Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (79)
Raspunsuri - Pagina 16
crispro spune:
Lala draga, dar prin cate ati trecut... pupam puiutul!!!
I-am vazut si eu lacrimile... de o ora ma chinui sa il adorm, il leagan, el casca, se freaaca la ochi si nimic... l-am pus in pat si l-am lasat sa planga un minut jumate. A urlat cum nu l-am mai auzit in viata mea, i-au dat lacrimile. Cum l-am luat in brate, i-a trecut. Intr-un minut a adormit in brate, cand l-am pus jos urlete. Si tot asa de vreo 7-8 ori. NU MAI POT!!!!!!! Nu e pt mine meseria de mama! M-a mancat undeva sa fac prunci!
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
Sa-l ajutam pe Alex
pufescu spune:
mai fetelor eu nu ma dau expert,sunt convinsa ca am avut si bafta :).
Btz programul nu poti sa il faci intr-o singura zi,la noi a durat cam 10 zile,in fiecare zi ii dadeam un pic mai aproape de ce imi recomanda doctorita.Nu am vrut sa-l fortez(ea are o teorie cum ca copiii sunt ca plastilina,dar in primele zile de incercat cu programul eu ziceam ca plasitilina e ma-sa :)) ).
Ilinca,adriana...la ce ora e ultima masa?Merita incercat sa le dati mai pe la 22,poate se prelungeste perioada de somn.Nu mai stiu exact daca voi le dati sau nu cereale si daca bubulinii dorm separat.Cartea de pe delfinasi acopera oricum toate variantele,merita citita.E greu ca din ce obosesti din aia ai mai putin timp/chef de citit si facut eforturi de implementat alt program
Cu trezitul noaptea bubu se mai trezeste cateodata ca viseaza,de multe ori pana ajung la el(doarme la el in camera)a adormit la loc.Ati incercat sa le dati apa in loc de lapte?
paula_m spune:
Cristina, adu-l la mine pe Vladut, sa-i explice Raul cum e cu somnicul si cu celelalte ( nu ca el e f sigur cum ar tb sa fie ), dar ne-om descurca noi. Acum chiar ca ai nevoie de o pauza. Cheama soacra de urgenta si du-te undeva 1, 2 ore sa te linistesti...Nu te mai ambitiona sa stai numai tu cu Vlad!!!!!!
Hai ca esti o mama extraordinara, doar ar tb sa mai faci si tu o pauza de urlete...
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze luna 6
pufescu spune:
crispro la noi la faza a asta a mers foarte bine metoda imbracat,pus in carut si scos pe balcon/afara.Adoarme in 2 minute daca e obosit,si doarme foarte profund.Cateodata am surpriza ca acuma ca nu se mai trezeste la masa...a adormit la 10.15 dupa ce a mancat fructele,l-am bagat in casa(in carut)la 13.50 si el inca doarme,desi l-am zgaltait un pic sa-l scot din combinezon.O sa se trezeasca urland de foame :)).
incearca sa il scoti afara inainte sa te sui pe pereti
ramonasin spune:
Cris iar vrei bataita,uite ce copil frumos ai facut, sexi si cu strungareata, esti o mamica perfecta pentru el
Ramona,mami fericita de Daria-Cristina
poze
pufescu spune:
astazi nu stiu ce-i cu mine de scriu atat,probabil as face orice altceva in loc sa ma apuc de proiectul ala :).
Din ciclul mici trucuri care mi-au facut viata mai usoara: bubu a avut o faza in care a refuzat piureul de legume(nu l-am fortat,i-am dat cat a deschis gura si dupa lapte).De cateva zile am pus foarte putin suc de lamaie(cateva picaturi) peste piure si l-a inghitit cu mare entuziasm
Mycya spune:
buna ziua delfinariu!!!
