Sezatoarea canadiana (207)
Raspunsuri - Pagina 7
nelia spune:
Eu tind spre ce spune Ana... dar imi iau curaj din ce spune Maru.
Maru, la citit stam mai bine, a inceput sa citeasca, de placere, dar cit m-am mai agitat si pentru asta: ateliere de lectura cu teme diverse, cu premii la sfirsit pentru cine completeaza mai repede caietul propus, jocuri cu eu citesc atit, tu atit - cine termina mai repede, interpretari de rolui citite, ea are talent, eu eram ca gisca pe scena... dar a dat rezultate, citeste! Si vad ca a trecut incet si la carti mai bune, dar inca mai citeste carti cu spioni si benzi desenate. Dar daca citeste, eu doar o duc regulat la doua biblioteci (franceza si engleza), nu-i mai spun nimic la acest capitol.
Citat: |
citat din mesajul lui after Nelia, in casa vorbesc cu sotul meu care e tot roman: eu franceza, el engleza, eu imi imbunatatesc engleza, el franceza, romana e pentru parinti. Si ce anume zici ca sacrifici? nu se uita romana asa de usor, stai linistita. Sa vrei si nu poti..: ) |
Dar eu am copii. Daca vorbesc franceza si engleza in casa, ei cum ar invata romaneste? De aceea spuneam ca pretul e mult prea mare, nu sint dispusa sa-l platesc.
M-au sunat astazi de la formarea la care am fost, de fapt de acolo unde am trecut interviurile ca sa ajung la ea si daca nu am intrat in colectiv, normal nu se plateste... dar doamna respectiva a zis ca pe ea am impresionat-o si ii pare rau ca nu am fost aleasa, dar ea imi plateste formarea pentru ca la o asemenea evaluare buna i se pare incorect sa nu o faca. Asa ca nu a fost chiar degeaba.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Simonna spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ana Stroe
after, tu esti reala? sau clona Dear Lord, please give me the strength to not slap an idiot today http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
Tot pe tema asta aveam si eu nelamuriri... Da' nu reuseam sa ma exprim asa la obiect!
After, pe bune... dialogul merge? Asa, in doua limbi din care nici una materna???? Adica ma uit la bilingualii astia de-aici si tot prefera una din limbi etc etc, nu mai continuu, da' accentul bun de unde vine? Adica tu vorbesti, ca de ascultat asculti engleza si ti-o imbunatatesti pe aia, da' cine iti corecteaza sau cu ce tools iti imbunatatesti accentul?
Simonna
Diana2007 spune:
citat din mesajul lui nelia Dana/red], multumesc mult, daca poate, ca Agata n-are nici o graba sa-si gaseasca motivarea. Dar nu mi-ai raspuns, asa au fost dintotdeauna? De fapt, ce vreau eu sa aflu, se poate creste un copil constiincios fara pedepse, fara restrictii? Cine ii are si sint mai mari, si sint constiinciosi, studiosi, respectuosi pur si simplu doar cu explicatii si cu vorba buna? CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">[red]AGATA, TUDORA si LISANDRU Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon) |
Eu zic ca daca gasesti un delfin ca ala din relatia ei cu Tudora, poate reusesti sa-i descoperi si motivatia sa invete. Ma gandesc, zic si eu
edit: nu stiu de ce a iesit cu rosu citatul
nelia spune:
De citeva zile ma tin sa va pun si voua, mie mi-a placut:
http://www.tvr.ro/inregistrari.php?file=DATA-2011-01-23-17-49.flv&id=50%20de%20minute%20cu%20Plesu%20si%20Liiceanu
Ia fiti atenti ce frumos spune Plesu:
'Daca speranta se cupleaza numai cu ceea ce inseamna realitate imediata, ai toate sansele sa sfirsesti in dezamagire... pentru ca, in general, realitatea imediata nu face fata la infuzia de speranta pe care noi o introducem in ea. Noi speram intotdeauna mai mult decit poate oferi realitatea si din cauza asta sintem gata copti sa fim dezamagiti.'
Diana, asta caut de citiva ani, inca nu mi-a picat fisa. Trebuie sa gasesc butonul, sint sigura ca nu trebuie sa schimb tactica si sa incep sa pun restrictii, pedepse, sa ma port cu ea asa cum nu-mi place si cum nu-i place nici ei.
Ai uitat ceva la red... vreo paranteza patrata.
Andy, felicitari pentru fetita! Sa fiti sanatoase amindoua!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Diana2007 spune:
citat din mesajul lui Andy08 Ankalaura, sper sa fie bine. Deja am luat antibiotic in sapt. 16 si trebuie sa fac test de urina lunar, sa verificam daca mai apare sau nu. In fine...pt. mine perioada de sarcina nu a fost si nu este una senina, fara griji. Mi se pare ca echilibrul este atat de fragil si ca exista atatia factori care il pot da peste cap....dar cred ca oricum nu mai ai liniste, ca mama, din momentul in care ai vazut testul pozitiv de sarcina. Am auzit si eu la primare private ceva de genul anul de maternelle e 5000 si apoi 2 mii pe an. Nu stiu nici eu de ce e asa, dar vad ca se practica. Ma poate lamuri si pe mine cineva ce e cu indicii aia, pls? Sa vad si eu cum e scoala noastra de cartier. Andy, mami de Andrei si 21+ |
Felicitari pentru bebelina !!!
La Charlemagne maternelle-ul este 4800 si apoi restul claselor de primaire 3000, explicatia, clasele primare sunt subventionate de guvern, maternelle-ul, nu. Nu stiu daca e aceeasi explicatie si la celelalte scoli sau la nivel secundar.
alina023 spune:
Dana, nu am nici cea mai vaga idee despre cand vom ateriza. Termenele oficiale s-au prelungit enorm! Conform acestora am mai avea 5 luni pana la medicale si alte 6 luni pana la invitatia la viza. Eu sper sa nu mai dureze atat sau sa gasesc o solutie (aka un angajator dispus sa semneze cu mine sau cu sotul contract ) si sa pot urgenta procedura. Insa cum sansele sunt destul de mici...rabdare sau
Pentru ca se discuta aprins subiectul scoli, indraznesc sa intreb daca aveti vreun feedback despre primare publice in CDN. In lista cu scoli cele mai multe apar cu 9 si 10, ceea ce nu-i deloc bine, dar poate totusi se mai gaseste vreuna mai acatari. Aveti cunostinte despre vreo scoala in zona aceea?
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!
ralu80 spune:
E intr-adevar tare complicata problema scolilor..pentru mine e o nebuloasa. Inteleg ca inscrierile se fac la inceputul anului, dar daca nu suntem acolo cum rezolvam? Si chiar daca am fi, asta inseamna ca pana in septembrie copilul merge la alta scoala, la care prinde loc, chiar daca noi cautam cazare special sa fim la o anumita scoala. Nu stiu daca m-am facut inteleasa, ca mie mi se pare ca nu.
Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)
columbiana spune:
Raluca, copii marisori ajunsi aici intra oricum in clase de accueil (unde invata franceza), si anul urmator trec de obicei in clasa normala; daca scoala de cartier nu are clase de accueil, il vor trimite la alta, fara legatura cu scoala unde va invata apoi.
O zi buna doamnelor
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
delphin spune:
Cand cauti cazare langa o anumita scoala, trebuie sa vezi mai intai daca are clasa de acueill. Luati in calcul asta. Copii vostri nu vorbesc limba, deci vor fii pusi in clase speciale, la inceput.
Participantelor la discutie, cu informatii di pareri.
Moi, bagat la cap, printat, pus la dosar!