Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (79)
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adrianaBuc/adrianaBuc.jpg)
adrianaBuc spune:
maurice, nu mi-a trecut prin cap sa ii spun mandrei cand ma scoate din minti, din contra am incercat sa imi ascund frustarile pentru a nu o agita mai tare. Poate incerc si eu sa ii vorbesc ca tine. Daca mai ai sfaturi, eu te citesc.
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010
Are mami fata frumoasa cu 2 dintisori
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Diana_Eva/Diana_Eva.jpg)
Diana_Eva spune:
Am scris un super mesaj si s-a sters .
Rescriu scurt:
Ilinca, Racusor - am exagerat cu laptele.E disperarea mea ca nu bea destul lapte. Copilul insa nu a patiti nimic - dormit 7 ore legat, 2 kk la orele obisnuite. Azi am facut 300g piure ca sa fie destul si branzica mai moale. Pup si va multumesc.
Cat despre cereale cu fructe asa mi-a zis pediatrul - daca nu ii plac simple sa punfructe in ele.
Pufescu - Am luat notite. Cand se poate da iaurt si ce fel de iaurt?
Aelita - Am ras cu larimi.
Ochidut - Si eu am aceiasi teama cu bonele zic ca tine is fac ca ele.
Rody - Asa frumos i-ai scris Cristinei. Esti asa de buna!
Denisa - sigur vrea sa se revanseze - nu cred ca e om rau dar se lasa influientat de anturaj - din pacate!
Cri - Lasa ca se face el mare si o sa razi cand iti vei aminti!
EU cat de obosita, nervoasa, disperata as fi ma uit la ea si cand o vad cum rade toata imi trece. Dar ea rade repede.
Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)
![](images/user_woman.png)
crispro spune:
Da, Mycya, rabdare cer in fiecare seara, si intelepciune si putere...
Am lasat 15 min copilul la soacra (ca nepotul dormea) si am fugit pana in Peco, mi-am luat tigari. Am ajuns acasa, mi-am facut o cafea si am aprins una. Dar am tras numai cateva fumuri, ca e groaznica... mi-a intrat gustul in nas, in gat...oribil... m-am spalat pe dinti, am frecat de numa...
Mersi fetele de incurajari. de multa vreme am starea asta, poate de prea multa vreme, si uneori mai am suisuri si cred ca imi revin... dar alteori parca bat pasul pe loc.
Am tendinta sa fac orice ca sa imi iasa lucrurile cum vreau eu - de la spalatul vaselor (sotul nu spala niciodata vasele, ca eu mereu am ceva de comentat), la sarcinile de la job (implinire target etc), la planificarea unui concediu -toate tre sa imi iasa ca la carte. Si, desi nu vreau, poate asta incerc si cu postura de mama. Sa doarma copilul ca la carte, sa manance la fel (stiti bine obsesia mea cu proba suptului), sa fie mereu vesel cat timp e treaz, etc. Stiu ca nu e posibil, nu imi doresc sa il fac un mic robotel. Dar undeva in subconstient, ma doare daca lucrurile nu ies asa.
Paula, Mycya, Ochidut, Rodi, Pufescu, Ramonasin, Denisa, Alice, Maurice, Diana, cate un pt fiecare.
Am un coleg (si fin) care e in Cluj la un training. L-am sunat si a mers el la farmacie (aia de vizavi de Sora) si mi-a gasit Chamomilla. Multumesc Denisa si Ilinca de intentiile voastre!!!
Acum doarme, dupa acelasi stil- leganat in brate. ma dor spatele de numa. Cand vine noaptea ma ia groaza, ca nu doarme el, eu nu pot dormi nici atat. Si astept ziua - dar ziua tot in brate, tot marait, si iar astept seara... si asa se scurg zilele si noptile. Mi-e drag de el, ma topesc cand imi zambeste... Eu de regula ii vorbesc cam tot ce imi trec prin cap- ii spun ca sunt suparata, dar nu pe el, ca sunt necajita, ca nu imi place ca nu doarme. Ii spun ca il iubesc, ca mi-e drag, ca e viata mea. Dimineata il mai "cert" cand face nazuri cu mine in pat, ca il tin de mana, ii cant, e langa mine, si el tot marait si nu vrea sa doarma...