La multi anisori sarbatoritilor de astazi!!!!sa cresteti mari, sanatosi si frumosi pui iubiti
se pare ca somnul e marea problema la toate la noi a fost si mai si azi noapte nu a dormit mai deloccc, de la ora 3 la 4 a scuturat caruselul de ziceam ca sar toti norisorii de la el eu si sotu ne uitam unu la altul rupti de oboseala si in acelasi timp razand de ce ne face odoru la acea ora abia la ora 5 am reusit sa o adorm si la 7 era iar cu ochii mari si tipa cat o tinea gura , nu plangea ci vorbea si tipa de tresaream amandoi parca facea intentionat . ei dimineata cine era obosita si mofturoasa?!!!Andruta! asa ca am imbracat-o si am iesit la cumparaturi cu speranta ca adoarme in masina si pana ne intoarcem isi face somnul....dar nuuuu a dormit numai pana am ajuns la supermarket si atat bine macar ca a stat cumintica in carut si mi-am putut plimba ochii pe toate rafturile . acu doarme in leagan, tre sa stau sa o legan continuu ca sa doarma macar o ora jumate (o ora a trecut) ca altfel imi mananca si restul ficatului
mie imi pica ochii de somn, dar ce pot face
noi nu putem vb inca de un program ca suntem numa pe LM, de sapt viitoare cand incepem diversificarea poate poate va fi mai bine, ceea ce nu cred totusi
Mami de Andra Maria 02.08.2010
crispro spune:
L-am scos azi afara, tot asa era marait. dar el niciodata nu a dormit afara mai mult de 30 min (asta inca din a doua saptamana de viata). Programul la noi e fix:
-6 -lP
9:30-fructe
13-legume
16:30-Lp
20- lP cu cereale.
Somnicul la fel, cu program , facut de el, cu mici intarzieri: de la 11 la 12, de la 14 la 15, si de la 17 la 18. Si de la 20 culcat de tot, nu se trezea pt papa (nu se trezea deloc). Si acum e o varza totala!!!
Nu vreau sa ma tot plang, ca numai asta fac mereu aici. Dar nu mai am putere! Sotul e la lucru, soacra cu nepotul, mama plecata din tara, si eu tot singura, singura, singura!!! Prietenele mele ies de la servici la 6 seara, mai se dusalesc, mai o papica, deja e tarziu.. io la 8 culc copilul... si acum s-a si trezit, dupa o juma de ora... Dar macar respecta programul, tura 2 de somn, intre 14 si 15... iar sambata, duminica prefer sa stau su sotul si copilul, sau sa iesim in oras (toti 3). Ce coafor, ce masaj??? de abia apuc seara sa ma dusalesc... iar daca am 10 min prefer sa va scriu voua, ca de citit reusesc cu el in brate. Simt ca ma paste o depresie , ca de mult ma tot incearca. Simt ca is intr-o groapa si pe zi ce trece ma tot adancesc, si nu stiu daca mai pot iesi. Is stresata ca inca nu ma incap hainele de dinainte de sarcina... Is multe adunate, care ma fac sa ma simt horror... Tot ce imi doresc e sa vina mama o zi!! atat! sa respir, sa ma adun! Scuze de mesaj, ca mereu am ceva, mereu io am o problema, mereu is necajita. Poate sunteti si voi multe mereu singure si nu va plangeti atat. Mamicile cu 2 nu se plang atat. Io cu unul si nu fac fata. De asta zic ca nu e pt mine meseria de mama! Simt ca dau gres in tot ce fac!!!
