rindul lor au dreptul la respect.
Dar respect intilnesc peste tot. Si in magazine, si in parc si la doctor.
Lumea aici deja a invatat sa respecte intimitatea cuiva, proprietatea oamenilor, locul inconjurator etc...
Baiatul meu de drag merge la scoala si sta 6 ore pe zi . Cea mai mare pedeapsa pt el ar fi sa nu-l duc o zi. Chiar si cand e bolnav imi spune ca e bine doar sa nu-l tin acasa.
Doamna e foarte prietenoasa si accesibila oricand ai nevoie. Ii pot spune orice nedumerire care o am ref. la lectii, comportament...La fel e toata lumea de la office, directoarea...etc. Chiar daca stie ca nu suntem americani respectul e acelasi.
Orice caz mai serios de disciplina se face in biroul directoarei si se cheama parintii.
Imi amintesc cu ce frica mergeam la scoala si mai ales baietii ce bataie luau cu batul sau cartea in cap. Si cum ne jigneau profesorii....Ii multumesc lui Dumnezeu ca copilul meu nu are parte de asa ceva.
Revenind la subiect imi pare foarte rau de ce sa intimplat cu bietul baiat. A furat, trebuia pedepsit, trebuia sa i se faca morala dar nu umilinta pubica si bataie acasa.
Sa speram ca moartea lui nu a fost in zadar si ca se va schimba ceva in bine.
michelle
michelle-usa spune:
Si inca un lucru.
Fiecare scoala are un Regulament de ordine interioara.
Acest Regulament este dat acasa la fiecare copil, parintii treb sa-l citeasca si sa semneze ca la citit.
In felul asta nu ai scuze ca nu ai stiut.Si ce scrie in Regulament se si aplica fara exceptii.
Exista asa ceva in Romania?
De ex: ai intirziat 5 minute, si s-a inchis clasa...intirziat -te numesti...treci pe la office, scrii motivul intirzierii si iei un biletel cu care apoi te duci apoi la clasa. La 5 intirzieri se cheama parintii la directoare.
E o rusine sa intirzii fara motiv intemeiat si copii stiu asta. Al meu e gata cu 10 min inainte doar sa nu intirzie.
michelle