Vad ca multi delfinasi sunt maraiti...
Cand am fost pana in Peco cu masina, m-am simtit asa bine... eram numai eu, si atat. chiar daca numai pt 15 minute. Mai am 10 minute si se trezeste si o iau de la capat. o sa sun sotul, sa vina si el acasa...
azi sunt plangacioasa... Maine mergem cu sotul si copilul la o plimbare cu masina- alandala, oriunde, numai sa mergem.
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
Sa-l ajutam pe Alex
ochidut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crispro Am tendinta sa fac orice ca sa imi iasa lucrurile cum vreau eu - de la spalatul vaselor (sotul nu spala niciodata vasele, ca eu mereu am ceva de comentat), la sarcinile de la job (implinire target etc), la planificarea unui concediu -toate tre sa imi iasa ca la carte. Si, desi nu vreau, poate asta incerc si cu postura de mama. Sa doarma copilul ca la carte, sa manance la fel (stiti bine obsesia mea cu proba suptului), sa fie mereu vesel cat timp e treaz, etc. Stiu ca nu e posibil, nu imi doresc sa il fac un mic robotel. Dar undeva in subconstient, ma doare daca lucrurile nu ies asa. Cristina , mami fericita de bebe Vlad ![]() Poze Sa-l ajutam pe Alex |
esti fecioara cumva????
ma regasesc perfect in cele de mai sus!!!!! organizata, sa fie totul cu punct si virgula unde vreau eu, daca e virgula mai incolo deja ma apuca toti nabadaii si stresul - cum sa fac sa fie exact cum vreau, perfectionista si din pacate vesnic cu o mica nemultumire legata de ceva ce nu e chiar cum vreau eu
singurul lucru bun: imi constientizez perfect defectele; amandoi ni le cunoastem foarte bine, atat pe ale noastre cat si pe ale celuilalt si de aceea stim si sa ni le toleram sau ne ignoram cand o dam pe alaturi........
asta m-a ajutat foarte mult cu Larisa, m-am tot gandit la cum sunt, ce greseli voi face si incerc mereu sa ma controlez. Cel mai mult m-am temut si inca ma tem de mica mea mania perfectionista si de a organiza totul in jurul meu si imi repet mereu ca viata lui fiica-mea nu o voi organiza chiar cum vreau eu, ca trebuie sa isi dezvolte ea personalitatea cum vrea, armonios si sa nu devin o mama cicalitaorae sau sufocanta. acum cateodata ma gandesc ca, controlandu-ma asa, sa nu dau in extrema cealalata, sa nu ma relaxez prea tare
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
de Larisa Ioana 24.06.2010
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alice_Elena/Alice_Elena.jpg)
Alice_Elena spune:
mai fetelor, aveti scuza perfecta sa nu va mai omorati cu curatenia, vasele, hainele si nu profitati de ea :)
n-o sa se supere nimeni daca nu e totul la locul lui in casa...cand or creste puiutii oricum n-o sa mai fie nimic cum era inainte
Mama mandra de bebe cuminte Mara Nicolle (20.08.2010)
crispro spune:
Ochidut, . Sagetator..
Legat de bona, mama mea in State are grija de 5 copilasi. o iubesc copiii enorm, asta pt ca se joaca cu ei, le canta, le da papa, le da afectiune. Dar nu ii tine in brate, decat un anumit timp, pt ca asa i-a spus mama copiilor. Copiii plang dupa ea cand merge acasa, o iubesc mult. Asa ca nu e neaparat nevoie ca bona ta sa stea cu Larisa in brate, si sa -i faca mofturile, sa o rasfete prea mult. Daca stie cum sa impuna regulile si limitele (evident, din ce o inveti tu), cred ca va fi bine. Mai ales daca zici ca iti place, e opk cu copiii, stie cantecele, stie sa se joace. Mama e si un soi de menajera acolo, adica pe langa cei 5 plozi, mai face si curat... si asa se joaca cu copiii in timp ce face treaba, sper ex" hai sa gasim perechile sosetelor, sa le impaturam, apoi hai sa numaram cate perechi am strans" - e vorba de sosete curate, luate de la uscat. sau stie sa le dea de lucru (de colorat, jucat) si singuri, si ii supravegheaza in timp ce isi face si treaba.