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
Sa-l ajutam pe Alex
carla_2008 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pufescu Fetelor,nu va suparati pe mine ca ii dau cu parerea ca nu o fac cu rautate,as vea sa dormiti toate noaptea :): Observ din povestile referitoare la somn si papa ca delfinasii cu probleme de somn mananca foarte multe mese si usor haotic.La noi programul(care nu e la minut,avem variatii de jumatate de ora in functie de cheful marelui sef)de masa clar a atras un program ordonat de somn.Doctorita noastra a zis ca dupa 4 luni mai mult de 5 mese in 24 de ore e prea mult, rezulta in tulburari de digestie care duc la tulburari de somn.Ca mesele trebuie date atunci cand ciclurile biologice ale bebelui fac ca sucurile gastrice sa fie cele mai concentrate(de aici orele 6,10,14,18,22).Ca la mese nu se amesteca chestii fara numar pt ca ii explodeaza matzul la pitic.Fructe cu fructe si maxim branza,dar putin.La 150 g fructe 30g branza.Noi suntem mai mezini pe aici,de asta presupun ca voi ati putea da mai multa branza dar nu mai mult de 60g(zic si eu).Legumele doar cu legume,carne,ulei(la unii delfinasi deja e voie unt,smantana,etc,eu zic ce e in program la noi).Proportia carne legume iarasi e 150g piure,30g carne.Nu se pun cereale in piureul cu carne.Cerealele la ultima masa,la noi 5 lingurite cu 200ml lapte.Atentie la cereale,la noi deocamdata avem doarorez(millupa bio fara lapte);de la 6 luni a zis ca ii pot da 3 cereale:tapioca,porumb orez(tot millupa bio fara lapte).La prima introducere cerealele se testeaza la masa 2 in piureul de fructe,caz in care nu se mai da branza.2 mese de lapte(6 si 18)+laptele cu cereale la 22. Si nu au nevoie de super variatie a meniului(de la o zi la alta),din contra e mai bine sa repeti meniul cateva zile la rand,chiar o saptamana pt ca sistemul digestiv sa se familiarizeze cu noua chestie. Practic la noi au aparut niste variatii fata de programul asta pt ca adaptez ce a zis doctorita la preferintele lu bubu.Masa de dimineata e intre 6.3-7.30(nu il trezesc,il las pe el sa se scoale);masa 2 e la 9.3-10, masa 3 la 13.30-14.In general la 18 vrea aproape la fix,ltima masa cateodata e putin mai devreme(destul de rar,de obicei pe la 21.45 chitaie). Amestecurile din prea multe chestii ingreuneaza digestia si ei nu mai pot sa doarma in timpul zilei,ceea ce rezulta in somn agitat noaptea si ajuni intr-un cerc vicios. Cei cu treziri dese noaptea vor manca daca sunt hraniti,asta nu inseamna ca le e foame!Depinde si la cat aveti ultima masa,la cei care servesc si noaptea in general vad ca ultima masa e devreme(fata de programul nostru).Pe noi ne-a ajutat sfatul doctoritei cu rezolvatul mesei de noapte(pe care i-o dadeam ca se trezea,nu de foame;sfari similare sunt in cartea de pe mail):o noapte s-a dus tati la el sa ii dea suzi daca se trezea,la noi a fost suficient sa nu se mai trezeasca piticul.Doctorita a zis ca de obicei dureaza 2-3 nopi.Va zic asta pt ca e vineri,e timpul sa presteze taticii!!! mami de Raducu, 10 august 2010 |
Iti multumim de explicatii.Insa poate in unele cazuri,nu are legatura masa cu somnul.Noi avem acelasi program ca voi(6,10,14,18,22)cu mici variatii.NU amestecam legume cu fructe,sau carne cu cereale,inca nu avem nici branza in meniu,nici iaurt.Avem 3 mese diversificate(2,3 si4).Max vrem titi la 2 din mesele diversificate de peste zi...deci pur si simplu sunt agitati ei,sau pot fi dintii cel mai probabil.
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana
Mycya spune:
Crispro as vrea sa iti dau un sfat ceva, dar si eu sunt cam in aceeasi situatie si stiu cat de greu iti este :(. roaga-te la Dumnezeu sa iti dea multa rabdare ca de asta e multa nevoie .
Denisa maine plecati la sky? ce ai rezolvat cu scaunele?
Mami de Andra Maria 02.08.2010