Merg sa mananc cei 2 cartofi copti... bag si un iaurt , ca altfel...
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
Sa-l ajutam pe Alex
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramonavlas/ramonavlas.jpg)
ramonavlas spune:
Am dormit 2 ore si Doamne c bine a fost. Raisa doarme de la 15. As fi vrut sa o culc azi de pe la 20, sa incercam mai repede, dar s-a dus "programul" ca inca nu s-a trezit. Azi de dimineata nu am lasat-o sa doarma si colac peste pupaza, am uitat efectiv sa ii dau siropurile dupa-masa. Si e doua oara
Mami fericita de Raisa - 01.08.2010
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/saddie/saddie.jpg)
saddie spune:
Crispro atat de mult ma regasesc in temerile tale, nici nu iti poti inchipui! Cred ca nu exista zi in care sa nu ma intreb ce mi-o fi trebuit mie copil si in care sa nu ma jur ca altul nu va mai veni ever (desi la asta ma gandesc serios). E adevarat ca uit de toate cand zambeste sau se joaca frumos dar starea din interiorul meu nu dispare ci doar se mai estompeaza. Ma deprima groaznic rutina in care am intrat: mancare, somn, joaca, plans, baie, etc. Si toate zilele sunt la fel. Eu nu mai exist, nu mai e loc pentru mine acum.
Iti scriu ca sa vezi ca nu esti singura si ca sa ma descarc si eu un pic. Am o prietena care are o fetita de seama lui Vladut. Ea luni si-a facut programare la psiholog pentru ca simte ca nu mai poate desi mai are putin ajutor de la soacra si si-a dorit copilul enorm (au incercat vreo trei ani). La fel cum zicea si Maurice si eu am momente cand mi-e groaza ca iar se face luni si iar voi sta cate 12 ore singura cu ea. Incep sa cred intr-adevar ca TOATE avem starile astea mai devreme sau mai tarziu.
Si eu de multe ori cand le citesc pe fete cum se descurca cu doi sau trei copii si cat de ordonate si organizate sunt ma rusinez ca simt de multe ori ca nu mai pot.
Solutia care merge la mine cat de cat e sa ma tin ocupata sa planific lunile, saptamanile urmatoare. Nu spun ca imi dispar gandurile negre dar le distantez, le "ingrop". De exemplu acum ne-am hotarat sa plecam in concediu in afara tarii in luna mai asa ca ma tin ocupata cu cautat oferte, hoteluri, info despre trecutul copilului pe pasaport, etc.
Sper ca am fost cat de cat coerenta. Te pup cu drag si suntem alaturi de tine.
carla_2008 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonavlas Am dormit 2 ore si Doamne c bine a fost. Raisa doarme de la 15. As fi vrut sa o culc azi de pe la 20, sa incercam mai repede, dar s-a dus "programul" ca inca nu s-a trezit. Azi de dimineata nu am lasat-o sa doarma si colac peste pupaza, am uitat efectiv sa ii dau siropurile dupa-masa. Si e doua oara ![]() ![]() ![]() Mami fericita de Raisa - 01.08.2010 |
dar de ce nu ai lasat-o sa doarma?!la voi e vorba de oboseala cronica fiindca nu dorme de regula ,mai ales noaptea,atunci macar las-o peste zi sa se odihneasca ,cam 3 ore ar trebui macar peste zi,si treptat o sa ajunga sa doarma noaptea tot mai mult daca nu mai e asa obosita de peste zi.Stiu ca ai incercat "n" variante,dar faza cu nelastul sa doarma cand vrea stiu ca nu functioneaza in astfel de cazuri si nu e tocmai sanatos.Sa nu te superi pe mine,eu cu intentie buna iti spun ca stiu ca nu e usor.
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramonavlas/ramonavlas.jpg)
ramonavlas spune:
Nu ma supar, Doamne fereste. Nu am lasat-o sa doarma in sensul ca nu am scos-o afara (ca ea doar acolo doarme), insa a atipit 2 ture de juma de ora. Acum, dupamasa a dormit 4 ore. Daca nu doarme nici in noaptea asta, eu nu mai rezist...nu stiu ce sunt in stare sa fac.
Mami fericita de Raisa - 01.08.2010